שאלה בנוגע לרעש ירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
איתמר-אנ'לא יודע באיזה צבא אתה משרת, אבל מאיפה שאני בא אין את כל הקשקשת שמנית. אגב, אם ליורה יש קשר עין איתך, לך יש קשר עין איתו, ולבסוף- השיטה אותה ציינתי עובדת בשטח, אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך...
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
לד זפלין,1972
- סליקאי זהב

יובל כתב:איתמר-אנ'לא יודע באיזה צבא אתה משרת, אבל מאיפה שאני בא אין את כל הקשקשת שמנית. אגב, אם ליורה יש קשר עין איתך, לך יש קשר עין איתו, ולבסוף- השיטה אותה ציינתי עובדת בשטח, אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך...
יובל,
קרוב לוודאי שאני ואתה שירתנו באותו הצבא. ובכל מקרה פרט לירי ארטילרי תלול מסלול יש קשר עין בינך (המטרה) לבין היורה, אבל למרות זאת הבעיה של זיהוי מקור הירי נותרה אותה הבעיה.. הבעיה יותר חמורה כאשר מדובר בירי צלפים מקצועיים שנמצאים רחוק ממך, מוסווים היטב בשטח ומצויידים באמצעים מתאימים לעמעם את הרעש ואת הרשף של הירי. רוצה דוגמא, קח את המקרה המצער בו צלף פלסטיני הרג 6 מחיילנו באחד המחסומים. למרבה הצער אותו הצלף הצליח לחמוק בלא פגע ואפילו השאיר איזה גרוטאה של קרבין כדי ללגלג על צהל. החיילים במחסום...אפילו לא ידעו מאיפה זה בא עליהם למרות שהצלף לא היה ממוקם כל כך רחוק..
בדיוק למטרה זו רפא"ל פתחו מערכת שנותנת מענה לבעיה ופועלת על אותם עקרונות שציינתי -- (תודה ליונה על הלינק)
http://www.rafael.co.il/web/rafnew/prod ... d-sads.htm
לגבי שאר "הקשקשת שלי" ... נצא שניה "מהראש הצבאי" שרובינו נמצאים בו ונעבור למקומות אחרים בעולם בהם השימוש בנשק נפוץ ונעשה למטרות פליליות יותר מאשר צבאיות. לדוגמא, קרבות בין כנופיות סוחרי סמים, DRIVE BY SHOOTING, או סתם מקרי פשע אקראיים.
במקרים כאלה, לא פרושים כוחות ותצפיות בשטח שיכולות לזהות את מקור הירי אלא המשטרה צריכה להסתמך על דיווחי אזרחים למוקד. קחו בחשבון שבניגוד למה שקורה בארץ, במקרה של ירי אנשים במקומות אחרים לא נוטים לרוץ לעבר מוקד הארוע ובהרבה מקרים לא טורחים אפילו לצלצל 911. הגעה מהירה של כוחות הצלה ושיטור למקומות כאלה היא קריטית, לכן יש כמה מדינות בארה"ב בהן החליטו להשקיע "בקשקשת" אשר תזהה את מקור הירי במדויק ותשלח דיווחים בזמן אמת למוקד. אני מניח שאם ה-PILOT הזה יהיה מוצלח, אז יותר יהיו יותר ויותר מדינות בארה"ב אשר יאמצו את הטכנולוגיה הזו ואולי ונראה אותה בעוד כמה מקומות.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד