תעש-מפעל מגן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מעניין מה גורם למחירים להיות גבוהים?
מה יקרה אם מישהו ייבא כדורי תע"ש מחו"ל וימכור אותם בארץ ברווח של 100% ?
אז אמרנו (כאן בפתיל איפה שהוא) שהתחמושת עולה שם 5 דולר, עוד שני דולר מיסים מכס וכו', עוד 5 דולר רווח - הגענו ל-12 דולר.
אם מדובר ב-50 כדור אזי המחיר הוא שקל לכדור. אם הרווח יהיה 50% במקום מאה אזי יהיה מדובר בבערך 60 אגורות לכדור, לא?
אולי שווה להקים עמותה ללא מטרות רווח שתעשה את זה בשבילנו.
מטווח שייבא את הכדורים וימכור אותם במחיר נורמלי ירוויח הרבה, לא?
ייתכן מאוד שכל מה שכתבתי זה שטויות מאחר ואין לי עובדות לגבות את טענותי, אשמח אם מישהו יסביר לי למה המחיר הגבוה בארץ מעבר לכך שכולנו קופים שאנחנו משלמים כל כך הרבה?
מה גורם לו להיות גבוה? ברגע שנדע את זה, אפשר למצוא דרכים לעקוף את הבעיה מעבר ל"קומבינות" בתע"ש.
האם אני פורץ לדלת פתוחה? אשמח לשמוע עובדות על הנושא בכל מקרה.
גדי.
מה יקרה אם מישהו ייבא כדורי תע"ש מחו"ל וימכור אותם בארץ ברווח של 100% ?
אז אמרנו (כאן בפתיל איפה שהוא) שהתחמושת עולה שם 5 דולר, עוד שני דולר מיסים מכס וכו', עוד 5 דולר רווח - הגענו ל-12 דולר.
אם מדובר ב-50 כדור אזי המחיר הוא שקל לכדור. אם הרווח יהיה 50% במקום מאה אזי יהיה מדובר בבערך 60 אגורות לכדור, לא?
אולי שווה להקים עמותה ללא מטרות רווח שתעשה את זה בשבילנו.
מטווח שייבא את הכדורים וימכור אותם במחיר נורמלי ירוויח הרבה, לא?
ייתכן מאוד שכל מה שכתבתי זה שטויות מאחר ואין לי עובדות לגבות את טענותי, אשמח אם מישהו יסביר לי למה המחיר הגבוה בארץ מעבר לכך שכולנו קופים שאנחנו משלמים כל כך הרבה?
מה גורם לו להיות גבוה? ברגע שנדע את זה, אפשר למצוא דרכים לעקוף את הבעיה מעבר ל"קומבינות" בתע"ש.
האם אני פורץ לדלת פתוחה? אשמח לשמוע עובדות על הנושא בכל מקרה.
גדי.
גדי,
חנויות נשק ומטווחים מיבאות כבר היום תחמושת תוצרת חוץ במחירי עלות שהם הרבה יותר נמוכים מאשר הם קונים מתע"ש. לדוגמא, WINCHESTER, PMC, FIOCCI וכו'...
הבעיה היא שהם אינם מורידים את מחירי התחמושת אלא משתמשים בהפרש כדי לייצר לעצמם מתח רווחים גבוה יותר. בתחמושת תע"ש הם יכולים לעשות רק 100% רווח, אז מדוע לא לעשות 120% רווח על תחמושת אחרת??
למה הם עושים את זה?? הסיבות רבות ומגוונות.
1. סיבה ראשונה - כי אפשר. אנחנו משלמים ונשלם כל מחיר
2. העדר תחרות אמיתית על כיס הצרכן -- רוב בעלי החנויות מעדיפים לתאם בינהם מחירים מאשר להתחרות
3. שוק קטן ומצומצם - תתפלא, אבל רוב בעלי הרשיונות בארץ אינם צרכני תחמושת. הם יורים 50 כדור פעם ב-3 שנים כי מכריחים אותם וא לא, גם את זה הם לא היו עושים. אם רוב בעלי הרשיונות היו טורחים לבוא למטווח נגיד פעם ב-3 חודשים אז תנאי השוק היו משתנים והיתה מתחילה תחרות אמיתית על כיסו של הצרכן. אבל עד שזה יקרה... השוק הזה הוא שוק מת פרט לכמה עשרות של משוגעים לדבר...
ודבר אחרון... לקוחות מוסדיים כמו משטרה, כוחות ביטחון או חברות שמירה גדולות שיש להם כח קניה גדול וצורכים תחמושת בכמויות לא משלמים את אותם מחירים שאתה משלם אלא הרבה הרבה פחות ככה שהם מחוץ לתמונה...
וכמו ששלום חנוך אמר... האזרח הקטן ישלם בגדול....
א.
חנויות נשק ומטווחים מיבאות כבר היום תחמושת תוצרת חוץ במחירי עלות שהם הרבה יותר נמוכים מאשר הם קונים מתע"ש. לדוגמא, WINCHESTER, PMC, FIOCCI וכו'...
הבעיה היא שהם אינם מורידים את מחירי התחמושת אלא משתמשים בהפרש כדי לייצר לעצמם מתח רווחים גבוה יותר. בתחמושת תע"ש הם יכולים לעשות רק 100% רווח, אז מדוע לא לעשות 120% רווח על תחמושת אחרת??
למה הם עושים את זה?? הסיבות רבות ומגוונות.
1. סיבה ראשונה - כי אפשר. אנחנו משלמים ונשלם כל מחיר
2. העדר תחרות אמיתית על כיס הצרכן -- רוב בעלי החנויות מעדיפים לתאם בינהם מחירים מאשר להתחרות
3. שוק קטן ומצומצם - תתפלא, אבל רוב בעלי הרשיונות בארץ אינם צרכני תחמושת. הם יורים 50 כדור פעם ב-3 שנים כי מכריחים אותם וא לא, גם את זה הם לא היו עושים. אם רוב בעלי הרשיונות היו טורחים לבוא למטווח נגיד פעם ב-3 חודשים אז תנאי השוק היו משתנים והיתה מתחילה תחרות אמיתית על כיסו של הצרכן. אבל עד שזה יקרה... השוק הזה הוא שוק מת פרט לכמה עשרות של משוגעים לדבר...
ודבר אחרון... לקוחות מוסדיים כמו משטרה, כוחות ביטחון או חברות שמירה גדולות שיש להם כח קניה גדול וצורכים תחמושת בכמויות לא משלמים את אותם מחירים שאתה משלם אלא הרבה הרבה פחות ככה שהם מחוץ לתמונה...
וכמו ששלום חנוך אמר... האזרח הקטן ישלם בגדול....
א.
- תרמתי למען הסליק

מון קולונל.....
תראה בעצמך.... כמה חברים ממש פעילים בסליק?? אני מניח שזו בערך אותה הקבוצה של חברים שהיתה ב-BBQ אצל ברק. כמה זה 20 איש בערך? אני מניח שיש עוד כמה בעלי עניין רציניים בנושא של הקליעה בארץ..וביחד אולי אתה מגיע ל-30 איש ובהגזמה פראית אולי 40... אבל עוד פעם יכול להיות שאני טועה כי אני לא בדיוק מכיר את כל ה"בראנג'ה"...
תסתכל על הפיזור הגיאוגרפי של האנשים.. כל אחד גר באיזה חור אחר בארץ. אם לדוגמא היו 20 יורים באיזור המרכז, אז היה אפשר ללכת לאחד המטווחים ולסגור איתו על תשלום מראש ל-20,000 כדור ולחלק את זה בין היורים שווה בשווה...(כמובן שהתחמושת היתה נשארת במטווח) אני מניח שהיינו זוכים לקבל מחיר אחר וגם הנחה משמעותית לשימוש במטווח...אבל מה.. יש הבדל בין רצוי למצוי.
א.
תראה בעצמך.... כמה חברים ממש פעילים בסליק?? אני מניח שזו בערך אותה הקבוצה של חברים שהיתה ב-BBQ אצל ברק. כמה זה 20 איש בערך? אני מניח שיש עוד כמה בעלי עניין רציניים בנושא של הקליעה בארץ..וביחד אולי אתה מגיע ל-30 איש ובהגזמה פראית אולי 40... אבל עוד פעם יכול להיות שאני טועה כי אני לא בדיוק מכיר את כל ה"בראנג'ה"...
תסתכל על הפיזור הגיאוגרפי של האנשים.. כל אחד גר באיזה חור אחר בארץ. אם לדוגמא היו 20 יורים באיזור המרכז, אז היה אפשר ללכת לאחד המטווחים ולסגור איתו על תשלום מראש ל-20,000 כדור ולחלק את זה בין היורים שווה בשווה...(כמובן שהתחמושת היתה נשארת במטווח) אני מניח שהיינו זוכים לקבל מחיר אחר וגם הנחה משמעותית לשימוש במטווח...אבל מה.. יש הבדל בין רצוי למצוי.
א.
- תרמתי למען הסליק

תסלחו לי אם אני חוצפן אבל יש לי שאלה.
מאחר והספורט מאוד יקר, ואנשים רבים כאן משלמים המון כמו גם טסים לחו"ל לתחרויות וכו'...
לא שווה להתארגן 20 או 30 איש ולייבא את הכדורים בעצמנו?
נגיד והתארגנות כזו אפשרית, מה דרוש ממשרד הפנים (ומי שלא יהיה) בשביל לקבל אישור לייבא?
אנחנו יכולים לבוא עם תחמושת משלנו למטווח, ואני בטוח שיש כמות מסויימת של אנשים באזור המרכז או במרחק נסיעה מאזור המרכז שזה שווה להם מבחינת חסכון בעלויות.
התארגנות כזו קשה מאוד לביצוע, אבל בואו נתחיל עם העובדות של מה דרוש.
מאחר והספורט מאוד יקר, ואנשים רבים כאן משלמים המון כמו גם טסים לחו"ל לתחרויות וכו'...
לא שווה להתארגן 20 או 30 איש ולייבא את הכדורים בעצמנו?
נגיד והתארגנות כזו אפשרית, מה דרוש ממשרד הפנים (ומי שלא יהיה) בשביל לקבל אישור לייבא?
אנחנו יכולים לבוא עם תחמושת משלנו למטווח, ואני בטוח שיש כמות מסויימת של אנשים באזור המרכז או במרחק נסיעה מאזור המרכז שזה שווה להם מבחינת חסכון בעלויות.
התארגנות כזו קשה מאוד לביצוע, אבל בואו נתחיל עם העובדות של מה דרוש.
זהוא שהנושא נדון בעבר
הבעיה היא שכדי ליבא תחמושת ארצה צרכים רשיון של סוחר נשק ואישורים מתאימים ממשרד הפנים וזה כבר כרוך בעלויות לא קטנות.
אלו שכבר כן יש להם רשיון כזה הם חלק של "הקרטל" ולא יהיו מוכנים לשתף איתנו פעולה
הרי למה להם להרוויח פחות כשהם יכולים להרוויח יותר.
ובעיה אחרונה ולא פחות אקוטית היא מדיניות משרד הפנים שמקצה לכל בעל נשק 50 כדור
ל3 שניים כל קניה נוספת של תחמושת צריכה להעשות במטווח כאשר אתה יורה את הכדורים
במטווח ויוצא אם אותה כמות שבאתה .
לך עכשו תימצא מטווח שישתף איתך פעולה .
כלומר חזרנו לענין "הקרטל".
אגב היה פה בעבר בעל מטווח שמכר לחברי הסליק כדורים ב1 ליח
אך הוא הפסיק עם זה מסיבות שלו וחבל.
הבעיה היא שכדי ליבא תחמושת ארצה צרכים רשיון של סוחר נשק ואישורים מתאימים ממשרד הפנים וזה כבר כרוך בעלויות לא קטנות.
אלו שכבר כן יש להם רשיון כזה הם חלק של "הקרטל" ולא יהיו מוכנים לשתף איתנו פעולה
הרי למה להם להרוויח פחות כשהם יכולים להרוויח יותר.
ובעיה אחרונה ולא פחות אקוטית היא מדיניות משרד הפנים שמקצה לכל בעל נשק 50 כדור
ל3 שניים כל קניה נוספת של תחמושת צריכה להעשות במטווח כאשר אתה יורה את הכדורים
במטווח ויוצא אם אותה כמות שבאתה .
לך עכשו תימצא מטווח שישתף איתך פעולה .
כלומר חזרנו לענין "הקרטל".
אגב היה פה בעבר בעל מטווח שמכר לחברי הסליק כדורים ב1 ליח
התארגנות ליבוא תחמושת אינה אפשרית.
רק סוחרי נשק מורשים, בעלי הרשיונות, אישורים, אפשרויות אכסון ועוד- יכולים.
הרבה יותר פשוט לרכוש תחמושת בכמות של אלף כדור ליורה מינימום,
שתאופסן במטווח.
התארגנות של כמה לקוחות שיבואו למטווח יחד וכל אחד ישלם על כ1000 כד'
יכולה להוריד את המחיר בעשרות אחוזים !!!
חברי מועדוני ירי מעשי במטווחים משלמים מחיר שונה בהרבה ממחיר הדלפק...
אז...גם אם תעשו קורס ירי מעשי, ותהנו מהקורס ותרומתו לכם כיורים, וגם
תורידו משמעותית את מחירי התחמושת שתשלמו ב(עשרות?) שנים הקרובות.
אופציה נוספת (עובדת במקרה שלי...
) :-
התארגנות של כמה עובדים ממקום עבודה, והצטרפות לליגה למקומות עבודה,
תוך השגת מימון מהמעביד.תנסו...מקסימום יבעטו בכם...תגידו למנהל משאבי האנוש שההוצאה מוכרת, ושההשפעה על תפוקת עובד ספורטאי היא משמעותית,
שלא לדבר על פרסום וחשיפה של מקום העבודה.
יש מקומות עבודה רבים הממנים קבוצות כדורסל, כדורגל, טניס, למה שלא
יממנו קבוצת קליעה/ירי מעשי ?
רק סוחרי נשק מורשים, בעלי הרשיונות, אישורים, אפשרויות אכסון ועוד- יכולים.
הרבה יותר פשוט לרכוש תחמושת בכמות של אלף כדור ליורה מינימום,
שתאופסן במטווח.
התארגנות של כמה לקוחות שיבואו למטווח יחד וכל אחד ישלם על כ1000 כד'
יכולה להוריד את המחיר בעשרות אחוזים !!!
חברי מועדוני ירי מעשי במטווחים משלמים מחיר שונה בהרבה ממחיר הדלפק...
אז...גם אם תעשו קורס ירי מעשי, ותהנו מהקורס ותרומתו לכם כיורים, וגם
תורידו משמעותית את מחירי התחמושת שתשלמו ב(עשרות?) שנים הקרובות.
אופציה נוספת (עובדת במקרה שלי...
התארגנות של כמה עובדים ממקום עבודה, והצטרפות לליגה למקומות עבודה,
תוך השגת מימון מהמעביד.תנסו...מקסימום יבעטו בכם...תגידו למנהל משאבי האנוש שההוצאה מוכרת, ושההשפעה על תפוקת עובד ספורטאי היא משמעותית,
שלא לדבר על פרסום וחשיפה של מקום העבודה.
יש מקומות עבודה רבים הממנים קבוצות כדורסל, כדורגל, טניס, למה שלא
יממנו קבוצת קליעה/ירי מעשי ?
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
איציק,
הבעיה של הצטרפות למועדון ירי מעשי היא עדיין המחיר...
1. עלות מינוי במטווח היא 500 שח לשנה
2. עלות חברות במועדון היא 1000 שח לשנה בערך
3. עלות של התאגדות הקליעה היא 200 שח לשנה
זאת אומרת עלות שנתית של 1,700 ש"ח (עוד פעם.. תקנו אותי אם טעיתי במחירים למעלה או למטה... )
מחיר של כדור לפי 90 שח ל-50 הוא 1.8 שח לכדור
נניח חברות במועדון מקנה לך מחיר של 70 שח ל-50 זאת אומרת 1.4 שח לכדור.
1000 כדור לפי מחיר מועדון עולים לך 1,400 שח + 1,700 דמי חברות = 3,100 שח
1000 כדור לפי מחיר רגיל עולים לך 1,800 שח + 12 כניסות למטווח = 3,000 שח
כפי שאתה רואה איך שלא תסובב את העניינים העלות תהייה זהה...
כפי שאמרתי קודם הדיל הכי טוב זה קבוצה של אנשים מאותו איזור גיאוגרפי מתארגנים ביחד וקונים כמות גדולה של תחמושת + מינוי במטווח... עכשיו מי מרים את הכפפה???
א.
זאת אומרת עלות שנתית של 1,700 ש"ח (עוד פעם.. תקנו אותי אם טעיתי במחירים למעלה או למטה... )
כפי שאתה רואה איך שלא תסובב את העניינים העלות תהייה זהה...
כפי שאמרתי קודם הדיל הכי טוב זה קבוצה של אנשים מאותו איזור גיאוגרפי מתארגנים ביחד וקונים כמות גדולה של תחמושת + מינוי במטווח... עכשיו מי מרים את הכפפה???
א.
- תרמתי למען הסליק

higt-power כתב:אגב היה פה בעבר בעל מטווח שמכר לחברי הסליק כדורים ב1 ליח
המדובר במטווח אשדוד, שלא רק שמכר את התחמושת בשקל לכדור, אלא גם העניק שימוש חינם במטווח, אבל הדרך להגיד לו "תודה" היתה בזה שהאנשים הגיעו עם תחמושת מהבית, ולא קנו את התחמושת במקום, אפילו שהיתה זולה משמעותית מבכל מקום אחר, וגרמו למקום לא רק שלא להרוויח, אלא להפסיד.
דרך נהדרת לומר תודה, אין ספק.
אגב, אותו המטווח הציע גם מחיר נמוך אף יותר לכל מי שירכוש בקניה מוקדמת 1000 כדורים ויאחסן אותם במטווח לשימוש עצמי (ללא הוצאת התחמושת משטח המטווח).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
itamar כתב:איציק,
כפי שאתה רואה איך שלא תסובב את העניינים העלות תהייה זהה...![]()
א.
ידידי
אין טעם לכתוב מספרים תלושים מהמציאות, ובכך להרחיק יורים פוטנציאליים מירי מעשי או חברות בהתאחדות הקליעה.
חברות במועדון - 400 ש"ח/שנה - כולל התשלום לאיגוד הקליעה - 220 ש"ח /שנה
דמי מנוי במטווח - 750 ש"ח /שנה.
תחמושת - לא יכול לפרט, אבל בעשרות % נמוך מהמחירים שאתה מציין.
אימונים, הדרכה, שיפור מיומנות, משוב, חברה - חינם
נ.ב.
הכותב הינו רכז מועדון ירי מעשי ידוע
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד