ירי של מאבטח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
וובי,
גם אם אתה צעיר וטיפש ואפילו קצת "ערס" זה עדיין לא אומר שמגיע לך למות בצורה כזו אווילית בתגרת סכינים...נכון בגילאים האלה ההורמונים תוססים והשכל לא בדיוק עובד...אבל מה, כולנו עברנו את אותו השלב בצורה כזו או אחרת...
שוטר היה פותר את הבעיה מבלי להשתמש בנשקו כי הוא שוטר...מספיק שמישהו בקהל היה צועק "משטרה" כדי שכל התגרה הזו היתה מתפזרת. תחשוב על זה, כשהיית קטן ולא רצית לאכול אז אמא של היתה אומרת לך "אם לא תאכל אז יבוא שוטר ו...." ולא היתה אומרת לך "אם לא תאכל אני אקרא למאבטח מהסופרמרקט למטה...."
ובלי כל קשר... כמו שאמרתי קודם אני לא חושב שהייתי מתערב בקטטה מסוג זה ופרט לא מפעיל נשק אם לא היתה סכנה מוחשית לחיי...
א.
גם אם אתה צעיר וטיפש ואפילו קצת "ערס" זה עדיין לא אומר שמגיע לך למות בצורה כזו אווילית בתגרת סכינים...נכון בגילאים האלה ההורמונים תוססים והשכל לא בדיוק עובד...אבל מה, כולנו עברנו את אותו השלב בצורה כזו או אחרת...
שוטר היה פותר את הבעיה מבלי להשתמש בנשקו כי הוא שוטר...מספיק שמישהו בקהל היה צועק "משטרה" כדי שכל התגרה הזו היתה מתפזרת. תחשוב על זה, כשהיית קטן ולא רצית לאכול אז אמא של היתה אומרת לך "אם לא תאכל אז יבוא שוטר ו...." ולא היתה אומרת לך "אם לא תאכל אני אקרא למאבטח מהסופרמרקט למטה...."
ובלי כל קשר... כמו שאמרתי קודם אני לא חושב שהייתי מתערב בקטטה מסוג זה ופרט לא מפעיל נשק אם לא היתה סכנה מוחשית לחיי...
א.
- תרמתי למען הסליק

- תרמתי למען הסליק

מה לעשות? ככה אני...
אגב, כשאני חושב על זה, בשום שלב של הסיפור לא הוזכרה אזהרה לפני ירי, פרט ל: "בטחון, בטחון"...
האם עוד מישהו חושב שאם הבחור היה צועק, ובקול רם מאוד: "עצרו, או שאני יורה" (ואפילו כשהאקדח בידו) היתה אפשרות להרגעת העניין, כי הרי להסלים את המצב הוא כבר החליט מראש (בקבלת ההחלטה לירות).
ובכלל, כל הסיפור נראה כמו קטע רע ממערבון בו יש מכות בבאר המקומי, והשריף, על מנת להשליט סדר, נכנס ויורה בתקרה (מסכנה, מה היא עשתה?).
אגב, כשאני חושב על זה, בשום שלב של הסיפור לא הוזכרה אזהרה לפני ירי, פרט ל: "בטחון, בטחון"...
האם עוד מישהו חושב שאם הבחור היה צועק, ובקול רם מאוד: "עצרו, או שאני יורה" (ואפילו כשהאקדח בידו) היתה אפשרות להרגעת העניין, כי הרי להסלים את המצב הוא כבר החליט מראש (בקבלת ההחלטה לירות).
ובכלל, כל הסיפור נראה כמו קטע רע ממערבון בו יש מכות בבאר המקומי, והשריף, על מנת להשליט סדר, נכנס ויורה בתקרה (מסכנה, מה היא עשתה?).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סורי ששוב אני מגיב באיחור אבל
הכוונה ל"נוהל" שעלו דיברתי זהוא נוהל שנכתב בשיטוף פעולה של משרד הפניים
(המשרד שלו הסמכות לכוננן תקנות בדבר כלי יריה סמכות שמוכנת לו "בחוק רישוי כלי יריה")
ושל המשטרה שהיא נציגת המשרד לביטחון פנים שאיתו אמור משרד הפנים להתיעץ שוב
מתוקף אותו חוק.
ואת הנוהל הזה ניתן למצוא באתר משרד הפנים אוו בכל חברת אבטחה
(למעשה אתה חותם על כך שקראתה אותו לפני שאתה חותם על נשק כלפי חברת האבטחה).
לגבי חוקיות תקנות משרד הפנים:חוק כלי יריה ממנה את שר הפנים לכוננן תקנות
לענין תוך התיעצות עם משרד לביטחון פנים ,והיות שכך כל תקנה שלו (אוו נציגו)יהיו מחיבות
הכוונה ל"נוהל" שעלו דיברתי זהוא נוהל שנכתב בשיטוף פעולה של משרד הפניים
(המשרד שלו הסמכות לכוננן תקנות בדבר כלי יריה סמכות שמוכנת לו "בחוק רישוי כלי יריה")
ושל המשטרה שהיא נציגת המשרד לביטחון פנים שאיתו אמור משרד הפנים להתיעץ שוב
מתוקף אותו חוק.
ואת הנוהל הזה ניתן למצוא באתר משרד הפנים אוו בכל חברת אבטחה
(למעשה אתה חותם על כך שקראתה אותו לפני שאתה חותם על נשק כלפי חברת האבטחה).
לגבי חוקיות תקנות משרד הפנים:חוק כלי יריה ממנה את שר הפנים לכוננן תקנות
לענין תוך התיעצות עם משרד לביטחון פנים ,והיות שכך כל תקנה שלו (אוו נציגו)יהיו מחיבות
higt-power,
1. חוק כלי יריה מסמיך את שר הפנים "להתקין תקנות בכל עניין הנוגע לביצועו של חוק זה". חוק כלי יריה עוסק בעיקר בענייני רישוי שונים, ובוודאי שכלל אינו נוגע לסוגיות של פתיחה באש. עיין בחוק שנית ותיווכח. מכאן שאינו מקנה כל סמכות לשר הפנים להתקין תקנות לעניין פתיחה באש.
2. ואכן, כעובדה, לא התקין שר הפנים כל תקנות העוסקות בנושא פתיחה באש.
3. באשר לנוהל עליו אתה מדבר - אין הוא מוכר לי ואשמח אם תפנה אותי אליו. בכל מקרה, אל תבלבל בין דבר חקיקה, דהיינו חקיקה ראשית על ידי הכנסת וחקיקת משנה על ידי מי שהוסמך לכך בחקיקה ראשית, כדוגמת תקנות וצווים, לבין נהלים, הנחיות וכדומה.
4. חקיקה הינה מחייבת, ובכוחה ליצור סנקציות פליליות ולעיתים פטור מסנקציות כאלה.
5. לא כך הדבר באשר ל"נהלים", שאינם דבר חקיקה, ולכל היותר מי שאינו מציית להם מסתכן בשלילת רשיונו על ידי שר הפנים או פקיד שהוסמך על ידו, מכוח הסמכות הנתונה לו בסעיף 12(א) לחוק. לא מדובר בסנקציה פלילית אלא מנהלית.
6. שלא יובן לא נכון: אין בכך המלצה כלשהי שלא לציית לנהלים - ההפך הוא הנכון! מטרתי היחידה להדגיש, כי אין הם דבר חקיקה ולפיכך לא ניתן להסתמך עליהם בכל הנוגע לאחת הסוגיות החשובות והרגישות ביותר הקיימות - סוגיית הפתיחה באש ונטילת חייו של אדם. בסוגיה זאת יש לפעול אך ורק לפי החוק.
1. חוק כלי יריה מסמיך את שר הפנים "להתקין תקנות בכל עניין הנוגע לביצועו של חוק זה". חוק כלי יריה עוסק בעיקר בענייני רישוי שונים, ובוודאי שכלל אינו נוגע לסוגיות של פתיחה באש. עיין בחוק שנית ותיווכח. מכאן שאינו מקנה כל סמכות לשר הפנים להתקין תקנות לעניין פתיחה באש.
2. ואכן, כעובדה, לא התקין שר הפנים כל תקנות העוסקות בנושא פתיחה באש.
3. באשר לנוהל עליו אתה מדבר - אין הוא מוכר לי ואשמח אם תפנה אותי אליו. בכל מקרה, אל תבלבל בין דבר חקיקה, דהיינו חקיקה ראשית על ידי הכנסת וחקיקת משנה על ידי מי שהוסמך לכך בחקיקה ראשית, כדוגמת תקנות וצווים, לבין נהלים, הנחיות וכדומה.
4. חקיקה הינה מחייבת, ובכוחה ליצור סנקציות פליליות ולעיתים פטור מסנקציות כאלה.
5. לא כך הדבר באשר ל"נהלים", שאינם דבר חקיקה, ולכל היותר מי שאינו מציית להם מסתכן בשלילת רשיונו על ידי שר הפנים או פקיד שהוסמך על ידו, מכוח הסמכות הנתונה לו בסעיף 12(א) לחוק. לא מדובר בסנקציה פלילית אלא מנהלית.
6. שלא יובן לא נכון: אין בכך המלצה כלשהי שלא לציית לנהלים - ההפך הוא הנכון! מטרתי היחידה להדגיש, כי אין הם דבר חקיקה ולפיכך לא ניתן להסתמך עליהם בכל הנוגע לאחת הסוגיות החשובות והרגישות ביותר הקיימות - סוגיית הפתיחה באש ונטילת חייו של אדם. בסוגיה זאת יש לפעול אך ורק לפי החוק.
- סליקאי כסף

אני לא משפטן בהשכלתי ,אבל מהמעט שאני מכיר מהחוק הישראלי אני יודע שחלקים גדולים
ממנו מבוססים על תקנות זמניות וקבועות ויתר גרוע על פקודות שעה ותקנות לשעת חרום.
(שמישהוא "שכח" לבטל).
*** נערך ע"י Webart ***
(מנהלים יקרים אין פה שום פולטיקה רק עובדות)
אז אני לא היתי מטיל ספק בכוחם של תקנות כאלו ואחרות .
ולענין עצמו עיין בבקשה בסעיף 16 (ב) ב"חוק רישוי כלי יריה":
"העושה אחת מאלו, דינו- מאסר ששה חודשים
(1).......
(2)העובר על הוראה מהוראות חוק זה אוו על תנאי אוו הגבלה שנקבעו ברשיון אוו בתעודת ההרשאה שניתנו לפי חוק זה ,ועברתו אינה לפי חיקוק אחר".
ופה ההגבלה היא שאין להשתמש בנשק למטרת אבטחה בשכר (כמו שפורסם בחוברת של משרד הפנים ) ,ששה חודשי מאסר פרוטנצאלים הופכים את העברה לעוון שהיא עברה פללית לכל דבר.
את הנוהל אגב תוכל להוריד פה
http://www.moin.gov.il/apps/pubwebsite/ ... q=1&unit=4
תחת"משטרת ישראל-נוהל הוראות שימוש בכלי יריה בגופים מאובטחים".
ממנו מבוססים על תקנות זמניות וקבועות ויתר גרוע על פקודות שעה ותקנות לשעת חרום.
(שמישהוא "שכח" לבטל).
*** נערך ע"י Webart ***
(מנהלים יקרים אין פה שום פולטיקה רק עובדות)
אז אני לא היתי מטיל ספק בכוחם של תקנות כאלו ואחרות .
ולענין עצמו עיין בבקשה בסעיף 16 (ב) ב"חוק רישוי כלי יריה":
"העושה אחת מאלו, דינו- מאסר ששה חודשים
(1).......
(2)העובר על הוראה מהוראות חוק זה אוו על תנאי אוו הגבלה שנקבעו ברשיון אוו בתעודת ההרשאה שניתנו לפי חוק זה ,ועברתו אינה לפי חיקוק אחר".
ופה ההגבלה היא שאין להשתמש בנשק למטרת אבטחה בשכר (כמו שפורסם בחוברת של משרד הפנים ) ,ששה חודשי מאסר פרוטנצאלים הופכים את העברה לעוון שהיא עברה פללית לכל דבר.
את הנוהל אגב תוכל להוריד פה
http://www.moin.gov.il/apps/pubwebsite/ ... q=1&unit=4
תחת"משטרת ישראל-נוהל הוראות שימוש בכלי יריה בגופים מאובטחים".
שלום לכולם,
אני לא מאבטח,אלא אדם רגיל ואני חושב שהמאבטח פעל ברכות יחסית למול המקרה אם העובדות הם מדויקות.
אני בתור אדם שדקרו אותו בעבר על שטות של ילדים מפגרים,נראה לי שאם היה מדובר באחד מחברי שמעורב בקטטה ההייתי מפריד בין הניצים,ואם הייתי נוכח בסיטואציה כעובר אורח יכול להיות שהייתי יורה בדוקר משום שאני כאזרח רגיל לא יכול להבדיל בין אירוע פח"ע לבין אירוע פלילי.
אם ההייתי רואה אדם מניף מחסום וחובט באדם אחר פשוט ההייתי הולך להפריד ביניהם .
לצורך העיניין הייתי מציע לכם לעקוב אחר מניין הדקורים בכל סופשבוע.
בברכת שבת שלום לכולם ,גלעד.
אני לא מאבטח,אלא אדם רגיל ואני חושב שהמאבטח פעל ברכות יחסית למול המקרה אם העובדות הם מדויקות.
אני בתור אדם שדקרו אותו בעבר על שטות של ילדים מפגרים,נראה לי שאם היה מדובר באחד מחברי שמעורב בקטטה ההייתי מפריד בין הניצים,ואם הייתי נוכח בסיטואציה כעובר אורח יכול להיות שהייתי יורה בדוקר משום שאני כאזרח רגיל לא יכול להבדיל בין אירוע פח"ע לבין אירוע פלילי.
אם ההייתי רואה אדם מניף מחסום וחובט באדם אחר פשוט ההייתי הולך להפריד ביניהם .
לצורך העיניין הייתי מציע לכם לעקוב אחר מניין הדקורים בכל סופשבוע.
בברכת שבת שלום לכולם ,גלעד.
- סליקאי כסף

לסיום - סוף טוב.
המאבטח קיבל בחזרה את רשיונו.
1) קיבל מכתב על סיום חקירה מהמשטרה, עם "אין אשמה".
2) משרד הפנים ביקש מהמאבטח להביא מכתב על 5 ביצועי מטווח מהמטווח.
3) לאחר הגשת המכתב, קיבל בחזרה את רשיונו.
סוף טוב, הכל טוב.
המאבטח קיבל בחזרה את רשיונו.
1) קיבל מכתב על סיום חקירה מהמשטרה, עם "אין אשמה".
2) משרד הפנים ביקש מהמאבטח להביא מכתב על 5 ביצועי מטווח מהמטווח.
3) לאחר הגשת המכתב, קיבל בחזרה את רשיונו.
סוף טוב, הכל טוב.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד