ניקוי נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
ניקוי נשק
שלום.
קניתי לפני מספר שבועות את האקדח הראשון שלי (HS2000)
והייתי רוצה לדעת כיצד לנקות אותו.
אני מניח שהדרך שונה מניקוי של רובה, לכן אני לא רוצה להשתמש בידע שלי
בניקוי נשק מהצבא.
קניתי תרסיס שמן, וכתוב עליו לרסס ולהשאיר למשך דקה, ואז לנגב.
השאלה שלי היא האם צריך להשיאר בכל זאת אזורים משומנים כגון בחיבורים של הצינה
או בחלקים מסוימים בתוך הנשק, או לנקות לגמרי (כמה שניתן) ולהשאיר את הנשק ללא שמן עליו.
כמו כן, בזמן שאני מנגב את השמן, יורד לי צבע חום כזה. רק בשביל להיות בטוח: זה לא התחלה
של חלודה מה שאני מנגב אלא השמן עצמו, זה הצבע שלו, נכון?
תודה
קניתי לפני מספר שבועות את האקדח הראשון שלי (HS2000)
והייתי רוצה לדעת כיצד לנקות אותו.
אני מניח שהדרך שונה מניקוי של רובה, לכן אני לא רוצה להשתמש בידע שלי
בניקוי נשק מהצבא.
קניתי תרסיס שמן, וכתוב עליו לרסס ולהשאיר למשך דקה, ואז לנגב.
השאלה שלי היא האם צריך להשיאר בכל זאת אזורים משומנים כגון בחיבורים של הצינה
או בחלקים מסוימים בתוך הנשק, או לנקות לגמרי (כמה שניתן) ולהשאיר את הנשק ללא שמן עליו.
כמו כן, בזמן שאני מנגב את השמן, יורד לי צבע חום כזה. רק בשביל להיות בטוח: זה לא התחלה
של חלודה מה שאני מנגב אלא השמן עצמו, זה הצבע שלו, נכון?
תודה
- סליקאי ארד

neXos ערב טוב
מצ"ב אשכול העוסק בניקוי נשק.
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=5073
בהצלחה
מצ"ב אשכול העוסק בניקוי נשק.
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=5073
בהצלחה
יריב
- סליקאי ארד

אני מקווה שהתרסיס שקנית הוא משולב, גם לניקוי ולא רק שמן. בכל אופן, בשביל שהנשק 'יעבוד' בצורה תקינה וחלקה הוא צריך להיות משומן(שימון דק). מסילות, מדרגה וכו'. ללא שימון נכון, תיווצר שחיקה, מעצורים ועוד.
יש לנקות את הנשק ויש לשמן את הנשק.
אותו פתרון נגד חלודה.
גם אם אתה לא יורה הרבה, ישנה התווצרות של שמן ואבק.
זה לא אומר שאתה צריך לנקות את הנשק כל יום, אבל תשמור על proper maintenance.
עוד עצה קטנה - אתה בוודאי לא הראשון ולא האחרון ששואל, ובשביל זה הפורום קיים - ולכן יש למעלה אופציית חיפוש בה ניתן לחפש אשכולות בכל נושא שתבחר. חיפוש מעמיק על ניקוי נשק היה מניב לך יותר אינפורמציה ממה שתואר פה.
יש לנקות את הנשק ויש לשמן את הנשק.
אותו פתרון נגד חלודה.
גם אם אתה לא יורה הרבה, ישנה התווצרות של שמן ואבק.
זה לא אומר שאתה צריך לנקות את הנשק כל יום, אבל תשמור על proper maintenance.
עוד עצה קטנה - אתה בוודאי לא הראשון ולא האחרון ששואל, ובשביל זה הפורום קיים - ולכן יש למעלה אופציית חיפוש בה ניתן לחפש אשכולות בכל נושא שתבחר. חיפוש מעמיק על ניקוי נשק היה מניב לך יותר אינפורמציה ממה שתואר פה.
SPS - מתקרב לשלמות...
לי יש גלוק 17.
תשמע איך אני מנקה אותו:
לאחר הירי, מוודה שהוא פרוק, ומפרק לחלקים עיקריים.
מכניס אותו מתחת לברז מיים חמים באמבטיה ומנקה פיח עם מיים וסבון (אני ממש לא צוחק)
לאחר מכן, מייבש וסופג את כל המיים, מרסס לעייפה עם תרסיס שמן (שיכנס לכל החורים) ושם אותו תחת מטלית שכל השמן העודף יטפטף החוצה.
מיבש עם פלנלית, ומעביר חותר בקנה (מברשת פסטיק + פלנלית).
ככה, הנשק גם מריח טוב, וגם נקי ומשומן.
לא הייתי ממליץ על הניקיון הנ"ל לכלים כמו ברטה, CZ או כלים שלא עמידים בפני מיים
תשמע איך אני מנקה אותו:
לאחר הירי, מוודה שהוא פרוק, ומפרק לחלקים עיקריים.
מכניס אותו מתחת לברז מיים חמים באמבטיה ומנקה פיח עם מיים וסבון (אני ממש לא צוחק)
לאחר מכן, מייבש וסופג את כל המיים, מרסס לעייפה עם תרסיס שמן (שיכנס לכל החורים) ושם אותו תחת מטלית שכל השמן העודף יטפטף החוצה.
מיבש עם פלנלית, ומעביר חותר בקנה (מברשת פסטיק + פלנלית).
ככה, הנשק גם מריח טוב, וגם נקי ומשומן.
לא הייתי ממליץ על הניקיון הנ"ל לכלים כמו ברטה, CZ או כלים שלא עמידים בפני מיים
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
השאלות (החשובות) הנשאלות כאן על ידי משתמשים חדשים - נושאי נשק טריים, מחזקות את העובדה כי יש לקבוע רמת הכשרה בסיסית אחידה ובעלת תכנים מוגדרים, אשר תכשיר את נושא הנשק להפעילו, לתחזקו ולשאתו באופן בטיחותי ומקצועי.
ההכשרה הניתנת כיום במטווחים ע"פ דרישת משרד הפנים, איננה מספיקה, ולראייה, השאלות החוזרות ונישנות בנושאי פירוק, ניקוי ותחזוקת כלי ירייה, שימוש ונשיאתם.

ההכשרה הניתנת כיום במטווחים ע"פ דרישת משרד הפנים, איננה מספיקה, ולראייה, השאלות החוזרות ונישנות בנושאי פירוק, ניקוי ותחזוקת כלי ירייה, שימוש ונשיאתם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
גלוקי, אצלנו טייסי השטיחים (כמחצית מהגנים שלי) היו קוראים לך עגל.
מילא אתה זורק את האקדח שלך למכונת כביסה (אה.. ? איזה רעיון נתתי לך?!) אבל לספר לכולם ולתת לנו הברזלנים להתקנא ככה ??
תתבייש בפינה חזק, בסיבוב הבא החומוס עליך.
neXos, הכי חשוב לא להגזים בשימון - שהאקדח לא יהיה כמו תירוץ לניוד פח שמן, לתת נגיעות במסילות וחלקים נעים, קנה יבש ומצוחצח (העברת פלנלית עד שתהיה נקיה וצחה), אם אתה משתמש בחומרים הקפד על איוורור נאות - ישנם לא מעט חומרים בעלי פוטנציאל נזק בריאותי לא מבוטל.
מילא אתה זורק את האקדח שלך למכונת כביסה (אה.. ? איזה רעיון נתתי לך?!) אבל לספר לכולם ולתת לנו הברזלנים להתקנא ככה ??
תתבייש בפינה חזק, בסיבוב הבא החומוס עליך.
neXos, הכי חשוב לא להגזים בשימון - שהאקדח לא יהיה כמו תירוץ לניוד פח שמן, לתת נגיעות במסילות וחלקים נעים, קנה יבש ומצוחצח (העברת פלנלית עד שתהיה נקיה וצחה), אם אתה משתמש בחומרים הקפד על איוורור נאות - ישנם לא מעט חומרים בעלי פוטנציאל נזק בריאותי לא מבוטל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד