מספר שאלות על הגלוק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מספר שאלות על הגלוק

על ידי net-force » 15 אוקטובר 2004, 02:04

רכשתי לפני כחודשיים גלוק 19C ואני מרוצה ביותר :)
אני מגיע למטווח לעיתים קרובות כדי להתאמן ולהגיע לתוצאות פגיעה מקסימליות
1. ברוב הפעמים אני מכוון למרכז ורוב הפגיעות נוטות לצד השמאלי של המטרה, האם ניתן לאפס את הכוונת?
2. האם כמות הכדורים שאני יורה (למרות אחזקה שוטפת של הנשק) מורידה מערך האקדח?
3. האם יש מקומות חוץ מהקנה שאסור בניקוי שהשמן יגיע אליהם?
4. גלוק נחשב לאקדח נוח ואמין ושמעתי שהרבה גורמים ביטחוניים משתמשים בו, האם זה נכון?
(רצוני לדעת מתוך סקרנות מכיוון שאת האקדח קניתי בבדיקת נוחות)

לתשובתכם אצפה
איתן
גלוק זה גלוק זה גלוק!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 15 אוקטובר 2004, 04:44

1. ברוב המקרים הבעיה היא אצל היורה ולא בכוונות - אחיזה, תמונת כוונות, עמידה נכונה ועוד. בקש ממדריך מוסמך שיעזור לך בנושא. עשה חיפוש בפורום בשביל למצוא אשכולות דומים בעניין.
2. אם וכאשר תמצא לנכון להחליף/למכור את האקדח, כמות הכדורים שירה הכלי תהיה חשובה במקצת, מצד שני, אקדח נועד לירות ואם אתה מתכוון לענוד אותו בתור תכשיט :) אז כנראה שאתה גם לא נוסע במכונית בשביל לשמור קילומטרז'ים(בלי לפגוע כמובן ידידי).
3. לא הייתי דואג בקשר לגלוק בנושא זה, אבל יותר מדי שמן=אף פעם לא עזר לאף אחד. חוץ ממנגנון ההדק שגם, יותר מדי שמן לא יעזור לו, אני בטוח שיענו לך טובים יותר אחריי.
4. אכן, הרבה גורמים משתמשים באקדח - אבל טוב לשמוע שקנית את האקדח מטעמי נוחות ולא מטעמי "התנהגות העדר", והכי חשוב - שאתה מרוצה.

*הגלוק הוא אקדח מצויין, אמין בצורה לא רגילה. מפאת השימוש הרב שנעשה בו בארץ(הרבה אוהבים אותו)יש גם 'אבא ואמא'. אני אישית לא אוהב אותו, אבל ההערכה קיימת.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 15 אוקטובר 2004, 06:32

איתן שלום וברוך בואך לסליק.

נקודות השימון של אקדחי גלוק מוצגות בתרשים הבא:
תמונה
עקרונית אקדחי גלוק הם כלים טובים, ומעט אנשים בארץ יורים כמויות ממש גדולות עד כדי פגיעה במנגנונים של הכלי. כאן בארצנו תתחיל להחליף חלקים אחרי ירי של תחמושת בשווי כ- 100,000 ש"ח.
מפאת תקציב, מעט גורמים ביטחוניים משתמשים בגלוק בארץ. בחברות שמירה הרבה קב"טים משתמשים בהם, והוא מופיע במספר יחידות מובחרות. עוד פרטים בדף הבא:
http://www.isayeret.com/weapons/handgun ... /glock.htm
כפי שעמיתי Cybrosh אמר, אין תחליף לאימון עם מדריך מוסמך. ירי לא לומדים בהתכתבות. תתפלא כמה הדרגה שקולה יכולה לשפר לך את ההישגים בירי.
בהצלחה - גלוק 19C הוא באמת כלי מעולה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 אוקטובר 2004, 07:32

להשלים את התגובה המפורטת שנתנה פה:

1. הפלסטיק של הגלוק עמיד מאד...אין חשש שיקרה לו משהו בגלל השמן
2. תעלת הנוקר של הגלוק חייבת להשאר יבשה אחרת יווצר שם "בוץ" שבסוף יאט את מהלך הנוקר ויפגע באמינות הכלי -- לכן אל תתקרב לאיזור הזה עם שמן

לגבי הנטיות השמאלניות של הגלוק שלך...וזו נטיה מוכרת בקרב בעלי הגלוק בגלל משיכת ההדק הקשה והמוזרה קצת של הכלי. ב-99% הבעיה היא ביורה ולא בכלי אבל לפעמים יכול להיות מצב של כוונת אחורית שחטפה מכה וזזה ממקומה. בפעם הבאה שאתה הולך למטווח תן לאחד המדריכים לירות בו כמה כדורים ותראה אם הבעיה קיימת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 15 אוקטובר 2004, 08:26

ארנולד כתב:כאן בארצנו תתחיל להחליף חלקים אחרי ירי של תחמושת בשווי כ- 100,000 ש"ח.

ממש לא נכון, ארנולד,
בהערכה גסה אתה מדבר על כ-90,000 כדורים, אדם היורה כזאת כמות בי להחליף לפחות מספר פעמים קפיץ מחזיר, קפיץ נוקר ועוד כמה חלקים הדורשים החלפה אחרי כ-5000-8000 מסתכן בתקלות, ולעיתים בגרימת נזק לאקדח.
אין בכך כדי לגרוע מהעובדה שסעיף זה תקף לגבי כל אקדח ולאו-דווקא בגלל שמדובר בגלוק.

ארנולד כתב:מפאת תקציב, מעט גורמים ביטחוניים משתמשים בגלוק בארץ.

:shock: :shock: :shock:
זהו "אקדח השירות" של כוחות הבטחון בישראל, פרט למשטרה, ואינני יודע מאין הגעת למסקנה הזאת.

(המרכאות סביב למושג אקדח שירות נכתבו מכיוון שבארצו הקטנטונת אין מושג שכזה, וישנן הרבה יחידות מיחידות שונות, הנושאות אקדחי שירות שונים, ולאו דווקא יחידות מיוחדות, אלא פשוט יחידות המקבלות אקדחים שונים מאלף ואחת סיבות).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ליאור45 » 15 אוקטובר 2004, 14:16

Webart, אני מקבל את התיקונים שלך בכבוד. עמכם הסליחה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gadi77 » 16 אוקטובר 2004, 17:51

למה אסור שהשמן יגיע לקנה?
אני מנקה את האקדח עם חומר Сhunk-out(נראה לי שככה קוראים לו) ואחת ההוראות שם היא לשמן שימון דק לאחר שימוש בחומר כי הוא "מייבש".
היכן אוכל למצוא מדריך לניקוי האקדח ומה הם החומרים המומלצים?

תודה ,מראש גדי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 16 אוקטובר 2004, 18:55

גדי,

שמן בקנה=התנפחות הקנה בעת הירי. מאוד לא מומלץ או בטיחותי...אלא אם כן אתה רוצה קנה, ו/או אקדח חדש.

החומר שאתה משתמש הוא Gunk-Out מבית Kleen-Bore. הוא נועד בעיקר(בין תפקידיו)כמוצר משלים לשמני ניקוי, כלומר לשימוש לאחר שאתה משתמש ב-Breakfree או Gun oil ותפקידו "לנקז" את כל מה שנשאר לאחר הניקוי. החומר מתייבש לאחר מספר דקות.

חומר לא סימפטי, מאוד רעיל, אבל אפקטיבי. אני משתמש בו פעם ב 1000-2000 כדור.

*עלה למעלה לתפריט באתר, לחיפוש - ישנם מספיק אשכולות על ניקוי הנשק, חלקיו וחומרים מומלצים.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 16 אוקטובר 2004, 19:49

גדי ,
בהמשך לתשובות לעיל - "ג'אנק אאוט" הוא חומר מייבש ממש כמו ספריי קרבורטורים. לאחר השימוש עימו, יש לשמן את הקנה שימון דק ולנגב היטב. הקנה חייב להיות יבש בחלקו הפנימי.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

שימון הקנה; תקלות כבר לאחר 8000 כדור?

על ידי Israel Kashat » 19 אוקטובר 2004, 21:58

חובה להזהיר מפניעודף שמן בקנה, יורים אינם מעריכים מה מקדם צמיגות נמוך (של השמן)
מסוגל לעולל...
ראיתי SIG226 ושמעתי על ברטה 92 בלי תקלות לאחר מספרים גבוהים בהרבה, אבל ייתכן שבסה"כ זה די אקראי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד