מכירת תחמושת ע"י גורם פרטי - היתכן??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מכירת תחמושת ע"י גורם פרטי - היתכן??
שלום חברים,
ראיתי בפורום הסחר החופשי מישהו שמציע אקדח + 50 כד' למכירה.
היתכן מצב/סיטואציה כלשהי בה אדם פרטי יכול למכור תחמושת? הרי מן הסתם אותו לא מעניין אם לצד הקונה יש אישור הקצאת תחמושת של משרד הפנים....
דעתכם המלומדת...??

ראיתי בפורום הסחר החופשי מישהו שמציע אקדח + 50 כד' למכירה.
היתכן מצב/סיטואציה כלשהי בה אדם פרטי יכול למכור תחמושת? הרי מן הסתם אותו לא מעניין אם לצד הקונה יש אישור הקצאת תחמושת של משרד הפנים....
דעתכם המלומדת...??
if you wanna shoot, shoot, don't talk
1. לפי החוק / התקנות, העברת תחמושת בין יחידים מותרת כנגד רשיון לרכישת תחמושת בלבד.
2. כמו שסומכים עליך לא לעשות שימוש לרעה בכלי הירייה שאתה מקבל אישור לרכשו, סומכים עליך שלא תמכור את התחמושת שברשותך שלא כנגד רשיון רכישה.
3. ייתכן שאנשים עושים את זה בכל זאת מאחת מהסיבות הבאות:
א. הם לא יודעים שאסור.
ב. אין אכיפה של הנושא (זו בעיה מינורית יחסית).
ג. הם יכולים פיזית.
ד. התחמושת שווה כסף.
ה. הכמויות אינן לרוב מסחריות (ראה ב' לעיל).
Disclaimer - אני אישית לא מכיר אף אחד שמכר תחמושת למישהו אחר שלא כנגד רשיון לרכישת תחמושת...
2. כמו שסומכים עליך לא לעשות שימוש לרעה בכלי הירייה שאתה מקבל אישור לרכשו, סומכים עליך שלא תמכור את התחמושת שברשותך שלא כנגד רשיון רכישה.
3. ייתכן שאנשים עושים את זה בכל זאת מאחת מהסיבות הבאות:
א. הם לא יודעים שאסור.
ג. הם יכולים פיזית.
ד. התחמושת שווה כסף.
Disclaimer - אני אישית לא מכיר אף אחד שמכר תחמושת למישהו אחר שלא כנגד רשיון לרכישת תחמושת...
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 01 ספטמבר 2004, 04:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד כתב:3. אנשים עושים את זה בכל זאת מאחת מהסיבות הבאות:
א. הם לא יודעים שאסור.
ג. הם יכולים פיזית.
ד. התחמושת שווה כסף.
ידידי
אם אתה לא מכיר אף אחד שעושה זאת, כדבריך, אז למה אתה כותב שיש אנשים שעושים?
ע"ס מה? אתה סתם מכפיש את שמם של מחזיקי כלי יריה ללא כל עובדות, כפי שאתה מודה בפה מלא.
אז למה? חסרים לנו רוחשי רע אמיתיים?
כדאי לחשוב מעט לפני שכותבים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אקדח ותחמושת למכירה
נניח שאני רוצה למכור את האקדח שלי ויש לי בבית 300 כדורים, אז מה לעשות עם הכדורים כשאני מוכר את האקדח באופן פרטי ?
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
נגיד שיש לי F16 למכירה ביחד עם כל החימוש שלו.......
אני לא מבין למה אתם חותרים......
מגן1.
נניח - אם יש לך 300 כדורים בבית ואתה לא יורה ירי מעשי, אתה עובר על החוק, כך שאל תכתוב דברים כאלו בסליק (גם לא "נניח")
אדם לא מוכר נשק באופן פרטי ללא סיוע של סוחר נשק/משרד הפנים. אם נשארו לו כדורים, שייעזר בסוחר הנשק בכדי למכור אותם לקונה. אם הכדורים ישנים או לא תקינים כבר, חובה על המוכר להעביר אותם למטווח להשמדה.
אני לא מבין למה אתם חותרים......
מגן1.
נניח - אם יש לך 300 כדורים בבית ואתה לא יורה ירי מעשי, אתה עובר על החוק, כך שאל תכתוב דברים כאלו בסליק (גם לא "נניח")
אדם לא מוכר נשק באופן פרטי ללא סיוע של סוחר נשק/משרד הפנים. אם נשארו לו כדורים, שייעזר בסוחר הנשק בכדי למכור אותם לקונה. אם הכדורים ישנים או לא תקינים כבר, חובה על המוכר להעביר אותם למטווח להשמדה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

אחזקת תחמושת
איפה בחוק יש הגבלה על כמות התחמושת שאפשר להחזיק בבית?
אם מותר לקנות 50 כדורים בשנה (בנוסף למה שקונים ויורים במטווח) הרי שבתיאוריה, אחרי יותר מ-20 שנה אני יכול להחזיק ארסנל של 1000 כדורים !
אם מותר לקנות 50 כדורים בשנה (בנוסף למה שקונים ויורים במטווח) הרי שבתיאוריה, אחרי יותר מ-20 שנה אני יכול להחזיק ארסנל של 1000 כדורים !
- סליקאי כסף

Re: אחזקת תחמושת
winner כתב:איפה בחוק יש הגבלה על כמות התחמושת שאפשר להחזיק בבית?
תמשיך ותתן עוד רעיונות יצירתיים.... יופי....
א.
- תרמתי למען הסליק

מכירת נשק ותחמושת
יואב למיטב ידעתי אני לא צריך חנות, מטווח או סוחר נשק בכדי למכור את הנשק הפרטי. אני נותן לקונה מכתב עבור משרד הפנים ומצהיר בו על מכירת הנשק לקונה
ןכאשר הקונה מקבל את הרשיון הוא מביא לי את אישור המכירה ואז אני מעביר לו את הנשק ומשרד הפנים מבטל לי את הרשיון של אותו נשק שמכרתי.
ןכאשר הקונה מקבל את הרשיון הוא מביא לי את אישור המכירה ואז אני מעביר לו את הנשק ומשרד הפנים מבטל לי את הרשיון של אותו נשק שמכרתי.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
Re: מכירת נשק ותחמושת
מגן1 כתב:יואב למיטב ידעתי אני לא צריך חנות, מטווח או סוחר נשק בכדי למכור את הנשק הפרטי. אני נותן לקונה מכתב עבור משרד הפנים ומצהיר בו על מכירת הנשק לקונה
אנחנו מדברים על מכירת תחמושת "עודפת" לא על העברת בעלות פרטית של נשק... להעברת בעלות פרטית של נשק יש פרוצדורה מסודרת ומוגדרת. לא בטוח שזה המצב לגבי תחמושת שנמצאת בידיים פרטיות.
א.
- תרמתי למען הסליק

תגיע יום שישי.....
תבוא ביום שיש למטווח העיר בנתניה בשעות הבוקר יש כמה חברה שימצאו לה שימוש הולם....
תקבל בתמורה מופע פירוטכני של מספר חברי הסליק ......
תקבל בתמורה מופע פירוטכני של מספר חברי הסליק ......
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד