סעיף 15 ברשיון הנשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ג'וקר » 28 יוני 2004, 21:24

אילן : 1) האם עדיף אם כך להורה נושא אקדח לחתום על רובה באופן "רשמי" על מנת שיהיה מוגן גם משפטית ?

2) האם יכול מתנדב משא"ז לקבל אישור ללוות טיול ולחתום על נשק ביחידתו ולהיות מוגן משפטית ?

3) מה לגבי מתנדב שמחזיק נשק קבוע (כונן) האם הוא יכול ללוות ללא אישור ספציפי לטיול ולהיות מכוסה משפטית ?

:shock: :shock: :shock:
:?: :?: :?:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 28 יוני 2004, 22:10

לענין המאבטח והנשק :
אני מרגיש שאיפה שהוא הנקודה התפספסה
הכוונה שלי לא היתה להשתמש בנשק לצורך העיכוב אלה
אם כבר הגעתה למקום אתה נכנס פנימה ומוצא את עצמך בסכנת חיים
עקב זה שהפושע תוקף אותך כי ניסיתה לעכב אותו עד בא המשטרה
אוו סתם כדי למנוע זיהוי והשתמשתה בנשק הפרטי שלך .
יכלו לטעון (אגב לא רק המשטרה אלה משפחת הפושע יכולה להגיש נגדך
תביעה אזרחית) שהשימוש בנשק אבר את סייג ההגנה העצמית בגלל
שאתה הכנסתה את עצמך ביודעין למצב בו יש סכנת חיים (אזעקה הופעלה
ידעתה שיש שם סכנה ובכל זאת נסעתה לשם ונכנסתה פנימה ),
אבל בטור סייר /שומר/מאבטח זה בדיוק התפקיד שלך .
והיות והנשק ניתן לך לצורך ביצוע התפקיד אתה מכוסה .

לשאלות הג'וקר
1)בוודאי
2)כן ,כל עוד מדובר בהתנדבות וללא שכר ואתה עומד בדרישות המשא"ז
שזה לפחות שנה התנדבות +מטווח בתוקף והטיול מאושר ע"י המשטרה.
3)למה לא ?
במה שונה נשק כוננות מכל נשק משא"ז אחר?
כמובן שעל כל פעולה לא שיגרתית עם הנשק יש להודיע למפעיל ולקבל
את אישורו.
אגב יש מקראים שאפשר לקבל אישור ללוות טיול גם עם נשק צהלי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amir_1479 » 29 יוני 2004, 23:56

סיכום ביניים.. :) (זו חוות דעת של חברי הפורום ולא חוות דעת משפטית עד שיוכח אחרת)

מותר לשאת נשק אישי כול הזמן ובתנאי שאתה משתמש בו לצורך הגנה על חייך ועל הסובבים אותך וזה המוצא האחרון - ולא משנה היכן אתה נמצא (למשל לווי טיול)/עובד (למשל עו"ד,שומר).

אגב השאלה הזו נראה אף אחד לא שאל מה קורה ההפך??? אני הבנתי שאם אתה מקבל נשק מהעבודה את רשאי להשתמש בו רק לעבודה!!! ואסור לך ללכת איתו "ביום יום" האם נכון הדבר או שגם כאן יש "תחום אפור"?!?!?
יום נפלא.

עמיר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 30 יוני 2004, 08:25

אמיר,
נשק שקיבלת ממקום העבודה, תנאי הנשיאה המותרים לך חייבים להיות כתובים ברשיון שהונפק לך. רשיון מטעם מקום עבודה יכול להגבילך בשעות נשיאה, באזור נשיאה (לדוגמא - מותר לך לשאת את כלי הירייה בשעות העבודה ובאזור גוש דן בלבד, או רק בתל אביב וכו'... ) ובמספר הכדורים המותרים בנשיאה. לרוב, חברות האבטחה, על מנת שלא ליצור מצבים מביכים מבחינתן ומבחינת העובד, מתירות נשיאת כלי הירייה בכל הארץ ובמשך כל שעות היממה (והלילה) ובכך נפתרת בעיית העבודה במשמרות ובאיזורים שונים.
לעומת זאת, רשיון לנשיאה שהונפק מטעם "יישוב ראוי" לדוגמה קיבוץ או מושב בעל מחסן נשק, או "מפעל ראוי" (מפעלי תעשייה שונים המחזיקים מחסן נשק מאושר) עשויים להגביל את נשיאת כלי הירייה וזאת עקב ההגבלות החלות עליהם מתוקף תנאי הרשיון שניתן להם. לדוגמה - עובד מפעל רשאי לשאת את נשקו לצרכי הגנת המפעל בשעות ובימים בהם הוא נמצא במסגרת מקום העבודה, אך אסור לו לקחת את הנשק לטיול פרטי או לחופשה פרטית (אלא אם זוהי פעילות מאורגנת של המפעל) ולבעל נשק מטעם "יישוב ראוי" מותר לשאת את הנשק לצרכי הגנה על היישוב ועל התחבורה ממנו ואליו (וזוהי לצורך העניין התרה לנשיאה בכל הארץ, כי כאשר אתה יוצא מהיישוב וחוזר אליו, אתה בעצם מגן על התחבורה ממנו ואליו)

היגיט : אתה לא יורד לסוף דעתו של המחוקק... :wink:
הנשק מטעןם חברת השמירה אינו מקנה לנושא אותו סמכויות לשימוש בו (כולל לא איום בו, כמו שליפתו וביצוע "סריקה אלימה") מכיוון שתפקידך אינו לשמור על הסדר הציבורי, זהו תפקידה של משטרת ישראל. לך כשומר אין את הסמכות "מטעם התפקיד" להכנס עם נשק שלוף לתוך מבנה שאתה חושד שיש בו פורצים. מותר לך להכנס לסרוק את המבנה מכיוון שבעליו החוקיים של המבנה התיר לחברת השמירה ע"פ החושה בניהם, כניסת עובדי חברת השמירה (בד"כ חייב להיות מלווה בנציג הבעלים או הבעלים עצמו) ואו יגובה באישור טלפוני בין המוקד לבין הבעלים.

אסור לך להשתמש בנשק לצרכי ביצוע עיכוב או מעצר, בעיכוב אדם אין להשתמש בכוח, שימוש בנשק נחשב לכזה. במעצר מותר להפעיל כוח על מנת לאכוף אותוף וזה נחשב לצורך העניין "תקיפה שכדין" ומותרת לשוטר או לנושא תעודת "עובד ביטחון" שהזכרתי בתגובתי הקודמת.

על מנת שלא תסתבך (במידה ואתה עובד בחברת שמירה) ולא תסבך אחרים (כאשר אתה עונה לתשובות) רצוי כי תלמד קודם לכן את נושא סמכויות "חיפוש, עיכוב ומעצר" ואת שאר החומר הנוגע בכך, כולל נושא רישוי הנשק בכל נושאי "מפעל/יישוב ראוי או חברת שמירה".
את החומר הנוגע לכך, אתה יכול ללמוד מתוך חוברות ההדרכה לבעלי רשיון מיוחד (חברות שמירה / יישוב / מפעל ראוי וכו') הניתנות להורדה מאתר משרד הפנים ומחולקות אצל פקידי רישוי כ"י בסניפים.
את נושא סמכויות העיכוב והחיפוש, אם אתה אינך מאבטח שעובד במשרד ממשלתי, אין לך "זכויות / סמכויות" שונות מלשאר האזרחים הפוסעים לתומם ברחוב. (כמוני כמוך)

(והכל ברוח טובה :) )

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 30 יוני 2004, 20:07

נועם ידידי
בקשר לסריקה "אלימה " כלשונך לא מצאתי שום סעיף לא בחוק רישוי כלי יריה
ולא בנהל "הוראות שימוש בכלי יריה במוסדות מאובטחים " עליה חתמתי מספר פעמים שום סעיף המחיב אותי לשאת את הנשק בתוך נרתיק
(למעשה יש מספר חברות שמנפקות קת פובוס והשומרים נושאים
את האקדח מוצלב ברצוע כאשר הוא מחובר לקת)אוו כאשר
הוא במצב 3 (ויותר חשוב לא ראיתי סעיף שאוסר על מצבי 1,2 )
(אם אתה מוצא אשמח להתעדכן)
כך שעקרונית אני יכול לשאת את הנשק המצב 1 כאשר הוא אחוז בידי
כל משך המשמרת כל עוד אני לא מאים איותו על אף אחד ולא פולט כדור
אני לא רואה פה שום בעיה (למעט זה שאני נראה מגוכך מאד :wink: ).

שנית לא התכוונתי שיש לעשות שימוש בנשק תוך כדי עיכוב
אוו כל פעולה אחרת .
מה שאני אומר הוא פשוט
הופעלה אזעקה הגעתה למקום (תפקיד של סייר)
,יש לך רשות להכנס למתחם מתוקף ההסכם בין החברה שלך לבעל המקום, נכנסתה פנימה כי גלתה סימני פריצה (שוב תפקיד) התפתח מצב של סכנת חיים
(עזוב כרגע סיבה).
עכשו היתה עם נשק חברה עשיתה את תפקידך והגעתה לסכנת חיים ועשיתה שימוש
בנשק .....תקין.
אקדח פרטי +הכנסתה את עצמך למקום בו יש סכנת חיים=בעיה
זה מה שה אני אומר.

אגב נושא איכוב /מעצר
בגלל שבארץ אין מושג כזה של "מעצר אזרחי" אלה רק עיכוב יש לכל אזרח אפשרות לעכב אדם שביצאה עברה מסוג פשע ע"י הפעלת כוח סביר עד בא המשטרה.
(לפחות זה מה שחושב סרמ"ס אשקלון נכון ליום שני השבוע).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amir_1479 » 02 יולי 2004, 09:18

למישהו יש את הדואר אלקטרוני של מי שמתעסק (במשרד הפנים) בסוגיות האלו שאשלח לו מייל (וכמובן יפרסם אותו כאן לכשתתקבל תשובה)?
יום נפלא.

עמיר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 02 יולי 2004, 10:24

לו רק מפאת הסיבה שאינני אוהב להעיר דובים משנתם, או לחילופין לשאול עם צריך להגיע רק עם הקיטבג או עם כל המיטה... אני חושב שהייתי מעדיף להשאיר מספר דברים בתחום האפור ולא לפנות למשרה"פ בנושא.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד