כמה כדורים? הזמנה לדיון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
fghfh
1500 מ' לראש.
בדיחה מצויינת.
בדיחה מצויינת.
- סליקאי כסף

volunteer כתב:תתאמן ותראה.
1. אני זוכר שכשהייתי בתיכון בגדנ"ע קליעה ומטווח ר"ג היה עדיין מטווח אחד של 50 מ' וגם את הקניון עוד לא בנו היינו באים שם להתאמן כל שבוע.
קצת לידנו היו מתאמנים על מטרות באותו הטווח חברי הנבחרת האולימפית לקליעה באקדח והם היו פוגעים לא רע בכלל. אז אני מניח שבתנאי מעבדה ועם כלים מתאימים ניתן לפגוע במטרת ראש מ-60 מטר.
2. באותה התקופה שעוד הייתי קורא מגזינים על נשק, נתקלתי בכתבה על ניסוי ירי לטווחים ארוכים שעשו באקדח סמית 0.38 קנה קצר. המטרה היתה צלחת ניר בקוטר 8אינץ והיורה הצליח להכניס 2 מתוך ה-5 שבתוף לתוך המטרה מטווחים כאלה... אבל עוד פעם זה לא אחד עם כישורים רגילים.
3. גם אני מסוגל לפגוע במטרת ראש מטווח של 60 מטר אבל עם אקדח בעל אורך קנה של 59 מטר
א.
- תרמתי למען הסליק

ט
שלום לכולם לאחר שראיתי שישנו ויכוח קטן לגבי הטווחים אז,מקרה אמיתי שקרה במפעלי המלח באילת:מחבל עבר את הגבול עם ירדן החל אחריו מרדף של צה"ל ,המחבל הגיע לשטח המפעל ועובד של המקום שהיה חמוש שלף אקדח 9 מ"מ וממרחק של 100 מ' פגע במחבל והרג אותו{המקרה קרה בסוף שנות ה-80 }

- תרמתי למען הסליק

אני לא יודע יותר מדי על בליסטיקה
אני יודע שהיה לנו מטרת ראש גונג פלאח הקו של 50 מטר של מטווח רובים והיינו יורים עליו.
חלק מהאנשיםן בזבו תחמושת בנסיון להיות כמו הגדולים
מי שהיה לו נשק רייסגאן והיה מיומן הביא 4/5 דינגים מתוך כדורים שנורו
אנחנו צחקנו שהכדור לא אמור להגיע לשם אז יש גמד חמוד שמכה בפעמון כל פעם.
לפעמים הגמד היה מתעצל- בטח שאני לא מפספס...
דינג
אני יודע שהיה לנו מטרת ראש גונג פלאח הקו של 50 מטר של מטווח רובים והיינו יורים עליו.
חלק מהאנשיםן בזבו תחמושת בנסיון להיות כמו הגדולים
מי שהיה לו נשק רייסגאן והיה מיומן הביא 4/5 דינגים מתוך כדורים שנורו
אנחנו צחקנו שהכדור לא אמור להגיע לשם אז יש גמד חמוד שמכה בפעמון כל פעם.
לפעמים הגמד היה מתעצל- בטח שאני לא מפספס...
דינג
- סליקאי ארד

לכל המלעיזים -
אין תחרויות ירי מעשי שיורים בהן ל - 50, 60 מ' וצריך לפגוע A ? יש ויש וגם פוגעים ... קשה אבל אפשרי (גם בתנאי לחץ), והקלעים האולימפיים באקדח חופשי - 50 מ' והם צריכים לפגוע (בשביל ניקוד מקסימלי) בעיגול בגודל של 1/2 שקל ... וגם הם פוגעים, ביד אחת !! ובלי אמצעים אופטיים ....
עכשיו השאלה היא - האם אנחנו גם יכולים
שחר
אין תחרויות ירי מעשי שיורים בהן ל - 50, 60 מ' וצריך לפגוע A ? יש ויש וגם פוגעים ... קשה אבל אפשרי (גם בתנאי לחץ), והקלעים האולימפיים באקדח חופשי - 50 מ' והם צריכים לפגוע (בשביל ניקוד מקסימלי) בעיגול בגודל של 1/2 שקל ... וגם הם פוגעים, ביד אחת !! ובלי אמצעים אופטיים ....
עכשיו השאלה היא - האם אנחנו גם יכולים
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
שחר,
בתור אחד ה"מלעיזים".
א. תזכיר לי בדיוק מתי בפעם האחרונה היתה תחרות ירי מעשי בה נדרשו היורים לירות ל-50,60 מטר? מהיום בו אני נמצא בענף (כמעט מיום הוולדו) אינני זוכר דרישה שכזאת.
ב. בירי באקדח הצתה מרכזית כמקצוע אולימפי יורים על מטרה במרחק 25 מטר, על "בול" בקוטר 5 ס"מ, ובירי מהיר, על בול בקוטר 10 ס"מ.
ג. באקדח חופשי אכן יורים ל-50 מטר, אך שם מדובר באקדח בקוטר 0.22, אך פרט לכוונות הברזל (כפי שציינת) כל קשר בינו לבין אקדח הינו מקרי בהחלט (ראה דוגמא אחת מני רבות של המרלי FP-10).
ד. אגב, ירי ביד אחת הרבה יותר מדוייק מאשר ירי בשתי ידים, אז לא כדאי להשתמש בטיעון הזה כהוכחה ליכולתם של הקלעים האולימפיים.
אז לפני שאתה אומר "מלעיזים" הייתי מציע:
א. לעשות קצת שעורי בית.
ב. לבוא לביקור עם החברה במטווח אשדוד ולהראות לנו (ע"י יצירת חורים בנייר - שיטה די פשוטה) מה ניתן לעשות עם אקדח סטנדרטי המשמש להגנה עצמית, בטווח של 50 מטרים.
זה לא שזה בלתי אפשרי, אבל מעטים מאוד יורי האקדח המסוגלים לפגוע במטרת ראש ב-50-60 מטר, עובדה.
בתור אחד ה"מלעיזים".
א. תזכיר לי בדיוק מתי בפעם האחרונה היתה תחרות ירי מעשי בה נדרשו היורים לירות ל-50,60 מטר? מהיום בו אני נמצא בענף (כמעט מיום הוולדו) אינני זוכר דרישה שכזאת.
ב. בירי באקדח הצתה מרכזית כמקצוע אולימפי יורים על מטרה במרחק 25 מטר, על "בול" בקוטר 5 ס"מ, ובירי מהיר, על בול בקוטר 10 ס"מ.
ג. באקדח חופשי אכן יורים ל-50 מטר, אך שם מדובר באקדח בקוטר 0.22, אך פרט לכוונות הברזל (כפי שציינת) כל קשר בינו לבין אקדח הינו מקרי בהחלט (ראה דוגמא אחת מני רבות של המרלי FP-10).
ד. אגב, ירי ביד אחת הרבה יותר מדוייק מאשר ירי בשתי ידים, אז לא כדאי להשתמש בטיעון הזה כהוכחה ליכולתם של הקלעים האולימפיים.
אז לפני שאתה אומר "מלעיזים" הייתי מציע:
א. לעשות קצת שעורי בית.
ב. לבוא לביקור עם החברה במטווח אשדוד ולהראות לנו (ע"י יצירת חורים בנייר - שיטה די פשוטה) מה ניתן לעשות עם אקדח סטנדרטי המשמש להגנה עצמית, בטווח של 50 מטרים.
זה לא שזה בלתי אפשרי, אבל מעטים מאוד יורי האקדח המסוגלים לפגוע במטרת ראש ב-50-60 מטר, עובדה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:ד. אגב, ירי ביד אחת הרבה יותר מדוייק מאשר ירי בשתי ידים, אז לא כדאי להשתמש בטיעון הזה כהוכחה ליכולתם של הקלעים האולימפיים.
וובי, אתה מתכוון באקדחים אולימפיים כמו בתמונה? או בכל אקדח?
הסבר פרט והבא דוגמאות בבקשה...
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
מיפ-מיפ,
אכן, ירי ביד אחת הינו מדוייק יותר מאשר ירי בשתי ידיים, וזאת גם טכניקת הצליפה באקדח שנלמדה במשך עשורים רבים בכוחות בטחון סביב העולם.
עד היום בכמה מכוחות אלו עדיין מלמדים את בסיס הירי באקדח ביד אחת תוך שמירת צד הגוף (צללית צרה יותר) לכיוון התוקף, אגב, גם תנוחת הירי הצה"לי המוכרת, המבוססת על שיטות שהיו נהוגות ב-FBI לפני עשרות שנים ויובאו לארץ ע"י דייב ז"ל, מתבססת על ירי (אמנם די מסורס) ביד אחת.
אם תצטרף אלינו ביום ו' למטווח נתניה, אשמח לפרט.
(לא יודע למה יש לי הרגשה שהולך להיות כאן שמייח)
אכן, ירי ביד אחת הינו מדוייק יותר מאשר ירי בשתי ידיים, וזאת גם טכניקת הצליפה באקדח שנלמדה במשך עשורים רבים בכוחות בטחון סביב העולם.
עד היום בכמה מכוחות אלו עדיין מלמדים את בסיס הירי באקדח ביד אחת תוך שמירת צד הגוף (צללית צרה יותר) לכיוון התוקף, אגב, גם תנוחת הירי הצה"לי המוכרת, המבוססת על שיטות שהיו נהוגות ב-FBI לפני עשרות שנים ויובאו לארץ ע"י דייב ז"ל, מתבססת על ירי (אמנם די מסורס) ביד אחת.
אם תצטרף אלינו ביום ו' למטווח נתניה, אשמח לפרט.
(לא יודע למה יש לי הרגשה שהולך להיות כאן שמייח)
Webart - דביר, מייסד הסליק
בנוסף לדבריו של דביר -
נסו לירות עם היד המסייעת (החלשה) שלכם, אתם בהחלט תופתעו מהתוצאות !
מי שיילמד לירות עם יד אחת ואח"כ יעבור לשתי ידיים, מובטחת לו רמת קליעה הרבה יותר טובה.
השימוש בשתי הידיים מכניס לעיתים אלמנטים הפוגעים בכיוון בשל סטיות כאלו ואחרות הקשורות במשיכת הידיים והשפעה על האצבעות.
הירי עם יד אחת מדוייק יותר, אך מוריד את קצב הירי.
נועם.
נסו לירות עם היד המסייעת (החלשה) שלכם, אתם בהחלט תופתעו מהתוצאות !
מי שיילמד לירות עם יד אחת ואח"כ יעבור לשתי ידיים, מובטחת לו רמת קליעה הרבה יותר טובה.
השימוש בשתי הידיים מכניס לעיתים אלמנטים הפוגעים בכיוון בשל סטיות כאלו ואחרות הקשורות במשיכת הידיים והשפעה על האצבעות.
הירי עם יד אחת מדוייק יותר, אך מוריד את קצב הירי.
נועם.
(אני אנסה לבוא ביום שישי.... רחוק לי)
נשמע לי עדיין דיי מוזר, הרי שימוש בעוד יד לאחיזה = פחות רעד וסחיטת הדק נקיה יותר כי היד של ההדק מתאמצת פחות, לא?
לגבי זוית יד-גוף, (בירי ביד אחת) זה משנה משהו מבחינת דיוק בירי (אם נעזוב בצד את הסיבה הטקטית)?
נשמע לי עדיין דיי מוזר, הרי שימוש בעוד יד לאחיזה = פחות רעד וסחיטת הדק נקיה יותר כי היד של ההדק מתאמצת פחות, לא?
לגבי זוית יד-גוף, (בירי ביד אחת) זה משנה משהו מבחינת דיוק בירי (אם נעזוב בצד את הסיבה הטקטית)?
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד