נשיאת סכין
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נשיאת סכין
בעבר התקיימו כאן מספר דיונים על נשיאת סכין, השאלה האם נישאת בנוסף לנשק ברישיון, גודל הסכין, אכיפת החוק וכיו"ב...
לעיונכם :
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/760/893.html
מתוך אתר מעריב, nrg:
לעיונכם :
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/760/893.html
מתוך אתר מעריב, nrg:
החשד: החזקת סכין מחוץ לבית
תושב תל-אביב שירד לחתוך חוט שהפריע לו ברחוב מצא את עצמו עצור על ביצוע העבירה הקיקיונית
צח שפיצן
27/7/2004
הנה עבירה שאף אחד לא מכיר: "החזקת סכין מחוץ לבית". גם יגאל אפרת, תושב שכונת התקווה בתל-אביב בן 30, לא הכיר אותה עד שירד אתמול לרחוב עם סכין כדי לחתוך חוט תחת לביתו, שהפריע לו. אלא שאז קפצו עליו שוטרי סיור, אזקו אותו ולקחו אותו לתחנת משטרה, וכעת הוא מכיר אותה היטב.
כל הסיפור התרחש כמה שעות לפני חגיגת יום הולדתו המתוכננת של אפרת, וזה בדיוק מה שהוא ניסה להסביר לשוטרים. אלא שבמקום לחגוג עם חבריו, בילה את הלילה אפרת - שאין לו כל עבר פלילי - בבית המעצר.
מסתבר שבספר החוקים הישראלי, מתוייקת תחת הפרק בעל השם המפחיד "בריונות ותקלות בציבור", ישנה עבירה המוגדרת "החזקת סכין שלא כדין", לפיה מי שמחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו "ולא הוכיח כי החזיקה למטרה כשרה", יכול לבלות עד חמש שנים בכלא.
זהו אחד המקרים הנדירים בספר החוקים שבו נטל ההוכחה הוא על החשוד ולא על המדינה. החשוד צריך להוכיח כי הוציא את הסכין מהבית למטרה כשרה, .
סגנית שופטת בית משפט השלום בתל-אביב לעניינים מקומיים, חיותה כוחן, התקשתה להאמין למשמע אוזניה שכשהביאו השוטרים את אפרת לבית המשפט: מספר העצורים המובאים בפני החוק אך ורק בגין העבירה הזו מועט מאוד, ובדרך-כלל משמש האישום סעיף משנה בכתב אישום רחב יותר.
"המשטרה הרחיקה לכת כשהחזיקה במעצר חשוד בעברה מסוג זה במשך יממה", אמרה השופטת, "ניתן היה לשחרר את החשוד מתחנת המשטרה". היא שחררה את החשוד לביתו ובצעד חריג העבירה את פסק הדין לעיונו של מפקד תחנת יפתח של המשטרה.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
הכתבה מעוררת תמיהה כי:
1. לכאורה הייתה מטרה כשרה.
2. על החזקת סכין בד"כ מעכבים לתחנה ללא שימוש בכוח ומשחררים אחרי חקירה (עם או בלי ר"פ), ולא מחזיקים בבית מעצר.
3. יום הולדת הוא צמד מלים במין זכר (יום הולדתו המתוכנן, לא המתוכננת).
נראה לי שחסרים כמה פרטים מהכתבה הזו.
1. לכאורה הייתה מטרה כשרה.
2. על החזקת סכין בד"כ מעכבים לתחנה ללא שימוש בכוח ומשחררים אחרי חקירה (עם או בלי ר"פ), ולא מחזיקים בבית מעצר.
3. יום הולדת הוא צמד מלים במין זכר (יום הולדתו המתוכנן, לא המתוכננת).
נראה לי שחסרים כמה פרטים מהכתבה הזו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד כתב:יום הולדת הוא צמד מלים במין זכר (יום הולדתו המתוכנן, לא המתוכננת)..
במקרה הנ"ל : "חגיגת יום ההולדת המתוכננת" - 'המתוכננת' מתייחס לחגיגה ולא ליום ההולדת...
אני כמעט בטוח בזה למרות שהתחום שלי הוא יותר המתמטי-פיזיקלי-הנדסי ופחות הוורבלי...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
ט
לא מובאות בכתבה הנ"ל לנסיבות המפגש של הבחור עם השוטרים ולכן קשה לשפוט ,איתמר למעט קצינים בכירים שהסטטיסטיקה נוגעת להם את רוב אנשי השטח במשטרה זה לא מענין והם גם לא מתאמצים לבצע אותה
- תרמתי למען הסליק

Re: ט
חבלני כתב:לא מובאות בכתבה הנ"ל לנסיבות המפגש של הבחור עם השוטרים ולכן קשה לשפוט ,איתמר למעט קצינים בכירים שהסטטיסטיקה נוגעת להם את רוב אנשי השטח במשטרה זה לא מענין והם גם לא מתאמצים לבצע אותה
חבלני,
נכון שאת אנשי השטח הסטטיסטיקה לא מעניינת את אנשי השטח -- הם בסך הכל אלה שמבצעים את העבודה. אבל מצד שני אותה סטטיסטיקה מתורגמת על ידי הדרגים הגבוהים בשרשרת הפיקוד למדיניות ולפקודות שיורדות לאנשי השטח לביצוע. לדוגמא:
1. שוטרי תנועה מקבלים על הראש שהם לא רושמים מספיק דוחות
2. הוראות "להחמיר את האכיפה"
3. לבצע יותר מעצרים...
בקיצור החברה למעלה יודעים בדיוק איך להעביר לדרגים למטה מה בדיוק מצופה מהם גם בדרכים ישירות וגם בדרכים עקיפות... יש לי כמה חברים טובים שהם מפקדי תחנות -- אני יודע בדיוק איך זה נעשה.
א.
- תרמתי למען הסליק

לא מכיר את כל העובדות הנוגעות לעניין זה, אבל התוצאות קצת תמוהות.
מעבר לכך, בעקבות אירועי הסכינאות האחרונים, לדעתי יש מקום להחמיר בענישה כלפי נושאי פיגיון שלא כדין. תסלחו לי, אבל לאדם נורמלי אין מה להסתובב עם סכין ברחוב.
ושוב, אני לא מדבר על תושב אפרת המוזכר בכתבה, כי שוב, לא מכיר את העובדות.
אם יחמירו בענישה עם נושאי הפיגיונות (ולא חסרים כאלה, בעיקר בני נוער), אולי ירתע אחוז גבוה מהם וישאירו את הסכינים בבית. אני באופן אישי מסכים לחלוטין למעצר של אדם שמסתובב עם פיגיון.
אנחנו לא ציידים ולא אמורים להסתובב ברחובות ככאלה!
ואיתמר, אף שוטר לא חוטף על הראש כי לא רשם מספיק דו"חות. בינינו!
מעבר לכך, בעקבות אירועי הסכינאות האחרונים, לדעתי יש מקום להחמיר בענישה כלפי נושאי פיגיון שלא כדין. תסלחו לי, אבל לאדם נורמלי אין מה להסתובב עם סכין ברחוב.
ושוב, אני לא מדבר על תושב אפרת המוזכר בכתבה, כי שוב, לא מכיר את העובדות.
אם יחמירו בענישה עם נושאי הפיגיונות (ולא חסרים כאלה, בעיקר בני נוער), אולי ירתע אחוז גבוה מהם וישאירו את הסכינים בבית. אני באופן אישי מסכים לחלוטין למעצר של אדם שמסתובב עם פיגיון.
אנחנו לא ציידים ולא אמורים להסתובב ברחובות ככאלה!
ואיתמר, אף שוטר לא חוטף על הראש כי לא רשם מספיק דו"חות. בינינו!
yosi254 כתב:מאותה סיבה צריך לאפשר רשיון לאחזקת סכין/פגיון וכיו"ב.
(אולי גם יפתחו קורסים לשימוש מעשי בסכין...).![]()
צריך לשים את הדברים בפרופורציה ולא לנצל חוסר התאמת החוק למציאות ע"י גורמים שונים.
מה זה רישיון להחזקת סכין?
למה זה טוב?
אנחנו לא חיים בג'ונגל. למה אנשים צריכים להסתובב עם סכינים?
ובאמת ניראה לך שעניין הרישיון לסכין הוא ריאלי? כי אותי הרעיון הצחיק!
ניר,
במשפט אחד, ללא שום כוונה לפגוע - "כי בא לי!" זה הרעל שלי, בא לאסוף סכינים.
יבוא אדם חכם ויגיד, אז אל תסתובב עם אותם סכינים עלייך. התשובה המתבקשת, בצורת שאלה, אז למה מוכרים כל הרבה סוגי סכינים בחנויות עם ציוד למטייל? כל חנות עם ציוד מחנאות שמכבדת את עצמה מחזיקה אוסף סכינים מסוגים שונים של חברות שונות. כל נער יכול לגשת לחנות ולקנות ב-400 ש"ח סכין של Spyderco. ומה עם כל ה-Multi Tools למיניהם? גם אותם תאסור?
ובפן אחר - ראית פעם אמנויות לחימה כגון Arnis/Kali/Eskrima? השימוש בסכינים וחרבות באומנות לחימה זו, הוא הכרחי. מדובר גם על סכינים 'קטנות' ולא רק חרבות וכו'. התורה המדוברת נלמדת גם בארץ ואנשים לומדים אותה גם למטרות הגנה עצמית.
במשפט אחד, ללא שום כוונה לפגוע - "כי בא לי!" זה הרעל שלי, בא לאסוף סכינים.
יבוא אדם חכם ויגיד, אז אל תסתובב עם אותם סכינים עלייך. התשובה המתבקשת, בצורת שאלה, אז למה מוכרים כל הרבה סוגי סכינים בחנויות עם ציוד למטייל? כל חנות עם ציוד מחנאות שמכבדת את עצמה מחזיקה אוסף סכינים מסוגים שונים של חברות שונות. כל נער יכול לגשת לחנות ולקנות ב-400 ש"ח סכין של Spyderco. ומה עם כל ה-Multi Tools למיניהם? גם אותם תאסור?
ובפן אחר - ראית פעם אמנויות לחימה כגון Arnis/Kali/Eskrima? השימוש בסכינים וחרבות באומנות לחימה זו, הוא הכרחי. מדובר גם על סכינים 'קטנות' ולא רק חרבות וכו'. התורה המדוברת נלמדת גם בארץ ואנשים לומדים אותה גם למטרות הגנה עצמית.
SPS - מתקרב לשלמות...
עם כל הכבוד, אני מדבר על אנשים שהולכים ברחובות עם סכינים.
לא על מטיילים שקונים סכינים לפני טיול, לא על סכינים לתורות לחימה למיניהם ולא על לדרמן וסוגיו.
אני מדבר על אותם אנשים רבים, בעיקר בני נוער שהולכים ברחובות עם סכינים לשם הגנה עצמית, כדי "לדקור ולצאת גבר" כמו ששמענו וראינו.
אם אתה לא לפני טיול, לא שוטר או איש בטחון ולא תלמיד שלומד תורת לחימה המצריכה סכין, נראה לי מיותר ומסוכן שאנשים ילכו ביומיום כשהם חמושים, ואני מדגיש חמושים, בסכין.
הרי ברור לך שלא דיברתי על אלו אשר ציינת.
לא על מטיילים שקונים סכינים לפני טיול, לא על סכינים לתורות לחימה למיניהם ולא על לדרמן וסוגיו.
אני מדבר על אותם אנשים רבים, בעיקר בני נוער שהולכים ברחובות עם סכינים לשם הגנה עצמית, כדי "לדקור ולצאת גבר" כמו ששמענו וראינו.
אם אתה לא לפני טיול, לא שוטר או איש בטחון ולא תלמיד שלומד תורת לחימה המצריכה סכין, נראה לי מיותר ומסוכן שאנשים ילכו ביומיום כשהם חמושים, ואני מדגיש חמושים, בסכין.
הרי ברור לך שלא דיברתי על אלו אשר ציינת.
ניר,
אדם לא סתם ייכנס לחנות ויקנה סכין ב-1000 ש"ח בשביל טיול. הסכינים שאני מזכיר, הן לא רק לאמנויות לחימה. אני מסכים איתך לחלוטין שבני נוער לא צריכים להסתובב עם סכינים ברחוב. אז למה בכל זאת כל ילד יכול לקנות סכינים בחנויות? למה לא להגביל "אחזקת סכין" לגיל מסויים? אלכוהול מגבילים? סיגריות מגבילים(ללא הצלחה מרובה). למה לא לתחום זאת ברישיון? כי זה נראה בלתי אפשרי.
ומה עם אותם אוספי סכינים למיניהם(ואני לא אחד מהם)?
יש על מה לחשוב.
אדם לא סתם ייכנס לחנות ויקנה סכין ב-1000 ש"ח בשביל טיול. הסכינים שאני מזכיר, הן לא רק לאמנויות לחימה. אני מסכים איתך לחלוטין שבני נוער לא צריכים להסתובב עם סכינים ברחוב. אז למה בכל זאת כל ילד יכול לקנות סכינים בחנויות? למה לא להגביל "אחזקת סכין" לגיל מסויים? אלכוהול מגבילים? סיגריות מגבילים(ללא הצלחה מרובה). למה לא לתחום זאת ברישיון? כי זה נראה בלתי אפשרי.
ומה עם אותם אוספי סכינים למיניהם(ואני לא אחד מהם)?
יש על מה לחשוב.
SPS - מתקרב לשלמות...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד