לא חייבים להיות מעל סגן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לא חייבים להיות מעל סגן
גם טוראי ברמה העקרונית יכול לקבל רישיון.
אם אני לא טועה הדבר השתנה לא מזמן וגם מי שראשי לרישיון בשל עילה אחרת (לפחות תושב זכאי אני יודע תופס) יכול לקבל רישיון ולא משנה דרגתו בטוח שלא חייב להיות קצין.וזה חייב לעבור דרך מקמצ"ר כי אתה חייל..
אני חייל שרות סדיר.יש לי אקדח בתור תושב זכאי,וזאת בנוסף לנשק מהיחידה.
אם אני לא טועה הדבר השתנה לא מזמן וגם מי שראשי לרישיון בשל עילה אחרת (לפחות תושב זכאי אני יודע תופס) יכול לקבל רישיון ולא משנה דרגתו בטוח שלא חייב להיות קצין.וזה חייב לעבור דרך מקמצ"ר כי אתה חייל..
אני חייל שרות סדיר.יש לי אקדח בתור תושב זכאי,וזאת בנוסף לנשק מהיחידה.
- סליקאי ארד

נשק אזרחי של חייל סדיר :
תמיד דרך מקמצ"ר!
חייב או לעמוד בתבחינים של משהפ"נ
או בתבחיני הצבא.
במידה וקיבל על פי תבחיני הצבא, יאלץ לוותר עליו באזרחות.
הצבא מחריג
א.סג"מ ומעלה אם הוא החל קבע (נדיר)
ב.נגד רס"ל ומעלה.
ג.לוחם(ביחידות מסוימות) שהביא המלצה מסא"ל ומעלה. (אל תכנסו לשיקולים).
כל לוחם כזה לא חייב להיות בן 21.
אז כל מי שמוסר אינפורמציה לא בדוקה שיבדוק קודם.
לא ואין לכם מה לרוץ למקמצ"ר בהמוניכם כי זה לא יעזור אם לא הופנייתם סדירים ע"י היחידה או שהינכם תושבי ישוב זכאי (מתחת לגיל 21) ואין מנפקים לכם נשק צבאי. מי שישוב זכאי מתחת ל 21 ולא הומלץ ע"י יחידה וכן קיבל נשק מהצבא שישכח מהתהליך.
תמיד דרך מקמצ"ר!
חייב או לעמוד בתבחינים של משהפ"נ
או בתבחיני הצבא.
במידה וקיבל על פי תבחיני הצבא, יאלץ לוותר עליו באזרחות.
הצבא מחריג
א.סג"מ ומעלה אם הוא החל קבע (נדיר)
ב.נגד רס"ל ומעלה.
ג.לוחם(ביחידות מסוימות) שהביא המלצה מסא"ל ומעלה. (אל תכנסו לשיקולים).
כל לוחם כזה לא חייב להיות בן 21.
אז כל מי שמוסר אינפורמציה לא בדוקה שיבדוק קודם.
לא ואין לכם מה לרוץ למקמצ"ר בהמוניכם כי זה לא יעזור אם לא הופנייתם סדירים ע"י היחידה או שהינכם תושבי ישוב זכאי (מתחת לגיל 21) ואין מנפקים לכם נשק צבאי. מי שישוב זכאי מתחת ל 21 ולא הומלץ ע"י יחידה וכן קיבל נשק מהצבא שישכח מהתהליך.
אילן, הצלחת לבלבל אותי...
אנא חדד את הנקודה הבאה, חייל תושב ישוב זכאי, בן 18 המשרת כג'ובניק בבסיס עורפי ועל כן אין לו נשק ארוך צבאי זכאי (אם הבנתי נכון את דבריך) על פי דבריך לרישיון אקדח שמן הסתם יהיה רישיון אזרחי וזאת על אף שטרם מלאו לו 21 על פי דרישת משרד הפנים ?
אנא חדד את הנקודה הבאה, חייל תושב ישוב זכאי, בן 18 המשרת כג'ובניק בבסיס עורפי ועל כן אין לו נשק ארוך צבאי זכאי (אם הבנתי נכון את דבריך) על פי דבריך לרישיון אקדח שמן הסתם יהיה רישיון אזרחי וזאת על אף שטרם מלאו לו 21 על פי דרישת משרד הפנים ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
אורן,
רשימת היחידות היא רשימה של מספרי דואר צבאי, אותה משווה פקיד הרישוי למכתב שמצרף המבקש לניירת הסטנדרטית.
יוצאי יחידות מסויימות (בד"כ יחידות שעוסקות בסדיר ובמילואים בין היתר בלוחמה בטרור ופעילות מסווגת) מביאים מכתב כי הם משרתים במילואים באותה יחידה, ומחתימים את מפקד היחידה בדרגת סא"ל לפחות.
לשאלתך, האם הרשימה גלויה או סמויה - היא איננה פתוחה לעיון לקהל הרחב. מי שצריך, יודע.
רשימת היחידות היא רשימה של מספרי דואר צבאי, אותה משווה פקיד הרישוי למכתב שמצרף המבקש לניירת הסטנדרטית.
יוצאי יחידות מסויימות (בד"כ יחידות שעוסקות בסדיר ובמילואים בין היתר בלוחמה בטרור ופעילות מסווגת) מביאים מכתב כי הם משרתים במילואים באותה יחידה, ומחתימים את מפקד היחידה בדרגת סא"ל לפחות.
לשאלתך, האם הרשימה גלויה או סמויה - היא איננה פתוחה לעיון לקהל הרחב. מי שצריך, יודע.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד