זיהוי פלילי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

זיהוי פלילי

על ידי kason » 03 ספטמבר 2004, 17:16

קראתי באתר של המשטרה כתבה מעניינת על היכולת של מעבדות מז"פ לזהות ע"פ קליע או תרמיל שנורו, מאיזה נשק הם נורו על פי הסימנים הייחודיים לכל נשק המושארים על הקליע/תרמיל לאחר הירי.

מישהו יודע מדוע המשטרה לא טורחת לקטלג באופן כזה את כל האקדחים לפחות המוחזקים ע"י אנשים פרטיים על מנת שיוכלו להגיע בקלות אל מי שעושה שימוש פלילי בנשקו? אני מניח שישנם פשעים רבים שנעשים גם על ידי מי שמחזיק בנשק ברשיון (היינו הנשק לא גנוב למשל ) ועל ידי קיטלוג כזה במחשבי המשטרה יעשה קצת סדר בעניין מה שיקל על המשטרה הקורסת להגיע למבצעי הפשע(או לפחות לחלקם).

אני מבין שישנם במחשבי המשטרה בכל זאת רישום של כלי יריה שנעשה בהם שימוש לא חוקי ושנמצאו קליעים/תרמילים בזירה שהובילו לכלי נשק אלו, מישהו יודע האם מאגר זה פתוח לציבור?
מעניין לדעת אם האקדח שלי ( ששייך לחברת אבטחה) מופיע במחשבי המשטרה ואם כן למה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 03 ספטמבר 2004, 17:47

דעתי אישית לגבי לקיחת "טביעת" קנה מכלים אישיים, לא ארגוניים או ציבוריים - חדירה לתחום הפרטיות והחלת מדיניות 'האח הגדול' שתמיד צופה. לכן מספר הקנה שמצויין ברישיון מספק לדעתי. אם כבר, למה לא לקחת טביעות אצבעות מכל האנשים? הכוונה היא אותה כוונה.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 03 ספטמבר 2004, 17:50

כל כלי יריה משאיר סימנים האופיניים לו הן על הקליע והן על התרמיל. בדיוק כמו טביעת אצבע. הסימנים על הקליע נוצרים ע"י הסלילים שבקנה, ע"י פגמים שישנם בקנה ועוד דברים יחודיים לכל כלי וכלי. הסדן משאיר את חותמו עם החלק האחורי של התרמיל, ולעיתים נשארים סימנים עקב תכונות של בית הבליעה ניתנים לאיפיון ע"ג התרמיל. הדוגמה הנפוצה ביותר היא הפסים לאורך התרמיל הנוצרים ע"י כלים עם בית בליעה מחורץ (FLUTTED CHAMBER) דוגמת הP. נקירתו של הגולק ניתנת לזיהוי בעיין בלתי מזויינת עקב היותה מרובעת ולא עגולה.

אינני יודע מה מוחזק בתיקים או במחשבי מז"פ, אך אני מתנגד בתוקף לקביעתך כאילו "שישנם פשעים רבים שנעשים גם על ידי מי שמחזיק בנשק ברשיון", והייתי שמח לדעת אם יש לך הוכחות התומכות בטענה זו, שאם לא כן, הייתי חושב שנית באם להעלותה כאן.

כלים ששימשו בירי לא חוקי מוחרמים ובד"כ מושמדים לאחר סיום השימוש המשפטי בראיות. לא תמצא כאלו בארסנל של חברת השמירה שלך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 03 ספטמבר 2004, 20:44

בקליפורניה ובעוד כמה מדינות נוספות בארה"ב התחילו להקים מאגרי מידע של "טביעות אצבעות" בליסטיות של אקדחים. כל אקדח חדש שנמכר מאז 2002 (או אולי 2001) מחויב במסירת 2 תרמילים לרשויות החוק כדי שיהיה אפשר להוסיפו למאגר.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 03 ספטמבר 2004, 21:39

איתמר,

הקריטריונים של California ו- Massachusetts שונים ממדינות אחרות. אי אפשר למכור/לקנות נשקים שלא נמצאים ברשימה מורשית(Approved Firearms Roster)ועל כלים כאלה לעבור מבדקים. יצרנים רבים אפילו מייצרים מודלים מיוחדים בשביל שיוכלו להיכנס לשוק הספציפי במדינות אלה.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 04 ספטמבר 2004, 04:02

1. כדורי ציד הנורים מרובה ציד אינם מקבלים "חתימה בליסטית".
2. פושעים אינם רושמים את נשקיהם עם שלטונות החוק, כך שנשקם אינו מופיע במאגר בליסטי זה או אחר. כמו-כן קשה ביותר להחרים נשק ספציפי שאינו רשום במאגר של השלטונות (אלא אם איזה עבריין מתחיל להרגיש אשם ומסגיר את עצמו ו/או את הכלי הנדון).
3. ניתן לשנות חתימה בליסטית של כלי ירייה עם חוטר וצמר פלדה (לפחות כך קראתי).
4. שיעור העבריינות בקרב אזרחים הנושאים כלי ירייה ברשיון נמוך בהרבה משיעור העבריינות של אזרחים שאינם נושאים כלי ירייה ברשיון.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 ספטמבר 2004, 11:41

ליאור,

נשאיר שניה את כל הנושא של עבריינות של נושאי כלי נשק ברשיון בצד כדי לא להביא לנעילת האשכול הזה.. זה נושא שנחשב לרגיש בעיני מנהלי האתר וכבודם במקומם מונח.

טביעת האצבעות הבליסטית הטובה ביותר והמהימנה ביותר היא התרמיל כיוון שהקליע בייחוד עם הוא HP עובד לפעמים דפורמציהכזו שהוא לא ניתן לזיהוי. לגבי רובה צייד, אמנם הכדוריות לא יכולות להוות ראיה אבל התרמיל וה-SABOT שבו הכדוריות נמצאות בהחלט כן.

לגבי איסוף תרמילים והקמת מאגר מידע של טביעות אצבע בליסטיות בארה"ב...
דבר ראשון צריך להבין את המציאות שם כדי להבין טוב יותר את המוטיבציה. אירוע של גניבת / אובדן נשק שם שווה בחומרתו לאובדן פלאפון בערך. איבדת/נגנב לך -- דיווחת למשטרה וקנית חדש. אף אחד לא עושה מזה שום עניין מיוחד או טראומה כמו שעושים מזה פה בארץ. מאוד מקובל שם ואפילו מחוייב לפעמים להשאיר את הנשק בתוך הרכב -- כולל ניידות משטרה שיכולות לחנות ללא השגחה ובפנים יש ארסנל שלם. בקיצור מדי יום נגנבים שם נשקים מתוך בתים/רכבים/ניידות משטרה בכמות כזו שיכולה לצייד את כל כוחות הביטחון שלנו ועוד...

הגנבים ברוב המקרים הם פושעים קטנים או מסוממים שמוכרים את מה שהם מוצאים תמורת כמה עשרות דולרים כדי לקנות את מנת הסם שלהם. המכירה יכולה להתבצע בשוק השחור או בחנויות משכון PAWN SHOP שלא בדיוק מקפידות לבדוק בציציות של מי שמוכר ומקור הסחורה.. וככה מתגלגלים עוד כלי נשק לידי עולם הפשע והם משמשים לביצוע פשעים מפשעים שונים. עכשיו ארה"ב זה מדינה ענקית שתופסת חצי יבשת + 300מליון איש. קל שם מאד לבצע פשע ולהעלם ואכן כמות מעשי הפשע הקשים הבלתי מפוענחים גבוהה מאד. (גם בארץ הקודש הקטנה שלנו המשטרה מתהדרת באיזה 10% עלובים של פיענוח)... לפיכך, כל בדל של ראיה שיתן למשטרה איזה קצה חוט בפיענוח פרשה עוזר. נניח שנמצא תרמיל בזירת הפשע, השוואה של טביעת אצבע בליסטית יכולה לקשור אותו לבעל הנשק ממנו הוא נגנב, ואולי לאיזה כנופיה שפעלה באותו איזור ומשם אולי לפושע עצמו...

דרך אגב, אני לא הייתי מתנגד שהיו עושים את זה בארץ... ולפחות לנשקים צבאיים שנמסרים לגורמים אזרחיים.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי kason » 04 ספטמבר 2004, 12:33

מכיוון שאני חדש וירוק בתחום וקטונתי מלהתווכח עם אריות הפורום שאם לא הייתי מכיר בנסיונם ומקצועותם לא הייתי עוקב אחרי הנאמר בו ומצטרף אליו אתנסח בזהירות מירבית.

dunduck כתב כי "כלים ששימשו בירי לא חוקי מוחרמים ובד"כ מושמדים לאחר סיום השימוש המשפטי בראיות. לא תמצא כאלו בארסנל של חברת השמירה שלך.[/quote] " - ומה על ירי שבוצע כחוק נניח באירוע פח"ע, אני מניח שהנשק יבדק באותו אופן ולא יושמד ובמצב כזה בכל זאת ישארו טביעות בליסטיות של הנשק במחשבי המשטרה, אני מניח שאין לאנשי המעבדה הפלילית התנגדות להשאיר במחשב טביעת אצבע בליסטית מעוד כלי נשק, זה רק יכול להביא תועלת בהמשך לא??( האמור הינו בגדר הנחה בלבד ואשמח אם יש משהו שמבין שיכול לתקן אותי אם זה לא כך).

לגבי השתתפות בעלי נשק ברשיון במעשי ירי לא חוקי אני מבין שמדובר בנושא רגיש, אני מסכים שמספרם בבמעשי פשיעה נמוך מהממוצע ואני מסכים בהחלט עם דבריו של ארנולד אך בכל זאת ישנם עשבים שוטים כמו בכל מקום (ראה הירי של המאבטח האתיופי מלפני שבוע למשל)

ארנולד כתב כי "ניתן לשנות חתימה בליסטית של כלי ירייה עם חוטר וצמר פלדה "
אני לא רוצה לתת רעיונות לאף אחד אבל אני בטוח שיש עוד שיטות רבות ופשוטות אני שמעתי בעבודה על קילוף הקליע מהציפוי ע"י גירודו (נשמע לי אישית מפחיד הקנה לא יכול להתפוצץ מירי קליע לאחר גירוד הקליע מהציפוי ???) וירי שלו אחר כך, אבל אם היו לוקחים טביעת אצבע בליסטית מהנשק לפני הירי (עם מתן הרשיון למשל ) היו מגיעים לאקדח ישירות, גם אם בדיעבד מישהו שינה את טביעת האצבע הבליסטית זה לא היה משנה הרבה שכן כבר עלו עליו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 04 ספטמבר 2004, 12:43

לי יש שאלה
לי נראה שאורך חיי הכלי החתימה שלו משתנה בגלל שחיקה טבעית של הכלי
(סלילים התעיפות קפיצים שיביאו לבסוף לחלפה וכ"ו)
השאלה היא מה יתן אז מאגר שנאסף כאשר הכלי היה חדש ???
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 04 ספטמבר 2004, 12:53

kason
היורה שאתה מציין כאן לא החזיק נשק ברשיון אישי אלא של חברת שמירה.

צודק היגט. אין טעם להשוות קליעים או תרמילים אלא אם נורו במרווחים קצרים כי יחולו שינויים לאחר ירי מסיבי באותו הכלי
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 ספטמבר 2004, 13:10

higt-power כתב:לי יש שאלה
לי נראה שאורך חיי הכלי החתימה שלו משתנה בגלל שחיקה טבעית של הכלי
(סלילים התעיפות קפיצים שיביאו לבסוף לחלפה וכ"ו)
השאלה היא מה יתן אז מאגר שנאסף כאשר הכלי היה חדש ???

גם טביעות האצבעות הטבעיות שלך משתנות כל הזמן (נוספים חתכים, צלקות, סימנים) אבל בכל זאת נותרים סימנים מובהקים אשר בעזרתם ניתן לזהות. חוץ מזה, כל דו"ח מעבדה ניתן תוך ציון רמת המובהקות של ההתאמה..ולפיכך גם נקבע משקל הראיה במשפט..

ודבר אחרון... נכון אם תחליף קנה, נוקר, שן חולצת, ותמרק את פני הסדן עם משחת ליטוש אז יהיה בלתי אפשרי לזהות את הנשק... כנגד פושעים ורוצחים מקצועיים אין הרבה מה לעשות -- ולשימחתנו הרבה הם מיעוט. הרוב הם לא כאלה, וברוב המקרים הם נקלעים לסיטואציה של שימוש בנשק במקרה וכנגד רצונם או "בלהט הקרב"...ולכן הם גם לא יטרחו לשנות את טביעת האצבעות הבליסטית של הנשק שלהם לפני מעשה וברוב המקרים גם אחריו.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 04 ספטמבר 2004, 23:47

דיון מרתק אך לעניות דעתי עקר מעיקרו...
בארה"ב רכישת נשק היא קלה יותר וגם גורמים עבריניים יכולים לרכוש מגוון כלי נשק שהתבחין היחידי הוא רישיון נהיגה או תעודה מזהה אחרת, בארץ המצב שונה ואני נוטה להאמין שרובם המוחלט של בעלי הנשק ברישיון לא משתמשים בו שימוש לא ראוי, קרי פשעים ושאר עבירות.

המקרה האחרון הזכור בו נעשה שימוש בנשק ברישיון לצורך פשע הוא האופנובנק...

אי לכך, הקמת מאגר כזה, בנוסף להשגות לגבי חוקיות מבחינת חופש הפרט והשינוי שעובר כלי יריה במשך חייו, היא מיותרת מבחינת השקעת זמן וכסף שלא תצדיק עצמה.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 ספטמבר 2004, 09:49

קולונל...

הייתי מאושר מאד אם המקרה האחרון בו נעשה שימוש בנשק ברשיון היה האופנו-בנק. מאז אם לא שכחת נרצח לך ראש ממשלה וכל יום שני וחמישי אתה שומע על עוד מקרים של פשעים המבוצעים בנשק ברשיון.

בכל מקרה, מאגר טביעות אצבע בליסטיות (לפחות בארה"ב) לא נועד למקרים האלה שגם שם הם נדירים. הוא נועד לעקוב אחרי כלי נשק שאיכשהו הגיעו מידיים טובות ונאמנות לידי גורמים פליליים ולתת קצה חוט במקרה שאין ראיות נוספות. גם בארה"ב דרך אגב, אין דרך בה עבריין פלילי FELON יכול לרכוש נשק באופן חוקי. אם ובמקרה קורה דבר כזה, גם המוכר וגם הקונה יזכו לביקור עצבני של אחת מיחידות ה-SWAT של ה-BATF בביתם... לכן עבריינים תמיד יסתמכו על נשקים שהושגו באופן בלתי חוקי.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 05 ספטמבר 2004, 10:16

איתמר,

איך בדיוק מאגר בליסטי היה אמור למנוע את רצח רבין ?!
לכן אני עדיין דבק במקרה האופנובנק כמקרה בו המאגר יכול לעזור...
וכמו כן אני דבק בעמדתי שבארץ מאגר זה יהא בזבוז משאבים (זמן וכסף) משווע
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 ספטמבר 2004, 12:45

Colonel כתב:איתמר,

איך בדיוק מאגר בליסטי היה אמור למנוע את רצח רבין ?!
לכן אני עדיין דבק במקרה האופנובנק כמקרה בו המאגר יכול לעזור...
וכמו כן אני דבק בעמדתי שבארץ מאגר זה יהא בזבוז משאבים (זמן וכסף) משווע

הוא לא היה יכול לעזור כי תפסו את הרוצח....לגבי האופנובנק....האקדח שלו היה מאד יחודי בארץ באותה התקופה ורק המראה/דגם (אינפורמציה שנמצאת במאגרי משרד הפנים) היו יכולים להוביל אותו אליו וכמובן לא נעשה בזה שום שימוש. לגבי מאגר כזה... אני חושב שבהחלט היה מקום להקים כזה עבור כלי נשק צבאיים שניתנים לגורמים אזרחיים..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד