שאלה בנוגע לרעש ירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה בנוגע לרעש ירי
באיזה רדיוס ממקום ירי ניתן לזהות בבירור שמדובר אכן ביריה (בהנחה שתנאי מזג האויר רגילים,והאזור שקט).
- סליקאי ארד

אני לא ממש מבין את השאלה..
לשמוע? אולי יהיה קצת בלבול עם זיקוקים מרחוק.. אבל אז אתה תראה אותם.
לראות? לזהות רשף ממרחק זאת בעיה.
נותבים? אני רואה מקילומטרים כל יום בדרך הביתה (שלהם ירוקים, שלנו אדומים - אבל אל תאמין למה שאתה רואה).
מז"פ? איפה הקליע? איפה התרמיל? אופן פיזור אבק השריפה? מיקום הנשק? מיקום הגופה (אם יש)?, אתה לא רואה חוק וסדר?
פעם אחת גם ראינו שכיוונו עלינו עם לייזר ממרחק.. זה היה נחמד.
אם אכן התכוונת לשמע. הקול של הירי נשמע כמו הרבה דברים, אבל תמיד שווה לשמור על האוזניים זקורות.
אם אתה שומע יותר מיריה אחת.. או אולי אפילו צרור - רוב הסיכויים שמדובר בנשק.
בנוגע למרחק שבו תשמע את היריה, אין לי שמץ, מישהו אחר בטוח יענה... אבל כדאי שתבהר למה אתה מתכוון.
לשמוע? אולי יהיה קצת בלבול עם זיקוקים מרחוק.. אבל אז אתה תראה אותם.
לראות? לזהות רשף ממרחק זאת בעיה.
נותבים? אני רואה מקילומטרים כל יום בדרך הביתה (שלהם ירוקים, שלנו אדומים - אבל אל תאמין למה שאתה רואה).
מז"פ? איפה הקליע? איפה התרמיל? אופן פיזור אבק השריפה? מיקום הנשק? מיקום הגופה (אם יש)?, אתה לא רואה חוק וסדר?
פעם אחת גם ראינו שכיוונו עלינו עם לייזר ממרחק.. זה היה נחמד.
אם אכן התכוונת לשמע. הקול של הירי נשמע כמו הרבה דברים, אבל תמיד שווה לשמור על האוזניים זקורות.
אם אתה שומע יותר מיריה אחת.. או אולי אפילו צרור - רוב הסיכויים שמדובר בנשק.
בנוגע למרחק שבו תשמע את היריה, אין לי שמץ, מישהו אחר בטוח יענה... אבל כדאי שתבהר למה אתה מתכוון.
ה-HK של אבא שלי טוב יותר מה-HK של אבא שלך!!!
האמת שאלה די פשוטה
נניח יריתי יריה מאקדח בשטח פתוח, מה הרדיוס שבו ניתן לשמוע בבירור שאכן מדובר ביריה, ולא בזיקוקים נניח או ברעש אחר??
(נניח מאקדח 9 מ"מ שכן ע"פ מה שלמדתי בפורום 5.56 מפיק רעש חזק יותר)
- סליקאי ארד

כדי להיות בטוח שזוהי אכן ירייה, אני מניח שתצטרך לראות מישהו יורה.
כי אם אינך רואה אז הרעש שאתה מייחס לירי יכול להיות קשור למגוון רעשים אחרים אשר לא קשורים בכלל לירי אלא להרבה דברים שונים אחרים. אני בטוח שאפשר לייחס רעש דומה לפעילויות אחרות רבות.
בעיקרון השאלה היא מהו הרעש הנמדד בירי בדציבלים?
לאיזה מרחק גלי הקול יגיעו ובהנחה שקול נע במהירות של כ300 מטרים בשניה באוויר כמה זמן יקח לך לשמוע את הירי ואם הוא לא ידעך בגלל המרחק.
הרדיוס לא תלוי רק אם האזור שקט או לא, אלא גם תלוי אם זה אזור מיוער, בנוי, עירוני, כפרי ועוד...
בכל מקרה אי אפשר לענות בצורה חד משמעית אלא לגבי מקרים ספציפיים.
כי אם אינך רואה אז הרעש שאתה מייחס לירי יכול להיות קשור למגוון רעשים אחרים אשר לא קשורים בכלל לירי אלא להרבה דברים שונים אחרים. אני בטוח שאפשר לייחס רעש דומה לפעילויות אחרות רבות.
בעיקרון השאלה היא מהו הרעש הנמדד בירי בדציבלים?
לאיזה מרחק גלי הקול יגיעו ובהנחה שקול נע במהירות של כ300 מטרים בשניה באוויר כמה זמן יקח לך לשמוע את הירי ואם הוא לא ידעך בגלל המרחק.
הרדיוס לא תלוי רק אם האזור שקט או לא, אלא גם תלוי אם זה אזור מיוער, בנוי, עירוני, כפרי ועוד...
בכל מקרה אי אפשר לענות בצורה חד משמעית אלא לגבי מקרים ספציפיים.
SharpShooter
Re: האמת שאלה די פשוטה
kason כתב:נניח יריתי יריה מאקדח בשטח פתוח, מה הרדיוס שבו ניתן לשמוע בבירור שאכן מדובר ביריה, ולא בזיקוקים נניח או ברעש אחר??
אם אתה יכול לשמוע את הרעש של הזיקוקים אז קרוב לוודאי שגם תוכל לראות אותם..
לגבי רעש של ירי...קשה להגיד..אבל במציאות שלנו כל רעש מקפיץ וקרוב לוודאי שמוקד 100 מקבל עשרות פניות כאלה ביום..
א.
- תרמתי למען הסליק

כמו שנאמר, לא ניתן לסמוך על שמיעה בלבד, אפילו אם המקרה המדובר הוא "צרור", כיום נפצים באים בשלל צורות ואפשרויות ואפילו יכולות להפיק רעש של צרורות... ("שטיחים").
לא ניתן לספור את כמות המקרים בהם המשטרה "מוקפצת" לטפל במקרי ירי ההתבררים כנפצים.
לא ניתן לספור את כמות המקרים בהם המשטרה "מוקפצת" לטפל במקרי ירי ההתבררים כנפצים.
אל תפחד משום אדם-יהיה גודלו אשר יהיה.
כשסכנה מאיימת עליך, בוא אלי ואני כבר אשתווה.
נחרט על קת שנהב של אקדח קולט 0.45
כשסכנה מאיימת עליך, בוא אלי ואני כבר אשתווה.
נחרט על קת שנהב של אקדח קולט 0.45
הנה קישור מעניין:
http://answers.google.com/answers/threadview?id=312847
http://answers.google.com/answers/threadview?id=312847
מה שמזכיר לי....
לא מזמן ראיתי תוכנית (באחד מערוצי המדע) על מערכת שפותחה על ידי משטרה אי שם בארה"ב אשר תפקידה לזהות בצורה אמינה ובדוקה ירי ולאתר את מיקומו המדוייק.
המערכת מבוססת על מספר מיקרופונים מיוחדים שמוצבים במקומות גבוהים וגגות בעיר והם כולם מחוברים למחשב מרכזי אחד. התדרים של ירי מוקלטים מראש ומאותרים באופן מדוייק מכיוון והם שונים מתדרים שמושמעים על ידי פעולות אחרות אשר אולי אדם אינו יכול לזהות אך מיקרופונים רגישים ומחשב יכול. מכיוון ורעש של ירי נקלט על ידי מספר מיקרופונים שונים המערכת יכולה ליצור הערכה של המקום ממנו רעש זה בא, אם אכן ישנו זיהוי וודאי של ירי כוחות משטרה מוזעקים למקום.
שיטת האיתור של המערכת דומה לשיטת האיתור של GPS (למי שמכיר).
המסקנה היא שאכן ישנה דרך לזהות אך צריך לדעת להפריד הבין תדרים שונים אשר אוזן האדם אינה יכולה לקלוט ולעבד ולכן יכולות ההבחנה שלנו נמוכות ויכולות להיות לא מדוייקות ומוטעות לעיתים.
(גדי, אני מצטער אם חזרתי על משהו שנאמר בקישור שנתת, פשוט כרגע אין לי ממש כוח לקרוא הכל)
לא מזמן ראיתי תוכנית (באחד מערוצי המדע) על מערכת שפותחה על ידי משטרה אי שם בארה"ב אשר תפקידה לזהות בצורה אמינה ובדוקה ירי ולאתר את מיקומו המדוייק.
המערכת מבוססת על מספר מיקרופונים מיוחדים שמוצבים במקומות גבוהים וגגות בעיר והם כולם מחוברים למחשב מרכזי אחד. התדרים של ירי מוקלטים מראש ומאותרים באופן מדוייק מכיוון והם שונים מתדרים שמושמעים על ידי פעולות אחרות אשר אולי אדם אינו יכול לזהות אך מיקרופונים רגישים ומחשב יכול. מכיוון ורעש של ירי נקלט על ידי מספר מיקרופונים שונים המערכת יכולה ליצור הערכה של המקום ממנו רעש זה בא, אם אכן ישנו זיהוי וודאי של ירי כוחות משטרה מוזעקים למקום.
המסקנה היא שאכן ישנה דרך לזהות אך צריך לדעת להפריד הבין תדרים שונים אשר אוזן האדם אינה יכולה לקלוט ולעבד ולכן יכולות ההבחנה שלנו נמוכות ויכולות להיות לא מדוייקות ומוטעות לעיתים.
(גדי, אני מצטער אם חזרתי על משהו שנאמר בקישור שנתת, פשוט כרגע אין לי ממש כוח לקרוא הכל)
SharpShooter
מערכת GPS פועלת על ידי שידור מידע ממספר לווינים וחישוב מקומי בטריאנגולציה ביניהם (אם עלי להסביר זאת ללא מונחים טכניים ובצורה פופולרית), ולכן אני מבין מדוע אתה מוצא דמיון בין השיטות.
עם זאת, מדובר כאן באיכון פשוט. ה"שידור" - הקול המופק, הוא מנקודה אחת.
שלושה מיקרופונים, כל אחד קולט את קול היריה.. מחשבים "את מה שביניהם" ומגיעים להערכה בנוגע למיקום, בדיוק גבוה.
זה מזכיר את השיטה הישנה לקביעת מיקום ומרחק באמצעות מכשירי קשר:
עמדה 1, אתה שומע את 4? כן.
עמדה 2, אתה שומע את 4? כן.
עמדה 3, אתה שומע את 4? לא.
4 נמצא בין 2 ל-3.
אין לי מושג מי המציא את זה, אבל זה עיקרון פשוט.
ראיתי את זה פעם אחת בלבד, בסדרת טלויזיה בשם NCIS.
עם זאת, מדובר כאן באיכון פשוט. ה"שידור" - הקול המופק, הוא מנקודה אחת.
שלושה מיקרופונים, כל אחד קולט את קול היריה.. מחשבים "את מה שביניהם" ומגיעים להערכה בנוגע למיקום, בדיוק גבוה.
זה מזכיר את השיטה הישנה לקביעת מיקום ומרחק באמצעות מכשירי קשר:
עמדה 1, אתה שומע את 4? כן.
עמדה 2, אתה שומע את 4? כן.
עמדה 3, אתה שומע את 4? לא.
4 נמצא בין 2 ל-3.
אין לי מושג מי המציא את זה, אבל זה עיקרון פשוט.
ראיתי את זה פעם אחת בלבד, בסדרת טלויזיה בשם NCIS.
הקול ותכונותיו
ניתן למצוא חומר רב בנושא באתר המוסד לבטיחות בסיפריה
ראה ב www.osh.org.il
כאן
http://www.osh.org.il/info_inner.asp#
קריאה מהנה
משה
ראה ב www.osh.org.il
כאן
http://www.osh.org.il/info_inner.asp#
קריאה מהנה
משה
חיצו כגיבור משכיל לא ישוב ריקם .(ירמיה)
[quote="SharpShooter"]מה שמזכיר לי....
(גדי, אני מצטער אם חזרתי על משהו שנאמר בקישור שנתת, פשוט כרגע אין לי ממש כוח לקרוא הכל)[/quote]
מערכות דומות שימשו תותחנים במלחמת העולם השניה (סה"כ לפני 60 שנה) לאיתור סוללות של אויב.
(גדי, אני מצטער אם חזרתי על משהו שנאמר בקישור שנתת, פשוט כרגע אין לי ממש כוח לקרוא הכל)[/quote]
מערכות דומות שימשו תותחנים במלחמת העולם השניה (סה"כ לפני 60 שנה) לאיתור סוללות של אויב.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד