יש לי שאלות של צעיר - אבל מי שמתבייש לא לומד.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
יש לי שאלות של צעיר - אבל מי שמתבייש לא לומד.
שמעתי שלגלוק יש שיטת פעולה שונה מרוב הכלים א יש לי כמה שאלות:
1)מה יותר \ פחות טוב בשיטה הזאת?
2)שיטת הפעולה של HS שונה?
1)מה יותר \ פחות טוב בשיטה הזאת?
2)שיטת הפעולה של HS שונה?
מה בסליק לוחצים ועוברים למאמרים משם אני מאמין שתסתדר.
בעיקרון הנוקר של HS דרוך נתפס בדוקרן ההדק רק אין לו פטיש.
לחיצה על ההדק משחררת את הנוקר הדרוך.
בגלוק לחיצת ההדק דורכת את הנוקר ומשחררת אותו. יש עוד כלים עם עקרון כזה או דומה.
כלי נשק פשוטים :
אולר, סכין, גרזן, לום, פטיש (ועוד כיד הדימיון הטובה עליך) - לא מצריך רישיון.
בעיקרון הנוקר של HS דרוך נתפס בדוקרן ההדק רק אין לו פטיש.
לחיצה על ההדק משחררת את הנוקר הדרוך.
בגלוק לחיצת ההדק דורכת את הנוקר ומשחררת אותו. יש עוד כלים עם עקרון כזה או דומה.
כלי נשק פשוטים :
אולר, סכין, גרזן, לום, פטיש (ועוד כיד הדימיון הטובה עליך) - לא מצריך רישיון.
כמו לכל דבר בחיים גם לשאלה השניה שלך שנראית פשוטה אין תשובה ברורה וסופית.
יש פה שאלה של Trade Off:
1. שיטת הפעולה של הגלוק יותר בטוחה משום שהדריכה רק מכניסה כדור לבית הבליעה ו"מותחת" את ההדק, אבל הנוקר משוחרר ואין סכנה של פליטת כדור אלא אם כן ההדק ילחץ. לעומת זאת ב-HS לאחר דריכה הנוקר משוך לאחור ויכול להיות מצב תיאורטי בו הנוקר משתחרר גם ללא לחיצה על ההדק.
2. משיכת ההדק בגלוק היא יחסית ארוכה וחסרת רגש בהשוואה לכלים אחרים בגלל שהיא מושכת את הנוקר לאחור והוא מתנגד. ב-HS המצב פשוט יותר, כי הלחיצה על ההדק רק משחררת את הנוקר.
לסיכום:
"על טעם ועל ריח אין להתווכח". לך על מה שיותר נוח/מתאים לך.
יש פה שאלה של Trade Off:
1. שיטת הפעולה של הגלוק יותר בטוחה משום שהדריכה רק מכניסה כדור לבית הבליעה ו"מותחת" את ההדק, אבל הנוקר משוחרר ואין סכנה של פליטת כדור אלא אם כן ההדק ילחץ. לעומת זאת ב-HS לאחר דריכה הנוקר משוך לאחור ויכול להיות מצב תיאורטי בו הנוקר משתחרר גם ללא לחיצה על ההדק.
2. משיכת ההדק בגלוק היא יחסית ארוכה וחסרת רגש בהשוואה לכלים אחרים בגלל שהיא מושכת את הנוקר לאחור והוא מתנגד. ב-HS המצב פשוט יותר, כי הלחיצה על ההדק רק משחררת את הנוקר.
לסיכום:
"על טעם ועל ריח אין להתווכח". לך על מה שיותר נוח/מתאים לך.
"המעז מנצח"!!!
אני אגיד לך מהי הרתעה,
לפני חודש ,חמש וחצי בבוקר השמש זורחת, ה19 C שנקנה אתמול בערב,
מוצמד לי לרגל בנרתיק ירך של פובוס, הישמעלים תופסים מרחק, לשם שינוי......
" שו, מה זה, באת לירות בנו????" ( נא לקרוא את זה במבטא ישמעלי, והמבין יבין.)
JOHNDOE
לפני חודש ,חמש וחצי בבוקר השמש זורחת, ה19 C שנקנה אתמול בערב,
מוצמד לי לרגל בנרתיק ירך של פובוס, הישמעלים תופסים מרחק, לשם שינוי......
" שו, מה זה, באת לירות בנו????" ( נא לקרוא את זה במבטא ישמעלי, והמבין יבין.)
JOHNDOE
JOHNDOE
don't hate the player...
hate the game.
don't hate the player...
hate the game.
- סליקאי זהב

למה החלטתי לקנות אקדח, הכל התחיל כש...
יום אחד חבר שלי יצא עם מישהי ובגן ציבורי שקט ופסטורלי הופיעו להם קבוצת בני דודים (ישמעלים, ע"ע) והקיפו אותם ממרחק, בזכות תושיה והערכת מצב מהירה הם עדיין לא הספיקו לצמצם את המעגל סביבם וכך הם הספיקו להימלט בזמן. עם אקדח לפעמים דברים כאלה מראש היו יכולים להמנע.
אולי זה גורם ההרתעה?
יום אחד חבר שלי יצא עם מישהי ובגן ציבורי שקט ופסטורלי הופיעו להם קבוצת בני דודים (ישמעלים, ע"ע) והקיפו אותם ממרחק, בזכות תושיה והערכת מצב מהירה הם עדיין לא הספיקו לצמצם את המעגל סביבם וכך הם הספיקו להימלט בזמן. עם אקדח לפעמים דברים כאלה מראש היו יכולים להמנע.
אולי זה גורם ההרתעה?
חברה תרגעו!
1. שימוש בנשק מותר רק במקרים מאד מוגדרים של סכנת חיים -- וכדאי שתתעדכנו בהוראות משרד הפנים לפני שאתם מתחילים לנפנף בנשק שלכם מול כל מי שקצת מעצבן אתכם..
2. ואסח או לא ואסח.... אני אשקשק מפחד בדיוק באותה מידה אם יכוונו אלי גלוק, ברטה, FN, או אפילו ברטה 0.22...
א.
1. שימוש בנשק מותר רק במקרים מאד מוגדרים של סכנת חיים -- וכדאי שתתעדכנו בהוראות משרד הפנים לפני שאתם מתחילים לנפנף בנשק שלכם מול כל מי שקצת מעצבן אתכם..
2. ואסח או לא ואסח.... אני אשקשק מפחד בדיוק באותה מידה אם יכוונו אלי גלוק, ברטה, FN, או אפילו ברטה 0.22...
א.
- תרמתי למען הסליק

בהמשך לדבריו של איתמר,
ומה יקרה אם הם יחליטו ש ".. מה אתה מאיים בצעצוע.." תירה ? לא תירה ? תתפוס פוזה מאיימת יותר ? תחשוף שיניים ? (והיו מקרים).
אם אתה מוציא אקדח, כדאי מאוד שזה יהיה מהסיבות הנכונות ושתהיה מוכן ללחוץ על ההדק.
על אקדח גלוי למטרות הרתעה אני חושב שכבר דברנו לא מעט פה, אתה כמובן רשאי גם לשאת אותו גלוי. במרבית המקרים אני לא חושב שזה חכם במיוחד...
ומה יקרה אם הם יחליטו ש ".. מה אתה מאיים בצעצוע.." תירה ? לא תירה ? תתפוס פוזה מאיימת יותר ? תחשוף שיניים ? (והיו מקרים).
אם אתה מוציא אקדח, כדאי מאוד שזה יהיה מהסיבות הנכונות ושתהיה מוכן ללחוץ על ההדק.
על אקדח גלוי למטרות הרתעה אני חושב שכבר דברנו לא מעט פה, אתה כמובן רשאי גם לשאת אותו גלוי. במרבית המקרים אני לא חושב שזה חכם במיוחד...
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
asberg כתב:אנ'לא מתכוון להסתובב כמו פלאנגה או איזה פאקינג חיזבללון עם נשק ביד אבל עצם הידיעה שיש לי כלי שיכול לעזור במקרים ש... נותן שקט נפשי. פסיכולוגיה בגרוש? אולי אבל יעיל.
עם פסיכולוגיה כזו אתה הולך להסתבך קשות! אם אתה רוצה שקט נפשי ובטחון עצמי אז לך ותלמד אומנויות לחימה אצל דניס. בנשק אתה רשאי להשתמש במקרה שכל החיזבאללה נמצאים מאחוריך, החמאס מלפניך, גדר ההפרדה מימינך, והחומה הסינית משמאלך.... ז"א במילים אחרות יש סכנה ממשית ומוחשית לחייך ושימוש בנשק הוא המוצא האחרון.
.א
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד