HK USP Compact 0.45
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
HK USP Compact 0.45
אני חושב ששאלתי בדיוק את אותה השאלה בפורום לפני כשנה (או שרק נדמה לי? לא מוצא את ההודעה).
מכל מקום, אני מתלבט עוד מאז לגבי החלפת הנשק הנוכחי שלי (USP 9). אני כל כך אוהב אותו שהמחליף שלו צריך להיות לפחות באותה רמה - וזה קשה...
על הנייר, ה- USP קומפקט 45 נראה עונה על כל הצרכים שלי: קטן יותר, עבה יותר
ועדיין HK. האם מישהו מכיר\ירה בנשק הזה?
מישהו מכיר ביקורות עליו (חיפשתי בגוגל ולא מצאתי ביקורות של ממש)?
מישהו מכיר אלטרנטיבה טובה ברמה של HK?
מאיר רוט יכול להביא אותו אם אבקש, אבל זה תענוג לא זול - כ - 6,300 ש"ח.
אני יורה הרבה שנים 9 מ"מ ומאד בא לי לעבור ל - .45. כן כן, אני יודע ש - 9 מ"מ אמור להספיק, אבל אני איכשהו (ביחוד מאז מקרה שלוש - נדמה לי שהוא היה ימ"מניק - שירה עם HP 9 מ"מ כמה כדורים טובים בטורסו של מחבל, וההוא פשוט התקרב ודקר את שלוש למוות) מרגיש שאני רוצה איזו תוספת לקוטר.
אגב, גלוק ופרה-אורדננס הם לא אופציה: הייתי בעליו של גלוק 19, ונפטרתי ממנו בגועל נפש, ויריתי לא מעט בפרה אורדננס ולא אהבתי אותו. חוץ מזה, יריתי בבול 5, והוא היה נפלא ביד ופגע נהדר, אבל 3 מעצורים ב - 100 כדור זה יותר מדי לטעמי.
תודה מראש.
מכל מקום, אני מתלבט עוד מאז לגבי החלפת הנשק הנוכחי שלי (USP 9). אני כל כך אוהב אותו שהמחליף שלו צריך להיות לפחות באותה רמה - וזה קשה...
על הנייר, ה- USP קומפקט 45 נראה עונה על כל הצרכים שלי: קטן יותר, עבה יותר
מישהו מכיר ביקורות עליו (חיפשתי בגוגל ולא מצאתי ביקורות של ממש)?
מישהו מכיר אלטרנטיבה טובה ברמה של HK?
מאיר רוט יכול להביא אותו אם אבקש, אבל זה תענוג לא זול - כ - 6,300 ש"ח.
אני יורה הרבה שנים 9 מ"מ ומאד בא לי לעבור ל - .45. כן כן, אני יודע ש - 9 מ"מ אמור להספיק, אבל אני איכשהו (ביחוד מאז מקרה שלוש - נדמה לי שהוא היה ימ"מניק - שירה עם HP 9 מ"מ כמה כדורים טובים בטורסו של מחבל, וההוא פשוט התקרב ודקר את שלוש למוות) מרגיש שאני רוצה איזו תוספת לקוטר.
אגב, גלוק ופרה-אורדננס הם לא אופציה: הייתי בעליו של גלוק 19, ונפטרתי ממנו בגועל נפש, ויריתי לא מעט בפרה אורדננס ולא אהבתי אותו. חוץ מזה, יריתי בבול 5, והוא היה נפלא ביד ופגע נהדר, אבל 3 מעצורים ב - 100 כדור זה יותר מדי לטעמי.
תודה מראש.
- תרמתי למען הסליק

לא ממקור ראשון, אבל זה מה שיש לי להציע.
ממספר חברים שירו בUSP 45 (לא קומפקט !) עלו רשמים חיוביים ואוהדים, גם מאלה שאינם נמנים על חובבי הקלר. את ה- 23 אהבו הרבה יותר, אבל הוא לא ממש פרקטי וזה בלשון המעטה. היו 2 שלא אהבו, בעיקר בגלל גובה הצינה (גם ב- 9 וגם ב- 45) ומעט בגלל סלידה מפריכות ההדק (המדרגה ההיא שאני כ"כ אוהב ויש כאלה שממש שונאים) אבל זו גם שאלה של טעם.
6300 זה הרבה כסף, אבל הכל יחסי למה שאתה מוכן לשלם ומה אתה מקבל, נכון ?!
אם אתה רגיל ל- USP בעיקר בתחום האמינות, תתקשה להתרגל להתפנקויות של ה- M5.
.45 מול 9 מול מיקום פגיעה, זו שאלה גדולה, .45 עדיף בפקטור אבל הכל תיאורטי עד לאירוע המסויים שאני מקווה בשבילך ובשביל כולם שלא נעבור אף פעם.
לי היה USP 9X19 שמאוד אהבתי ומבחינתי היה אחד האקדחים המוצלחים יותר, עד שעבר לידיים אוהבות אחרות, כך שאני משוחד לגמרי ומבין אותך.
בכל מקרה בהצלחה ! (ואם אתה קונה 45. קומפקט אני מחכה לסיבוב
)
ממספר חברים שירו בUSP 45 (לא קומפקט !) עלו רשמים חיוביים ואוהדים, גם מאלה שאינם נמנים על חובבי הקלר. את ה- 23 אהבו הרבה יותר, אבל הוא לא ממש פרקטי וזה בלשון המעטה. היו 2 שלא אהבו, בעיקר בגלל גובה הצינה (גם ב- 9 וגם ב- 45) ומעט בגלל סלידה מפריכות ההדק (המדרגה ההיא שאני כ"כ אוהב ויש כאלה שממש שונאים) אבל זו גם שאלה של טעם.
6300 זה הרבה כסף, אבל הכל יחסי למה שאתה מוכן לשלם ומה אתה מקבל, נכון ?!
אם אתה רגיל ל- USP בעיקר בתחום האמינות, תתקשה להתרגל להתפנקויות של ה- M5.
.45 מול 9 מול מיקום פגיעה, זו שאלה גדולה, .45 עדיף בפקטור אבל הכל תיאורטי עד לאירוע המסויים שאני מקווה בשבילך ובשביל כולם שלא נעבור אף פעם.
לי היה USP 9X19 שמאוד אהבתי ומבחינתי היה אחד האקדחים המוצלחים יותר, עד שעבר לידיים אוהבות אחרות, כך שאני משוחד לגמרי ומבין אותך.
בכל מקרה בהצלחה ! (ואם אתה קונה 45. קומפקט אני מחכה לסיבוב
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
עד כמה
שזכור לי מקרה ה"שלוש" או איך שאתה קורה לו היה ב1990 אחרי "ארועי הר הבית" המקרה היה עם הלוחם צ'רלי שלוש בשכונת בקעה בירושלים והוא ירה בברטה 0.22
ולא כמו שהזכרת
ולא כמו שהזכרת
- סליקאי ארד

בנוגע לצ'רלי שלוש
הרצתי בגוגל וזה מה שמצאתי (פורום fresh ולא מקור מוסמך, אבל מסתדר עם מה שאני זוכר):
"שוטר ימ"מ צ'רלי שלוש ז"ל היה בחופשה בעת ששמע קולות מהרחוב למטה. הנ"ל לקח את נישקו האישי, אקדח מסוג FN בקוטר 9 מ"מ וירד למטה לבוש בבגדי ספורט. התמונה שהוא ראה היתה של ערבי, מחבל, החמוש בסכין ארוכה ואדומה מדם ומשתולל בטירוף. השוטר צעק לערבי לעצור, הנ"ל ראה אותו והסתער עליו בחמת זעם. השוטר ירה ירייה באוויר ומשלא נענה, כיוון לרגליו של המחבל וירה. הוא פגע כדור אחד בכל ירך, אבל המחבל, שהיה בהשפעת חומרים כימיים והיה בעצמו בהתקף טירוף לא נעצר. כוח העצירה של תחמושת ה- 9 מ"מ לא הספיק על מנת להפיל את התוקף שהיה כאמור גם בהשפעת חומרים כימיים, והנ"ל הצליח להגיע אל השוטר, ותוך כדי נפילה עליו הצליח להחדיר בו את הסכין ולהורגו."
אז זה לא היה בטורסו כמו שחשבתי, אבל זה בהחלט היה עם 9 מ"מ.
"שוטר ימ"מ צ'רלי שלוש ז"ל היה בחופשה בעת ששמע קולות מהרחוב למטה. הנ"ל לקח את נישקו האישי, אקדח מסוג FN בקוטר 9 מ"מ וירד למטה לבוש בבגדי ספורט. התמונה שהוא ראה היתה של ערבי, מחבל, החמוש בסכין ארוכה ואדומה מדם ומשתולל בטירוף. השוטר צעק לערבי לעצור, הנ"ל ראה אותו והסתער עליו בחמת זעם. השוטר ירה ירייה באוויר ומשלא נענה, כיוון לרגליו של המחבל וירה. הוא פגע כדור אחד בכל ירך, אבל המחבל, שהיה בהשפעת חומרים כימיים והיה בעצמו בהתקף טירוף לא נעצר. כוח העצירה של תחמושת ה- 9 מ"מ לא הספיק על מנת להפיל את התוקף שהיה כאמור גם בהשפעת חומרים כימיים, והנ"ל הצליח להגיע אל השוטר, ותוך כדי נפילה עליו הצליח להחדיר בו את הסכין ולהורגו."
אז זה לא היה בטורסו כמו שחשבתי, אבל זה בהחלט היה עם 9 מ"מ.
- תרמתי למען הסליק

אין!
אין כמו 0.45, אין כמו USP (מאוד אוהב לעומת אחרים)וכמובן שאין כמו HK(יש אומרים ש-USP הוא לא HK).
יצא לי לראות רק שני USP Compact ואף אחד מהם לא היה ב-45., לעומת זאת, יריתי ב-45. שהיה FUll Size ונהניתי עד מאוד.
לדעתי 45. הוא שיקול בעיקר, כספי - אחרת ידידי, כולנו היינו מסתובבים עם 45
והמחיר, אכן גבוה...אבל - א. זה מאיר רוט, ואתה מקבל תמורה מלאה לכספך. ב. זה HK...
ג. אין לי מה להוסיף
יצא לי לראות רק שני USP Compact ואף אחד מהם לא היה ב-45., לעומת זאת, יריתי ב-45. שהיה FUll Size ונהניתי עד מאוד.
לדעתי 45. הוא שיקול בעיקר, כספי - אחרת ידידי, כולנו היינו מסתובבים עם 45
והמחיר, אכן גבוה...אבל - א. זה מאיר רוט, ואתה מקבל תמורה מלאה לכספך. ב. זה HK...
ג. אין לי מה להוסיף
SPS - מתקרב לשלמות...
הרחבה בנושא עלות:
עלות הנשק לא מסתכמת ומסתיימת בעלות קניית הנשק.
עם כל נשק, ועל אחת כמה וכמה - נשק חדש לרוכש, יש להתאמן בצורה אינטנסיבית כדי להגיע לרמת שליטה נאותה.
עם ההגעה לרמה הרצויה, יש לשמור עליה - הווה אומר אימונים נוספים.
האימונים בנשק בקוטר 0.45 יקרים מאלה בקוטר 9, ויש להביא זאת בחשבון !!!
מנסיון.
עלות הנשק לא מסתכמת ומסתיימת בעלות קניית הנשק.
עם כל נשק, ועל אחת כמה וכמה - נשק חדש לרוכש, יש להתאמן בצורה אינטנסיבית כדי להגיע לרמת שליטה נאותה.
עם ההגעה לרמה הרצויה, יש לשמור עליה - הווה אומר אימונים נוספים.
האימונים בנשק בקוטר 0.45 יקרים מאלה בקוטר 9, ויש להביא זאת בחשבון !!!
מנסיון.
- סליקאי זהב

- תרמתי למען הסליק

חבלני כתב:תבדקו את עצמכם לגבי המקרה של שלוש ז"ל אתם לא בכוון
מסכים איתך ב-100% שלוש ז"ל כיוון את הירי שלו לעבר רגלי אותו מחבל מתוך תקווה "לעצור" אותו. אני לא חושב שבנסיבות הקיימות 0.45 היה משנה את התמונה...
מה משביא אותנו בחזרה למשפט הנדוש עד כדי בחילה (אבל נכון)... המיקום חשוב יותר מאשר הקוטר.
א.
- תרמתי למען הסליק

אין ויכוח שאם שלוש ז"ל ירה לכיוון הרגליים, גם 45. לא היה עוזר. אולי 357. מגנום...
מכל מקום, גם אם היתרון הוא פסיכולוגי גרידא, אני אעבור ל - 45. ולו בשל התחושה שאם חס וחלילה אאלץ לירות במישהו, אשפר את סיכויי הניטרול אפילו במעט. והרי ידוע שמצבו הנפשי של הירוה חשוב מאין כמוהו. לכן עדיף לי לדעת שעשיתי את המכסימום מבחינת חומרה והכשרה לניטרול הסכנה, גם אם זה יעלה לי יותר באימונים ובכסף.
חבלני, אם אנחנו לא בכיוון (אני בטוח לא בכיוון) אז בוא תבהיר את מה שאתה יכול ומותר לך להבהיר בנוגע למקרה שלוש ז"ל. זה מעניין לא רק אותי, לדעתי.
מכל מקום, גם אם היתרון הוא פסיכולוגי גרידא, אני אעבור ל - 45. ולו בשל התחושה שאם חס וחלילה אאלץ לירות במישהו, אשפר את סיכויי הניטרול אפילו במעט. והרי ידוע שמצבו הנפשי של הירוה חשוב מאין כמוהו. לכן עדיף לי לדעת שעשיתי את המכסימום מבחינת חומרה והכשרה לניטרול הסכנה, גם אם זה יעלה לי יותר באימונים ובכסף.
חבלני, אם אנחנו לא בכיוון (אני בטוח לא בכיוון) אז בוא תבהיר את מה שאתה יכול ומותר לך להבהיר בנוגע למקרה שלוש ז"ל. זה מעניין לא רק אותי, לדעתי.
- תרמתי למען הסליק

גלעד... על משקל חשבת?
קולט או דומיו אקדחים נחמדיו ואמינים מאד -- אבל להסחב כל היום עם כלי כזה זה, זה תענוג מפוקפק ביותר וכל זה בשביל 7-8 כדורים במחסנית.
חלופה לא פחות אטרקטיבית ל-USP COMPCT זה גלוק 30 (למי שמוכן לסבול את ההדק), או PARA P12 (אקדח קצת כבד אבל מעולה).
א.
קולט או דומיו אקדחים נחמדיו ואמינים מאד -- אבל להסחב כל היום עם כלי כזה זה, זה תענוג מפוקפק ביותר וכל זה בשביל 7-8 כדורים במחסנית.
חלופה לא פחות אטרקטיבית ל-USP COMPCT זה גלוק 30 (למי שמוכן לסבול את ההדק), או PARA P12 (אקדח קצת כבד אבל מעולה).
א.
- תרמתי למען הסליק

ככל הזכור לי, צ'רלי שלוש הי"ד היה בתקופת הארוע בקורס קצינים, ולכן היה חמוש בברטה 0.22 ולא באקדח 9 מ"מ. כאשר הוא הגיע לארוע, הוא לא היה בטוח שהאיש מולו הוא אכן המחבל (המחבל הסתיר את הסכין מאחורי הגב) ולכן ביצע לעברו נוהל מעצר חשוד, קרא לו לעצור, ומשזה לא עצר ירה בו ברגליו. כאשר הוא התקרב למחבל ששכב על הרצפה, המחבל הוציא את הסכין ודקר אותו.
I think, therefore I am. I think
גלעד....
כן יריתי ב-G30 ובאופן עקרוני אני לא ממליץ על משהו שלא עבר אישית דרך הידים שלי.
לגבי הרתע.. כן רתע עצבני, אבל לא פחות מאשר ל-USP COMPACT או כל 0.45 קצוץ קנה. בסך הכל לא מי יודע מה נורא, ואפילו פחות מעצבן מאשר 0.40 קומפקט.
לגבי G21 אני מסכים אתך. זה אחד מאקדחי ה-0.45 בעלי הרתע היותר נסבלים.
האקדח 0.45 הקומפקטי שהכי נהניתי לירות בו אי פעם היה ה-P12 של איציק אריאל עצמו.
הוא בנה בשבילו אקדח עם בושינג קוני וקומפנסטור זעיר של תא אחד...היה ממש תענוג.
א.
כן יריתי ב-G30 ובאופן עקרוני אני לא ממליץ על משהו שלא עבר אישית דרך הידים שלי.
לגבי הרתע.. כן רתע עצבני, אבל לא פחות מאשר ל-USP COMPACT או כל 0.45 קצוץ קנה. בסך הכל לא מי יודע מה נורא, ואפילו פחות מעצבן מאשר 0.40 קומפקט.
לגבי G21 אני מסכים אתך. זה אחד מאקדחי ה-0.45 בעלי הרתע היותר נסבלים.
האקדח 0.45 הקומפקטי שהכי נהניתי לירות בו אי פעם היה ה-P12 של איציק אריאל עצמו.
הוא בנה בשבילו אקדח עם בושינג קוני וקומפנסטור זעיר של תא אחד...היה ממש תענוג.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד