הבעת עמדה בנושא חשוב לכולנו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי דניאל1 » 05 פברואר 2003, 00:31

לאור מספר רב של התבטאויות באתר בנוגע למדיניות מ.הפנים למתן רשיונות נשק ולקביעת התבחינים לזכאות לנשק, עו"ד דניאל ברס היקר ואני חשבנו להעלות רעיון לפנייה לח"כים לבחינת מדיניות מ.הפנים ולנסות להציע שיקולים נוספים/אחרים על מנת להקל במתן רשיונות לאזרחים.

חשבנו על שתי אופציות בפנייה לח"כים,

האחת, שחבר סליק/מבקר/אזרח , שאכפת לו, יפנה בכתב לח"כ הניראה לו (או לכולם) ויביע את דעתו (בצורה מכובדת ועיניינית) בנושא כדי להעלות את המודעות והנושא לסדר היום.

השנייה, שאנחנו נתארגן לנסח מכתב אחד ומי שמעוניין יצטרף למכתב בצרוף חתימתו (עם פרטים מלאים כפי שמכתב רשמי מחייב) ומכתב זה יופץ למספר רב של ח"כים.

אנו מעלים את הרעיון על מנת להוציאו לפועל ולא רק כדי לשחרר קיטור.

על מנת להיות ענייניים, בבקשה הביעו בקצרה את דעתכם לגבי עצם הרעיון.

יום נעים לכולם
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)

מי שלא מנסה, לא טועה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 05 פברואר 2003, 01:01

א. צריך להמתין בסבלנות על להקמת קואליציה ולמינוי השרים החדשים וסגניהם (רק אז נוכל לדעת באיזו גישה לגשת).

ב. רצוי לא לפעול בפזיזות ובגישת "אנטי". יש מס' פעולות שאנו עושים בימים אלו שמטבע הדברים, לא יחשפו טרם זמנם (כולל אופציה להקמת פורום של משרד הפנים - כאן בסליק).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

לעניות דעתי עדיף מכתב אחד עם חתימות רבות.

על ידי Hungarfield » 05 פברואר 2003, 01:27

מכתב פרטי שיישלח ע"י כל משתמש עלול ללקות בניסוח (לא שאני מאשים חלילה אף אחד מחברי הפורום בהתלהמות - הן לא יעלה על הדעת!!!), או שלא כל אחד ישלח באמת (העצלנות אוכלת בכל חלקה טובה).
למכתב משותף הייתרונות הבאים:
א. הוא ייצג יותר אנשים (כי קל יותר לתת פרטים ולהזדהות עם משהו מוכן מאשר להכין לבד).
ב. הוא יראה למקבלים שמדובר באירגון מסודר, המסוגל לתאם את חבריו ולהפעיל אותם. אירגון כזה יכול להוות כוח פוליטי, והוא מרשים הרבה יותר מערימת מכתבים.
ג. המכתב עצמו יהיה ממוקד יותר, ללא בעיות ניסוח וידבר ישירות לעניין. מהכרותי המעטה עם ראשי הפורום, ולפי מה שהתרשמתי מהכתיבה של עו"ד ברס, יוכל הצוות המובחר הזה לנסח בקשה שהיא גם מתקבלת על הדעת מבחינה ציבורית, גם יישימה מבחינת החוק (ורוחו), וגם כזו שתתאים לרוח הפורום (ולא - "תנו מאג לכל דיכפין").
אני מבטיח להוסיף את פרטי לעצומה כזאת, ולתמוך בה כמיטב יכולתי.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי oogee » 05 פברואר 2003, 01:40

היוזמה - יוזמה מבורכת.
כמו כן, לפני כשנה שלחתי מכתב בנושא בכמה עותקים לשר הפנים, יעקוב עמית, השר לביטחון פנים ומערכות העיתונים והתגובה היחידה היתה ממשרד לביטחון פנים שטען שזה לא באחריותו ושאני אפנה למשרד הפנים :evil: :evil: :evil:
אולי מקווה ומאמין שבתור קבוצה נצליח יותר.

ח"כ חדשים תמיד יהיו נמרצים וירצו לאמץ לחיקם מטרה מסויימת למאבק... צריך לאתר ח"כ (עדיף מהחדשים) שאוהד את מטרתנו.

עכשיו לעמדתי בנושא:
לפני שמדברים על הגדלת "מאגר" נושאי הנשק והגמשת התבחינים לרישיון יש לפעול לשיפור המיומנות של נושאי הנשק דרך חינוך ותקנות. כוונתי היא שאין זה הגיוני או מוסרי שאדם ש"שופך" 50 כדור פעם ב 3 שנים יהיה סיכון לסביבתו רק בגלל שהוא עמד בתבחין בירוקרטי מסויים. הדרך לתיקון המעוות תהיה לשפר-להחמיר את תקנות הנוגעות להכשרה ורישוי נושאי נשק (גם מאבטחים) שיכללו אימון כל שנה וביטול המצב האווילי של ניגוד האינטרסים הבוטה בהליך חידוש הרישיון הקיים. ההליך הקיים שערורייתי כיוון שאין גורם בלתי תלוי שמבקר את ההישגים או חוסר ההישגים:
האם יעלה על הדעת שמורה לנהיגה הוא זה שיבצע את ה "טסט" ויסמיך את תלמידו לנהוג, במצב זה ברור שיש ניגוד בין האינטרס הציבורי לבין זה של המורה. כך גם אי אפשר לקבל מצב שבו מדריך ירי "חותם" על הרישיון - מצב זה לצערי מוביל לרמת ההכשרה המזעזעת של המאבטחים הזוטרים (לא בוגרי "אחיד" וכדומה) ושל חלק מסוים של האזרחים החמושים.
עלינו להציע מנגנון אחר, לדוגמה חובת ירי במטווח פעם בשנה ופעם ב4-3 שנים ביצוע בוחן ירי שיבחן ע"י בוחן לא תלוי - איש משרד הפנים. דבר זה יגרור לפתיחת קורסים שלמעשה יהיו "הכנה לטסט" וכך מי שלא מספיק מיומן יאלץ לשפר את מיומנותו. ובכך נעלים את "אקדחים הבואידעם" או את נושאי הנשק שמהווים סיכון לא סביר לחברה

תוך כדי ביצוע הרפורמה הנ"ל או דומה לה יש להגמיש את התבחינים לרישיון נשיאה:
מתן רישיון לכל לוחם בוגר קורס פיקודי שמשרת במילואים בתפקיד פיקודי לוחם וכוונתי ב- משרת במילואים <=> עושה מילואים.
מתן רישיון לכל קצין בסדיר או במיל' , שוטרים וכוחות ההצלה כיום או לאחר פרישה כל עוד גילם "סביר" (ומן הסתם עוברים את ההכשרה הנדרשת).
ולבוגרי קורס ירי "מעשי" שהיקפו מספק.
כמו כן להרחיב את האזורים שמוגדרים במשרד הפנים כ"אזורי סיכון".

אני מודע לצערי שיש הפליה מסוימת כלפי נשים בשינויים שאני מציע ואני מקווה שיש לכם רעיונות לשיפור בנושא.

יש לבחון סוגים נוספים של בדיקות רקע לפני מתן רישיונות, אפשרות אחת יכולה להיות השוואה לתיק עבירות התעבורה - זאת מתוך השערה לא מבוססת מדעית (למיטב ידיעתי - מישהוא מכיר מחקר על עבירות תנועה <=> עבירות נשק) שצריך להתקיים מתאם (קורלציה) גבוהה בין כמות עבירות תנועה לבין חוסר אחריות וחוסר שליטה עצמית, שיוביל לסיכון לא סביר במתן רישיון לאדם עתיר עבירות תנועה.

יצא קצת ארוך :? :? :?
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 05 פברואר 2003, 04:47

מעונין לקבל את רשימת הח'כים שזכאים על פי דין לתעודת יושר :cry: ואו שלא נמצאים בתוך או לפני ואו אחרי חקירה משטרתית,
יתכן ויש אפילו כמה שיעמדו בתבחינים הנוכחיים...אז למה להקשות עליהם..
וברצינות ראה תגובת השרקן יש לבדוק את השטח ,מי נגד מי ?
חומר למחשבה האם החכים מהמפלגות ה***** יתמכו או לא :lol:

(תוקן ע"י WEBART, מצטער GUSS, בלי לערב יותר מדי פוליטיקה, על הפסקה הראשונה הצלחתי להתגבר :wink: )
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי pp » 05 פברואר 2003, 23:17

לי אישית, מדיניות אחזקת נשק בארץ, והתבחינים, נראים לי הגיוניים, ואפילו גמישים מדי.
אולי אני אומר את זה כי אני מחזיק נשק, והיתי מדבר אחרת אם היו מסרבים לתת לי רשיון, אבל
נתקלתי ביותר מדי אנשים שמחזיקים נשק, שאני לא היתי נותן להם רשיון לסכין מטבח.
לכן לא היתי ממליץ להפוך את האתר, לאתר שתומך בהגדלת בעלי רשיונות נשק, כי אולי יש עוד כמה , כמוני שלא תומכים בזה.

רגע, תנו לי כמה שניות להכנס לעמדת מוצא..........זהו, אני מוכן, תתחילו לתקוף :lol: :lol:
נערך לאחרונה על ידי pp בתאריך 06 פברואר 2003, 09:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 05 פברואר 2003, 23:25

האתר אינו מיועד לצורך הגדלת מספר נושאי הנשק ברשיון, מחד, ולא לצמצומם מאידך.
מטרתנו היא להעלות את רמת המודעות (גם המעשית) לנושא המקצועיות והבטיחות, ואם הצלחנו בכך,עשינו טובה גדולה למדינה ולעצמנו .

יוזמה בנושא חלוקת רשיונות לכל דיכפין שהחלה על ידי כותב מסויים, תוך כדי נסיון להעזר באתר הסליק, נבלמה על ידי הנהלת האתר וחבריו.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 05 פברואר 2003, 23:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מוספי עופר » 05 פברואר 2003, 23:39

חברים ערב טוב,
אני מסכים עם דניאל על כך שנשיג אפקט יותר טוב עם נשלח מכתב אחד בשם הפורום אשר יכתב ע"י אדם שמכיר ויודע את הלך הרוחות במשרד הפנים ובעף הנשק והקליעה.

מתוך היכרותי עם עו"ד ברס אני בטוח כי הוא יוכל לעשות זאת.

בהצלחה לכולנו.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 06 פברואר 2003, 00:02

אני מסכים עם נועם לגבי המטרה
ומוסיף, כתיבת מכתבים עצמאית ופניות למשרד הפנים על דעת עצמכם היא זכותכם ואף אחד באתר לא יכול לאסור זאת עליכם... :roll:

אך הנזק להערכתי ברוב המיקרים רב מן התועלת .... :?

האמת, שגם לגבי פניה מרוכזת אני לא ממש בטוח, ניתן להציף בנושאים של רמת שירות, מגבלות על רכישה תחמושת ומס' נשקים לבעלי רישיון וכו' אך העלאת עניין התבחינים עלולה לחזור אלינו כבומרנג.
נערך לאחרונה על ידי Colonel בתאריך 06 פברואר 2003, 01:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דרור_ע » 06 פברואר 2003, 00:47

המהירות מהשטן. לאט לאט נכבוש את העולם. אל תשכחו שאנחנו ממש צעירים. עם הגיל בא הנסיון, נלמד להכיר אחד את השני ולגבש את תפיסת העולם שלנו. לא צריך לקפוץ עם הסולם לשלב 90, כי ב-91 מחכה החבל שיחזיר אותנו לנקודת ההתחלה.
הרעיון לבצע בחינה מחדש של מנגנון חלוקת רשיונות הנשיאה הוא נכון, הזמן - מוקדם מידיי לטעמי. שימו לב כי אני לא יודע להגיד האם המצב היום הוא טוב או לא, אם לא איפה צריך לשפר - זה נושא שלם לדון בו, בבוא העת.
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סלבו » 06 פברואר 2003, 01:24

pp כתב:

לי אישית, מדיניות אחזקת נשק בארץ, והתבחינים, נראים לי הגיוניים, ואפילו גמישים מדי.
אולי אני אומר את זה כי אני מחזיק נשק, והיתי מדבר אחרת אם היו מסרבים לתת לי רשיון, אבל
נתקלתי ביותר מדי אנשים שמחזיקים נשק, שאני לא היתי נותן להם רשיון לסכין מטבח.
לכן לא היתי ממליץ להפוך את האתר, לאתר שתומך בהגדלת בעלי רשיונות נשק, כי אולי יש עוד כמה , כמוני שלא תומכים בזה.

רגע, תנו לי כמה שניות להכנס לעמת מוצא..........זהו, אני מוכן, תתחילו לתקוף :lol: :lol:

PP, אני לא יודע עדכמה אני מסכים או מתנגד לדעתך, אבל בהלחט עולות בי תהיות (או יותר נכון חששות), כדאני מדמיין תסריט בו יותר אנשים יוכלו לשאת נשק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי konen1 » 06 פברואר 2003, 02:04

oogee
יש לי בעיה עם המבחנים לדוגמא
אם אדם קונה אקדח להגנה עצמית נניח תופי קנה קצר קוטר קטן (לטווח מגע)
האם הוא צריך לעבור את אותו מבחן שעובר אדם שקונה נשר המדבר??
אני מתכוון לבוחן מרחק ודיוק הקליעה
( החלק הבטיחותי צריך להיות זהה)

PP יש לי גם בעיה לך
למה אדם שחשקה נפשו באקדח (הוא רואה זאת כתחביב\אספנות וכיוצא בזה) לא יוכל לקבל אקדח
הרי אלו שיש להם אקדח ולא היתה נותן להם סכין, בכל מקרה יקבלו את הרישיון אם מפאת מגורים או "מקצוע" (שומר), אנשי קבע שמוציאים לצאת ידי חובה שלא נדבר על עבריניים שלהם יש ארסנל לא חוקי ממלא ראה את כל הכותרות בעיתונים
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי oogee » 06 פברואר 2003, 03:53

בקשר לבוחן ירי:
אני בטוח שכולם פה יסכימו שמי שלא מצליח לפגוע בטווח של 7 מטר במטרה בגודל של צלחת מטבח (כ 25 ס"מ) ועוד בירי איטי ללא לחץ מיוחד לא היינו רוצים שיסתובב ברחוב חמוש ...

ושאת הביצוע יבדוק גורם בלתי תלוי.
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pp » 06 פברואר 2003, 09:36

Konen1, לכן כתבתי שלדעתי התבחינים גמישים מדי.
לגבי הנשק הלא חוקי, אין שליטה על זה מלבד אכיפה, לכן זה לא רלונטית לדיון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 06 פברואר 2003, 10:21

חברי פורום יקרים,

בעבר חשבתי על הנושא של הקלות בתבחינים על ידי "מיזוג תבחינים חלקיים" אך אחרי שחברי הפורום "הרגיעו" אותי, ירדתי מהנושא.

בתור אחד שלא עומד היום באף תבחין, אני חושב שהתבחינים על סמך עיסוק ומקום מגורים הקיימים היום סבירים למדי.

תיקונים שהייתי מציע:

כפי שooggie אומר - לדאוג שמי שיש לו רשיון יודע גם לירות. לדעתי מרבית בעלי המטווחים מספיק אחראיים על מנת להסתדר עם ניגוד האינטרסים שהוצג בעבר - זאת אומרת לא לחתום על אימון לי משלא עומד בו. מצדי שמישהו יירה 500 כדור על מנת לעבור את האימון, ולא 50. דרישת אימון ו"טסט" רבעוני אינה מעשית, למרות שיורה שמכבד את עצמו (כיורה, כמובן) שומר על תדירות אימון זו.

לגבי ירי מעשי - לאפשר לכל אחד לרכוש נשק במטווח שיישאר שלו, אם כי לא יורשה להוציאו מתחום המטווח, בין אם יש לו נשק אחר או לא. אני לא בטוח שהרבה אנשים ינצלו הקלה זו, באם תינתן.

הקלות גורפות יותר בתבחינים, תטצרכנה לחכות כמה דורות עד שהמדינה כולה תהייה מנומסת ותרבותית יותר.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד