חידוש רשיון - המלצות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חידוש רשיון - המלצות

על ידי נחום ד. » 26 ספטמבר 2004, 23:01

קיבלתי זה עתה את ניירת חידוש הרשיון, אבל, בינתיים, החלטתי גם לרכוש אקדח במקום הנוכחי (משומש, מאדם פרטי).
מה הכי נכון לעשות? איך אני מתקדם מכאן? לחדש הרשיון עם האקדח הנוכחי? או לא? ובכלל, מה הפרוצדורה להחלפת אקדח (אני בגדר "תבחין מלפני 1996") כאשר אני קונה אותו מגורם פרטי? ומה לעשות עם האקדח הנוכחי? הרבה שאלות... מקווה שתוכלו לעזור עם כמה תשובות...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 26 ספטמבר 2004, 23:42

נחום,
ההחלטה הראשונה - האם אתה מעוניין להחליף את הכלי ? אם כן..

כדאי שתחסוך את הכסף ותבצע את ההחלפה לפני החידוש, בהנחה שיש לך תוקף לרשיון הנוכחי.

התהליך להחלפה :

1. הפקדת הנשק שלך אצל סוחר נשק מורשה (כל זמן שיש לך רשיון בתוקף) ומכירתו לסוחר וקבלת שטר מכר. על הסכום אתה יכול להתמקח עם הסוחר, מה שתסגרו בניכם או שתעביר בעלות לסוחר ותשיג קונה, תסגור עם הסוחר על סכום מסויים שיקבל הסוחר בעבור השירות שאתה מקבל. בכל מקרה, אתה יכול לבצע את התהליך רק אם הרשיון הנוכחי בר תוקף.
אפשרות ב' - לפרסם במקביל בלוח המכירות של הסליק.

2. ביצוע אימון בכלי ירייה בעל קוטר זהה לכלי שאותו אתה מתעתד לרכוש, רצוי מאוד לבצע בכלי שתרכוש, על מנת שתוכל לחוות ירי עימו טרם הרכישה, לוודא תקינות ועוד. קבלת אישור מעבר הכשרה (ההכשרה כמו לחידוש הרשיון) מאת המטווח.

3. מילוי טופס בקשה לרשיון לכלי ירייה, צירוף כל המסמכים הנדרשים והתמונות ...

4. כתיבת שטר מכר בינך לבין המוכר הפרטי, בו אתם מסכמים את פרטי המכירה והקנייה -
"אני פלוני אלמוני.. ת"ז ... בעליו החוקיים של אקדח מסוג .. מספר טבוע .. (מספר כולל אותיות כמו שמופיע ברשיון הנשק ועל גוף האקדח) בעל רשיון תקף שמספרו (מספר האסמכתא של הרשיון) מוכר למר ... ת"ז .. בתנאי שיונפק לו רשיון נשיאה מאת משרד הפנים... סכום המכירה ...ש"ח שישולם במזומן... תאריך, חתימות"

5. אפשרות אחת - צלם את הרשיון של המוכר, השאר לו את הצילום, קח ממנו את המקור.
אפשרות שנייה - שניכם ניגשים למשרד הפנים ומבצעים העברה במקום.

6. עם כל הניירת הנ"ל, אתה ניגש לפקיד הרישוי ומבצע החלפת רשיונות.

בהצלחה.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נחום ד. » 27 ספטמבר 2004, 10:57

כמו תמיד, משתתפי הפורום לא מאכזבים!

רק עוד חידוד קל של הסוגיה: לאיזה מסמכים לחידוש רשיון אני זקוק? כלומר, מה אני צריך להביא איתי למשרד הפנים?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר » 27 ספטמבר 2004, 14:47

כנס לאתר של משרד הפנים בקטגוריה של כלי יריה, והעלה מסמך לחידוש רישיון.
http://www.pnim.gov.il/
מעבר לכך, אתה מחוייב בהחתמת רופא משפחה בטופס בדיקה רפואית, שאותו תוכל להדפיס גם דרך האתר, ובמטווח בכלי באותו הקוטר (במקרה זה בנשק שלך), והחתמת מדריך הירי על טופס שאומר שעברת אימון ירי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 27 ספטמבר 2004, 16:47

נחום,
לחידוש הרשיון -
אתה זקוק לטופס שקיבלת ממשרד הפנים, כאשר אתה יכול להגיע למטווח לאחר שביקרת אצל רופא והחתמת אותו (יש הצהרת בריאות מאחורי הדף שקיבלת ממשרד הפנים) ושילמת בבנק הדואר.

אם אתה מתכוון להחלפת האקדח במשרד הפנים, אתה זקוק ל:
1. טופס בקשה לרשיון / החלפת אקדח (כנס לאתר www.tofes.gov.il , יש בדף הכניסה את הטפסים הנפוצים והנ"ל בניהם) עם תמונות והצהרת בריאות חתומה ע"י הרופא.
2. אישור מעבר אימון / הכשרה , מאת המטווח, חתום ע"י המטווח ומדריך הירי.
3. כסף במזומן.
4. הניירת מהמוכר / סוחר הנשק ואישור המכירה של האקדח הנוכחי.
בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד