בעיית הזנה בבול M5 - עזרתכם
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
בעיית הזנה בבול M5 - עזרתכם
שלום לכם,
רכשתי לפני זמן מה בול M5 קומנדר משומש (במצב טוב - ככל הידוע לי).
עד כה יריתי איתו כ- 100 כד' ולדעתי יש לי איתו את הבעייה הבאה:
אם אני לא מקפיד לאחוז אותו היטב ולשמור על יד נעולה אז הוא מפעם לפעם לא מצליח להזין את הכד' הבא אחרי הנקירה כי אין לו קונטרה מספיקה כדי שהצינה תעשה את המהלך שלה בצורה מושלמת. (עם אקדחים קודמים שיריתי בהם כמו שטייר ו-CZ לא קרתה לי הבעייה)
אז חוץ מלשפר את שיטת הירי שלי ולהקפיד על אחיזה טובה, איך אפשר "להקטין את הרגישות" של האקדח בעניין ע"מ לכפר על טעויות אנוש? בכל זאת, זה אקדח להגנה עצמית, וביום הדין אני רוצה שיתפקד ב-100% גם אם אני תחת לחץ ועושה קצת טעויות.....
האם צריך קפיץ מחזיר רך יותר/קשה יותר????
אנא, פתרונים מאת המומחים......
נ.ב - לאור הסימפטומים של הבעייה שתיארתי בראשית ההודעה, אם מישהו חושב שהגורם לבעייה שונה מן האבחון שלי, זה גם המקום לומר זאת.
תודה.

רכשתי לפני זמן מה בול M5 קומנדר משומש (במצב טוב - ככל הידוע לי).
עד כה יריתי איתו כ- 100 כד' ולדעתי יש לי איתו את הבעייה הבאה:
אם אני לא מקפיד לאחוז אותו היטב ולשמור על יד נעולה אז הוא מפעם לפעם לא מצליח להזין את הכד' הבא אחרי הנקירה כי אין לו קונטרה מספיקה כדי שהצינה תעשה את המהלך שלה בצורה מושלמת. (עם אקדחים קודמים שיריתי בהם כמו שטייר ו-CZ לא קרתה לי הבעייה)
אז חוץ מלשפר את שיטת הירי שלי ולהקפיד על אחיזה טובה, איך אפשר "להקטין את הרגישות" של האקדח בעניין ע"מ לכפר על טעויות אנוש? בכל זאת, זה אקדח להגנה עצמית, וביום הדין אני רוצה שיתפקד ב-100% גם אם אני תחת לחץ ועושה קצת טעויות.....
האם צריך קפיץ מחזיר רך יותר/קשה יותר????
אנא, פתרונים מאת המומחים......
נ.ב - לאור הסימפטומים של הבעייה שתיארתי בראשית ההודעה, אם מישהו חושב שהגורם לבעייה שונה מן האבחון שלי, זה גם המקום לומר זאת.
תודה.
if you wanna shoot, shoot, don't talk
figi ידידי !
האם יש מצב בו אתה יורה ואינך מודע ב100% מה קורה עם היד היורה שלך ?
אל תלחץ יותר מידי מהעיניין ,למזלנו משופעים אנו במדריכי ירי מעולים וחלקם בודאי יסכימו לבחון את הבעיה{הבעיה מתחלקת לאקדח, וליורה }ולהדריך אותך במה לעשות,ואיך לעשות,,
אני בטוח כי העניין יפתר לשביעות רצונך,,
אני יורה בבול ואיני מתימר לעוץ לך עצה מבלי לראות איך אתה יורה,,אבל דע לך כי סוג האקדח שלך מעולה ,,,
חג שמח,
האם יש מצב בו אתה יורה ואינך מודע ב100% מה קורה עם היד היורה שלך ?
אל תלחץ יותר מידי מהעיניין ,למזלנו משופעים אנו במדריכי ירי מעולים וחלקם בודאי יסכימו לבחון את הבעיה{הבעיה מתחלקת לאקדח, וליורה }ולהדריך אותך במה לעשות,ואיך לעשות,,
אני בטוח כי העניין יפתר לשביעות רצונך,,
אני יורה בבול ואיני מתימר לעוץ לך עצה מבלי לראות איך אתה יורה,,אבל דע לך כי סוג האקדח שלך מעולה ,,,
חג שמח,
פחות -לרוב זה יותר,,
דודי גולד כתב:אני לא מבין גדול ולא מתימר חיהיות אבל אני תוהה האם לצינה לא צריך ליהיות מספיק כח לנוע אחורה ולגרוף כדור ולנעול ולהיות מוכן למחזור הבא מכח הגזים בלי קשר לאיך אוחזים באקדח? מה זאת אומרת קונטרה?
אם לא תספק אחיזה טובה בקת האקדח יווצר מצב שכל האקדח יזוז לאחור בזמן הרתיעה ולא רק הצינה, לפחות בחלק מהדרך. כך יווצר מצב שתנועת הצינה יחסית לחלק התחתון של הכלי לא תהיה מושלמת, דבר שיפגע במחזוריות של האקדח.
באקדחי 1911 ניתן להתגבר על הבעיה ע"י החלפת קפיץ מחזיר לאחד רך יותר, ולקבל תופעות לואי של תחושת רתע חזקה יותר, עלול לגרום לקושי בגריפת כדור ראשון או שני במחסנית מלאה, במיוחד בדריכה ידנית ובאקדחים מסוימים יגרום לבלאי מואץ של גוף האקדח.
עדיף להתאמן על אחיזה טובה, שהיא קלה מאד לביצוע באקדח זה. כאמור, עדיף ללמד את העניין במטווח.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
- סליקאי ארד

אהלן מתנדב
הכוונה של הכותב במונח "אחיזה רפויה" היא לא שהאקדח "רוקד" ביד לפני הירי, אלא למצב בו היורה לא מחזיק את האקדח בצורה יציבה ולכן אחרי הירי האקדח קופץ מעל הרגיל.
FIGI
יכולות להיות כמה סיבות לתקלה, יכול להיות שהקפיץ מחזיר חזק מדי, השמינייה שמחוברת לקנה גדולה/קטנה מדי, תאום בין הגוף למחלק לא כמו שצריך ועוד.
טוב שתעשה כמו שהציע ידידינו גלוקי, תפנה לבול, תאשפז את האקדח ליום יומיים והוא ייצא משם בריא
נ.ב: כמה בערך ירו באקדח (אתה והבעלים הקודמים ) ?
להת'
אבי
הכוונה של הכותב במונח "אחיזה רפויה" היא לא שהאקדח "רוקד" ביד לפני הירי, אלא למצב בו היורה לא מחזיק את האקדח בצורה יציבה ולכן אחרי הירי האקדח קופץ מעל הרגיל.
FIGI
יכולות להיות כמה סיבות לתקלה, יכול להיות שהקפיץ מחזיר חזק מדי, השמינייה שמחוברת לקנה גדולה/קטנה מדי, תאום בין הגוף למחלק לא כמו שצריך ועוד.
טוב שתעשה כמו שהציע ידידינו גלוקי, תפנה לבול, תאשפז את האקדח ליום יומיים והוא ייצא משם בריא
נ.ב: כמה בערך ירו באקדח (אתה והבעלים הקודמים ) ?
להת'
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד