קפיץ נוקר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חברה -- יש הסבר
איך לא חשבתי על זה קודם.
בגלוק יש קשר הדוק מאד בין הקפיץ המחזיר לבין קפיץ הנוקר.
כפי שאתם יודעים מה שמחזיק את המחלק נעול קדימה זה הכח של הקפיץ המחזיר.
בגלוק, בניגוד לכל אקדח אחר בכל פעם שאתם מושכים את ההדק, מנוף ההדק מושך את הנוקר אחורנית בכיוון הפוך לנעילת המחלק.
אם הקפיץ המחזיק קצת חלש מהרגיל, או בעל התנהגות לוגריתמית (קל בהתחלה והרבה יותר קשה בסוף) יחסית לקפיץ הנוקר אזי המחלק יזוז טיפה אחורנית בכל פעם שאתם מושכים את ההדק. התזוזה הזו של המחלק מנקודת הנעילה המוחלטת תגרום לפיזור יחסית גדול של הנפ"ם.
במקרה זה החלפת קפיץ הנוקר בקפיץ קל יותר או בעל התנהגות שונה תפתור את הבעיה כיוון שהמחלק ישאר במקומו בזמן משיכת ההדק.
א.
בגלוק יש קשר הדוק מאד בין הקפיץ המחזיר לבין קפיץ הנוקר.
כפי שאתם יודעים מה שמחזיק את המחלק נעול קדימה זה הכח של הקפיץ המחזיר.
בגלוק, בניגוד לכל אקדח אחר בכל פעם שאתם מושכים את ההדק, מנוף ההדק מושך את הנוקר אחורנית בכיוון הפוך לנעילת המחלק.
אם הקפיץ המחזיק קצת חלש מהרגיל, או בעל התנהגות לוגריתמית (קל בהתחלה והרבה יותר קשה בסוף) יחסית לקפיץ הנוקר אזי המחלק יזוז טיפה אחורנית בכל פעם שאתם מושכים את ההדק. התזוזה הזו של המחלק מנקודת הנעילה המוחלטת תגרום לפיזור יחסית גדול של הנפ"ם.
במקרה זה החלפת קפיץ הנוקר בקפיץ קל יותר או בעל התנהגות שונה תפתור את הבעיה כיוון שהמחלק ישאר במקומו בזמן משיכת ההדק.
א.
- תרמתי למען הסליק

צר לי להכזב אותך itmar אך אין דבריך נכונים
בגלוק הנעילה מתבצעת ע"י עלית הקנה בזווית שאינה מותירה שומ מירווח בין הקנה
למחלק וחלקו התחתון של הקנה לאומת משטח ההחלקה ושינוי זווית הקנה.
קשה לי להסביר זאות בכתב. אך נוצרת נעילה גאומטרית מוחלטת
נצתרך לימצוא סיבה אחרת
בגלוק הנעילה מתבצעת ע"י עלית הקנה בזווית שאינה מותירה שומ מירווח בין הקנה
למחלק וחלקו התחתון של הקנה לאומת משטח ההחלקה ושינוי זווית הקנה.
קשה לי להסביר זאות בכתב. אך נוצרת נעילה גאומטרית מוחלטת
נצתרך לימצוא סיבה אחרת
- סליקאי ארד

בוריס, תרשה לי לחזק את דבריך.
אם המחלק ינוע, ולו מעט, לאחור, כפי שמצי איתמר, תפתח נעילתו של המחלק... ומשם - הדרך לפיצוץ המחלק בפניו של היורה קצרה ביותר.
ובפועל - תנועת המחלק לאחור משחררת את נעילת האקדח ולא מאפשרת ירי, ולכן התאוריה לא יכולה להתקיים.
אם המחלק ינוע, ולו מעט, לאחור, כפי שמצי איתמר, תפתח נעילתו של המחלק... ומשם - הדרך לפיצוץ המחלק בפניו של היורה קצרה ביותר.
ובפועל - תנועת המחלק לאחור משחררת את נעילת האקדח ולא מאפשרת ירי, ולכן התאוריה לא יכולה להתקיים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
לכל המפקפקים אפשר להוכיח את זה בניסוי מאד פשוט -- אבל בשביל זה יהיה צריך להקריב קפיץ מחזיר (אולי כבר אחד שמימלא אבד עליו הכלח).
פשוט לקחת את הקפיץ המחזיר ולחתוך ממנו מספיק כריכות כדי שיחזיק את הנשק נעול אבל מספיק חלש מכדי להתנגד לכח הנגדי שמפעיל קפיץ הנוקר ולנסות. הניסוי -- פשוט ללחוץ על ההדק ולראות אם המחלק זז לאחור....
ניסוי שני: להחזיק את ההדק לחוץ לדרוך את הנשק. תוך כדי זה שמחזיקים את ההדק לחוץ למשוך את הצינה טיפה אחורה. אח"כ לשחרר את ההדק ולנסות ולמשוך את הצינה אחורה גם כן. שימו לב שהמשיכה של הצינה אחורנית במצב שקפיץ הנוקר דרוך (הדק משוך לאחור) תהיה משמעותית קלה מאשר קפיץ הנוקר משוחרר....
ולמען הסר כל ספק:
גשר ההדק בגלוק דוחף את הנוקר אחרונית בדיוק בציר התנועה של המחלק וכיוון שהנוקר קשור למחלק הוא דוחף גם אותו אחורנית. מה שגורם לשיחרור נעילת הקנה הוא תנועת המחלק אחרונית...כי אם זה לא היה קורה אז הנשק לא היה נדרך בשעת ירי וגם לא היה ניתן לדרוך אותו בצורה ידנית....
בקיצור -- אתם מוזמנים לנסות את זה בעצמכם ולהיווכח..
א.
פשוט לקחת את הקפיץ המחזיר ולחתוך ממנו מספיק כריכות כדי שיחזיק את הנשק נעול אבל מספיק חלש מכדי להתנגד לכח הנגדי שמפעיל קפיץ הנוקר ולנסות. הניסוי -- פשוט ללחוץ על ההדק ולראות אם המחלק זז לאחור....
ניסוי שני: להחזיק את ההדק לחוץ לדרוך את הנשק. תוך כדי זה שמחזיקים את ההדק לחוץ למשוך את הצינה טיפה אחורה. אח"כ לשחרר את ההדק ולנסות ולמשוך את הצינה אחורה גם כן. שימו לב שהמשיכה של הצינה אחורנית במצב שקפיץ הנוקר דרוך (הדק משוך לאחור) תהיה משמעותית קלה מאשר קפיץ הנוקר משוחרר....
ולמען הסר כל ספק:
גשר ההדק בגלוק דוחף את הנוקר אחרונית בדיוק בציר התנועה של המחלק וכיוון שהנוקר קשור למחלק הוא דוחף גם אותו אחורנית. מה שגורם לשיחרור נעילת הקנה הוא תנועת המחלק אחרונית...כי אם זה לא היה קורה אז הנשק לא היה נדרך בשעת ירי וגם לא היה ניתן לדרוך אותו בצורה ידנית....
בקיצור -- אתם מוזמנים לנסות את זה בעצמכם ולהיווכח..
א.
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב:בוריס, תרשה לי לחזק את דבריך.
דביר,
תחום הבטיחות של תנועת המחלק אחורנית מוגדר על ידי מפסק הקשר. אבל תתפלא שבגלוק וגם בכמה אקדחים אחרים ניתן למשוך את המחלק בין 3-4 מילימטר ועדיין לשחרר נקירה...
א.
- תרמתי למען הסליק

אתם מוצאים דברים מהקשרם.
1. מדובר על מקרה של קפיץ מחזיר חלש + קפיץ נוקר חזק בו המחלק יזוז איזה מילימטר אחורנית בשעה שאתם מושכים את ההדק. במצב זה תהיה נקירה כיוון שמפסק הקשר נכנס לפעולה אחרי שהמחלק זז אחרונית בערך 3-4 מילימטר. במצב זה של מחלק שלא נעול קדימה עד הסוף, יהיה לקנה חופש מסוים -- וזה ניתן לבדוק בקלות ע"י הזזת הקנה עם היד!
2. גם כאשר יש כדור בבית הבליעה והמחלק נעול קדימה עד הסוף יש לקנה חופש תנועה מסוים (קטן מאד) -- לפחות ככה זה באקדחים שיש לי. ניתן לבדוק את זה על ידי הזזת בית הבליעה ימינה ושמאלה עם האגודל. זה בדיוק ההבדל בין קנה תחרותי שהותאם CUSTOM ידנית ע"י נשק לנשק שלם לבין קנה שמיוצר ביצור סדרתי והמוני DROP IN שצריך להתאים לכל כלי נשק בלי התאמות ידניות.
בכל מקרה -- נסו את הניסויים שהצעתי לכם ותיווכחו בעצמכם -- אין טוב ממראה עיניים.
א.
1. מדובר על מקרה של קפיץ מחזיר חלש + קפיץ נוקר חזק בו המחלק יזוז איזה מילימטר אחורנית בשעה שאתם מושכים את ההדק. במצב זה תהיה נקירה כיוון שמפסק הקשר נכנס לפעולה אחרי שהמחלק זז אחרונית בערך 3-4 מילימטר. במצב זה של מחלק שלא נעול קדימה עד הסוף, יהיה לקנה חופש מסוים -- וזה ניתן לבדוק בקלות ע"י הזזת הקנה עם היד!
2. גם כאשר יש כדור בבית הבליעה והמחלק נעול קדימה עד הסוף יש לקנה חופש תנועה מסוים (קטן מאד) -- לפחות ככה זה באקדחים שיש לי. ניתן לבדוק את זה על ידי הזזת בית הבליעה ימינה ושמאלה עם האגודל. זה בדיוק ההבדל בין קנה תחרותי שהותאם CUSTOM ידנית ע"י נשק לנשק שלם לבין קנה שמיוצר ביצור סדרתי והמוני DROP IN שצריך להתאים לכל כלי נשק בלי התאמות ידניות.
בכל מקרה -- נסו את הניסויים שהצעתי לכם ותיווכחו בעצמכם -- אין טוב ממראה עיניים.
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:בכל מקרה -- נסו את הניסויים שהצעתי לכם ותיווכחו בעצמכם -- אין טוב ממראה עיניים.
ניסיתי... בהתחלה בעדינות... אח"כ בכח... לא זז לי הקנה, גם לא בית הבליעה... פרקתי את האקדח... ניסיתי שוב... אני לא מצליח להזיז את הקנה
מה עוד אפשר לעשות ולמי אפשר לפנות בעניין
(בדיחה, כאילו, למי שחסר לו חוש הומור...)
Webart - דביר, מייסד הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד