כמה כדורים? הזמנה לדיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כמה כדורים? הזמנה לדיון

על ידי קובלט » 05 יולי 2004, 09:04

שלום
נשהייתי פעם קב"ט אי שם באו אלי חברה בוגרי צבא שרצוי לרכוש אקדחים(קניה מרוכזת)

הייתי אומר להם שצריך כדורים ומחסנית נוספת ליד אבל לא צריך להוציא אלפי שקלים לרכוש מחסניות 50 כדור ולא להשתגע. בצבא כן! אבל להגנה עצמית אתה לא ימ"מ ולא כוח סער גדודי... אם אתה לא יכול לפתור את הבעיה עם 7-9 כדורים מאיזה קולט גברמנט נקי ומאופס גם 19 של גלוק לא יעזרו לך.

בעקבות שינוי דפוסי ההתנהגות של המחבלים באינטיפאדת אל עקצה אני לא בטוח שזה עדיין נכון.
אתה נוסע בלילה בכביש החוף הישן להנאתך חזרה מפגישת עסקים, ופתאום נפתחת עליך איזה צרור ממטע זיתים ליד.
עם 7 כדורים אין לך כבר הרבה מה לחפש שם. אא"כ מסתערים מטווח קצר על הרכב שלך.

מצד שני להסתובב כך היום עם נשר מדבר קסוול 50 עם מחסנית ארוכה רק יגרום לנו להתעייף מהביקורת החברתית הרעה ולהפסיק להסתובב עם נשק.
(הרי תמיד יש אנשים רעים :evil: שצריכים לשכנע אותך שאינך גר בנוער הגבעות שאתה צריך כזה תותח ...ואז שיש פיגוע הם מתחבאים לרוב מאחוריך...)

האם לדעתכם המציאות השתנתה מספיק שנשנה אנחנו את תפיסת עולמנו?
:)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 05 יולי 2004, 09:11

קובלט, לדעתי אין שינוי בתפיסה.

אין כללים בהעסקות מסוג זה. התרחישים משתנים ולא בהכרח תהיה מטרה לגיטימת בשטח (מטען צד).

היום שלא כמו פעם, לכל אחד יש נשק הרבה יותר אדיר מאקדח להגנה עצמית - טלפון סלולרי, שתיאורטית יכול לשמש להזמנת תקיפה של טייסת F-16 על המטרה.

מי שהיה לו נוח לסמוך על 1911 להגנה עצמית יכול להמשיך לשאתו. המטרה של קרב יריות להגנה עצמית היא לשרוד, ולא בהכרח לנטרל את האויב. אם אנו יעד התקיפה של איום גדול (פער כוחות או כוח אש), רצוי לנתק מגע כמה שיותר מהר. אם עלינו להגן על הזולת ללא יכולת מילוט זה סיפור אחר, אך אין כללים.

אני אישית נושא 32 כדורי 9 מ"מ בשתי מחסניות, אבל זה בגלל שנוח לי כך. אילו היה לי 1911 הייתי מסתפק שתי מחסניות של 7 או 8 כדורים (וליסון קומבט).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קובלט » 05 יולי 2004, 10:02

ללא ספק טלפון סלולרי הוא כלי נשק רב עוצמה כמו שמכוניות הורגות בזדון הרבה יותר מכדורים (בזמן רגיעה בכל אופן).
מדובר כרגע על התקלות "ממוצעת" לא קרב יריות עם שודדים.
הסנריו של הפיגוע של אמש ממש קלאסי.
צרור לעצור את האוטו (לרוב לא עובד)
צרור נוסף לכיון תא נוסעים.
ירי מטווח קצר לוודא הריגה.

ומחסנית נוספת בכל מקרה כדאי תמיד שיהיה בקרבת מקום.

אחדד את השאלה-
אקדח מרובה כדורים משומש טוב עולה בגלל כוחות שוק 2000-4000 שקל
אקדח מועט כדורים (לא טופי) יש גם ב500-1000
למי שלא חושב תחרותי זה שווה את הכסף? או שעדיף להשקיע את ההפרש בתחמושת אימונים ולהתאמן (הרי אין לנו אין סוף כסף)? הרי עדיף לפגוע עם 22 מאשר להחמיץ עם 0.5

דיון נרחב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 05 יולי 2004, 11:37

ידיד קובלט
מכיון שאתה חבר חדש שלנו, אתה לא מכיר את הדיונים האלו שנדושו כבר פעמים רבות. מציע לך לעשות חיפוש בפורום ולקרא.
בכל מקרה, המסקנה שרובנו הגענו אליה היא שעדיף לך, בתור אזרח, שהנשק ניתן לך להגנה עצמית לנתק מגע ולא לנסות ולנטרל תוקפים עם רובי סער.

אתה שואל מה עדיף? עדיף הכי הרבה והכי חזק!
מה שאנו נושאים אינו יותר מברירת מחדל הבאה לענות על סיכון מול סיכוי ומול נוחות נשיאה יום יומית.

החשוב ביותר הוא חשיבה נכונה ומיומנות גבוהה בשימוש בנשק שברשותך. מיומנות כזו משיגים ע"י אימונים רבים, ומה לעשות, זה עולה לא מעט כסף.
לכן, מחירו של אקדח, וגם בקטגוריה של היקרים אינו עולה על מחירם של 4000 כדור - כמות מבוטלת של תחמושת אם אתה רוצה להתאמן ברצינות.

אם אתה רגיל ל1911 שלך :D :D שא אותו והרבה להתאמן איתו. שווה להשקיע את הכסף באימון (תחמושת + מדריך מיומן) מאשר להחליף כלים כדי להית באופנה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: כמה כדורים? הזמנה לדיון

על ידי צנחן » 05 יולי 2004, 11:40

קובלט כתב:שלום
אתה נוסע בלילה בכביש החוף הישן להנאתך חזרה מפגישת עסקים, ופתאום נפתחת עליך איזה צרור ממטע זיתים ליד.
עם 7 כדורים אין לך כבר הרבה מה לחפש שם. אא"כ מסתערים מטווח קצר על הרכב שלך.

ראשית, ויסלחו לי כל הלוחמים, התגובה הנכונה לסיטואציה שהעלה קובלט היא לתת גז ולצאת מיידית מזירת הפיגוע. כל ניסיון שלך לעצור ולנסות להגיב באש - אל מול מחבל ששוכב במארב מתוכנן, צופה עליך היטב ונמצא בעמדה עדיפה - היא נסיון התאבדות. יצאת מזירת הפיגוע, חסום עם רכבך את הכביש (במידת האפשר) על מנת שלא יכנסו רכבים נוספים למלכודת, דווח סלולרית על המקרה, ואם יש באפשרותך להגיב באש אז פה יש תורת לחימה שלמה שלא נפרט אותה כאן כרגע.

לגבי כמות תחמושת - מי שנושא אקדח תופי יכול לשאת מקסימום עוד תוף או שניים, ואז כמה יש לנו ?? עדיין פחות מאשר אקדח מחסנית ממוצע. לכן אני מעדיף אקדח מחסנית (למרות היתרונות הבולטים של התופי) יחד עם עוד שתי מחסניות.

כמות תחמושת אל מול היתקלות - בדרך כלל התגובה המיידית לירי מהמארב (ועל זה אנחנו מדברים כרגע...) תהיה ירי לעבר מקור הירי תוך ניתוק מגע - אין זמן להחליף מחסנית. במידה ונוטרל הרכב (או יכולתי לנוע) ויש לי אפשרות להחליף מחסנית (נשמע לי די בעייתי..... ) אז ניתן יהיה להשתמש במחסנית נוספת. החלפת שתי מחסניות לאחר היתקלות כמו שצויינה לעיל..... קשה לי להאמין.

מסקנה - אם השאלה היא לגבי תנועה ברכב או ברחוב, לא השתנו הכללים הבסיסיים (אול עלתה סטטיסטית האפשרות להגיע להיתקלות עם מחבל, ולכן גם ההנחייה לגבי כמות התחמושת לא צריכה להשתנות. מה גם שרוב רובם של הפיגועים כנגד אזרחים ברחוב הינם פיגועי התאבדות, ואין כל כך על מי לירות.

לגבי אנשים אשר מופקדים על שלום הציבור, ואמורים לתת תגובה בלחימה אל מול היריב - גם פה לא השתנתה הגישה שאומרת אקדח מחסנית + 2 מחסניות נוספות.

my 2 cents
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 05 יולי 2004, 11:47

אין ספק שבמציאות הקיימת היום אקדח מרובה כדורים מהווה הכרח. כמה שיותר -- יותר טוב.

אני מסכים איתך לגבי הסנריו של התקלות ממארב.

אם הצלחת לשרוד את הקטע של מכת האש הראשונה מבלי להפגע, אז מכת אש נגדית ואפילו לא מכוונת ומדויקת לכיוון המשוער של התוקפים יכולה לסייע לך לנתק מגע ולהחלץ מהמקום. המטרה פה היא לא לפגוע בתוקפים אלא לנתק מגע כמה שיותר מהר.

אם בכל זאת כבר נוצר מגע בינך לבין התוקפים אז ברוב המקרים הם יהיו בעדיפות מספרית וגם בעדיפות מבחינת כלי הנשק וגם כאן נשק עם קיבולת גבוהה זה המעט שאתה יכול לתרום כדי לצאת מהארוע בשן ועין....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 יולי 2004, 11:55

donduck כתב: אתה שואל מה עדיף? עדיף הכי הרבה והכי חזק!

דון ידידי,
ממחר אני מסתובב רק עם הכפתור האדום, זה שבתוך המזוודה השחורה :D
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 05 יולי 2004, 12:02

נועם כתב:דון ידידי,
ממחר אני מסתובב רק עם הכפתור האדום, זה שבתוך המזוודה השחורה :

אני יודע שיש רק מזוודה אחת......
אני אמור להעביר לך אותה ממחר :?:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 יולי 2004, 12:06

hot water, small glass

sugar ?

put in

:D
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 05 יולי 2004, 12:08

נועם כתב:
donduck כתב: אתה שואל מה עדיף? עדיף הכי הרבה והכי חזק!

דון ידידי,
ממחר אני מסתובב רק עם הכפתור האדום, זה שבתוך המזוודה השחורה :D

ככה.....הא?

לנו לפשוטי העם אתם מטיפים מוסר שהנשק הוא להגנה עצמית וכו...ואת המזוודות עם הכפתורים האדומים אתם שומרים לעצמכם...יפה! :lol: :lol: :lol: :lol:

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 יולי 2004, 12:29

איתמר,

זה באמת לא משהו מסובך, מכיוון שהכינותי עימדי מבעוד מעוד, הרי לך המזוודה, גם אתה יכול להכין אחת בבית... זה לא שדונדאק ואני מסתירים משהו.. אבל אנחנו נפגשים באותו חוג בימי שישי בבוקר ... :D

והרי התוצאה :

תמונה

נועם.
:wink:
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 05 יולי 2004, 12:34

מי שלא ראה את מזוודת הפלא האירלנדית של הדון, לא ראה פטריה גרעינית מימיו.

בהחלט הגענו (בקיצור דרך אדיר) לתגובה יעילה נגד תוקף :lol:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי קובלט » 05 יולי 2004, 14:19

ואני חשבתי שרק אצלנו היה רימון יד גרעיני
אתה מטיל אותו 30 מטר והוא עושה 50 מטר מכתש. :!:

לגבי צנ"פ
אין ספק שאם יש לך ברירה קח ת רגלים ותתחפף תוך הזעקת האנשים בשחור ירוק עם הרובים הגדולים והתחמושת היקרה... מדובר על מציאות של זיהוי מטרה ברת קיימה VALID TARGET. שיש לי על מי לירות בטווח הגיוני (בימים הטובים זה היה 50-60 מטר כולם בראש היום לך תדע...)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 05 יולי 2004, 14:35

קובלט כתב:(בימים הטובים זה היה 50-60 מטר כולם בראש היום לך תדע...)

אני בטוח שזה גם היה עם אקדח... אני לא טועה, נכון?

אגב, בהודעתך הראשונה רשמת על נשר 50. קאסול, אז ככה... אין כזה דבר.
נשר יש ב-50. AE (אקשן אקספרס) וקאסול זה 454. ומיועד לאקדחים תופיים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

ע

על ידי חבלני » 05 יולי 2004, 14:35

קובלט ,אין טעם ליהיות גיבורים{מתים}כל עוד אתה יכול תן גז ותעוף מהמקום ותנסה לדווח לרשויות המתאימות ואז תראה שהנשק היעיל זה הפלאפון :wink:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד