אופנועים ואקדחים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כבעל אופנוע בעבר (600 DR), וכמי שרכב הרבה באיזור יו"ש, רכשתי מגנום 357 s&w - תופי שאותו נשאתי בנרתיק כתף.
למזלי, נקלעתי רק פעם אחת (בשנת 1989) לארוע בו רגמו אותי כהוגן באבנים (למי שמכיר את הכביש הצר והמפותל מבית לחם לכיוון מדבר יהודה - דיר משהו...).
על אף שביצעתי לפני כן הרבה תרגולים של שליפה וירי תוך כדי רכיבה, בחרתי למשוך ת'מצערת ולהסתלק משם במהירות האפשרית, לאחר שראיתי את כל הנוער של הכפר דולק אחריי ואת חברתי מאחור חוטפת אבן בקסדה.....
היום, קשה לי להאמין שבעל אקדח הרוכב על אופנועו ישלוף ויירה תוך כדי נסיעה, וספק רב אם בכלל יעצור לשפר עמדות ולהסתער....
למזלי, נקלעתי רק פעם אחת (בשנת 1989) לארוע בו רגמו אותי כהוגן באבנים (למי שמכיר את הכביש הצר והמפותל מבית לחם לכיוון מדבר יהודה - דיר משהו...).
על אף שביצעתי לפני כן הרבה תרגולים של שליפה וירי תוך כדי רכיבה, בחרתי למשוך ת'מצערת ולהסתלק משם במהירות האפשרית, לאחר שראיתי את כל הנוער של הכפר דולק אחריי ואת חברתי מאחור חוטפת אבן בקסדה.....
היום, קשה לי להאמין שבעל אקדח הרוכב על אופנועו ישלוף ויירה תוך כדי נסיעה, וספק רב אם בכלל יעצור לשפר עמדות ולהסתער....
- סליקאי ארד
לירות תוך כדי נסיעה זה פיתרון מצוין למי שראה 'משימה בלתי אפשרית 2' ואמר לעצמו
"שטויות, בכיף אני עושה את זה..."
נראה לכם ?! רוב האנשים לא יכולים לירות מרכב נוסע אז מאופנוע ?!
גם ה'מקצוענים' (**"*) לא יורים ונוהגים, אלא המורכב הוא זה שמחפה בעזרת נשק ארוך לרוב.
בקיץ אין בעיה לירות עם כפפות, בחורף יותר...
נרתיק פובוס חיצוני כמו תמיד רק שלפני שלובשים את המעיל (מעיל זה דבר חשוב מאד מאד מאד כי רוב הסיכויים לצערנו שנזדקק לו יותר מאשר לאקדח) אני מעביר את האקדח אל מחוץ לחולצה כך שנשארתי שוב עם שכבת הסלקה אחת...
אפשרות אחרת להתקין כנה כמו של המאג על ההאמרים או לזקנים ביננו, כמו של צ'אק במחץ הדלתא
"שטויות, בכיף אני עושה את זה..."
נראה לכם ?! רוב האנשים לא יכולים לירות מרכב נוסע אז מאופנוע ?!
גם ה'מקצוענים' (**"*) לא יורים ונוהגים, אלא המורכב הוא זה שמחפה בעזרת נשק ארוך לרוב.
בקיץ אין בעיה לירות עם כפפות, בחורף יותר...
נרתיק פובוס חיצוני כמו תמיד רק שלפני שלובשים את המעיל (מעיל זה דבר חשוב מאד מאד מאד כי רוב הסיכויים לצערנו שנזדקק לו יותר מאשר לאקדח) אני מעביר את האקדח אל מחוץ לחולצה כך שנשארתי שוב עם שכבת הסלקה אחת...
אפשרות אחרת להתקין כנה כמו של המאג על ההאמרים או לזקנים ביננו, כמו של צ'אק במחץ הדלתא
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
צריך לקחת בחשבון שחו"ח חו"ח חו"ח (איפה תקע ושקע ?!
) במקרה תאונה נרתיק כתף עלול להיות מאד מאד מסוכן כיוון שמכה חזקה או תזוזה של האקדח בזמן תאונה תפגיש אותו עם הצלעות ...
המעיל נועד לבודד את הגוף והאיברים הפנימיים מהכביש הקשה, הכידון (כן כן הכידון) וכו' במקרה של תאונה, הכנסת חפץ קהה מתחת למעיל כמוהו כגיס חמישי, סוס טרויאני וכל דימוי אחר שתרצו ...
הייתי מציע לשקול בכובד ראשון את סוג הסיכון הנ"ל.

המעיל נועד לבודד את הגוף והאיברים הפנימיים מהכביש הקשה, הכידון (כן כן הכידון) וכו' במקרה של תאונה, הכנסת חפץ קהה מתחת למעיל כמוהו כגיס חמישי, סוס טרויאני וכל דימוי אחר שתרצו ...
הייתי מציע לשקול בכובד ראשון את סוג הסיכון הנ"ל.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
דרור ,צר לי לבשר לך אולם טעית בהבנת הכתוב (או שאני טעיתי בכתיבת הנקרא
), אסור לדעתי לשים את הנשק בארגז\תא מטען וכ"ד .בעיית נגישות+במצב של יציאה מהרכב עקב תאונה .....-אתה עלול למצוא את עצמך "ערום" .

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
חברה,
נושא של תגובה לירי בזמן נסיעה תקף גם לגבי אופנועים וגם לגבי מכוניות פרטיות.
אני רוצה להעלות את הטענה, שתגובה לירי בירי עשוי להרתיע את היורים ולאפשר לנתקף להתרחק מהמקום.
יש מקומות שאפשר גם לתרגל זאת, כמו במטווח בקיסריה ועוד.
נושא של תגובה לירי בזמן נסיעה תקף גם לגבי אופנועים וגם לגבי מכוניות פרטיות.
אני רוצה להעלות את הטענה, שתגובה לירי בירי עשוי להרתיע את היורים ולאפשר לנתקף להתרחק מהמקום.
יש מקומות שאפשר גם לתרגל זאת, כמו במטווח בקיסריה ועוד.
"אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת" (פ. אלמוני)
- סליקאי זהב
Walker56 ידידי,
ירי מרכב נוסע - בין אם מכונית או אופנוע - הנו ירי מסוכן לך ולסביבה (!) בטכניקה זו נוקטים אך ורק אנשים המיומנים בכך ומאומנים היטב ובמצבים מסויימים מאוד.
אימון או שניים של ירי ממכונית יכולים להוות טעימה (שתתרום להכרה בסכנה ובקושי הטמונים בכך) ובהחלט לא יהוו משום "הסמכה" או הכשרה לירי כזה.
למיטב ידיעתי אימונים מסוג זה הנם יקרים מאוד ולכן אינם כה נפוצים, מה עוד שלצורך רכישת מיומנות בסוג ירי זה יש להתאמן הרבה, הרבה מאוד.
טוב יעשו נושאי הנשק אם ימנעו מירי תוך כדי נהיגה ברכב, שמא יפגעו בחפים מפשע, יגרמו כמעט ודאית לתאונה בהם יפגעו הם וסביר מאוד שלא יפגעו בגורם המאיים.
הישמרו לנפשותיכם !!!
ירי מרכב נוסע - בין אם מכונית או אופנוע - הנו ירי מסוכן לך ולסביבה (!) בטכניקה זו נוקטים אך ורק אנשים המיומנים בכך ומאומנים היטב ובמצבים מסויימים מאוד.
אימון או שניים של ירי ממכונית יכולים להוות טעימה (שתתרום להכרה בסכנה ובקושי הטמונים בכך) ובהחלט לא יהוו משום "הסמכה" או הכשרה לירי כזה.
למיטב ידיעתי אימונים מסוג זה הנם יקרים מאוד ולכן אינם כה נפוצים, מה עוד שלצורך רכישת מיומנות בסוג ירי זה יש להתאמן הרבה, הרבה מאוד.
טוב יעשו נושאי הנשק אם ימנעו מירי תוך כדי נהיגה ברכב, שמא יפגעו בחפים מפשע, יגרמו כמעט ודאית לתאונה בהם יפגעו הם וסביר מאוד שלא יפגעו בגורם המאיים.
הישמרו לנפשותיכם !!!
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד