מכירים כדורים ששמם BLACK TALON?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מכירים כדורים ששמם BLACK TALON?

על ידי Sharp Shoter » 10 דצמבר 2004, 21:17

יש לכם במיקרה תמונות של הכדורים הנ"ל....לי אישית כמה שניסיתי לא יצא לי לימצוא תמונות,אז אם אפשר עזרה.

לפי מה שהבנתי כדורים אלו לא חוקיים.... למה?

תודה מראש.
"אם לא תחשוב קדימה,תישאר מאחורה"

"ס-ג-ו-ל ב-ד-ם ,, ס-ג-ו-ל ב-נ-ש-מ-ה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 10 דצמבר 2004, 21:34

הבלאק טלון הוא בסך הכל עוד סוג של כדור ראש חלול שיצר מחלוקת רבה. הוא דומה למדי להידרה שוק. ייצורו הופסק בשל סיקור שלילי בעיתונות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דרור_ע » 10 דצמבר 2004, 21:46

אני חושב שהנושא עלה כבר בעבר. היום מיוצר כדור דומה תחת השם RANGER SXT
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

פירוט

על ידי אישגדול » 11 דצמבר 2004, 00:39

הבלאק טאלון הוא השם המסחרי של כדור שפותח ע"י חברת ווינצ'סטר בתחילת שנות התשעים. הפיתוח החדש שהופיע בו, היה שמעטפת הקליע תוכננה להפתח כמו פרח בעת הפגיעה, וליצור קצוות חדים אשר יגדילו את אפקט הפגיעה.
בעקבות כתבה בטלוויזיה אשר תיארה אותו בסופרלטיווים מסוג "הכדור הקטלני ביותר שיוצר אי פעם" (אני לא זוכר את הניסוח המדוייק) התעוררה מחאה נגדו, בין השאר גם מאיגוד המנתחים האמריקני שחששו שבעת טיפול הקצוות החדים עלולים לפצוע את המנתח, ולהגביר את הסיכון שלו להדבק במחלות זיהומיות.
למיטב זכרוני, בעקבות ההד הציבורי הוטל על הכדור הנ"ל מס מטורף, אשר הוריד אותו למעשה מהמדפים. במקומו ווינצ'סטר מוכרת היום את הכדור SXT. אני לא בטוח מה ההבדלים ביניהם.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

תודה

על ידי Sharp Shoter » 11 דצמבר 2004, 11:48

תודה...
"אם לא תחשוב קדימה,תישאר מאחורה"

"ס-ג-ו-ל ב-ד-ם ,, ס-ג-ו-ל ב-נ-ש-מ-ה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: פירוט

על ידי itamar » 12 דצמבר 2004, 22:53

אישגדול כתב:למיטב זכרוני, בעקבות ההד הציבורי הוטל על הכדור הנ"ל מס מטורף, אשר הוריד אותו למעשה מהמדפים. במקומו ווינצ'סטר מוכרת היום את הכדור SXT. אני לא בטוח מה ההבדלים ביניהם.

למיטב ידיעתי לא הוטל שום מס על התחמושת הזו מעבר למה שיש על כל תחמושת אחרת.

1. ווינצסטר החליטה להוריד אותה מהמדפים כדי להגן על עצמה מתביעות
2. האזרחים הפסיקו לרכוש את התחמושת הזו כדי לא לחשוף עצמם לתביעות.
3. התחמושת נמכרת ובשימוש יחידות משטרה שונות בארה"ב, משווקת בקופסאות שכתוב עליהן FOR LEO USAGE ONLY. כיוון שאין שום מניעה חוקית לרכוש/למכור אותה לציבור הרחב אז כל אחד יכול לקנות אותה.
4. המחיר המופקע שהתחמושת נמכרת בארה"ב זה תוצאה של היצע וביקוש. כיוון שהתחמושת אינה מיוצרת בכמיות גדולות ואינה זמינה בכל מקום -- מחירה בהתאם.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דרור_ע » 12 דצמבר 2004, 23:28

ועל זה נאמר:
We don't need gun control, we need bullet control (באולינג לקולומבאין)
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 13 דצמבר 2004, 08:45

דרור_ע כתב:ועל זה נאמר:
We don't need gun control, we need bullet control (באולינג לקולומבאין)

ה-BLACK TALON הוא פשוט חלמאות של מחלקת השיווק של ווינצסטר, משום שמדובר בכדור לא פחות קטלני ומזיק (אם יש בכלל דבר כזה) מאשר של שאר החברות המתחרות. אם תסתכל בתמונות של קליעים פתוחים אז תראה שהשוליים שלהם לא פחות חדים וחותכים מאשר BT, ושהם גורמים לא פחות נזק. אבל מה....

1. ווינצסטר "השכילו" לבחור בשם שהוא אינו פוליטיקלי קורקט (טפרים שחורים)
2. בחרו בצבע קליע שחור שהוא גם לא כל כך פוליטקלי קורקט
3. הגדילו לעשות ועל האריזה השחורה של התחמושת עוד הדפיסו תמונה מאיימת של טפרים שלופים של פנתר שחור.

בקיצור יצרו ברוב טיפשותם דימוי של תחמושת קטלנית במיוחד והביאו על עצמם את הצרה הזו.

וכבדרך אגב, גם לך בתור אזרח לא מומלץ להשתמש בתחמושת שתוכננה מראש או שונתה כדי לגרום נזק גדול מדי (תחמושת נפיצה, רעילה, וכו) כיוון שהמנדט שלך לשימוש בנשק הוא "לעצור תקיפה" או "לנטרל את התוקף" ולא לחסל אותו. כמובן שהתהליך הזה יכול להביא לפטירתו של התוקף, אבל זהו תוצר לואי של "הניטרול" ולא המטרה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 13 דצמבר 2004, 12:20

itamar כתב:וכבדרך אגב, גם לך בתור אזרח לא מומלץ להשתמש בתחמושת שתוכננה מראש או שונתה כדי לגרום נזק גדול מדי (תחמושת נפיצה, רעילה, וכו) כיוון שהמנדט שלך לשימוש בנשק הוא "לעצור תקיפה" או "לנטרל את התוקף" ולא לחסל אותו. כמובן שהתהליך הזה יכול להביא לפטירתו של התוקף, אבל זהו תוצר לואי של "הניטרול" ולא המטרה.

א.

כאזרח, אתה יכול להשתמש בכל תחמושת שקנית באופן חוקי.
ההמלצה שלך נכונה בעיקר לארה"ב, ששם השיטה עובדת אחרת.

כאן, במידה והירי היה מוצדק מבחינה חוקית, וכידוע יש מעט מאד מצבים כאלו, איש לא יבדוק את הקליעים. לעומת זאת, אם הירי לא היה מוצדק, גם שימוש בקליעים עשויים ממסטיק בזוקה לא יחלצו אותך מהתסבוכת.

מי שמעוניין להשקיע 5.5 ש"ח לכדור 9X19 - יכול לרכוש כדורי RANGER SXT בחנויות הנשק המובחרות. רוב המטווחים הסגורים לא יאפשרו לירות אותם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 13 דצמבר 2004, 15:59

DONDUCK,

אני לא בטוח בכלל.
במקרה של ירי לא מוצדק שימוש בתחמושת מסחרית (כולל תחמושת ראש חלול מכל סוג שהוא) לא ישפר את מצבך אך גם לא יסבך אותך יותר. מקסימום תואשם בהריגה או בחבלה גופנית חמורה.

אני חושב שהתוצאה תהיה שונה לגמרי אם לדוגמא טרחת ומילאת את החלל של הכדור HP באיזה רעל קטלני -- כיוון שפה הוכחת והראית כוונה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 13 דצמבר 2004, 17:03

itamar כתב:DONDUCK,

אני לא בטוח בכלל.
במקרה של ירי לא מוצדק שימוש בתחמושת מסחרית (כולל תחמושת ראש חלול מכל סוג שהוא) לא ישפר את מצבך אך גם לא יסבך אותך יותר. מקסימום תואשם בהריגה או בחבלה גופנית חמורה.

אני חושב שהתוצאה תהיה שונה לגמרי אם לדוגמא טרחת ומילאת את החלל של הכדור HP באיזה רעל קטלני -- כיוון שפה הוכחת והראית כוונה.

א.

איתמר, הצלחת לבלבל אותי. לא ברור כלל מדבריך באיזה גישה אתה תומך ובכל זאת אתייחס לדבריך מתוך הנחת עבודה שאתה ממשיך לדבוק בכוונתך המקורית.

וכבדרך אגב, גם לך בתור אזרח לא מומלץ להשתמש בתחמושת שתוכננה מראש.. ..כדי לגרום נזק גדול מדי

מה זה נזק גדול מדי ?

אף אחד (מבאי הפורום לפחות - אני מניח) אינו טורח לרכוש בשוק השחור אורניום למילוי החוד החלול או "לשפצ"ר" את הקליע תוך הפיכתו לקטלני יותר ע"י הוספת סטריכנין לדוגמא.

האם יש בידך התייחסות פורמאלית, פסק דין, תקנה, תקדים או כל תמיכה בכך ששימוש בתחמושת כגון BT או דומיה עשוי לגרום להחמרת מצבו המשפטי של מי שהשתמש באירוע כלשהוא בתחמושת שרכש כחוק ???

שימוש לא מוצדק בנשק יסבך אותך בצרות גם אם השתמשת בתחמושת שאומרת סליחה לפני החדירה ותודה אחרי היציאה.

שימוש מוצדק בנשק בהתאם לנסיבות, יאפשר לך להופיע בתמונה עם המפכ"ל לוחץ את ידך בעמוד 3 של מעריב, גם אם ירית תחמושת BT מחוזקת +P+.

למרות ששמעתי פעמים רבות טענות מטענות שונות בנושא, מעולם לא הצליח להוכיח לי איש את השפעת סוג התחמושת על עצם הרשעה בדין או חומרת העונש.

(ברצוני לציין שמזה זמן רב אינני נושא תחמושת מיוחדת כלשהיא וגם אין לי מניות או דיווידנדים באף אחת מהחברות היצרניות לצערי). :wink:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי joejoe » 13 דצמבר 2004, 17:16

בלאקטלון הוא הגירסה של חברת פדראל לריינג'ר של ווינצ'סטר שבמקור נועד לשוק המוסדי ולא לפרטי.
לאחר שיצאו הבלאקטלון של פדראל לשוק הוציאו גם ווינצ'סטר את הריינג'ר שלהם לשוק.
מדובר בהולופוינט עם שוליים חדים דמויי מסור צבועים בשחור.
עד כמה שאני יודע לארץ הפסיקו להביא אותם כי כל השוק הזה בארץ מאז 95 בשפל וכולם מפחדים למכור תחמושת מעוררת מחלוקת.
הכל עניין של כדאיות.
עמית
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 13 דצמבר 2004, 18:30

למי שמעוניין לקרוא טיפה יותר...
http://www.allsafedefense.com/Special_P ... etTest.htm
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pilot » 13 דצמבר 2004, 18:33

רק מה, אני לא ממש משוכנע לגבי המשפט האחרון שלהם....

אם יש לו סימוכין בשטח או שזה סתם גחמה של הכותב...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 13 דצמבר 2004, 19:56

צעדן..

אני מודה לך שהבהרת את דברי בצורה יותר טובה.

1. שימוש בתחמושת מסחרית כלשהי ובכלל זה כל כדור HP לא יוריד ולא יעלה במקרה של ירי מוצדק.

2. שימוש בתחמושת פיראטית מסוג כשלהו יסבך אותך בכל מקרה..

לגבי שימוש בתחמושת HP במקרה של ירי בלתי מוצדק אני לא מכיר שום תקדימים בארץ אבל זה לא אומר שלא יהיו.

אני חושב שהסיבות לך הן:
- שברוך השם, אנחנו לא חברה שמרבה לירות אחד בשני כמו ידידנו בארה"ב
- רוב המקרים של הירי פה הם מבוססי פח"ע
- ברוב מקרי הפשע שמעורב בהם שימוש בנשק חם לא נעשה שימוש בתחמושת HP לרוב זה תחמושת צהלית גנובה

אני חושב שבהחלט יכול להיות מצב בו אזרח נפגע מתחמושת HP ומבסס לו תביעת נזיקין אזרחית סביב הטיעון של הנזק המוגבר שתחמושת זו גורמת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד