הדק ישר ?????
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
הדק ישר ?????
לכמה סוגי אקדחים יש הדק "ישר" כלומר אין לו את הקימור של האצבע,
למה זה טוב ,האם זה יתרון,האם כדי להחליף לכזה ,,
למה זה טוב ,האם זה יתרון,האם כדי להחליף לכזה ,,
פחות -לרוב זה יותר,,
3 ההדקים האחרונים משמאל הם ההדקים אליהם מתכוון GUSS.
אין כאן יתרון או חיסרון אלא יותר עניין של התאמה אישית. כל המטרה היא לאפשר ליורה ללחוץ את ההדק ישר לאחור ולא למעלה, למטה או לצדדים.
יתרון נוסף של הדקים אלו הם האורכים השונים שלהם, כאשר בחירה של אורך ההדק המתאים ליורה הספציפי ממקמת את אצבע ההדק בזוית הנכונה ללחיצה אופטימאלית.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
וזה המקום להעלות את הנקודה לגבי מיקום האצבע על ההדק ..
כיצד יש להניח את האצבע על ההדק - כך שקצה כרית האצבע על ההדק, אזור החיבור בין הפרק הראשון לאמצעי או בכלל רק בעזרת הפרק האמצעי ?
כפי שדון ציין הלחיצה אמורה להתבצע כך שהלחץ המופעל הוא עם תנועת ההדק - משמעו עם ציר האקדח בתנועה ישרה אחורה ולא הפעלת לחץ אחורה בנטייה ימינה או שמאלה, מאחר ואורך האצבעות בין יורה ליורה שונה והרגישות של כל יורה באצבעות שונה, התאמת מיקום וצורת ההדק, אורך הלחיצה ומשקלה כך שיתאימו ליורה הנם שיפורים המשפיעים רבות על איכות הלחיצה .
אני יורה כאשר רק קצה האצבע על ההדק, צורה זו מאפשרת לי רגישות מקסימלית בלחיצה על ההדק, ביצוע תנועה מדויקת ובקרה על מיקום ההדק והמשקל המופעל עליו בכל רגע נתון (כך שניתן גם להתחרט בגרם האחרון לפני הירי), יתרון נוסף הקיים בלחיצה זו הנו שמירת בסיס האצבע ללא תנועה וביצוע הלחיצה כשציר התנועה הנו מה"פיקה" של האצבע, כך אני מבטיח שרק שרירי האצבע יפעלו בלחיצה ו"מנתק" אותה משאר היד.
צורת הלחיצה הזו נרכשה במהלך אימוני ירי ברובה אולימפי עם הדקים הרבה יותר עדינים, מדויקים ומהירים מאלו הקיימים באקדחים ממוצעים, והכי חשוב - ניתנים לכיוונון על ארבעה צירים שונים, משקל כל לחיצה (ראשונה/שניה למרות שכיום אני יורה ללא לחיצה ראשונה בכלל) ואורך כל לחיצה.
ואיך אתם לוחצים ?
שחר
כיצד יש להניח את האצבע על ההדק - כך שקצה כרית האצבע על ההדק, אזור החיבור בין הפרק הראשון לאמצעי או בכלל רק בעזרת הפרק האמצעי ?
כפי שדון ציין הלחיצה אמורה להתבצע כך שהלחץ המופעל הוא עם תנועת ההדק - משמעו עם ציר האקדח בתנועה ישרה אחורה ולא הפעלת לחץ אחורה בנטייה ימינה או שמאלה, מאחר ואורך האצבעות בין יורה ליורה שונה והרגישות של כל יורה באצבעות שונה, התאמת מיקום וצורת ההדק, אורך הלחיצה ומשקלה כך שיתאימו ליורה הנם שיפורים המשפיעים רבות על איכות הלחיצה .
אני יורה כאשר רק קצה האצבע על ההדק, צורה זו מאפשרת לי רגישות מקסימלית בלחיצה על ההדק, ביצוע תנועה מדויקת ובקרה על מיקום ההדק והמשקל המופעל עליו בכל רגע נתון (כך שניתן גם להתחרט בגרם האחרון לפני הירי), יתרון נוסף הקיים בלחיצה זו הנו שמירת בסיס האצבע ללא תנועה וביצוע הלחיצה כשציר התנועה הנו מה"פיקה" של האצבע, כך אני מבטיח שרק שרירי האצבע יפעלו בלחיצה ו"מנתק" אותה משאר היד.
צורת הלחיצה הזו נרכשה במהלך אימוני ירי ברובה אולימפי עם הדקים הרבה יותר עדינים, מדויקים ומהירים מאלו הקיימים באקדחים ממוצעים, והכי חשוב - ניתנים לכיוונון על ארבעה צירים שונים, משקל כל לחיצה (ראשונה/שניה למרות שכיום אני יורה ללא לחיצה ראשונה בכלל) ואורך כל לחיצה.
ואיך אתם לוחצים ?
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
הדק ישר
הדק ישר הינו הכרח בירי מדויק כאשר משקל ההדק אנו עולה על עשרות גרמים ולפעמים גם 25
גרם.
הירי מתבצא לפעמים בלחיצה מהצד בשל הרגישות הגבוהה.
נח מאד למי שמתפעל אותו.ספורטיבי לחלוטין.
גרם.
הירי מתבצא לפעמים בלחיצה מהצד בשל הרגישות הגבוהה.
נח מאד למי שמתפעל אותו.ספורטיבי לחלוטין.
LIFE BE IN IT!
- סליקאי ארד

7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד