ירי של מאבטח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי רפתן » 24 יולי 2004, 06:35

וובי
חומר טוב שמור לי קצת.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 24 יולי 2004, 11:08

ידידי
לצערי נעדרתי מכאן בזמן האחרון ולא נכנסתי לדיון כאן וכאשר ראיתי
את הדיון לא הספקתי לקרוא מעבר לעמוד הראשון .
אז צר לי על התגובה המאוחרת שכנראה חוזרת אולי על דברים שנאמרו ע"י אחרים
ולא שמתי לב ובכל זאת.

המקרא שלפננו הוא מקרא טוב לנתח את ענין הנשק בידי אזרח פרטי /מאבטח
והוא מדגיש את כל מה שאמרתי פה בעבר על הענין.
דהינו:
אם הבחור הנ"ל היה עומד שם עם אקדח מטעם חברת שמירה ונוהג כפי שהוא נהג
הוא היה בסדר גמור שכן בנוהל למקומות מאובטחים ניתנת בידי המאבטח הזכות
להפעיל נשק אם הוא אוו זולתו בסכנת חיים והיות והבחור פעל לפי הנחיות
הזהיר לפני פתיחה באש וירה בצורה שיצרה את הסכנה המינילית לסובבים
וגרמה לנזק מינימלי (ירי באוויר) ,אז הוא עומד בתנאים שנקבעו.
אותו הדין אם הבחור היה אזרח נושא נשק שנקלע למקום במקרא
אבל ברגע שהוא הופיע למשמרת עם נשקו הפרטי הוא עבר עברה פלילית
(אגב ,אני לא ממש קונה את הסיפור שזה היה חד פעמי בגלל שהנשק
היה בבדיקה אני מאמין שהנ"ל מאבטח עם נישקו האישי על בסיס קבוע).
עכשו אם הארוע היה בעל פרופיל תקשורתי נמוך יותר אני בספק אים המשטרה
היתה נוקטת נגד הבחור בצעדים יותר דרמטים מאשר שלילת רשיון הנשק
אבל מכיוון שהתיק בעל פרופיל תקשורתי גבוהה (נמחק ע"י הנהלת הסליק) אז אני לא יתפלא
אם יפתחו נגדו (ונגד חברת השמירה שבה הוא מעוסק) גם הלכים פלילים.

מסכנה :לכל העוסקים בתחום האבטחה זיכרו הפעלת נשק אישי בזמן השמירה
לצורך ביצוע תפקיד היא עברה פלילית.
אל תסכימו לעבוד אם נשקכם האישי ורצוי שהחברה לא תדע אפילו על קיומו.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 24 יולי 2004, 12:48

היגט...

שים לב, אם אני לא טועה סעיף האישום שהוגש נגד אותו הבחור הוא שימוש בנשק בשטח בנוי. אין פה שום התייחסות לכך שזה זה היה נשקו האישי... ובכלל אני לא בטוח שלתקנות משרד הפנים יש מעמד של חקיקה..זה משהו שדורש בירור יותר מעמיק ע"י מי שמכיר את החוק.

ההבדל היחידי הוא שהמשטרה החרימה את נשקו הפרטי של אותו המאבטח. אם הוא היה משתמש בנשק של חברת השמירה, אז קרוב לוודאי שהמשטרה היתה מחרימה את הנשק הזה ועוזבת את נשקו הפרטי במנוחה...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 24 יולי 2004, 13:09

איתמר:
הסעיף היחיד שאני מכיר בנושא הנו "שימוש בנשק שלא על פי דין",ללא אבחנה בין סוגי השטח השונים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עוד'ר » 24 יולי 2004, 17:19

higt-power,
למאבטח מטעם חברת שמירה אין כל סמכויות או זכויות יתר יחסית לאזרח מן השורה שנקלע לזירת האירוע עם נשקו הפרטי. הדין לגבי הפעלת כוח, לרבות נשק חם, זהה למאבטח ולאזרח שאינו מאבטח ומוכתב, במקרה שתואר באשכול זה, על ידי עקרונות ההגנה העצמית.
אינני מכיר את "נוהל למקומות מאובטחים" אותו הזכרת, ובוודאי אין בכוחו של נוהל כלשהו להעניק סמכויות פתיחה באש, להוציא חקיקה ראשית.
לא אכנס לסוגיית המעמד החוקי המחייב של הוראות משרד הפנים באשר לביצוע שמירה עם נשק פרטי. אני מסופק אם, כדבריך, מדובר בעבירה פלילית. אם האינפורמציה שבידיך שונה אשמח אם תתקנני.
בכל מקרה, אם מכל שאר הבחינות היורה עמד בכל הדרישות החוקיות, דהיינו קיום סכנה ממשית והפעלת הכוח המינימאלי הדרוש, הרי העובדה שביצע את תפקידו עם נשק פרטי לא תחמיר את מצבו המשפטי בכל הנוגע לירי עצמו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

החוק....

על ידי עדן23 » 24 יולי 2004, 21:02

החוק המדובר הוא החוק להסדרת הביטחון בגופים מאובטחים !
בחוק מדובר על מקומות שהוגדרו בתיקוני הממשלה ב 1998 .....
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 25 יולי 2004, 08:41

עדן
תקנה לא חוק
חוץ מזה הכל בסדר
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי עוד'ר » 25 יולי 2004, 09:07

עדן 23,
להלן הסמכויות שהוענקו לממונה הביטחון בחוק אותו הזכרת:
3. סמכויות ממונה בטחון
לשם ביצוע פעולות אבטחה יהיו לממונה בטחון, סמכויות המפורטות בסעיף 2(א) ו-(ג), ובסעיף 3 לחוק סמכויות חיפוש בשעת חירום (הוראת שעה), התשכ"ט - 1969; כן יהיה מוסמך ממונה בטחון לדרוש מכל אדם המבקש להיכנס למקום או הנמצא במקום למסור לו את שמו ומענו ולהציג בפניו תעודת זהות או תעודה רשמית אחרת המעידה על זהותו, שהוא חייב בהחזקתם על פי חוק החזקת תעודת זהות והצגתה, התשמ"ג - 1982.

הסמכויות המוקנות הינן כולן בתחום החיפוש על גופו של אדם או הדרישה ממנו להזדהות.
אין בחוק כל הענקת סמכות בנוגע לפתיחה באש.
אגב, הסמכויות מוקנות לממונה על הביטחון בגופים ציבוריים. גופים אלה מפורטים בתוספת לחוק ואינם כוללים מקומות בילוי פרטיים כדוגמת המועדון נשוא האשכול.
מכאן שהחוק כלל אינו רלוונטי לענייננו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

אחריות

על ידי yossi07 » 25 יולי 2004, 12:06

רציתי לדעת לגבי המקרה הנ"ל מי נושא באחריות במקרה שיוגש כתב אישום לגבי העובדה שהמאבטח הופיע למשמרת עם נשקו הפרטי?
החברה מטעמה המאבטח עובד או המאבטח?
כמה זמן מותר למשטרה להחזיק את הנשק אצלה בלי שהוגש כתב אישום?
אשמח אם עוד ר יתן את דעתו לענין תודה.
"החיים יפים שימרו עליהם בכל אמצעי העומד לרשותכם"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי עוד'ר » 25 יולי 2004, 12:42

yossi07,
לשאלתך הראשונה - טרם מצאתי את המקור החוקי הקובע כי ביצוע שמירה עם נשק פרטי הינו עבירה פלילית. אם וכאשר יימצא מקור כזה ניתן יהיה לברר על מי מוטלת האחריות.
לשאלתך השניה - למשטרה סמכות להחזיק בנשק שהיא סבורה שנעברה בו עבירה. לדעתי, אם יוחלט שלא להגיש כתב אישום, ממילא אין עוד חשד שנעברה עבירה. מכאן שיש, לדעתי, למשטרה סמכות להחזיק בכלי היריה כל עוד לא התקבלה החלטה שלא להגיש כתב אישום.
רפתן כתב:עדן
תקנה לא חוק
חוץ מזה הכל בסדר

רפתן, עדן23 צדק. מדובר בחוק ולא בתקנה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 25 יולי 2004, 12:55

אני מצטרף כאן לאיתמר. למשטרה אין כלים לקבוע מה אמת והאם נעברה עבירה. זה תפקידו של ביהמ"ש.
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 27 יולי 2004, 00:36

"מבחינה משפטית" - מדובר בהבחנה משפטית שלאחר מעשה, ולא של אדם החייב להחליט באיזה החלטה לנקוט באותו הרגע.

הניסוח שלי לא היה ברור ואולי אף מטעה. לפי חוק העונשין גרידא, אין הבדל בין פח"עי לפלילי. ההבדל הוא בנסיבות, ועל פי הן והחוק חומרת העונש שיוטל. בנסיבות מקלות אירוע דקירה יכול לקבל חודשיים עבודות שירות בסליק, ובמחמירות יכול גם לקבל 10 שנים מאסר במטווח בהרצליה עם רמת העופרת הנוכחית. מחבל באירוע פח"ע, השקול לרוצח בדם קר-מכייון שישנה כוונה תחילה וכו'-מדובר בנסיבות מחמירות אשר גוררות עונש הקבוע בחוק.

כמו שעוד'ר ציין, חוץ מחברות בארגון טרור ומספר עבירות נוספות לפי תיאורו של וובי, העונשים יהיו זהים.

ההבדל בין בני משפחה לאחרים מופיע בסעיפים כמו 329 ודומים לו.

בקשר להגנה עצמית, נראה שהמאבטח עומד בכל הקריטריונים הדרושים. כורח, צידוק, צורך וכו'. הדבר היחיד אני יכול למצוא שגם כן לא יעמוד הוא 34יא' – צורך, בסוף הציטוט מופיע "ולא היתה לו דרך אחרת אלא לעשותו".
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoav30 » 27 יולי 2004, 07:17

חברים.
מרגע פתיחת הדלתות ועד לירי עצמו עברו בקושי 10 שניות, בהם היו מעורבים, דם, המולה, צעקות, מכות ולדעת המאבטח גם סכנת חיים.

אם לדעת המאבטח זיהה אמצעי, כוונה ויכולת מצד התוקפים, ולדעתו לא היתה שום אופציה אחרת להרגיע את המצב, הוא פתח באש.

יכול להיות שתיאור האירוע לוקה בחסר, מכיוון שלא מיתן לתאר את תחושות המאבטח ואת המצב האמיתי שהשתרר במקום, אולם אף אחד מאיתנו לא יכול לשים עצמו במקום המאבטח ברגע האירוע.

את כל מה שכתבתי, בתחילת האשכול, העתקתי מדבריו של המאבטח, ואין לי ספק שדבריו נכונים (לגבי הימצאותו עם אקדח פרטי - רק מכיוון שהוא לא נוטה להשאיר את אקדחו הפרטי בבית, ובזמן משמרת נוהג להסתובב גם עם נשק חברה וגם עם הפרטי שלו, דבר שאינו נוגד את החוק. נשק החברה נלקח ממנו יום יומיים לפני לצורך ביצוע תקינות, והיה אמור לחזור אליו בתחילת המשמרת).

אני, באופן אישי, לא הייתי מסכים להתחיל את המשמרת שלי במקום כזה מועד לפורענות ללא נשק חברה, אולם אני לא חושב ששימוש בנשק פרטי בסיטואציה כזו של סכנת חיי אדם (לדעת המאבטח) מהווה איזו בעיה חוקית (אם היה עובר אורח בעל נשק פרטי נקלע לאירוע והיה נוהג כמוהו - הכל היה כשורה??)
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 27 יולי 2004, 07:41

yoav30 כתב:את כל מה שכתבתי, בתחילת האשכול, העתקתי מדבריו של המאבטח

יואב,
אתה יודע איך אומרים: לכל סיפור יש שלושה צדדים, שלי, שלך והאמת... מכיוון שאנחנו שומעים רק צד אחד, קשה להיות הוגנים.

yoav30 כתב:אם היה עובר אורח בעל נשק פרטי נקלע לאירוע והיה נוהג כמוהו - הכל היה כשורה??

האמת, בוא נבדיל בין ארוע בו הייתי רואה במקרה נסיון אונס, או שוד, או כל דבר אחר בו ברור כי ישנו צד שהותקף על לא עוול בכפיו, לבין מצב בו אני רואה עדת בני תשחורת, שגם אם אינם הולכים מכות האחד עם השני, גורמים לי בדר"כ לעבור למדרכה ממול.
שיקול הדעת שלי במצב זה אינו קשור כלל לשאלה האם אאבד או לא אאבד את רשיון הנשק שלי, שיקול הדעת שלי הוא האם בכלל יש סיבה הגיונית בה אני צריך להיות מעורב בתגרה המטומטמת הזאת, והאם אני מוכן להסתכן ולהדקר בעצמי בגלל שאיזה אידיוט בן 17 רוצה להרביץ לאידיוט אחר כי הסתכל על חברה שלו במבט המתאים לילדים בני 17. :roll:

(כל זה בלי קשר לארוע המסויים אלא בקשר לשאלתך לגבי עובר אורח סתמי).

אגב, הייתי מוכן להתערב על כך שכל שוטר מתחיל, היה מצליח לפתור את הארוע ללא שהיה מוציא אפילו את האקדח מנרתיקו, ולו רק מפני שבארוע היו מעורבים מה שקרוי "בני-טובים", שכולם, כידוע, גברים - עד הרגע שהם לבד ובלי החברים שלהם מסביב, המספקים להם עידוד וניפוח אגו מתמיד בכאלה ארועים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ג'וקר » 27 יולי 2004, 07:59

למי קראת "בני טובים" .....אה ?

נראה אותך גבר מולי ...

רוצה ללכת איתי ראש בראש ?...... אז יאללה שב ונראה אותך גבר ... :wink:

8) (שלא יזהה אותי אח"כ בעיירה שלנו ... :wink: )
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד