שלום רב לחברי הפורום המכובד, חדש באתר וזקוק לעזרת המומחים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי gadie » 19 אוגוסט 2004, 19:17

אני לא נדרשתי לבצע ירי איפוס או כל ירי אחר כשקניתי את הגלוק שלי.

את המטווח ביצעתי חודש לפני כן עם גלוק 19C. קניתי גלוק 17C.

בחברות השמירה, במידה וכבר יש לך רשיון - חלקן (חלקן כי אני לא בטוח אם זו דרישה בחוק.. ראיתי את זה קורה פעם אחת) ידרשו שתירה כ-10 כדורים במטווח ותקבל אישור על כך. משהו בסגנון 3-5 כדור בצבא כדי שתוכל לשמור/לקבל נשק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 19 אוגוסט 2004, 19:19

צעדן ידידי
מפקד לא מאחר הוא מתעכב........
מנהל לא טועה הוא מובן לא נכון.......
ומדריך .............

הוא פשוט לא מסמיך..........

ולמה כי הוא החליט שמי שקורא לבלוקר תותב לא מוסמך.

ככה זה בחיים
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 19 אוגוסט 2004, 19:26

אילן אני מוותר לך הפעם :shock: ולו בשביל שלא תנשל אותי מהחליבה בשבוע הבא עם דור ב'.

אולי אגיע בתור צופה לחגיגת האבש"ר הבאה עלינו לטובה (בתיאום עמך כמובן).
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

תשובה

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 19 אוגוסט 2004, 21:28

KASONI שלום :!: :P
אני רוצה לברך אותך על האומץ לשאול ולדעת.בדרך כלל כולם יודעים הכל וחשבים שהם "רמבו 3"
השאלה שלי העם האקדח שברשותך הוא FN . יש אקדח דומה הונגרי בשם פג שחבל לבזבז עליו
מילים וזמן . יש אקדח נוסף בשם קרין שגם עליו עבד הקלח. ולגבי שאלות מקצועיות נלך פרה פרה
תשאל ונענה לך ממני יורם שטיינר.
תתקשר אליי לפל' 050-5446377
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 20 אוגוסט 2004, 16:34

אסף העלה נושא כאוב.

אדם פרטי שרוכש נשק, מתאמן עם הכלי שרכש ולומד להכירו היטב.

שומר בחברת שמירה מקבל ממשרד הפנים (לאחר הכשרה קצרה או ארוכה - בהתאם למשימה שעליו לבצע) רשיון עקרוני לנשיאת נשק.

בחברת השמירה יש רשימה של שומרים מורשים ורשימה של אקדחים במלאי והם מווסתים את הנשק לשומרים בהתאם לצרכים.

בהחלט ייתכן ששומר יטווח עם אקדח מסוג CZ75 ולאחר מכן יוחתם בחברת השמירה על CZ75 אחר שבו לא טווח, או (חמור יותר) - על אקדח אחר בקוטר זהה (קארין, FN, בול וכו').

למרבה הצער הדבר חוקי לחלוטין מאחר ומדובר בכלים מאותה "משפחה" (אק' מחס' בקוטר 9 מ"מ).

ברור כי שומר שיצהיר בפני מעסיקו: "אני מוכן לשמור רק עם האקדח הספציפי שבו התאמנתי" ימצא עצמו במהרה בשוק מחפשי העבודה.

והערה נוספת.

בעולם הולך ומתרחב תחום התביעות על רקע "רשלנות מקצועית" ובהחלט ייתכן גם אצלינו מצב בו שומר יעבור אימון במטווח, לאחר חודשים אחדים יפלוט כדור ויפגע בעצמו או באדם אחר, ומדריך הירי - שכבר מזמן שכח שאימן את הנ"ל, ימצא עצמו פתאום על ספסל הנאשמים ויתבע למשפט בגין אחריותו העקיפה לשלומיאליות של השומר (כלומר - הוא לא תידרך נכון את השומר ולא גילה שמדובר ב"שלימזל"...).

הדרך לצאת זכאי במקרה זה היא אחת: על המדריך להוכיח שהוא הכשיר את המתאמן "לפי הספר" וללא הנחות (שעלולות להפוך ל"אנחות").
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי gadie » 20 אוגוסט 2004, 19:10

שרקן.. אבל מה אם הוא נתקל בשלימזל? מה הוא יכול לעשות כבר?

מה אם האדיוט מכוון עליו נשק דרוך עם אצבע על ההדק? וכמה פעמים זה קרה לכל מדריך כאן?

מה אם נופלים על מישהו מוזר שלא מוכן לתת למדריך את המחסנית שלו להדגמה כפי ששמעתי לאחר המקרה בקרב בירושלים?

האם
1. תפקידו של המדריך להיות פסיכולוג, ואם כן.. היכן התעודות? האם הוא פסיכולוג?
2. יש לו זכות לא להכשיר את הבחור (או בחורה.. כמובן) בגלל "הרגשה" או כל דבר אחר פרט לקריטריונים של כמה כדורים בפנים?
3. יש לו רצון לא להכשיר...?

ומי באמת סופר כדורים? חלק מהמטווחים אולי.. אבל מי לא שמע על מקרים מעניינים?
הייתי ברכב עם בעל מטווח בו כל האישורים (בערימה גדולה) למשרד הפנים היו עם 50 כדור במטרה... באמת?

במטווח אחר שהייתי (מאיר רוט - מומלץ בחום למי שאיכשהו עוד לא היה, מדהים ומאוד רציני) מדריך הירי בהשתלמות 50 הכדורים של משרד הפנים סיפר על בחורה שמחדשת כבר פעם מי יודע כמה רשיון, אשר בעלה כל הזמן צחק עליה שהיא לא פוגעת בכלום.

הכוונת היתה מודבקת לצד הימני או השמאלי של האקדח.. לאחר איפוס היא פגעה יותר טוב מכמה מהמומחים כאן - לפי הסיפור.

השוק רחוק מלהיות מושלם, ולמרות שהכשרת משרד הפנים היא בסיסית מידי ולא מביאה לכלום - כמה מדריכים באמת לוקחים אותה ברצינות? לא רבים... אבל גם לא מעטים (במילים אחרות, חלקם/לא כולם).

מבחינת להוכיח שהמדריך עשה את מה שהוא צריך.. נשמע לי קצת מוזר הסיפור מאחר והוא לא פסיכולוג כך שדעתו לא נחשבת כלל בבית משפט (לפי חוק וסדר - אני לא עורך דין) ומצד שני איך באמת אפשר לצפות ממנו להכשיר ב-50 כדורים?

מתי פעם אחרונה מישהו לא עבר את הכשרת משרד הפנים?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 20 אוגוסט 2004, 20:48

שרקני וכל החברים

חובה על קב"ט במפעל ראוי לנפק נשק רק לאחר ששוכנע שמקבל הנשק מכיר את הנשק יודע לתפעלו וירה בו (לבדיקת תקינות ואיפוס) מס כדורים (וזאת גם אם עבר אימון בנשק המטווח או נשק אחר של החברה. זה כתוב במפורש בהוראות המשטרה לגופים מונחים וזו חובה.
נוהל 90.222.106 הוראות שימוש בכלי יריה בגופים מאובטחים פרק ד' סעיף 3-ג' עודכן במאי 96 .
הנושא הודגש למדריכים בכירים ע"י מר יוסי מנשה מנהל תחום בקרה ופיקוח (והדרכות) במשרד הפנים.
לאחרונה נערכה השתלמות מיוחדת לחברות שמירה ואבטחה ובהם הנחיות ברורות בנושא (יש בידי חוברת לדוגמא) זה שדברים לא מבוצעים אין זה אומר שלא נאמרו ונכתבו והוסברו.
אגב יש חברת שמירה מרמת הגולן שפירסמה לאחרונה מודעות בישובי הצפון שבעלי נשק מוזמנים לשמור אצלם בשכר בניגוד לחוק טלפון שנעשה אליהם בנושא נענה כן זה בסדר תבוא עם הנשק הפרטי יש לנו אישור אולם סרבו להעבירו בפקס.
הנושא כרגע בטיפול כשיסתיים אשמח לדווח לכם.
הכסף הוא לא הכל!!!!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי johndoe » 20 אוגוסט 2004, 21:46

אילן ידידי ושכני היקר,

למרבה צערי תופעת העסקת שומרים/מאבטחים בעלי נשק פרטי מתרבה , ואף לי הוצע לעבוד

באופן זה.

ככה זה במדינה שתאוות הבצע והחומריות הם ערכים עליונים ונר לרגליהם של רוב תושביה :(

בשאיפה למחר טוב יותר,
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי SharpShooter » 20 אוגוסט 2004, 22:29

בשאיפה למחר טוב יותר,

אישית, הייתי נותן להם מקסימום עד שבוע הבא...
אני חושב שזאת חוצפה מצידם לסכן חיי אדם ולעבור על חוקי מדינה כדי לחזור הביתה עם ארנק מלא.
ובגלל שלהם זה לא מזיז ומעניינים להם חלקים בגוף שאולי עדיף שאמנע מלהזכיר, אני חושב שכדאי ליצור פיקוח ואכיפה יותר נוקשים ועונשים כבדים יותר ורציניים יותר. אני חושב שהעונשים הכבדים צריכים לחול גם על מי שהוצעה לו עסקה כזאת והוא היסכים לה ולא רק למציע - כי זאת שותפות לפשע.
מה שלא הולך במוח - הולך בכוח. ולדעתי אנחנו די קרובים לעניין הכוח כבר.
SharpShooter
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי gadie » 21 אוגוסט 2004, 02:15

זה לא מסתיים בזה. החברות הללו לא משלמות משכורות (בזמן או בכלל), לא נותנות הטבות, נותנות למספר אנשים את אותו הנשק ולפעמים ללא אישור.

כמעט כולן מלוכלכות, פשוט ברמות שונות, מהקל אל הכבד.

בדרך כלל אני לא אוהב לעשות הכללות, אבל זה המצב ואני לא רואה איך הוא עומד להשתנות בקרוב. מילת הקסם היא כסף.. כסף שאפשר להרוויח על חשבון המאבטחים.

ברור לי שלא כל השוק הוא כזה, אבל זו מגמה נרחבת השולטת בו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 21 אוגוסט 2004, 05:01

גדי
אין החריג מעיד על הכלל
אני מכיר מספר חברות שמירה - כמובן הגובות מחיר יקר יותר שעובדות על פי הנלים כנדרש! חייבים לציין את אלו שבסדר.
פרטים בפרטי אחרת יחשב כפרסומת.
אולם ככל שמתרבה הדרישה לשמירה נכנסים לשטח חאפרים שמורידים מחירים וגם משלמים פחות וכך זה נראה לא טוב.
האם לכבודו ידוע שבשמירה על מוסדות חינוך (שמומנה בשנת תשס"ד מתרומות יהודים בתפוצות ע"י הסוכנות) נקבע שכר מינימום לשומר לצורך העלאת הרמה, וכן הוכרה השמירה כעבודה מועדפת, החברות שזכו במכרזים קיבלו תשלום גבוה מהמקובל באותה העת אך בביקורות שנערכו הסתבר ששולם ....... נכון שכר המינימום. נכון שזה לא כולם אבל הבצע אוי הבצע........
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי gadie » 21 אוגוסט 2004, 10:15

רפתן... אכן.. כפי שאוהבים להגיד כאן באתר - כל מילה בסלע! :)

אני מכיר מספר חברות רציניות, אם כי יקרות. חברות לאבטחת אישים, חברות שמירה ידועות עד כדי סדר גודל שחושבים שהן ממשלתיות... וכאן הידע שלי נגמר.

אני לא פוסל קיום של חברות טובות אחרות אך מנסיוני ומנסיון חברי ובני משפחתי, המצב הוא פשוט רע.

שומרים פוחדים לדבר מכמה סיבות, אם מחוסר אכפתיות, חוסר מודעות (לא בטוח מה מהשניים גרוע יותר) או פחד אמיתי על כך שלא ישלמו להם. גם כך משלמים רק כשנוח ובתאריכים מוזרים שלא לפי חוק.

המשכורות לא משהו ואף אחד לא מסתכל על זה כמקצוע, למרות שלדעתי זה יכול להיות אחד מהמקצועות המעניינים יותר... 10 שעות רצופות של בדיקת תיקים בשמש לא בדיוק עוזרת למצב הרוח, למוטיבציה או ליחס (כלפי ה"לקוחות" או העבודה).

יצוין, כי בחלק נכבד מהחברות ישנו קורס רציני ללימוד הנשק וירי אשר מזכיר מאוד קורס ירי מעשי (רק מזכיר..). הקורס בן שלושה ימים ובסגנון פנימיה. יורים בו כ-500 כדור עד 1000 כדור תלוי בחברה, בקורס ובחניך.

גם קורס כזה שכמעט כל מאבטח ישמח (או תשמח - יש המון מאבטחות) לעבור נחשב כצרה צרורה. מי שעובר אותו חותם לעבוד עבור אותה החברה במשך השנה הקרובה. הוא גם משמש לאיומים של "את/ה תשלמ/י על הקורס אם תעזוב/בי!"

בהזדמנות זו עלי לציין שלמרות שהנושא קרוב מאוד לליבי, לא עבדתי כמאבטח כבר כמה שנים וכששמרתי, זה היה ביישוב שלי או בצבא... אז למרות שאני חותם על מה שאני אומר, בבקשה קחו זאת בעירבון מוגבל.

שוב עלי לציין שלמרות המצב הרע בכלל שוק - אני משתדל שלא להכליל.

גדי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 21 אוגוסט 2004, 10:28

אתם לא צריכים ללכת רחוק.

תפתחו את מדור דרושים בעיתונים ותראו כמה מודעות יש שם "לדרושים שומרים בעלי רשיון נשק" יש שם. רשויות החוק לא צריכות לבזבד הרבה אנרגיה אם הן באמת מעוניינות לאכוף את הנושא.

לגבי הכשרות וחידושים... מעט מאד מדריכים מהווים "חותמת גומי". לרוב האנשים שאני מכיר יש יושר מקצועי שהם לא מתפשרים עליו.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי SharpShooter » 21 אוגוסט 2004, 12:45

אני מכיר מספר חברות רציניות, אם כי יקרות. חברות לאבטחת אישים, חברות שמירה ידועות עד כדי סדר גודל שחושבים שהן ממשלתיות... וכאן הידע שלי נגמר.

אני חושב שאין כאן מה לדבר על חברות לאבטחת אישים, זאת ליגה אחרת לגמרי. אנשים שם מיומינים בדרגות גבוהות ביותר של לחימה וירי, אני לא חושב שאבטחת אישים יכולה להיות איכשהו קשורה לנושא של חברות אבטחה של מוסדות וכדומה.

וחזרה לנושא שלנו:
שימו לב גם שבהרבה מקרים מוסד מעסיק חברה שמספק שירות כולל ומלא לאותו מוסד. החברה גם מספקת אבטחה וגם שירותי נקיון ותחזוקה, כך יוצא בעצם שחברה אחת אחראית על כל אותם התחומים. ואני מניח שסידור כזה יוצא להם זול יותר, לא?
אני אישית לא יודע אם זה טוב או לא אבל נשמע מוזר שאותה חברה שתשמור על חיך גם מנקה את השירותים...
SharpShooter
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 21 אוגוסט 2004, 15:37

חברות רציניות מבקשות בעלי רישיון כדי לרשום אותם במפעל ראוי באופן מהיר יותר.

חברות לא רציניות עוברות על החוק.

כדאי שתדעו.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד