ביקורת על זיניוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אני מסכים עם אבישון...
תפקידו של המוכר למכור...ולמכור את המוצר שיכניס לו את הרווח המקסימלי ובמחיר המקסימלי כי מזה בדיוק הוא מתפרנס. בזה יש ניגוד אינטרסים ברור בין המוכר לקונה וזה לא חדש.
אל תצפו משום סוחר ולא משנה של מה שיהיה בצד שלכם כי זה לא יקרה.. זה אמנם נחמד, אבל לא יקח הרבה זמן כדי שאותו הסוחר יפשוט את הרגל וישאר בלי פרנסה...
בעיני תפקידו של סוחר בעל אתיקה מקצועית גבוהה מתמצה בדברים האלה:
1. שיכיר את התחום בו הוא עוסק ויהיה בקיא בו
2. שלא ינסה לסדר אותכם במחיר -- ידרוש מחיר שמתאים לסוג ואיכות המוצר אותו הוא מנסה למכור ולא יפקיע מחירים
3. שלא ינסה למכור מוצרים פגומים או מקולקלים בלי לידע אותכם
4. שיספק אינפורמציה אמינה על מצב המוצר (אם הוא משומש) ותכונותיו
5. שיעמוד מאחרי המוצרים שהוא מוכר ויתן אחריות + שירות
כל השאר מוטל על כתפי הקונה. הקונה צריך לדעת מה התקציב שלו, איזה מוצר הוא מחפש, מה תכונות המוצר והמוכר צריך להציע לו מוצרים שעומדים בדרישות האלה..
א.
תפקידו של המוכר למכור...ולמכור את המוצר שיכניס לו את הרווח המקסימלי ובמחיר המקסימלי כי מזה בדיוק הוא מתפרנס. בזה יש ניגוד אינטרסים ברור בין המוכר לקונה וזה לא חדש.
אל תצפו משום סוחר ולא משנה של מה שיהיה בצד שלכם כי זה לא יקרה.. זה אמנם נחמד, אבל לא יקח הרבה זמן כדי שאותו הסוחר יפשוט את הרגל וישאר בלי פרנסה...
בעיני תפקידו של סוחר בעל אתיקה מקצועית גבוהה מתמצה בדברים האלה:
2. שלא ינסה לסדר אותכם במחיר -- ידרוש מחיר שמתאים לסוג ואיכות המוצר אותו הוא מנסה למכור ולא יפקיע מחירים
5. שיעמוד מאחרי המוצרים שהוא מוכר ויתן אחריות + שירות
כל השאר מוטל על כתפי הקונה. הקונה צריך לדעת מה התקציב שלו, איזה מוצר הוא מחפש, מה תכונות המוצר והמוכר צריך להציע לו מוצרים שעומדים בדרישות האלה..
א.
- תרמתי למען הסליק

אהלן ,
אני חייב להסכים להגדרותיו של איתמר בנוגע לציפיותיו מסוחר.
אולי כדאי שנפתח מעכשיו ועד לדוגמא, חודש נובמבר,אשכול המלצות על סוחרים,וגם מענות וטענות,
שבסופו נגבש מעין רשימת מומלצי הסליק בתחום.
מה דעתכם?
תשתדלו לא להתלהם עליי יותר מדי
בברכת שנת לימודים שקטה לילדי ישראל
אני חייב להסכים להגדרותיו של איתמר בנוגע לציפיותיו מסוחר.
אולי כדאי שנפתח מעכשיו ועד לדוגמא, חודש נובמבר,אשכול המלצות על סוחרים,וגם מענות וטענות,
שבסופו נגבש מעין רשימת מומלצי הסליק בתחום.
מה דעתכם?
תשתדלו לא להתלהם עליי יותר מדי
בברכת שנת לימודים שקטה לילדי ישראל
נערך לאחרונה על ידי johndoe בתאריך 01 ספטמבר 2004, 21:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
JOHNDOE
don't hate the player...
hate the game.
don't hate the player...
hate the game.
- סליקאי זהב

אני מבקר ב"קל-וי" בר"ג לפחות אחת לחודש, מקבל יחס של חבר, קפה ועוגיות...
מספר פעמים נתקלתי באזרחים שמעונינים לרכוש כלי מסויים, לעיתים עקב המחיר,
לפעמים בגלל שלשכן שלהם יש כזה, אבל מתקשים בתפעול הנשק.
לעולם לא ימכרו שם נשק לאדם שיתקשה להפעילו, גם אם הוא מתעקש -"אני אצליח- אני אתרגל אח"כ-וכו'" גם במחיר של ויתור על מכירה.
יש גם את המתלהבים -"עוד נרתיק...עוד מחסנית...כדורי hp ..." ב"קל-וי" בודקים את הרקע
ואת הנחיצות ולעיתים קרובות מסבירים ללקוח שאין לו צורך במוצרים הללו, ועדיף שיוציא את כספו
על אימונים.
לעולם לא ימכרו שם נשק לאדם שיתקשה להפעילו, גם אם הוא מתעקש -"אני אצליח- אני אתרגל אח"כ-וכו'" גם במחיר של ויתור על מכירה.
יש גם את המתלהבים -"עוד נרתיק...עוד מחסנית...כדורי hp ..." ב"קל-וי" בודקים את הרקע
ואת הנחיצות ולעיתים קרובות מסבירים ללקוח שאין לו צורך במוצרים הללו, ועדיף שיוציא את כספו
על אימונים.
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
כנ"ל.... קל-וי זה באמת ליגה אחרת.
לא פעם ולא פעמיים שמעתי או את רונן או אורי אומרים ללקוח (ואפילו לי) את המשפט "בשביל מה אתה צריך את זה ???" סוחר אחר היה כבר מנצל את ההתלהבות של אותו לקוח בשביל לעשות קופה ולא היה מנסה לצנן אותה... כל מה שקניתי עד היום קניתי רק אצלם.
א.
לא פעם ולא פעמיים שמעתי או את רונן או אורי אומרים ללקוח (ואפילו לי) את המשפט "בשביל מה אתה צריך את זה ???" סוחר אחר היה כבר מנצל את ההתלהבות של אותו לקוח בשביל לעשות קופה ולא היה מנסה לצנן אותה... כל מה שקניתי עד היום קניתי רק אצלם.
א.
- תרמתי למען הסליק

ברי הרגשתי שלא מתיחסים אלי ברצינות מספקת :
"ומפרסם ההודעה... היכן הוא? בא (זאת הודעתו הראשונה והיחידה), זרק פצצה,
לא טרח לחזור ולענות. אולי זאת פרובוקציה? ואולי לא... "
אני לא זריז בשיטוט בפורום הזה ולכן לא הגבתי מיד( וגם לא חשבתי שהודעתי תקבל תגובה כולשהיא...) אבל כול הכבוד לאלו שהרימו את הכפפה ורוצים לעזור והאמת לא ציפיתי לך.
מטרתי היתה דומה למה שיצא = דיון בשאלת האחריות של עסק למוצר שהוא ממליץ עליו(לא אחריות טכנית ) וחוש האחריות של מוכר נשק המתאים נשק לקונה .
כפי שעושים בקל-וי ( כפי שצוין כאן - איני מכיר אותם)
איתמר כתב :
"בעיני תפקידו של סוחר בעל אתיקה מקצועית גבוהה מתמצה בדברים האלה:
5. שיעמוד מאחרי המוצרים שהוא מוכר ויתן אחריות + שירות "
אני מדבר על פירוש סע' 5 , מה זה לעמוד אחרי מוצר ?
ושוב חמי הוא הדמות האידיאלית לנושא : תמים,מאמין לאנשי מכירות ולא בודק בעוד מקום ומשווה , כך בכול תחום .
"ומפרסם ההודעה... היכן הוא? בא (זאת הודעתו הראשונה והיחידה), זרק פצצה,
לא טרח לחזור ולענות. אולי זאת פרובוקציה? ואולי לא... "
אני לא זריז בשיטוט בפורום הזה ולכן לא הגבתי מיד( וגם לא חשבתי שהודעתי תקבל תגובה כולשהיא...) אבל כול הכבוד לאלו שהרימו את הכפפה ורוצים לעזור והאמת לא ציפיתי לך.
מטרתי היתה דומה למה שיצא = דיון בשאלת האחריות של עסק למוצר שהוא ממליץ עליו(לא אחריות טכנית ) וחוש האחריות של מוכר נשק המתאים נשק לקונה .
כפי שעושים בקל-וי ( כפי שצוין כאן - איני מכיר אותם)
איתמר כתב :
"בעיני תפקידו של סוחר בעל אתיקה מקצועית גבוהה מתמצה בדברים האלה:
5. שיעמוד מאחרי המוצרים שהוא מוכר ויתן אחריות + שירות "
אני מדבר על פירוש סע' 5 , מה זה לעמוד אחרי מוצר ?
ושוב חמי הוא הדמות האידיאלית לנושא : תמים,מאמין לאנשי מכירות ולא בודק בעוד מקום ומשווה , כך בכול תחום .
- סליקאי ארד

איציק אלנבוגן כתב:אני מבקר ב"קל-וי" בר"ג לפחות אחת לחודש, מקבל יחס של חבר, קפה ועוגיות...
גם אני ממליץ בחום על קלוי. שירות אמין, מקצועי, ולא מנסים למרוח אותך ולמכור אביזרים שאינם נחוצים לך. את האקדח רכשתי דרכם והשירות שלהם מצויין. הם אדיבים מאוד (למרות שאני לא זכיתי לקפה ועוגיות
כשרציתי להחליף נרתיק פנימי, שיכנעו אותי שם שהנרתיק שברשותי איכותי יותר ובטיחותי יותר מזה שרציתי. גם שביקשתי לרכוש נרתיק לאזיקים, שאלו אותי אם בתור מתנדב אין לי על מה להוציא את הכסף. (אולי לא רוצים למכור לי שם???
בשורה תחתונה, ממליץ בחום.
ניצן...
הכוונה לגבי סעיף 5 היא שבמקרה ויש לך תקלה בנשק גם אחרי כמה שנים וגם אחרי תום תקופת האחריות, לסוחר יהיה מלאי נאות של חלפים וידע לתקן לך את הנשק, או שאם אין לא אז הוא יהיה מספיק הוגן למכור לך משהו חליפי במחיר מופחת מאד... לפי תקנות תמ"ת (שלא חלות על תחום הנשק) סוחר מחויב להחזיק במשך 10-7 שנים מלאי של חלפים למוצרים שאותם הוא מוכר.
לגבי המקרה הספציפי שלך...הנשק תקין...אין בו שום תקלה וככה הוא עובד מאותו רגע בו עזב את שערי המפעל וככה הוא גם יעבוד עוד 10 שנים אם לא ישבר משהו..
It's not a bug.... it's a feature
נכון שמיכלין יכלו להיות נחמדים יותר עם חמך ולשאול אותו אם באמת האקדח "יושב לו טוב ביד" ולבקש ממנו לשחק איתו קצת... אבל באמת... אני לא מכיר הרבה אנשים שיקנו אקדח בחנות בלי לנסות ולדרוך אותו אפילו פעם אחת...
ויותר מזה כל החנויות נותנות לקונה הדרכה איך לפרק להרכיב ולנקות את הנשק...
א.
הכוונה לגבי סעיף 5 היא שבמקרה ויש לך תקלה בנשק גם אחרי כמה שנים וגם אחרי תום תקופת האחריות, לסוחר יהיה מלאי נאות של חלפים וידע לתקן לך את הנשק, או שאם אין לא אז הוא יהיה מספיק הוגן למכור לך משהו חליפי במחיר מופחת מאד... לפי תקנות תמ"ת (שלא חלות על תחום הנשק) סוחר מחויב להחזיק במשך 10-7 שנים מלאי של חלפים למוצרים שאותם הוא מוכר.
לגבי המקרה הספציפי שלך...הנשק תקין...אין בו שום תקלה וככה הוא עובד מאותו רגע בו עזב את שערי המפעל וככה הוא גם יעבוד עוד 10 שנים אם לא ישבר משהו..
It's not a bug.... it's a feature
נכון שמיכלין יכלו להיות נחמדים יותר עם חמך ולשאול אותו אם באמת האקדח "יושב לו טוב ביד" ולבקש ממנו לשחק איתו קצת... אבל באמת... אני לא מכיר הרבה אנשים שיקנו אקדח בחנות בלי לנסות ולדרוך אותו אפילו פעם אחת...
א.
- תרמתי למען הסליק

שלום חברים
איך שאני רואה את העיניין הוא כך שקיימים בכל מיגזריי מכירות לציבור שני סוגים של סוחרים
והם : אלו שמעדיפים לעשות מכה על הגב של המוכר ולשלןח אותו לכל הרוחות.
ואלו שרוצים שהלקוח ישאר אצליהם בתור לקוח ויביא עוד חברים.
בסעיף השני אני יכול למנותארבעה חנויות נשק : מאיר רוט ,דידי ממטווח העיר נתניה.
מירצ'ה מבול ,ושרקן ממטווח קצרין ,שעומדים מאחורי מה שהם מוכרים ,ונותנים את השירות הכי טוב.
יסלח לי קלוי כי אין לי נסיון עימו.
הייתי מוכן גם לכתוב עם מי לא מומלץ לעבוד, אבל אני מסתבך עם האבא והאמא של האתר.
ביי דורון
איך שאני רואה את העיניין הוא כך שקיימים בכל מיגזריי מכירות לציבור שני סוגים של סוחרים
והם : אלו שמעדיפים לעשות מכה על הגב של המוכר ולשלןח אותו לכל הרוחות.
ואלו שרוצים שהלקוח ישאר אצליהם בתור לקוח ויביא עוד חברים.
בסעיף השני אני יכול למנותארבעה חנויות נשק : מאיר רוט ,דידי ממטווח העיר נתניה.
מירצ'ה מבול ,ושרקן ממטווח קצרין ,שעומדים מאחורי מה שהם מוכרים ,ונותנים את השירות הכי טוב.
יסלח לי קלוי כי אין לי נסיון עימו.
הייתי מוכן גם לכתוב עם מי לא מומלץ לעבוד, אבל אני מסתבך עם האבא והאמא של האתר.
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
ניצן א כתב:ברי פניתי אליו ואני אודה לו שוב על עזרתו.
איתמר חמי ניסה לדרוך את הנשק כשקנה, שם לב לקושי אבל חשב שיתרגל וגם חשב שככה זה כי הוא היה מורגל לאקדח תופי,רק כשהגיע למטווח אחרי שבועיים הראו לו שם שיש אקדחים מתוצרות אחרות שדריכתם קלה יותר.
נו מה.... כאלה יש באלפים, אבל בטח שלא ב-9 קצר ובטח לא באותו טווח מחירים בו הוא קנה את הפאג שלו....
א.
- תרמתי למען הסליק

ניצן א כתב:ברי פניתי אליו ואני אודה לו שוב על עזרתו.
איתמר חמי ניסה לדרוך את הנשק כשקנה, שם לב לקושי אבל חשב שיתרגל וגם חשב שככה זה כי הוא היה מורגל לאקדח תופי,רק כשהגיע למטווח אחרי שבועיים הראו לו שם שיש אקדחים מתוצרות אחרות שדריכתם קלה יותר.
הייתי היום בחנות .
הפניתי את תשומת-ליבם לשירשור , ועל רקע הכרותי איתם -כלקוח מרוצה- שנים רבות
הרשיתי לעצמי להמליץ להם לבדוק את הנושא (ניתן לאתר מי היה המוכר הספציפי) ולהעלות
כאן בפורום תגובה מסודרת . לדעתי הם יעשו זאת בימים הקרובים .
והערה לסיום : גם אני מבקר הרבה ב- "קל-וי" , אז איך זה שאף פעם לא הוצעו לי עוגיות
(פרט לתקלה זו , גם לדעתי מגיע לאורי ורונן "כל הכבוד" על הסובלנות , הסבלנות וההגינות)
avishon כתב: הייתי היום בחנות .
הפניתי את תשומת-ליבם לשירשור , ועל רקע הכרותי איתם -כלקוח מרוצה- שנים רבות
הרשיתי לעצמי להמליץ להם לבדוק את הנושא (ניתן לאתר מי היה המוכר הספציפי) ולהעלות
כאן בפורום תגובה מסודרת . לדעתי הם יעשו זאת בימים הקרובים .
כל הכבוד על היוזמה
אני שמח שסוף סוף נשמע גם את הצד השני של הסיפור ולא נמשיך לנחש, להניח, לקוות, לבקר, להמליץ, לגנות.....
אני מקווה שהכל יסתדר בסוף וכולם יצאו מרוצים.
אם לא, לפחות נלמד כאן לקח לעתיד.
בהצלחה
SharpShooter
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד