ביקורת על זיניוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אני רוצה להציע זוית השקפה נוספת על העניין:
כמו שניצן א הציג זאת, אני מבין שמדובר באדם שיורה את 50 הכדורים לחידוש הרשיון, פעם בשלוש שנים.
אם כך, האמת היא, שבאמת לא משנה איזה אקדש יש לו בארון/מגרה/כספת.
אני יוצא מנקודת הנחה, שחוץ מדריכה קשה, האקדח כשיר לירי, וטוען שדי בכך לאנשים כאלה...
כמו שניצן א הציג זאת, אני מבין שמדובר באדם שיורה את 50 הכדורים לחידוש הרשיון, פעם בשלוש שנים.
אם כך, האמת היא, שבאמת לא משנה איזה אקדש יש לו בארון/מגרה/כספת.
אני יוצא מנקודת הנחה, שחוץ מדריכה קשה, האקדח כשיר לירי, וטוען שדי בכך לאנשים כאלה...
- סליקאי זהב

נו, ברצינות!
שימו לב כמה אנרגיות אתם משקיעים בלהגיד שכולם גנבים, רמאים ומה לא.
- האדם קנה אקדח בקוטר 380. (9 קצר) - בו בכל הדגמים (פרט לקולט מוסטנג, ואולי עוד איזה כלי נדיר אחר) ישנה דריכה קשה בצורה יוצאת דופן.
- כולכם, ללא יוצא מן הכלל, יוצאים מנקודת הנחה שהסוחר, יהיה אשר יהיה, תפקידו לדפוק את הקונה.
- שמעתם צד אחד בסיפור - וישר קפצתם... לא ראוי לשמוע את הצד השני? או שבגלל שהוא סוחר נשק הוא ישר מקוטלג כאויב?
ומפרסם ההודעה... היכן הוא? בא (זאת הודעתו הראשונה והיחידה), זרק פצצה, לא טרח לחזור ולענות. אולי זאת פרובוקציה? ואולי לא... בכל מקרה - אני הצעתי את עזרתי, אך הוא לא יצר עימי קשר והביא את פרטי המקרה המדוייקים.
לסיכום, קצת סבלנות וסובלנות לפני ה"עליהום"... וכל אלה ש"רותתחים מזעם", מוזמנים לשתות משהו ולהרגע.
- האדם קנה אקדח בקוטר 380. (9 קצר) - בו בכל הדגמים (פרט לקולט מוסטנג, ואולי עוד איזה כלי נדיר אחר) ישנה דריכה קשה בצורה יוצאת דופן.
- כולכם, ללא יוצא מן הכלל, יוצאים מנקודת הנחה שהסוחר, יהיה אשר יהיה, תפקידו לדפוק את הקונה.
- שמעתם צד אחד בסיפור - וישר קפצתם... לא ראוי לשמוע את הצד השני? או שבגלל שהוא סוחר נשק הוא ישר מקוטלג כאויב?
ומפרסם ההודעה... היכן הוא? בא (זאת הודעתו הראשונה והיחידה), זרק פצצה, לא טרח לחזור ולענות. אולי זאת פרובוקציה? ואולי לא... בכל מקרה - אני הצעתי את עזרתי, אך הוא לא יצר עימי קשר והביא את פרטי המקרה המדוייקים.
לסיכום, קצת סבלנות וסובלנות לפני ה"עליהום"... וכל אלה ש"רותתחים מזעם", מוזמנים לשתות משהו ולהרגע.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
תגובה קצרה לכל המתלהמים.
אתם צודקים.
אכן בארץ יש נוכלים - אחרי הכל, פרט לידידינו אחמד, כולנו ישראלים.
לי אישית ניסו למכור גלוק משומש מלפני שנת 98 כחדש ב-5K, וראיתי מול עיני סוחר "דוחף" למישהו ברטה כאקדח הטוב ביותר שיש (לא שיש לי משהו נגד ברטה.. טוב.. יש לי).
אכן יש רמאים, אבל לכל סיפור יש שני צדדים ובכך אחזור על דבריהם של weby וארנון.
בנוגע לבחור שקנה את הנשק, אחזור שוב על המשפט המעצבן: מטעויות לומדים.
ונראה שהוא למד. הרי הוא רוצה להחליף אקדח ומוכן לשלם כסף - כל מה שהוא צריך עכשיו זה לבדוק את העובדות ולמצוא סוכן אשר לדעתו יהיה הוגן. בואו נמליץ לו על סוחרים.
אני אמליץ על מאיר רוט ועל שרקן, מי הבא?
אתם צודקים.
אכן בארץ יש נוכלים - אחרי הכל, פרט לידידינו אחמד, כולנו ישראלים.
לי אישית ניסו למכור גלוק משומש מלפני שנת 98 כחדש ב-5K, וראיתי מול עיני סוחר "דוחף" למישהו ברטה כאקדח הטוב ביותר שיש (לא שיש לי משהו נגד ברטה.. טוב.. יש לי).
אכן יש רמאים, אבל לכל סיפור יש שני צדדים ובכך אחזור על דבריהם של weby וארנון.
בנוגע לבחור שקנה את הנשק, אחזור שוב על המשפט המעצבן: מטעויות לומדים.
ונראה שהוא למד. הרי הוא רוצה להחליף אקדח ומוכן לשלם כסף - כל מה שהוא צריך עכשיו זה לבדוק את העובדות ולמצוא סוכן אשר לדעתו יהיה הוגן. בואו נמליץ לו על סוחרים.
אני אמליץ על מאיר רוט ועל שרקן, מי הבא?
ה-HK של אבא שלי טוב יותר מה-HK של אבא שלך!!!
Webart יקר איני גולש כאן כול ים ולכן לא בדקתי את תגובתך, אני אפנה אליך.
לא זרקתי פצצה סתם כדי להלעיז ואין בכוונתי לדון בכך.
זה שהאקדח שנקנה זבל אין לי ספק, זה שחמי היקר פראייר ולא בדק עוד אופציות -גם בזה אין ספק.
זה שהוא לא זקוק לאקדח גם נכון ( ניסיתי לשכנע אבל הוא סא"ל בדימוס וזה קשה)
העניין שבגללו העלתי את זה הוא תגובת זיניוק ( מיכלין) לאחר מסע השיכנועים על מעלות האקדח.
ככה זה כשאין תחרות - איני מאמין שבמרכז היו מתנהגים כך.
זה המציאות הישראלית וזה חבל.
לא זרקתי פצצה סתם כדי להלעיז ואין בכוונתי לדון בכך.
זה שהאקדח שנקנה זבל אין לי ספק, זה שחמי היקר פראייר ולא בדק עוד אופציות -גם בזה אין ספק.
זה שהוא לא זקוק לאקדח גם נכון ( ניסיתי לשכנע אבל הוא סא"ל בדימוס וזה קשה)
העניין שבגללו העלתי את זה הוא תגובת זיניוק ( מיכלין) לאחר מסע השיכנועים על מעלות האקדח.
ככה זה כשאין תחרות - איני מאמין שבמרכז היו מתנהגים כך.
זה המציאות הישראלית וזה חבל.
- סליקאי ארד

שלום לכולם אמנם חם נורא אבל אני מקווה שזה יעבור בקרוב . כמו שאמר Webart לא צריך להתקיף בלי כל הפרטים אכן ישנה ביקורת קשה על האקדח שנרכש וא נמכר אבל ממה שאני הספקתי להכיר את המקום המדובר מכלין \ זיניוק החברה שם כולל הנשק חברה יחסית ישרים ונחמדים והשרות לא רע . שוב מנסיוני .. לכן אולי כדאי לבדוק וש Webart יעזור ואו ינסה לעזור בבעיה לגבי נשק 0.38 אני זוכר שפעם היתה לי ברטה כזו והדריכה היתה קשה ביותר ופשוט צריך להתרגל . אז חברה חברה לא צריך להתחמם זה לא בריא.
יום טוב לכולם ושתהיה שנת לימודים קלה וטובה ללומדים מאיתנו ולילדיהם.

יום טוב לכולם ושתהיה שנת לימודים קלה וטובה ללומדים מאיתנו ולילדיהם.
Webart כתב:נו, ברצינות!
"פגשתי" את שאלתו של ניצן באתר אחר שבו שנינו גולשים .
מכיוון שאני מכיר את החנות (ולא ניכנס להתפלפלות של "זיניוק" ו/או "מיכלין"...) שנים רבות ,
ואצלם גם רכשתי/החלפתי את מרבית האקדחים שהיו ברשותי -כולל אקדח זהה לנשוא השאלה-
די הופתעתי , ואף ציינתי בפניו שהתשובות שאותן הוא מצטט פשוט לא מתאימות למקצועיות
שבדרך כלל מופגנת שם .
הצעתי לו שני דברים . האחד , לגשת לדבר עם מנהל החנות (אם על טיפול בנשקיה שלהם
להחלשת הקפיץ , ואם על החלפת האקדח) , ואם זה לא עוזר - לגשת לנשקיה אחרת (המלצתי
לו על "שרקן"/נתניה/"בול"/מאיר רוט) .
המלצה נוספת שנתתי לו , היתה להעלות את הנושא בפורום זה מכיוון שסברתי שכאן יוכל
לקבל הערות/הארות/המלצות מקצועיות ושקולות להמשך טיפול בנושא .
(אין כל ויכוח על כך שחמו -בלשון ההמעטה- לא מבין דגול באקדחים , ומי שמגלה רק בבית
שהדריכה קשה לו , כדאי שיחשוב פעמיים אם הוא צריך להחזיק בכלל בנשק - גם אם הוא
בעל עבר קרבי עשיר... אבל האקדח כבר אצלו , וזה כבר "חלב שנשפך" ! )
אז על רקע "קבלת הפנים" האגרסיבית ומתלהמת , הייתי שוקל שוב האם להציע לו -או לכל
אדם אחר שאינו שייך ל"בראנז'ה"- להיכנס ולשאול שאלות (לגלוש באתר כן , אבל חס וחלילה
לא לשאול משהו שעלול להרגיז מישהו...) .
ואסיים בהארה (וזו לא טעות כתיב) קטנה לדורון-30 ולאיתמר :
אני קניתי את ה-WALAM (האקדח שעליו מדובר) חדש מהקופסא בשנת 75' .
גרוטאה או לא , האקדח "אכל" שפריצים של מי-ים בכמויות אדירות , כמעט ולא החליד ,
ויריתי בו בשנתיים שהיה אצלי כ- 2000 כדורים .
ה- F84 עוד לא היה קיים אז (ואם היה , אז לא נמכר בארץ) , וה- CZ83 עלה אז פי אחד
וחצי , וזה היה לא מעט כסף...
(צחוק הגורל? : החלפתי אותו בסוף 76' , ב-"זיניוק" , ואם הייתי זוכר את המספר שלו ,
הייתי בודק עם ניצן האם זה אותו אקדח שנמכר עכשיו לחמו...) .
ומי שמגלה רק בבית שהדריכה קשה לו , כדאי שיחשוב פעמיים אם הוא צריך להחזיק בכלל בנשק
מבלי להתייחס ספציפית לחנות המדוברת:
בדברים שכתבת אתה מטיל את מלוא האחריות על הקונה, ונכון כי על הקונה מוטל לבצע בחירה של כלי היריה המתאים עבורו, אבל מה לעשות ובמסגרת ההכשרות \ חינוך \ תבחין \ רשיון, לא תמצא את "המדריך לבחירת כלי יריה".
מאחר ואין מדובר ברכישת טלוויזיה או טלפון סלולרי אלא בכלי יריה, מוטלת חובה אתית על סוחר הנשק, ולפחות במידה כזו שימנע מלהטעות - באופן ישיר או עקיף - את הקונה.
למרבית הצער נתקלתי פעמים לא מעטות ברוכשי אקדח אשר קנו בהמלצת החנות אקדח שכלל אינו מתאים לדרישותיהם וצרכיהם המסויימים, ובמו עיני ראיתי לא פעם ולא פעמיים כיצד משדלים אדם לרכוש אקדח משום שמכירה כזו תשרת את האינטרס של בית המסחר ללא שום התחשבות בסיבה לשמה הוא נרכש ובהתאמתו של האקדח לרוכש הפוטנציאלי.
אין ספק שבתי העסק הללו קיימים למטרת רווח ויש שיקולי מאזן ורווחיות, ופה ראוי לשאול היכן נעצר השיקול הכלכלי הטהור ונכנס השיקול האתי המקצועי, במיוחד כאשר מדובר בנשק.
אינני סבור כי ניתן במקרה של "רוכש תמים" להטיל עליו את מלוא האחריות, הוא אפילו לא יודע מה לשאול ואם תשאל שני (2) אנשים על בחירת אקדח תקבל שלוש (3) דעות סותרות בין אם כתוצאה מבורות או התבססות על "סרן שמועתי" ובין אם מתוך אינטרס כזה או אחר.
שוב אני רוצה לציין כי אין אני בקיא בפרטי המקרה המסויים ולפיכך אינני מתייחס למיכלין, אלא לעצם הדיון בדבר האחריות המוטלת על הרוכש והמוכר.
מי אמר אני ולא קיבל ?
אנונימוס מכובדי :
נכון , לטעמי , כל האחריות על הבחירה חלה על הקונה - ועליו בלבד .
אם קשה לך לבחור , תשאל/תתייעץ/תבדוק - ואל תמהר לסגור עיסקה עד שלא תהיה
שלם לחלוטין עם מה שבחרת .
אנחנו לא מדברים על מצב שאם לא תחליט "מהר ועכשיו" , יקרה לך משהו . זה גם לא מצב
שאתה בסוכנות רכב או בחנות למכשירי חשמל ואומרים לך שמחר המחירים עולים כי שער
המטבע השתנה... אנחנו מדברים על אקדח משומש ששכב/שוכב/ישכב בחנות !
לעניות דעתי אין שום הבדל בין חובתו האתית של הסוחר בטלפונים סלולאריים
לבין זו של הסוחר בכלי נשק . אתיקה היא אתיקה , וקטלניותו של המוצר אינה רלבנטית .
מי שמוכר לאדם מבוגר שרוצה רק לקבל ולהוציא שיחות , טלפון זערורי שעיקר גדולתו
בחיבור לאינטרנט , הוא לא פחות שמוק ממי שמוכר לזקן אקדח שקשה לו לדרוך אותו
(ואני לא מתייחס למקרה הספציפי , אלא לעיקרון של "אתיקה" !) .
בפיסקה על ה-"שידול" תחליף את המונח "אקדח" ב-"מצלמה דיגיטאלית" , למשל ,
ותראה שזו אותה תרבות של "מסחרה" המקובלת -לצערי- במקומותינו...
נכון , לטעמי , כל האחריות על הבחירה חלה על הקונה - ועליו בלבד .
אם קשה לך לבחור , תשאל/תתייעץ/תבדוק - ואל תמהר לסגור עיסקה עד שלא תהיה
שלם לחלוטין עם מה שבחרת .
אנחנו לא מדברים על מצב שאם לא תחליט "מהר ועכשיו" , יקרה לך משהו . זה גם לא מצב
שאתה בסוכנות רכב או בחנות למכשירי חשמל ואומרים לך שמחר המחירים עולים כי שער
המטבע השתנה... אנחנו מדברים על אקדח משומש ששכב/שוכב/ישכב בחנות !
לעניות דעתי אין שום הבדל בין חובתו האתית של הסוחר בטלפונים סלולאריים
לבין זו של הסוחר בכלי נשק . אתיקה היא אתיקה , וקטלניותו של המוצר אינה רלבנטית .
מי שמוכר לאדם מבוגר שרוצה רק לקבל ולהוציא שיחות , טלפון זערורי שעיקר גדולתו
בחיבור לאינטרנט , הוא לא פחות שמוק ממי שמוכר לזקן אקדח שקשה לו לדרוך אותו
(ואני לא מתייחס למקרה הספציפי , אלא לעיקרון של "אתיקה" !) .
בפיסקה על ה-"שידול" תחליף את המונח "אקדח" ב-"מצלמה דיגיטאלית" , למשל ,
ותראה שזו אותה תרבות של "מסחרה" המקובלת -לצערי- במקומותינו...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד