כדורי "הולופוינט" ו"בלק טאלון"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לא מוסרי ?
אתה חושב שלמישהו אכפת ממוסר??? "איפה אתה חי?"
אם הם מייצרים מוצר שהוא חוקי אז אני לא חושב שלמישהו שם אכפת אם זה מוסרי או לא להשתמש בו. אנחנו קונים - הם מייצרים.
אני לא יודע מה הסיבה האמיתית, אבל אם הייתי צריך לנחש הייתי הולך יותר לכיוון לא משתלם כלכלית. במחירים מופקעים כאלה אני מניח שלא קונים אותם בכמויות גדולות מספיק כדי שהייצור יהיה מאוד משתלם...
ואם כבר הוא העלה את השאלה אז מה באמת הסיבה האמיתית?
SharpShooter
shrek כתב:מדוע לא ניתן לקנות יותר "בלאק טלון" הפסיקו ליצר? ליבא? לא מוסרי ?
שרק
את כדורי הבלאק טאלון הפסיקו לייצר וזאת בגלל שהתברר שהם היו בעלי תכונה של חדירות יתר
וכן בגלל שרופאים טענו שהכדורים הללו, שנפתחים כמו טופרים של נשר , מסכנים אותם בזמן הטיפול בנפגע.
עקב הלחץ הנ"ל, הופסק הייצור של הכדורים הנ"ל והתחילו בייצור של הכדור המחליף שלו , SXT.
(זה לפחות ההסבר שקיבלתי אודות הכדור הנ"ל).
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
- תרמתי למען הסליק

דבר ראשון ה-BLACK TALON עדיין מיוצרים ובשימוש רשויות החוק בארה"ב. הם משוווקים תחת השם RANGER SXT וזה בדיוק אותו הכדור כמו הבלאק טאלון למעט זה שעל הקופסא כתוב FOR LEO USE ONLY.
הסיבה שהכדור ירד מהמדפים בארה"ב היתה "כתבת תדמית" שעשו לתחמושת הזו ב-CNN או אחת הרשתות האחרות. הם עשו מצגת FLASH שהציגה איך הכדור נפתח כמו להב של מסור וניתז בתוך הגוף תוך כדי זה שפוגע באיברים שונים (סטייל בלנדר). בקיצור הם הגדירו את הכדור כקטלני ורצחני במיוחד והשם של הכדור BLACK TALON והתמונה של הטפרים השלופים על האריזה לא עזרה לתדמית השיווקית הגרועה של הכדור.
בעקבות פרסום הכתבה + עוד רעש וגלים שהיו בתקשורת אח"כ החליטה ווינצ'סטר לשנות את שם הכדור למה שהוא היום + להפסיק למכור אותו לציבור הרחב כדי לא להסתבך בתביעות נזיקין.
1. הכדור מעולם לא הוצא מחוץ לחוק -- זו היתה החלטה כלכלית של החברה להפסיק למכור אותו.
2. הכדור הזה חוקי וכשר למהדרין גם בארה"ב במדינות שמתירות שימוש בכדורי HP.
2. הכדור הזה באמת כדור מצויין.... אבל בתכלס הוא לא שונה או יותר קטלני מאשר כל תחמושת HP מאותה האיכות שקיימת בשוק. לכולם יש אותם ביצועים פחות או יותר..
א.
הסיבה שהכדור ירד מהמדפים בארה"ב היתה "כתבת תדמית" שעשו לתחמושת הזו ב-CNN או אחת הרשתות האחרות. הם עשו מצגת FLASH שהציגה איך הכדור נפתח כמו להב של מסור וניתז בתוך הגוף תוך כדי זה שפוגע באיברים שונים (סטייל בלנדר). בקיצור הם הגדירו את הכדור כקטלני ורצחני במיוחד והשם של הכדור BLACK TALON והתמונה של הטפרים השלופים על האריזה לא עזרה לתדמית השיווקית הגרועה של הכדור.
בעקבות פרסום הכתבה + עוד רעש וגלים שהיו בתקשורת אח"כ החליטה ווינצ'סטר לשנות את שם הכדור למה שהוא היום + להפסיק למכור אותו לציבור הרחב כדי לא להסתבך בתביעות נזיקין.
1. הכדור מעולם לא הוצא מחוץ לחוק -- זו היתה החלטה כלכלית של החברה להפסיק למכור אותו.
2. הכדור הזה חוקי וכשר למהדרין גם בארה"ב במדינות שמתירות שימוש בכדורי HP.
2. הכדור הזה באמת כדור מצויין.... אבל בתכלס הוא לא שונה או יותר קטלני מאשר כל תחמושת HP מאותה האיכות שקיימת בשוק. לכולם יש אותם ביצועים פחות או יותר..
א.
- תרמתי למען הסליק

SharpShooter כתב:למישהו יש מושג איפה אני יכול לראות את המצגת הספציפית שאיתמר דיבר עליה, או כל מצגת אחרת שמראה את פעולת הכדורים מסוג זה?
בתודה ראש,
לפי הבנתי זו מצגת שעשו בCNN, לכן האפשרות היחידה שעולה בראשי היא לפנות אליהם...
(למרות שאני משאר שהסיכויים לקבל תגובה נמוכים מאוד...)
בכל מקרה יש כל מיני שרטוטים שממחישים את זה....אני יכול לחפש אם אתה רוצה:)
אל תפחד משום אדם-יהיה גודלו אשר יהיה.
כשסכנה מאיימת עליך, בוא אלי ואני כבר אשתווה.
נחרט על קת שנהב של אקדח קולט 0.45
כשסכנה מאיימת עליך, בוא אלי ואני כבר אשתווה.
נחרט על קת שנהב של אקדח קולט 0.45
לגבי הרופאים - אמנם הכדור מוזכר בכמה וכמה מאמרים (משנות התשעים) כגורם אפשרי לחתכים ולפגיעה בצוות רפואי ומשטרתי, והדיווח היה שהלהבים חדים "בדומה ללהבי תער ניתוח", ויכולים לחדור ולחתוך בקלות כפפות גומי וכן ידיים - ולגרום הן לפציעה ישירה והן לחשיפה של הצוות - פתולוגים או רופאים - לזיהום.
כל הרעיון מאחורי הכדור הזה היה תיכנון מכוון כדי לקבל ציון מקסימלי במבחני העצירה וההתאמה של ה-FBI. המיוחדות שלו - הוא לא נעצר או מתפרק במעבר דרך חומרים שונים (פח של מכונית, זגוגיות של מכונית, קרשים או ביגוד), ויש לו כוח עצירה מוגדל יחסית ל-9 מ"מ.
אנסה בקרוב למצוא דיאגרמות בנושא, אבל בינתיים:
http://www.firearmstactical.com/briefs2.htm#Black-Talon
כל הרעיון מאחורי הכדור הזה היה תיכנון מכוון כדי לקבל ציון מקסימלי במבחני העצירה וההתאמה של ה-FBI. המיוחדות שלו - הוא לא נעצר או מתפרק במעבר דרך חומרים שונים (פח של מכונית, זגוגיות של מכונית, קרשים או ביגוד), ויש לו כוח עצירה מוגדל יחסית ל-9 מ"מ.
אנסה בקרוב למצוא דיאגרמות בנושא, אבל בינתיים:
http://www.firearmstactical.com/briefs2.htm#Black-Talon
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

ניר
בכל מקרה ממולץ שתתאמן עם התחמושת הזו (אפילו רק לשם תחושה) ,
כדורים שונים מתנהגים שונה ..
אני לא יודע לגבי ה"בלאק טאלון" בגרסתם הקודמת, אך ה SXT הם +P+ ולכן גם "בועטים" באקדח שונה מאשר כדור רגיל , נהגתי להסתובב עם התחמושת הזו תקופה ארוכה, מאחר והיו לי רק 15 כדורים כאלו לא התאמנתי איתם, כשהגיע זמנם וראיתי שצריך להחליף תחמושת יריתי אותם בפעם הראשונה (במטווח כמובן) ומאוד הופתעתי מההתנהגות של האקדח, לקח לי כמה כדורים להתרגל , אם זה היה קורה בזמן אמת ... הייתי מאבד זמן יקר לחינם (ואולי יותר), לכן אני ממליץ בחום להתאמן עם התחמושת ע"מ לדעת למה לצפות ..
שחר
בכל מקרה ממולץ שתתאמן עם התחמושת הזו (אפילו רק לשם תחושה) ,
כדורים שונים מתנהגים שונה ..
אני לא יודע לגבי ה"בלאק טאלון" בגרסתם הקודמת, אך ה SXT הם +P+ ולכן גם "בועטים" באקדח שונה מאשר כדור רגיל , נהגתי להסתובב עם התחמושת הזו תקופה ארוכה, מאחר והיו לי רק 15 כדורים כאלו לא התאמנתי איתם, כשהגיע זמנם וראיתי שצריך להחליף תחמושת יריתי אותם בפעם הראשונה (במטווח כמובן) ומאוד הופתעתי מההתנהגות של האקדח, לקח לי כמה כדורים להתרגל , אם זה היה קורה בזמן אמת ... הייתי מאבד זמן יקר לחינם (ואולי יותר), לכן אני ממליץ בחום להתאמן עם התחמושת ע"מ לדעת למה לצפות ..
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד