בקשה להסבר לגבי המונח 9 מ"מ קצר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
בקשה להסבר לגבי המונח 9 מ"מ קצר
שלום חברים,
אני עוקב אחר הפורום עוד מימיו העליזים בהייד פארק, אך בעצם אני יחסית חדש בתחום הנשק (ואת אקדחי הראשון קיבלתי לפני 3 שבועות - שטייר S9). בכל מקרה, בחודשים באחרונים גמעתי בשקיקה את המידע הרב שהעבירו פה החברים היותר מומחים שביננו, וחשבתי שיש לי קצת הבנה כבר בתחום, עד שהגיעה היום הודעתו של דניאל1 לגבי אקדחי 9 מ"מ והצליחה לבלבל אותי לחלוטין.
בקיצור שאלתי היא, כאשר מדברים על 9 מ"מ קצר/ארוך האם הכוונה לסוג של תחמושת או לסוג של אקדח. אני הייתי בטוח עד היום ש-9 מ"מ קצר זה אקדח בקליבר 9 מ"מ עם קנה שאורכו נחשב "קצר" (לפי פרמטרים מסוימים בעולם הנשק).
אנא מכם, פרטו נמקו והסבירו. (גם לגבי סוגי התחמושת וגם לגבי הבדלים באורכי/קוטרי הקנה).
תודה.
אני עוקב אחר הפורום עוד מימיו העליזים בהייד פארק, אך בעצם אני יחסית חדש בתחום הנשק (ואת אקדחי הראשון קיבלתי לפני 3 שבועות - שטייר S9). בכל מקרה, בחודשים באחרונים גמעתי בשקיקה את המידע הרב שהעבירו פה החברים היותר מומחים שביננו, וחשבתי שיש לי קצת הבנה כבר בתחום, עד שהגיעה היום הודעתו של דניאל1 לגבי אקדחי 9 מ"מ והצליחה לבלבל אותי לחלוטין.
בקיצור שאלתי היא, כאשר מדברים על 9 מ"מ קצר/ארוך האם הכוונה לסוג של תחמושת או לסוג של אקדח. אני הייתי בטוח עד היום ש-9 מ"מ קצר זה אקדח בקליבר 9 מ"מ עם קנה שאורכו נחשב "קצר" (לפי פרמטרים מסוימים בעולם הנשק).
אנא מכם, פרטו נמקו והסבירו. (גם לגבי סוגי התחמושת וגם לגבי הבדלים באורכי/קוטרי הקנה).
תודה.
באור מונחים.
פיג'י,
תחמושת ה 9 מ"מ נחלקת למספר דגמים, כאשר המספר שעל יד הקוטר מציין את אורך התרמיל.
מצורפות תמונות לצורך הבהרות.
ישנם מספר דגמים של תחמושת 9 מ"מ -
17*9
18*9
19*9
21*9
23*9
ארוך וקצר מתייחסים לתחמושת ולא לכלי עצמו.
תחמושת ה 9 מ"מ נחלקת למספר דגמים, כאשר המספר שעל יד הקוטר מציין את אורך התרמיל.
מצורפות תמונות לצורך הבהרות.

ישנם מספר דגמים של תחמושת 9 מ"מ -
17*9
18*9
19*9
21*9
23*9
ארוך וקצר מתייחסים לתחמושת ולא לכלי עצמו.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 07 פברואר 2003, 15:42, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
1. הכוונה אכן לכדור ולא לאקדח.
2. קוטרו אכן 9 מ"מ, אך הוא נפוץ בעיקר בשני שמות: 0.380ACP או לחילופין 9MM Kurz.
3. למה קראו לו כך? ובכן, ישנם סוגים שונים של קליעים בקוטר נפוץ זה אך הם נבדלים האחד מהשני במשקל הקליע ובעוצמת אבק השריפה והנמצא בתרמיל, המשתנה גם הוא בגודלו וצורתו.
2. קוטרו אכן 9 מ"מ, אך הוא נפוץ בעיקר בשני שמות: 0.380ACP או לחילופין 9MM Kurz.
3. למה קראו לו כך? ובכן, ישנם סוגים שונים של קליעים בקוטר נפוץ זה אך הם נבדלים האחד מהשני במשקל הקליע ובעוצמת אבק השריפה והנמצא בתרמיל, המשתנה גם הוא בגודלו וצורתו.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
ועל מנת להבהיר סופית:
הכדור המכונה 9 מ"מ ארוך הוא כדור 9X19 - כלומר קוטר 9 מ"מ, אורך התרמיל 19 מ"מ.
9 מ"מ קצר (המכונה גם 0.380) הוא 9X17, כלומר קוטר הכדור 9 מ"מ ואורך התרמיל 17מ"מ.
יש גם כדורים 9 מ"מ עם תרמילים יותר ארוכים (כמו שהוזכר קודם) והם נדירים בשוק, ומשמשים בעיקר לתחרויות ירי מעשי.
הכדור המכונה 9 מ"מ ארוך הוא כדור 9X19 - כלומר קוטר 9 מ"מ, אורך התרמיל 19 מ"מ.
9 מ"מ קצר (המכונה גם 0.380) הוא 9X17, כלומר קוטר הכדור 9 מ"מ ואורך התרמיל 17מ"מ.
יש גם כדורים 9 מ"מ עם תרמילים יותר ארוכים (כמו שהוזכר קודם) והם נדירים בשוק, ומשמשים בעיקר לתחרויות ירי מעשי.
I think, therefore I am. I think
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד