מטווח לנוער

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מטווח לנוער

על ידי daniel » 28 אוגוסט 2004, 22:47

אם יש אפשרות לאנשים בני 14-15 ללמוד לירות באקדח בישראל???

תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי SharpShooter » 28 אוגוסט 2004, 23:09

בעיקרון אין שום צורך לפרסם את אותה שאלה בשתי פורומים. אל תדאג כולם בדרך כלל רואים את כל ההודעות ויענו לך בכל מקרה.

ולשאלתך: "אם תרצה (והמטווח מאשר), אין זו אגדה..."
הכל תלוי במטווח - אם למטווח אין שום התנגדות לכך אז אין בעיה ומה שנותר הוא למצוא מדריך צמוד שיהיה מוכן להדריך את אותו נער(ים).
יכול להיות שחלק מהמטווחים יסרבו וחלק יסכימו וכך גם לגבי המדריכים. ישנם מטווחים אשר מגיבילים את היורה מסיבות של בטיחות וסיבות אחרות. אי אפשר לעשות הכללות בנושא הזה אבל מבחינה חוקית זה אפשרי.
אני חושב שאם באים בגישה רצינית ובאישור ותמיכת ההורים בגילאים שציינת למטווח וכל גם למדריך לא אמורים להתקל בבעיות.

בהצלחה :) ,

(יואב, אני חושב שהקרדיט פה די מגיע לך... :wink: )
SharpShooter
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 28 אוגוסט 2004, 23:10

שלום daniel וברוך הבא לסליק.

אין מניעה בחוק לאימון ירי בני נוער, כל עוד אימוני הקליעה מתבצעים באישור אפוטרופוס ואינך סובל מבעיה שתגביל אותך באימוני הקליעה.
יחד עם זאת, השתתפותך באימוני קליעה נתונים (כמו כל יורה אחר) לשיקול דעתם של מנהל המטווח ומדריך הירי ותלוי גם בנהלים הפנימיים של המטווח.

יש באפשרותך להתנסות בירי חופשי במטווח, להשתתף באימוני ירי מעשי, אימוני קליעה מהתחום האולימפי, צלחות חרס וכ"ו, כל זאת תחת המגבלות המצויינות למעלה.

מאחר ופרסמת את הודעתך בפורום הירי המעשי (ורצוי לפרסם הודעה בפורום אחד ללא כפילויות)
אני מניח כי אתה מגלה ענין בתחום ספציפי זה, לפיכך אוסיף כי למרות שישנה אפשרות - שאינה כ"כ נפוצה - לבן גילך להתאמן בירי מעשי, עדיין הסמכתך כיורה ירי מעשי תוכל להתבצע רק בהגיעך לגיל 16. נתקלתי מספר פעמים בבני נוער אשר נאלצו להמתין לגיל זה על מנת לקחת חלק בתחרויות ופעילויות פורמאליות של ירי מעשי כיורים מן המניין.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

בלי לצאת יותר מדי אידיוט

על ידי daniel » 28 אוגוסט 2004, 23:22

מה זה בעצם ירי מעשי?
כמה עולה מדריך? כמה עולה ללכת למטווח? כמה השרעה צריך, כמה זמן?איפה יש מטווחים שאולי יאפשרו לי להיכנס? זה אומר שאני צריך רישיון ? נשק משלי???? בקיצר אני צריך פרטים....
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי SharpShooter » 28 אוגוסט 2004, 23:34

מה זה בעצם ירי מעשי?
כמה עולה מדריך? כמה עולה ללכת למטווח? כמה השרעה צריך, כמה זמן?איפה יש מטווחים שאולי יאפשרו לי להיכנס? זה אומר שאני צריך רישיון ? נשק משלי???? בקיצר אני צריך פרטים....

קודם כל תרגע ותנשום עמוק :) ....
ירי מעשי הוא בעצם ספורט של ירי - פרטים יותר מדוייקים על ירי מעשי אני אשאיר לאחרים לפירוט אבל בעיקרון זהו ספורט אשר מקנה לך יכולות שימוש מתקדמות באקדח.

מחירים זה לא עניין קבוע ובכל מטווח ולכל מדריך מחירים משלו, את העניין הזה אתה צריך לברר אישית. מה שכן אני יכול להגיד שהמחיר יכלול: כניסה למטווח, כדורים, השכרת נשק, (אם אין) זמן הדרכה. כל אלה משתנים ולא קבועים ואין מה להכליל.

לפי מידע שקיבלתי (מיואב) מטווח "קרב" בירושלים מאשר מטווח לבני גילך, באישור הורים ומדריך צמוד. בכל מקרה אתה יכול להתקשר למטווחים באזורך ולשאול וכך תקבל תשובות יותר מדוייקות ורלוונטיות לעכשיו.
להלן רשימת מטווחים מהסליק:
http://www.haslik.co.il/pages/ranges.php

כדי לירות במטווח לא צריך רישיון אבל כנראה שתצטרך אישור המעיד על בריאותך. רישיון נועד למטרות נשיאה של אקדח ואחזקה, לא ירי במטווח.
כמו- כן אתה לא חייב נשק אישי כדי לירות ולהשתתף בהדרכות או קורסים - אתה יכול להשכיר (בתשלום כמובן) נשק מהמטווח.

בהצלחה :) ,
SharpShooter
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 28 אוגוסט 2004, 23:44

ירי מעשי הוא ענף ספורט הכולל ירי באקדח בתרחישים שונים.
על מנת לקחת חלק בפעילויות ספורט הירי המעשי, יש לעבור קורס ירי מעשי במהלכו לומדים את מיומנויות היסוד לספורט בירי אקדח ומסגלים הרגלי וחוקי בטיחות אשר נועדים לשמור על חיי המתחרים והסובבים אותם.

עקרונות הירי המעשי משלבים דיוק, עוצמה ומהירות (DVC) ועל עקרונות אלו מושתת הספורט.
מקור הירי המעשי בצורך שהתעורר בצבא ארצות הברית להעלות את מיומנות השימוש בנשק הצד (SIDE ARM) אשר בו מצויידים כוחות מזויינים של הצבא, על מנת ליצור מסגרת שתקדם את מיומנותם יצרו ענף תחרותי של ירי באקדח אשר ימשוך אליו את נושאי הנשק בצבא ויגרום להם להשקיע יותר זמן ומאמצים בשיפור יכולתם.
הדרך למגזר האזרחי היתה קצרה ומשם נוסד ספורט זה.

בתקופה זו מתחילות תחרויות הדירוג לעונה הקרובה כהכנה לאליפות ישראל. תוכל לראות בפורום הירי המעשי את המועדים לתחרויות כמו גם את מיקומן.
אם אתה מעוניין להתרשם ולהבין במה מדובר, מצא תחרות אשר אתה יכול לבוא ולצפות בה ופשוט בוא להתרשם. זכור להביא אתך אוזניות ומשקפי מגן, מים וכריכים (זה עושה תיאבון לראות את היורים רצים) והרבה סקרנות. (ביקור בתחרויות לא מצריך ממך תשלום)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 29 אוגוסט 2004, 13:28

יש איזה גיל מינימום בו ילד יכול ללכת למטווח ולירות עם הורה מלווה?

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 29 אוגוסט 2004, 13:56

הי איתמר.

א. בחוק אין הגבלה ממשית לגיל.
ב. אם הילד מסוגל להבין את חוקי הבטיחות (בוגר נפשית) ומסוגל להחזיק את האקדח במהלך ירי (בוגר פיזית), אין שום בעיה לאמן אותו בירי.

מאוד תלוי במנהל המטווח ומדריך הירי. יש מטווחים שלא יסכימו לתת לילד מתחת לגיל 16-18 לירות, ומטווחים אחרים יאפשרו לילד בן 12-14 לירות (באישור ובנוכחות הורה מלווה/אפוטרופוס).

צריך לדבר עם המטווח ולוודא שמנהל המטווח מסכים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 29 אוגוסט 2004, 13:58

לא.

לשיקול דעתו של מנהל המטווח.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי yoav30 » 29 אוגוסט 2004, 14:01

ברי... עקפתי אותך בסיבוב ... :-)
יואב,
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 29 אוגוסט 2004, 14:23

הדו"ח בדרך :twisted:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי gadie » 29 אוגוסט 2004, 15:17

אני מנייאק מתנדב, צריך עזרה ברי? :lol:
ה-HK של אבא שלי טוב יותר מה-HK של אבא שלך!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yoav30 » 29 אוגוסט 2004, 18:14

גדי.... דיר באלאק... אני יודע לרשום דוחות טוב יותר ממך, ויש לי חנ"א + פנקס...
יואב,
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gadie » 29 אוגוסט 2004, 19:02

יואב, תזהר. אני יודע איפה אתה גר.. ומעבר לזה.. מתכוון לקפוץ השבוע.
ה-HK של אבא שלי טוב יותר מה-HK של אבא שלך!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 29 אוגוסט 2004, 19:16

רק תזכור שיש לו חברים עם HK וגם בני עדת הגלוק !
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד