שאלה בנוגע לרעש ירי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי יוחנן המטביל » 01 ספטמבר 2004, 07:43

באיזה רדיוס ממקום ירי ניתן לזהות בבירור שמדובר אכן ביריה (בהנחה שתנאי מזג האויר רגילים,והאזור שקט).

לא יודע למה אבל זה מזכיר לי כיצד בנעוריי, כששאלתי את אחד ממדריכי הירי במטווח האם, מבחינה תיאורטית בלבד, ישמעו ירייה בתוך בית בקומת קרקע במושב כאשר המשק מוקף צמחייה דלילה נעניתי, מבחינה מעשית לחלוטין, בבעיטה אדירה בתח* מלווה בצעקה: "שלא תעיז לחשוב על זה...". ולא עזרו כל ה: "אבל... אבל... אבל..." שלי.
לא שאני חושד, חלילה וחס, בשואל, אבל אני חייב להודות שיש לי בעייה עם השאלה.
בשורות טובות!
יה"מ
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ארנון » 01 ספטמבר 2004, 08:45

סוף סוף תשובה לעיניין !!!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

צפירת הרגעה

על ידי kason » 01 ספטמבר 2004, 11:51

חז"ל אמרו פעם שהחושד בכשרים לוקה בגופו, שאלתי שאלה תמימה לגבי זיהוי של קול ירי מכיוון שאני מתגורר באיזור חדרה שסובל מפעילות אינטנסיבית של גורמים פליליים ויריות נשמעות באיזור הבית שלי לא מעט והנה כבר קבעו מס' חברים שמטרת השאלה היא שכל רצוני הוא להתאמן בחושות!!!

למיטב הבנתי הפורום קיים על מנת להחליף מידע אחרת הוא די מיותר לא???

חשבתי שמדובר בשאלה לגיטימית התגובות התמוהות כלל לא ברורות לי :( .

אסף
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: צפירת הרגעה

על ידי itamar » 01 ספטמבר 2004, 12:20

kason כתב:חז"ל אמרו פעם שהחושד בכשרים לוקה בגופו, שאלתי שאלה תמימה לגבי זיהוי של קול ירי מכיוון שאני מתגורר באיזור חדרה שסובל מפעילות אינטנסיבית של גורמים פליליים ויריות נשמעות באיזור הבית שלי לא מעט והנה כבר קבעו מס' חברים שמטרת השאלה היא שכל רצוני הוא להתאמן בחושות!!!

למיטב הבנתי הפורום קיים על מנת להחליף מידע אחרת הוא די מיותר לא???

חשבתי שמדובר בשאלה לגיטימית התגובות התמוהות כלל לא ברורות לי :( .

אסף

IF YOU CAN"T BEAT THEM JOIN THEM .... :lol: :lol: :lol:

החברה חוגגים מסביב אז למה לא...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יוחנן המטביל » 01 ספטמבר 2004, 13:06

ראשית, אני מאחל בריאות ואריכות ימים: לחושדים בכשרים; לחושדים בטמאים; לאלו שאינם חושדים בכשרים ואף לאלו שאינם חושדים בטמאים...
חוץ מזה, שגם לי יש חז"ל בפק"ל:
"והנה על זה נאמר (משלי כ"ח): "אשרי אדם מפחד תמיד", ופרשו ז"ל (ברכות ס'):
"ההוא בדברי תורה כתיב", כי אפילו בשעה שאינו רואה המכשול לנגד עיניו, צריך שיהיה לבו חרד בקרובו פן טמון הוא לרגליו והוא לא נשמר
".
ועוד "חוץ מזה": משפחה לא בוחרים; חברי הסליק הם [סוג של] משפחה וממילא...
לרע ולטוב!
בקיצור: השאלות לגיטימיות, התשובות לגיטימיות והיכולת של אדם שלא לקחת עצמו יתר-על-המידה ברצינות תבורך.
ושוב: בשורות טובות.
יה"מ

אגב, ממה שאני מתרשם המתגורר בחדרה (עיר חביבה לטעמי) צריך קודם להתמקד בזיהוי קולות התנתקות של מנופי רימונים ורק אחרי-כן בשאלת הירי...
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 01 ספטמבר 2004, 14:02

יוחנן המטביל כתב:אגב, ממה שאני מתרשם המתגורר בחדרה (עיר חביבה לטעמי) צריך קודם להתמקד בזיהוי קולות התנתקות של מנופי רימונים ורק אחרי-כן בשאלת הירי...

אם כבר אז כבר.... אפשר לנסות לדבר עם אנשים ברשויות כדי לשנות את יעוד העיר ללשבי"ה או מתקן אימונים ללוט"ר.... :lol: :lol:

תגידו, החברה שם צועקים "רימון!!" לפני שהם זורקים??
א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל » 01 ספטמבר 2004, 14:04

קול הירי, ביחוד זה של רובה, נמצא בקצה העליון של טווח השמיעה האנושית. ככזה הפיזור שלו רחב, וקיים קושי לזהות מקור ירי בוודאות. הדרךהטובה ביותר לזהות מקורות ירי ( בה משתמשים כיום במקומות בהם ירי הוא דבר שכיח, לצערינו ) היא לחפשאחר ענני אבק השריפה המתאבכים מעל ליורה. מדהים עד כמה רעיונות פשוטים עובדים תמיד.( בפאראפראזה על דבריו של רוברט רדפורד - כל מה שמרגל טוב צריך זה סכין קטנה ומסטיק )
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 02 ספטמבר 2004, 11:19

יובל כתב:קול הירי, ביחוד זה של רובה, נמצא בקצה העליון של טווח השמיעה האנושית. ככזה הפיזור שלו רחב, וקיים קושי לזהות מקור ירי בוודאות. הדרךהטובה ביותר לזהות מקורות ירי ( בה משתמשים כיום במקומות בהם ירי הוא דבר שכיח, לצערינו ) היא לחפשאחר ענני אבק השריפה המתאבכים מעל ליורה. מדהים עד כמה רעיונות פשוטים עובדים תמיד.( בפאראפראזה על דבריו של רוברט רדפורד - כל מה שמרגל טוב צריך זה סכין קטנה ומסטיק )

אתה יכול בבקשה לפרט אין מזהים ענני אבק שריפה המתאבכים מעל היורה?? ומה קורה אם אין לך קשר עין עם מקור הירי? ומה קורה אם היורה מסתתר בתוך בית ?

גלי קול מתפשטים בערך באותה צורה בה מתפשטים גלי מים בשעה שאתה זורק אבן לתוך בריכה. יש לך את מוקד הרעש שממנו מתפשטים הגלים בצורה של סינוסואידים שנמוגים כפונקציה של המרחק ותוואי השטח. השיטה הטובה ביותר למיקום מוקד הרעש היא טריאנגולציה של מספר מקורות (מיקרופונים כיווניים שמפוזרים בכל מיני מקומות) והשיטה האמינה ביותר לזהוי סוג הרעש היא עיבוד אותות SIGNAL PROCESSING. לרעש ירי יש את "טביעת האצבעות" והמאפיינים שלו ועל ידי ניתוח של האות הנקלט אפשר לקבוע בוודאות מסויימת אם זה רעש של ירי או לא.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gadie » 02 ספטמבר 2004, 22:28

יובל כתב:( בפאראפראזה על דבריו של רוברט רדפורד - כל מה שמרגל טוב צריך זה סכין קטנה ומסטיק )

כל מה שכל אחד צריך זה - כן.. ניחשתם נכון.. הכלי היעיל ביותר בגלקסיה:
מגבת!

[במחשבה שניה לאלה שלא חולי מדע בדיוני חנונים, האיזכור הוא מספרו של דגלאס אדאמס, "המדריך לטרמפיסט בגלקסיה".]

גדי.
נערך לאחרונה על ידי gadie בתאריך 02 ספטמבר 2004, 22:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
ה-HK של אבא שלי טוב יותר מה-HK של אבא שלך!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי gadie » 02 ספטמבר 2004, 22:33

itamar כתב:אתה יכול בבקשה לפרט אין מזהים ענני אבק שריפה המתאבכים מעל היורה?? ומה קורה אם אין לך קשר עין עם מקור הירי? ומה קורה אם היורה מסתתר בתוך בית ?

התחלת טוב.
itamar כתב:גלי קול מתפשטים בערך באותה צורה בה מתפשטים גלי מים בשעה שאתה זורק אבן לתוך בריכה. יש לך את מוקד הרעש שממנו מתפשטים הגלים בצורה של סינוסואידים שנמוגים כפונקציה של המרחק ותוואי השטח. השיטה הטובה ביותר למיקום מוקד הרעש היא טריאנגולציה של מספר מקורות (מיקרופונים כיווניים שמפוזרים בכל מיני מקומות) והשיטה האמינה ביותר לזהוי סוג הרעש היא עיבוד אותות SIGNAL PROCESSING. לרעש ירי יש את "טביעת האצבעות" והמאפיינים שלו ועל ידי ניתוח של האות הנקלט אפשר לקבוע בוודאות מסויימת אם זה רעש של ירי או לא.

מה לכל זה ולפעילות בשטח? תעשה מה שאתה יכול הכי טוב לפי ניחוש (הראש שלך יסתובב לכיוון - לנו יש שתי אוזניים), ואם אתה לא בטוח - פשוט אל תעשה.

גדי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 04 ספטמבר 2004, 13:53

גדי...

אנחנו מדברים על פתרונות שהם קצת פחות מטריוויאלים ועל מקרים בהם מקור הירי מרוחק או שאין לך קשר עין איתו. דרך אגב גם בשטח עירוני בנוי שבו הבתים צפופים יהיה לך קשה לזהות בדיוק את מקור הירי במרחק של כמה רחובות בגלל ההד המוחזר ע"י קירות הבתים -- למרות הטווחים הקצרים.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gadie » 04 ספטמבר 2004, 14:14

כפי שאמרתי - אם אתה לא בטוח, אל תעשה.

מה לא היה ברור?

בנוסף, מה לך ולירי ברחוב סמוך עם הרבה בתים ועצים באמצע? האקדח הוא להגנה עצמית.
כאזרח, אם אתה נמצא במקום הארוע וברור לך מה קרה (ראית בעיניך) חובתך להגיב. אם אתה לא במקום הארוע ואתה לא בתפקיד הדורש זאת ממך - לרוץ אל תוך פיגוע ירי אפשרי זו טיפשות.

מאיפה אתה יודע שאכן מדובר בפיגוע כשאתה רץ עם האקדח בגלוי ומסכן את עצמך? ההשערה שמדובר בפיגוע ירי כבר מכניסה אותך לראיית מצב שעלולה להיות מוטעית ולסכן את החיים שלך ושל אחרים.

שאלו כאן מספר שאלות על טווחי שמיעה.. וגלשנו לזיהוי ירי, טריאנגולציה וכו'. אני לא מבין מה לכל זה (לשלושה מיקרופונים) - לתגובה לארוע מולך?

לא מדובר כאן בירי מרוחק. שאלת בעצמך שאלה הגיונית של איך מזהים ענן מעל היורה ברחוב.. למרות שאני לא ממש מבין מה ה"קטע" גם כאן.

יש בעברו של הסליק דיונים ארוכים בנושא תגובה לאירוע טרור וחובה אזרחית, תחפש בארכיב.

גדי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 04 ספטמבר 2004, 18:12

גדי ידידי......

חזרתי וקראתי את ההודעות שלי מס' פעמים ולא ראיתי שום רמז על התערבות באירוע כזה או אחר... הדיון היה זיהוי הכיוון של רעש של ירי והאמצעים הקיימים, וכאלו היו גם התשובות שלי כך שאיני יודע מאיפה בכלל קפצת למסקנה הזו. :roll: :roll: :roll:

ובמאמר מוסגר...בלי כל קשר, לדעת את כיוון הירי או מוקד הארוע זה דבר מאד מאד חשוב:

1. כדי שלא להקלע לשם בטעות (לדעת לאן לברוח)

2. כדי להזעיק ולכוון לשם את הכוחות שאמורים לטפל בזה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gadie » 04 ספטמבר 2004, 18:20

נהדר!

אם כך, חזרנו לנושא.

כתבת:
1. כדי שלא להקלע לשם בטעות (לדעת לאן לברוח)

2. כדי להזעיק ולכוון לשם את הכוחות שאמורים לטפל בזה.

1. יש לך שתי אוזניים, וגם יש לך שתי עיניים. אם תראה אנשים בורחים.. תברח לכיוון הזה. פרט לכך, אם אתה לא קרוב מספיק כדי לזהות מהיכן הירי מגיע.. לא הייתי דואג יותר מידי בנוגע להיכן תמצא מחסה או מקום מסתור.

3. לרוב כוחות הבטחון יגיעו בעצמם. דיווח של המידע המדוייק ביותר שיש בידיך בשילוב עם מידע ממקורות אחרים יביא אותם לשם במהרה

בהצלחה בלהתרחק מצרות,

גדי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 04 ספטמבר 2004, 19:21

gadie כתב:נהדר!

1. יש לך שתי אוזניים, וגם יש לך שתי עיניים. אם תראה אנשים בורחים.. תברח לכיוון הזה. פרט לכך, אם אתה לא קרוב מספיק כדי לזהות מהיכן הירי מגיע.. לא הייתי דואג יותר מידי בנוגע להיכן תמצא מחסה או מקום מסתור.

3. לרוב כוחות הבטחון יגיעו בעצמם. דיווח של המידע המדוייק ביותר שיש בידיך בשילוב עם מידע ממקורות אחרים יביא אותם לשם במהרה

בהצלחה בלהתרחק מצרות,

גדי.

גדי,

מה יהיה....???
אנחנו חוזרים שוב לנקודה שהעלתי... בשטח בנוי קשה לפעמים לזהות את הכיוון המדויק של הירי בגלל ההחזרים של הרעש מקירות הבתים. לגבי הכיוון שאנשים רצים -- אל תסמוך על זה. בארצינו הקטנה כו-לם רצים דווקא לכיוון מקום הארוע כדי לראות מה קרה... הרחקת סקרנים זה אחת הבעיות העיקריות של המשטרה....

ולגבי הזעקת כוחות הביטחון...אל תסמוך שיהיה מי שיזעיק. תהיה אתה זה שיתקשר!

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד