גרימת מעצורים מכוונת בגלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
וואי... הרבה זמן לא כתבתי פה כלום...
אין תחליף לאימון יבש. כשאתה הולך לאימון במטווח קח לך רבע שעה פחות או יותר לתרגל תפעול מעצור ביבש.
בגלל שהסבירות שהגלוק שלך יעשה לך מעצור היא נמוכה, אם אתה יודע מה גורם למעצור, איך לזהות אותו ואיך לתפעל עשית 95% מהדרך.
אתה יכול לירות מדי פעם בנשקים שידועים כפחות אמינים ולתרגל עליהם אבל לדעתי זה מיותר.
יבשים יבשים יבשים יבשים... ועוד יבשים.
אין תחליף לאימון יבש. כשאתה הולך לאימון במטווח קח לך רבע שעה פחות או יותר לתרגל תפעול מעצור ביבש.
בגלל שהסבירות שהגלוק שלך יעשה לך מעצור היא נמוכה, אם אתה יודע מה גורם למעצור, איך לזהות אותו ואיך לתפעל עשית 95% מהדרך.
אתה יכול לירות מדי פעם בנשקים שידועים כפחות אמינים ולתרגל עליהם אבל לדעתי זה מיותר.
יבשים יבשים יבשים יבשים... ועוד יבשים.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
תודה על הרעיון! אני אתרגל מעצורים... על יבש.
זה נשמע לי התרגול היבש הכי לא אפקטיבי, מאחר וכשאני מתרגל על יבש אני לומד - אבל ללא הרגשה של מה זה ירי קודם לכן אני לא בטוח עד כמה האימון הזה היה אפקטיבי ברמה שבה הוא אפקטיבי עכשיו.. ואני לא ממש "יודע" מה זה מעצורים מבחינת זה שלא נתקלתי בהם בשטח.
בשבוע האחרון נכנסתי למעין "משטר" אימונים של 10 עד 20 דקות אימון יבשים מול המראה ביום.
אני מפסיק את האימון כאשר אני מקבל את ההרגשה (סתם הרגשה) שגמרתי את כל השמן על המסילות - כי כבר ממש קשה לי לדרוך. :
ואז שוב למחרת היום.
היום זו הפעם הראשונה שתרגליתי כשאני לא בג'ינס כי אם בתחתונים.. שמתי חגורה על גבי הטי-שירט, חגרתי את האקדח עם הפובוס והרגשתי כמו בסרט כחול. בקיצור.. גם תרגול יבש יכול להיות כיף - אני משפר בזמן אמת את הביצועים שלי (זה ממש לא נשמע טוב עם ההערה הקודמת על סרט כחול.. נכון?)
זה נשמע לי התרגול היבש הכי לא אפקטיבי, מאחר וכשאני מתרגל על יבש אני לומד - אבל ללא הרגשה של מה זה ירי קודם לכן אני לא בטוח עד כמה האימון הזה היה אפקטיבי ברמה שבה הוא אפקטיבי עכשיו.. ואני לא ממש "יודע" מה זה מעצורים מבחינת זה שלא נתקלתי בהם בשטח.
בשבוע האחרון נכנסתי למעין "משטר" אימונים של 10 עד 20 דקות אימון יבשים מול המראה ביום.
אני מפסיק את האימון כאשר אני מקבל את ההרגשה (סתם הרגשה) שגמרתי את כל השמן על המסילות - כי כבר ממש קשה לי לדרוך. :
ואז שוב למחרת היום.
היום זו הפעם הראשונה שתרגליתי כשאני לא בג'ינס כי אם בתחתונים.. שמתי חגורה על גבי הטי-שירט, חגרתי את האקדח עם הפובוס והרגשתי כמו בסרט כחול. בקיצור.. גם תרגול יבש יכול להיות כיף - אני משפר בזמן אמת את הביצועים שלי (זה ממש לא נשמע טוב עם ההערה הקודמת על סרט כחול.. נכון?)
גדי , אתה מתחיל להפחיד .... ולא בגלל התרגול היבש .. אבל כל הכבוד על משטר האימונים, חשוב רק שתודא עם מדריך (ומכנסיים) שהפעולות שאתה עושה הן נכונות ע"מ שלא תטמיע טעויות ואח"כ תצטרך פי 4 אימונים לתקן אותן ..
שחר
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
קצת קשה לברר את מה שאתה אומר עם המדריך שלי בקורס.. אחרי 50 דקות עד שעה הוא כבר בלחץ אטומי ועף לו לדרכו. כששאלתי אותו הוא אמר לי פשוט לתרגל את מה שאנחנו לומדים.
את הרעיון לתרגול היבש היומי קיבלתי מיורם שטיינר.. קשה לי להאמין שברצינות נכנסתי למשטר אימונים. אבל עכשיו שאני כאן אני מתכוון להשאר.
יש לי כמה בעיות משמעותיות להתגבר עליהן, כמו רעידה טבעית.. אבל אני בטוח שאני אסתדר.
במקור מדריך הירי המעשי אמר לי להפסיק לירות מהר ובהצבעה, כך שכרגע במקום לפגוע עם כל הכדורים (לא בצורה מדוייקת - מפוזרת) לוקח לי 20 שניות להוציא כדור אחד (לפי ההנחייה שלו, עלי לאחוז באקדח פחות בכוח עד להפסקת הרעידה, אבל כמה אפשר? בסוף הוא ייפול וזה לא פותר את הרעידה).
פיתחתי לי שיטה מאוד לא טובה של לחכות שהרעידה תביא את הכוונות למצב טוב, ואז לירות מהר - דבר הגורם לפלינצ' אבל יותר טוב מכלום.
בנוגע להטמעה לא נכונה של תרגילים.. או הטמעה נכונה של טעויות... אכן זו בעיה שלא נתתי לה מספיק תשומת לב. אני אחשוב על פתרון... אבל אני לא רוצה להפסיק את ה"משטר" כי אחרת אני לא בטוח שאני אחזור אליו.
תודה,
גדי.
את הרעיון לתרגול היבש היומי קיבלתי מיורם שטיינר.. קשה לי להאמין שברצינות נכנסתי למשטר אימונים. אבל עכשיו שאני כאן אני מתכוון להשאר.
יש לי כמה בעיות משמעותיות להתגבר עליהן, כמו רעידה טבעית.. אבל אני בטוח שאני אסתדר.
במקור מדריך הירי המעשי אמר לי להפסיק לירות מהר ובהצבעה, כך שכרגע במקום לפגוע עם כל הכדורים (לא בצורה מדוייקת - מפוזרת) לוקח לי 20 שניות להוציא כדור אחד (לפי ההנחייה שלו, עלי לאחוז באקדח פחות בכוח עד להפסקת הרעידה, אבל כמה אפשר? בסוף הוא ייפול וזה לא פותר את הרעידה).
פיתחתי לי שיטה מאוד לא טובה של לחכות שהרעידה תביא את הכוונות למצב טוב, ואז לירות מהר - דבר הגורם לפלינצ' אבל יותר טוב מכלום.
בנוגע להטמעה לא נכונה של תרגילים.. או הטמעה נכונה של טעויות... אכן זו בעיה שלא נתתי לה מספיק תשומת לב. אני אחשוב על פתרון... אבל אני לא רוצה להפסיק את ה"משטר" כי אחרת אני לא בטוח שאני אחזור אליו.
תודה,
גדי.
גדי אם אתה מוצא כדור עקר אל תזרוק סמן ושמור.
טען אותו מדי פעם במחסנית תוך ערבוב עם חיים וטען מבלי להסתכל כך תפתיע את עצמך.
אשר למדריך " שגומר מהר " אולי כדאי לידע.
נכון הוא לירות קודם מדוייק ואח"כ להגביר את הקצב בהדרגה.
לא טוב "לחטוף הדק" דווקא כשמגיעים ל"פריודה שקטה" יש לבצע "לחיצה נקיה"
כנראה שאתה עובד עם כוח ולא עם טכניקה לכן הרעידות .
תקשיב לריקוסוביץ' להוציא הרגלים רעים לוקח P7 מאשר ללמוד נכון.
בברכה
אילן
טען אותו מדי פעם במחסנית תוך ערבוב עם חיים וטען מבלי להסתכל כך תפתיע את עצמך.
אשר למדריך " שגומר מהר " אולי כדאי לידע.
נכון הוא לירות קודם מדוייק ואח"כ להגביר את הקצב בהדרגה.
לא טוב "לחטוף הדק" דווקא כשמגיעים ל"פריודה שקטה" יש לבצע "לחיצה נקיה"
כנראה שאתה עובד עם כוח ולא עם טכניקה לכן הרעידות .
תקשיב לריקוסוביץ' להוציא הרגלים רעים לוקח P7 מאשר ללמוד נכון.
בברכה
אילן
תודה אילן!
הרעיון של כדור עקר מצוין.. אני אבקש מהחבר'ה במטווח לשמור לי אחד.
בנוגע ללירות קודם מדוייק... זו לא הבעיה שלי. הבעיה היא שהפתרון של לירות לאט ועם פחות כוח לא פועל. אני משתדל שלא להפעיל יותר מידי כוח על האקדח אבל זה לא ממש עוזר לרעידה הטבעית... על כל מקרה אני יורה מאוד לאט עכשיו ומנסה לשפר.
תודה על כל העצות,
גדי.
הרעיון של כדור עקר מצוין.. אני אבקש מהחבר'ה במטווח לשמור לי אחד.
בנוגע ללירות קודם מדוייק... זו לא הבעיה שלי. הבעיה היא שהפתרון של לירות לאט ועם פחות כוח לא פועל. אני משתדל שלא להפעיל יותר מידי כוח על האקדח אבל זה לא ממש עוזר לרעידה הטבעית... על כל מקרה אני יורה מאוד לאט עכשיו ומנסה לשפר.
תודה על כל העצות,
גדי.
מוזר לי שאתה ממעיט בערכו של יבש מעצורים.
מה שטוב לקורסים ברמות הגבוהות ביותר טוב גם לך. אמרתי שיש חסרון לזה שזה לא תוך כדי ירי אבל שוב, האקדח שלך גם ככה לא עושה מעצורים ומה שחשוב זה שתדע איך לזרום במידה ויש.
לא נראה לי רעיון טוב לתרגל יבשים בבית מול המראה. יש מטווח בשביל זה.
מה שטוב לקורסים ברמות הגבוהות ביותר טוב גם לך. אמרתי שיש חסרון לזה שזה לא תוך כדי ירי אבל שוב, האקדח שלך גם ככה לא עושה מעצורים ומה שחשוב זה שתדע איך לזרום במידה ויש.
לא נראה לי רעיון טוב לתרגל יבשים בבית מול המראה. יש מטווח בשביל זה.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
גדי המדריך שלך צודק כעיקרון.
לרוץ אתה לומד אחרי שאתה כבר יודע ללכת. "ירי במטחים" בא אחרי שאתה שולט בצורה מושלמת ברזי הקליעה באקדח. ככל שתשלוט בזה אתה גם תרגיש את ההבדל בעצמך. רכישת תמונת הכוונות תהיה מהירה יותר, סחיטת ההדק תהיה מהירה והחלטית וכנ"ל גם הזמן בין כדור לכדור יתקצר מעצמו ותמצא עצמך יורה הרבה יותר מהר. השאיפה בירי במטחים היא לא לוותר על עקרונות הקליעה הטובה למרות המהירות... בקיצור, תזרום במקרה זה עם המדריך שלך ואל תנסה לסגל לעצמך הרגלים לא נכונים שיהיה לך קשה מאד להפטר מהם אח"כ.
לגבי הרעידות בידיים....תרגע
האקדח לא יקפוץ ולא יברח לך מהידיים. תחזיק אותו חזק במידה שירגיש לך נח ביד כמו שאתה מחזיק מקדחה ותזרום עם הרתע שלו. לעולם לא תוכל להתגבר על הרתיעה בכח השרירים והפעלת כח תגרום לך לעשות פלינצ'ים.
הפעלץ כח גם תמנע ממך להתקדם בנושא של ירי מהיר כי קשה מאד להניע את האצבע על ההדק בצורה חפשית ומהירה כאשר כל כף היד מכווצת.
א.
לרוץ אתה לומד אחרי שאתה כבר יודע ללכת. "ירי במטחים" בא אחרי שאתה שולט בצורה מושלמת ברזי הקליעה באקדח. ככל שתשלוט בזה אתה גם תרגיש את ההבדל בעצמך. רכישת תמונת הכוונות תהיה מהירה יותר, סחיטת ההדק תהיה מהירה והחלטית וכנ"ל גם הזמן בין כדור לכדור יתקצר מעצמו ותמצא עצמך יורה הרבה יותר מהר. השאיפה בירי במטחים היא לא לוותר על עקרונות הקליעה הטובה למרות המהירות... בקיצור, תזרום במקרה זה עם המדריך שלך ואל תנסה לסגל לעצמך הרגלים לא נכונים שיהיה לך קשה מאד להפטר מהם אח"כ.
לגבי הרעידות בידיים....תרגע
הפעלץ כח גם תמנע ממך להתקדם בנושא של ירי מהיר כי קשה מאד להניע את האצבע על ההדק בצורה חפשית ומהירה כאשר כל כף היד מכווצת.
א.
- תרמתי למען הסליק

היי איתמר, מה שלומך?
אני לא מזלזל באימון מסודר ובירי בין כוונות, רגוע "ונינוח"... עם זאת הפחד ירי שלי נעלם מזמן, אני לא מפיל קנה ולא עוצם עניים.
הבעיה היא עם רעידה טבעית, או במילים אחרות אלצהיימר שלא יפסיק לא משנה מה.
אני קצת מקצין כדי להעביר את הנקודה.. אין לי אלצהיימר או מחלה אחרת דומה.. בירי טבעי ורגוע, בלי לחץ מיותר ובלי פניקה עדיין רועדות לי הידיים. אני יורה בין כוונות ובצורה "נכונה", אבל זה ממש לא עוזר לי שאני מחכה ומחכה פרט לכך שהרבה זמן עובר.
אני לא מזלזל באימון מסודר ובירי בין כוונות, רגוע "ונינוח"... עם זאת הפחד ירי שלי נעלם מזמן, אני לא מפיל קנה ולא עוצם עניים.
הבעיה היא עם רעידה טבעית, או במילים אחרות אלצהיימר שלא יפסיק לא משנה מה.
אני קצת מקצין כדי להעביר את הנקודה.. אין לי אלצהיימר או מחלה אחרת דומה.. בירי טבעי ורגוע, בלי לחץ מיותר ובלי פניקה עדיין רועדות לי הידיים. אני יורה בין כוונות ובצורה "נכונה", אבל זה ממש לא עוזר לי שאני מחכה ומחכה פרט לכך שהרבה זמן עובר.
gadie כתב:אני קצת מקצין כדי להעביר את הנקודה.. אין לי אלצהיימר או מחלה אחרת דומה.. בירי טבעי ורגוע, בלי לחץ מיותר ובלי פניקה עדיין רועדות לי הידיים. אני יורה בין כוונות ובצורה "נכונה", אבל זה ממש לא עוזר לי שאני מחכה ומחכה פרט לכך שהרבה זמן עובר.
גדי,
ביצוע הירי - לחיצת ההדק, חייבת להתבצע עד 15 שניות מהרגע שהרמת את היד האוחזת באקדח וכיוונת למטרה.
למה ?
עניין של מנגנוני אנרגיה בגוף ופעילות השרירים.
אם הרמת את האקדח, כיוונת ולחצת על ההדק, ותוך 15 שניות לא הוצאת כדור, חדל, הורד את היד, כוון מחדש ולחץ על ההדק. כך תוכל למנוע את מרבית הרעד.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אסטרז'ה כתב:אנ'לא מבינה
חשבתי שצריך לטפל בנשק ובתחמושת שלא יהיו מעצורים בכלל.
רציתי להציע למי שמוכרח מעצורים שיקח את המחסנית יקח פלאייר יעקם את קצה המחסנית ואז יהיו לו מעצורים כל הזמן.
תצליחו
תומר
תומריק'ה,
אין אפשרות למנוע מעצורים באופן מוחלט.
מי שמעוניין לשאת נשק ככלי להגנה עצמית או לאבטחה, כדאי שידע לפחות את הבסיס בתפעול מעצור בנשק, כך כאשר יתקל חס וחלילה במקרה חירום במעצור, ידע לזהות לפחות באופן כללי את מצבו ולבצע הערכה מושכלת באשר לאפשרויות העומדות בפניו.
במידה ורכש מיומנות טובה בתפעול מעצור באימונים, ייתכן שיוכל לתפעל (לפתור) את המעצור ולהתגבר עליו באופן שלא יפגע ביעילות שלו בזמן שימוש בנשק.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אפרופו, דבר שכן למדתי בקורס..
אם יש לך שני מעצורים רצופים.. תחליף מחסניות. אין לך זמן להתעסק עם זה במקרה חרום וזה יותר מידי צרוף מקרים. לכן "כל יורה רציני מסתובב עם 2-3 מחסניות".
"מה שכן, תזרוק אותה לתוך החולצה או משהו במקום להעיף אותה לאדמה. א' - לך תמצא אותה אחר כך ו- ב'.. הכדורים שנשארו במחסנית יכולים להציל את החיים שלך".
אני דיי בטוח שאם אני לא אציל את החיים שלי בכדור הראשון/מקסימום שני, אני מת, אבל זו חוכמה שלא כדאי לזלזל בה.
מה נסגר עם הפטנט של הטייס מלפני שנה? אני חושב שיש לי כמה דיסקים קשיחים ישנים שאפשר להוציא מהם מגנטים.. עכשיו רק צריך לדאוג לתפס לחגורה... כמה שיותר רחוק מהאזור הרגיש.
גדי.
אם יש לך שני מעצורים רצופים.. תחליף מחסניות. אין לך זמן להתעסק עם זה במקרה חרום וזה יותר מידי צרוף מקרים. לכן "כל יורה רציני מסתובב עם 2-3 מחסניות".
"מה שכן, תזרוק אותה לתוך החולצה או משהו במקום להעיף אותה לאדמה. א' - לך תמצא אותה אחר כך ו- ב'.. הכדורים שנשארו במחסנית יכולים להציל את החיים שלך".
אני דיי בטוח שאם אני לא אציל את החיים שלי בכדור הראשון/מקסימום שני, אני מת, אבל זו חוכמה שלא כדאי לזלזל בה.
מה נסגר עם הפטנט של הטייס מלפני שנה? אני חושב שיש לי כמה דיסקים קשיחים ישנים שאפשר להוציא מהם מגנטים.. עכשיו רק צריך לדאוג לתפס לחגורה... כמה שיותר רחוק מהאזור הרגיש.
גדי.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד