P 14 של אריאלי...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

P 14 של אריאלי...

על ידי קובלט » 04 יולי 2004, 18:15

שלום
הגיע לידי P14 של אריאלי המפורסם. ממגנא וסיפא ז"ל.
משהו מכיר את הסיפור האמיתי שלהם?
אמרו לי כל מיני סיפורים...
היה איסור ליבא צינה...
היה בעיה עם נעילת נוקר של P14מקורי...
חברת פרא אודננס הטילה חרם והיה צורך להבריח מקנדה לארה"ב.

ועוד הרבה סיפורי ...

תודה
קובלט
:)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 04 יולי 2004, 18:53

שום סיפורים ושום נעליים.......

בתור בעלים לשעבר של פארה P14 מתוצרת איציק אריאל אני יכול להגיד לך שמעולם לא היתה שום בעיה להביא אקדחים שלמים תוצרת פארה. ויותר מזה, איציק מכר מהם לא פחות מאשר את האקדחים שהוא בנה...

לפארה אורדיננס יש שני קווי מוצרים:

1. אקדחים מושלמים -- אקדחים ביצור המוני, אתה קונה מהם אקדח כמו שאתה קונה מגלוק, סמיט, או כל יצרן אחר.

2.גופים וחלקי אקדחים CUSTOM -- אתה קונה מפארה את הגוף ובונה לעצמך אקדח מחלקים מיצרנים שונים בהתאם לדרישות שלך. לדוגמא גוף פארה, צינה של CASPIAN, קנה של CLARK, פטיש ודוקרנים של ED BROWN , קפיצים WOLFE וכו.... החלקים לרוב באים OVERSIZE ודורשים התאמה ידנית על ידי נשק מומחה.

הנשק שאתה מקבל בסופו של דבר זה נשק הרבה יותר מדויק ומותאם לדרישותיך מאשר אם היית נשק ביצור המוני. לנשק כזה יש גם תקופת הרצה שאחרי שאתה עובר אותה יש לך גם נשק אמין ביותר.

איציק היה העדיף יותר למכור אקדחים שהוא בנה מאשר אקדחים מהקופסא משתי סיבות:

1. הוא פשוט אהב את זה, ונהנה מחדש מכל כלי שהוא יצר ובאמת הוציא מתחת לידים שלו יצירות אומנות.....

2. השתלם לו יותר מבחינה כלכלית למכור לך אקדח שהוא בנה מאשר אקדח ביצור המוני כי הוא הרויח מזה יותר. מכל פרט באקדח הוא גבה ממך את מחיר החלק + העבודה שהיה צריך להשקיע כדי להתאים אותו ולעיתים זה הגיע לאלפים רבים של שקלים.
לדוגמא הפארה שלי עלתה כ-4000ש"ח ב-1994...אבל היתה שווה כל אגורה.....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קובלט » 04 יולי 2004, 19:10

תודה איתמר
אכן אקדח חבל על הזמן
הדק עדין כמו של גולד קאפ וילסון...
כוונות לילה של מפרו
מתפסי (ידית?) HOUGE
חבל שהאמן הזה נטש אותנו לאנחות...

לא שאין בארץ נשקים חרשים טובים,
אבל.

אגב
היה לו יצור סדרתי של סוגים?
קבלתי את הנשק ללא אבא וללא אמא בקטע של "זה האקדח קח בX כסף או זהו.."ואני סקרן מה באמת קרה שם...

בכל מקרה אני מקווה לרכוש (בירוקרטיה :evil: :evil: ) קנה 6 אינצ' WILSON...

נשק אימתני...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 04 יולי 2004, 19:52

האמן נטש אותנו לאנחות כיוון שכאן בארץ הקודש גדעו את פרנסתו....

ובימיו הטובים בסיפא ומאגנה לא היו לו שום אקדחים מיצור סדרתי. כל כלי שהוא יצר היה MASTERPIECE בפני עצמו והוא דאג לצלם אותו לאלבום שלו. הכלים שהוא יצר היו כולם לפי רשימת דרישות ספציפית שלך.

1. לאיזה מטרה אתה רוצה לקנות את הנשק? ירי מעשי? הגנה עצמית?

2. בשביל מה לך קנה של 6 אינץ? אתה מתכוון להרכיב עליו מפצה? אם לא זה פשוט זריקת כסף לחינם

3. אמרת מתפסים מגומי של HOUGE? האם הם מכסים רק חלק של הקת? אני לא זוכר שהיו הרבה שהלכו עם מתפסים כאלה כי הקת של הפארה עבה מספיק גם כך. אני חושב שאני יודע של מי הנשק הזה ואם זה באמת נכון אז הנשק הזה לא ירה הרבה יחסית (הדגש הוא על יחסית)

בכל מקרה, אל תקנה את הנשק בלי בדיקה מדוקדקת של נשק מומחה ובלתי תלוי שיבדוק לך אותו מכל הכיוונים. וכמובן תבקש לירות בנשק ותנסה תחמושת מכמה סוגים כדי לראות שאין בעיות הזנה. אם לא מאפשרים לך לעשות את זה -- אל תקנה!! קח בחשבון שבמקרה של בעיות יהיה לך מאד קשה למכור.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קובלט » 04 יולי 2004, 21:10

אוי כמה שאתה צודק!

לגבי יעוד הכלי אני מחר בבוקר פותח על זה עץ תחת הכותרת הפיגוע של הבוקר, "האם באמת היום צריך HIGH CAPACITY?" או שדי ב7 כדורים? (דיון מאד רגיש ואישי)

בכל מקרה בכיוון זה הגנה עצמית.

קנה 6 אינצ' לדיוק יותר טוב, יצוב מרכז כובד יותר טוב (אני יודע שזה נשמע מפגר אבל יש לי בעיה קלה עם פרקי היד וזה משמעותי לי)

מתפסים כי זה הגיע עם הנשק, וכן ה"ידית אחיזה" של הנשק גדול מדי... הלואי וזה היה כמו CZ 75...

ולמה 0.45 ?
כי היום ה9 האיכותי ביותר טוב מאד. אך ה45 הGLASER או HYDRA SHOCK +P++ או ARCANE זה תחמושת לא לאימוני ירי... אני לא שויצר שצריך אקדח לחיזוק אגו אני צריך אקדח בעבור אותו יום מר ונמהר שבו אזדקק לנשק הטוב ביותץר על מנת להציל את חיי וחיי בני ביתי מבני בליעל שרוצים רק שאצטרף למועדון השיש ולסטטיסטיקה של הרוגי פיגועים...

לגבי לא לתת פרנסה בכבוד, בתחום שלנו זה נכון כפליים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 04 יולי 2004, 21:29

אם אתה הולך על כלי כזה למטרות הגנה עצמית, אז לפני שאתה מקבל החלטה כדאי שתלך למטווח בול ותציץ בכלים שלהם קודם.

למשקל הכלי יש השפעה מכרעת על איכות החיים שלך אם אתה מתכונן להסחב איתו עליך כל היום. את האקדח שלי החלפתי ב-HK פולימרי אחרי שהתחילו לי כאבי גב איומים בגלל הכובד של האקדח -- יותר מ-2ק"ג עם מחסנית של 14 כדור.

לבול יש אקדחים פולימריים קוטר 0.45 עם קיבולת מחסנית גדולה כמו לפארה. ההבדל הוא שאתה מקבל אקדח קל יחסית עם אותם הנתונים הטכניים של פארה -- אבל עם אבא ואמא ושירות מאחריו וזה חשוב מכל הבחינות...

לגבי קיבולת מחסנית גבוהה.... במציאות שלנו כמה שיותר -- יותר טוב כיוון שאופי ההתקלויות שלנו שונה בתכלית ממצב קלאסי של הגנה עצמית. במציאות של פיגועי טרור צריך כח אש..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 04 יולי 2004, 22:20

קובלט
מחקרים של הFBI מוכיחים שאין ל0.45 יתרון ממשי על ה9MM מבחינת כוח עצירה
אל תשכח ש0.45 עולה יותר מ9MM (בסופו של היום זה הכיס שמדבר) והויכוח התמידי של
כדור אחד מדויק לעומת כמה שיותר במחסנית עוד ימשיכו לעסוק בו עוד הרבה שנים
אבל לדוגמא בבול 18 כדור במחסנית ועם אתה באמת רוצה לך עם תחמושת מוגברת
ולדעתי סגרת את כל הפינות
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 יולי 2004, 23:48

והעיקר משקל, נוחות נשיאה ונוחות תפעול.... לאף אחד מאיתנו אין נושא כלים או "מספר 2" שיסחבו בשבילנו... ואמנם ה-0.45 הוא כדור חזק ובריא אבל הוא גם "בועט" הרבה יותר מ-9ממ.

זו גם היתה אחת הסיבות שנטשו את הכדור ה-7.62 נאט"ו הכבד והחזק ועברו ל-5.56 הנחות ממנו בהרבה..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 05 יולי 2004, 06:26

glockbuster כתב:קובלט
מחקרים של הFBI מוכיחים שאין ל0.45 יתרון ממשי על ה9MM מבחינת כוח עצירה

איזה מחקרים בדיוק?
אתה יכול לצטט לי אחד מהם?
9X19 הוא לא יותר מברירת מחדל די עלובה, entry level לעולם ההגנה העצמית.
דשנו בכך מספיק בעבר.

קובלט,
מציע לך לבדוק טוב מה מוכרים לך תחת השם "אקדח תוצרת איציק אריאל" "קנה 6" של "וילסון" וכו'.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קובלט » 05 יולי 2004, 07:30

תודה על הטיפים
בכל מקרה האקדח יכנס לסדנא אחרי רכישה לFINE TUNING על ידי נשק חרש ולא רק מחליף חלקים...

היה לי במסגרות שונות הזדמנויות לראות מה 9 עושה ומה 45 עושה שמדובר באותו קליע (היה קליעית וקליעית רגילה וסילבר טיפ מול סילבר טיפ- אינני אוהב כדור זה אבל זה מה שהגיע למדא...)
לכל דבר יתרון

הטקסט נערך ע"י הנהלת האתר.

אל תבינו אותי לא נכון ה9 אחלה ומי שמסתובב עם 9 לא מעיד על חוסר הגיון,
רק אחרי שראיתי מה 45 עושה (אפילו קליעית) כחובש וכביולוג ומשהו שהשתתף בנתיחות אני מסתובב עם לא פחות מ45. חבל שהקטרים היותר חמים קשה להשיג להם תחמושת...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר » 07 יולי 2004, 20:46

חברה,
אתם רציניים? 9 מ"מ לא מספיק להגנה עצמית?
אנחנו לא חיים בג'ונגל.

לכמה בעלי נשקים, חברי הסליק, יש קטרים גדולים יותר מ9- מ"מ?
אני בטוח שלרוב החברים יש 9 מ"מ.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד