שאלות על תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלות על תחמושת
1) התחמושת של המשטרה היא 9X19מ"מ?
2) מה ההבדל בין תחמושת שמסומלת בלבן \ צהוב \ סגול \ כחול?
3) חבר שלי התנדב בעבר במשטרה ויש לו תחמושת צהובה אם אני אגיע למטווח עם תחמושת כזאת זהו בעיה חוקית ואני אצטרך לרכוש במקום? בהנחה שמדובר בתחמושת שמספיקה בדיוק למטווח השנתי והיא לא מאופסנת אצלי.
2) מה ההבדל בין תחמושת שמסומלת בלבן \ צהוב \ סגול \ כחול?
3) חבר שלי התנדב בעבר במשטרה ויש לו תחמושת צהובה אם אני אגיע למטווח עם תחמושת כזאת זהו בעיה חוקית ואני אצטרך לרכוש במקום? בהנחה שמדובר בתחמושת שמספיקה בדיוק למטווח השנתי והיא לא מאופסנת אצלי.
Re: שאלות על תחמושת
asberg כתב:1) התחמושת של המשטרה היא 9X19מ"מ?
אסף.
1. התחמושת של המשטרה ועוד כמה גופים , היא אכן 19*9 מ"מ. אין על האריזות מדבקת מחיר או ברקוד לקופה.
2. לאור האמור לעיל, יש למספר לא קטן של אנשים (מבלי לכוון אצבע מאשימה) עניין לשים את ידם על התחמושת הזו, ולירות אותה במטווחים.
3. סעיף 2 מתייחס לכל אלו ש "משיגים" את התחמושת בהיותם מתנדבים או בעלי נגישות לתחמושת, ולא למי שמקבל אותה באופן חוקי וכשר לצרכי אימון של יחידות משטרתיות או צבאיות, גם במטווחים אזרחיים.
4. ירי של תחמושת צבאית או משטרתית במטווחים אזרחיים, אסור בדיוק בשל הסיבות שלעיל.
5. בטרם יגיע יום כיפור, שלח את החבר שלך להחזיר את התחמושת לתחנת המשטרה הקרובה, אני מניח שימחלו לו, היכן שצריך. (אם לא עסוקים כעת במשימות אחרות
6. השקעה של 95-60 ש"ח פעם ב 3 שנים לצרכי חידוש הרשיון לא תרושש את מי שבוחר לשאת נשק ברשיון במדינת ישראל.
מה נאמר על עובדי בנק ישראל ? אם יש להם הרבה כסף מתחת לידיים, זה אומר שמותר לקחת ?
(עובדי הבנק, לא להכנס לפניקה, הנ"ל לצרכי המשלה בלבד..) דוגמאות לא חסרות...
תהיה ישר עם עצמך ועם החברה בה אתה חי, עשה את הדבר הנכון.
בכל אופן, כפי שכתב לך ידידי הברווז, במטווח אזרחי המכבד את עצמו ומקפיד על חוקי מדינת ישראל, תקנותיה והוראות המשטרה, לא יתירו ירי של תחמושת זו או כל אחת אחרת המסומנת ומקורה אינו ידוע.
ולסיכום -
חמור מאוד שגניבת תחמושת נתפסת כדבר מובן מאליו.
חג שמח ושנה טובה.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
שאלה נוספת בנושא תחמושת.
איפה ניתן לקנות תחמושת 9ממ FMJ מסוג אמין וטוב? ביחוד סוגים כמו ה-124 גריין +P של תע"ש?
בזמן האחרון הקופסאות הכחולות של תע"ש (סמסון) מכילות כל מיני דברים שהקשר בינן לתעשיה הצבאית הישראלית מקרי ביותר. בפעם האחרונה שקניתי הופתעתי למצוא באריזת סמסון תחמושת A-MERC שנחשבת בארה"ב לאחת התחמושות הגרועות ביותר שניתן למצוא.
א.
איפה ניתן לקנות תחמושת 9ממ FMJ מסוג אמין וטוב? ביחוד סוגים כמו ה-124 גריין +P של תע"ש?
בזמן האחרון הקופסאות הכחולות של תע"ש (סמסון) מכילות כל מיני דברים שהקשר בינן לתעשיה הצבאית הישראלית מקרי ביותר. בפעם האחרונה שקניתי הופתעתי למצוא באריזת סמסון תחמושת A-MERC שנחשבת בארה"ב לאחת התחמושות הגרועות ביותר שניתן למצוא.
א.
- תרמתי למען הסליק

עד כמה שזכור לי.....
עד כמה שזכור לי הוסבר לי על ידי ידידנו יואב מה זו התחמושת הזו .
הרי מפעל הנק"ל של תע"ש נמכר ה אי מרק זה השם שלל החברה שקנתה אותו ועל זה נאמר אותה גברת בשינוי אדרת (מקווה שלא טעיתי )
הרי מפעל הנק"ל של תע"ש נמכר ה אי מרק זה השם שלל החברה שקנתה אותו ועל זה נאמר אותה גברת בשינוי אדרת (מקווה שלא טעיתי )
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
doron-30 כתב:איתמר ידידי
החברה הנ"ל מייצרת תחמושת מאוד איכותית,בעבר היא לא ייצרה עבור צבא ארה"ב ,כרגע
מה שידוע לי היא בין הספקיות האחרות.
אני מעדיף אותה פי 1000 ולא את הזבל שמוכרים לנו sellier&bellot או ה- סרבי
ביי דורון
Sellier & Ballot או סרבי -- טפו טפו טפו הס מלהזכיר.... אבל בכל זאת אם אני קונה קופסת תחמושת תע"ש אני מצפה למצוא שם תחמושת תע"ש לא פחות ולא יותר -- אלא אם כן באמת מדובר באותו המפעל שמייצר כדורים תחת מותגים שונים ואז אני לוקח את כל דברי בחזרה...
ועדיין אני ממתין לתשובה היכן ניתן לרכוש תחמושת FMJ איכותית כמו שיש למשטרה ולצבא. באתר של תע"ש ניתן למצוא גירסאות אזרחיות של כל התחמושות הצבאיות/משטרתיות ואף נתקלתי בהן בחו"ל (שם גומרים את ההלל על האיכות הגבוהה). איפה ניתן לקנות בארץ??
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
תחמושת ה A-MERK, היא תחמושת שיוצרה בחו"ל לפי הזמנה של תע"ש, מכיוון שתע"ש לא מייצרת יותר תחמושת 9 מ"מ. (האמת שלא מייצרת כלום חוץ מ 5.56)
החברה המייצרת את A-MERK, מייצרת תחמושת ברמה גבוהה, וכהוכחה לכך, בכל הכדורים שיריתי מתוצרתם (מאות אם לא אלפי כדורים) לא היה ולו מעצור אחד.
כיום תע"ש מייבאת את התחמושת בתפזורת של sellier&bellot הסרבית, ואני יכול להעיד מנסיון שלי, שהתחמושת מצויינת, ולא כמו התחמושת בקופסאות האדומות ירוקות הידועות לשימצה.
תחמושת ה A-MERK, היא תחמושת שיוצרה בחו"ל לפי הזמנה של תע"ש, מכיוון שתע"ש לא מייצרת יותר תחמושת 9 מ"מ. (האמת שלא מייצרת כלום חוץ מ 5.56)
החברה המייצרת את A-MERK, מייצרת תחמושת ברמה גבוהה, וכהוכחה לכך, בכל הכדורים שיריתי מתוצרתם (מאות אם לא אלפי כדורים) לא היה ולו מעצור אחד.
כיום תע"ש מייבאת את התחמושת בתפזורת של sellier&bellot הסרבית, ואני יכול להעיד מנסיון שלי, שהתחמושת מצויינת, ולא כמו התחמושת בקופסאות האדומות ירוקות הידועות לשימצה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

A-MERC = תע"ש מייצר עבורם תרמילים, כמו ליצרנים אחרים או ללקוחות כמו צה"ל ומערכת הבטחון (כיתוב TZZ)
כמו שיואב כתב - תחמושת טובה מאוד.
SELLER&BELLOT= תחמושת תוצרת צ'כיה ולא סרביה.
תע"ש לא מייבא אותה אלא המפיץ של תע"ש = להב.
גם התחמושת הזו טובה מאוד אבל לא הייתי מסתמך עליה להגנה עצמית אלא לוקח תע"ש או פיוקי.
(במרבית האימונים שיוצא לי להעביר ללקוחות, משתמשים לצרכי אימון בתחמושת הצ'כית הנ"ל, ולא נתקלתי בבעיות מול תחמושת תע"ש)
תחמושת איכותית - אפשר לרכוש תחמושת של פיוקי האיטלקית (מיובא על ידי מאיר רוט) ויש אפשרות פשוטה להתקשר לאחת משתי החנויות שלו ולברר באיזה משקלי קליע ניתן להשיג בארץ. (וגם היכן)
מפעל הנשק הקל של תע"ש (מפל"ן) הוא זה אשר נמכר, ולא מפעל התחמושת.
אם היה נמכר מפעל התחמושת, היינו מרגישים זאת טוב מאוד בכיסנו...
נועם.
כמו שיואב כתב - תחמושת טובה מאוד.
SELLER&BELLOT= תחמושת תוצרת צ'כיה ולא סרביה.
תע"ש לא מייבא אותה אלא המפיץ של תע"ש = להב.
גם התחמושת הזו טובה מאוד אבל לא הייתי מסתמך עליה להגנה עצמית אלא לוקח תע"ש או פיוקי.
(במרבית האימונים שיוצא לי להעביר ללקוחות, משתמשים לצרכי אימון בתחמושת הצ'כית הנ"ל, ולא נתקלתי בבעיות מול תחמושת תע"ש)
תחמושת איכותית - אפשר לרכוש תחמושת של פיוקי האיטלקית (מיובא על ידי מאיר רוט) ויש אפשרות פשוטה להתקשר לאחת משתי החנויות שלו ולברר באיזה משקלי קליע ניתן להשיג בארץ. (וגם היכן)
מפעל הנשק הקל של תע"ש (מפל"ן) הוא זה אשר נמכר, ולא מפעל התחמושת.
אם היה נמכר מפעל התחמושת, היינו מרגישים זאת טוב מאוד בכיסנו...
נועם.
מכל האשכול הזה עדיין לא קיבלתי תשובה איך הגיעה תחמושת A-MERC (תוצרת חוץ) לתוך אריזת סמסון שאמורה להכיל תחמושת תע"ש תוצרת הארץ?? מי בדיוק אחראי על אריזת התחמושת? תע"ש היצרן או להב המפיץ הבלעדי?
לגבי FIOCCI ראיתי באתר של מאיר רוט תחמושת 123 גריין, אבל בעלת קליע קונוס קטום. מישהו ניסה את התחמושת הזו? האם יש איזה בעיות הזנה עם קליע בפרופיל של קונוס קטום?
א.
לגבי FIOCCI ראיתי באתר של מאיר רוט תחמושת 123 גריין, אבל בעלת קליע קונוס קטום. מישהו ניסה את התחמושת הזו? האם יש איזה בעיות הזנה עם קליע בפרופיל של קונוס קטום?
א.
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב:נועם כתב:(מיובא על ידי מאיר רוט) ויש אפשרות פשוטה להתקשר לאחת משתי החנויות שלו ולברר באיזה משקלי קליע ניתן להשיג בארץ.
חנות אחת... לאחר המוווון שנים נסגרה החנות בהרצל, ראשל"צ ונשארה רק החנות במטווח.
וואלה, אני לא מעודכן .. ככה זה כשמתרחקים מהמרכז..
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד