לקראת התחרות הקרובה.
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
לקראת התחרות הקרובה.
חברים.
לאחר שהוכח שניתן לבצע תחרות מאורגנת בכיף, אני פונה למארגני התחרות הקרובה להפנים את הלקחים ולישמם ללא פשרות בתחרות הבאה.
דגש ראשון הוא בטיחות. הלקח העיקרי שלמדתי בתחרות האחרונה שגם בארזים נפלה שלהבת. יש תחושה של סלחנות יתר ואף שאיני רוצה להישמע נביא זעם, אני חרד שאנו לפני אסון.
השיטה פשוטה לישום, והמטלה היחידה היא הקפדה על ביצוע ההנחיות.
א] רישום מראש בלבד !!!!
ב] חלוקה לסקוודים מראש. כאשר החלוקה היא על פי מטווח ולא על פי תרגיל (לדוגמה, אם יש 2 תרגילים בטונל - יבוצע ע"י סקווד אחד).
ג] תנועת הקבוצות תהיה ברצף גיאוגרפי, חסל סדר היהודי הנודד. התרגילים חייבים להיבנות (או לפחות להיות מוגדרים במחשב) בסדר רציף.
ד] שופטים ובעלי תפקידים יירו בנפרד משאר היורים. או לפני התחרות או לאחר התחרות. חשוב לזכור ששופטים מבצעים עבודה קשה במהלך היום, ויש לתת להם את האפשרות גם לירות באופן הולם.
ה] סקווד הוא קבוצה סגורה. נקודה! . אין לאפשר ל-"טרמפיסטים" מכל סוג להתערב בסקווד במהלך הירי. בצורה זו משיגים שקט ושלווה של היורים, אין מתחים הן בין היורים והן בין השופטים ליורים. ולראייה , בתחרות האחרונה, בתרגיל הקשה ביותר (תרגיל 3) סיימנו אותו כל כך מהר שאפילו איפשרנו ליורים לירות לשם ה-FUN כאוות נפשם והכל עם חיוך וברוח טובה.
כל היורים חייבים להיות נוכחים בתחילת התרגיל ובסיומו. (בדיקת נוכחות).
ו] צוות שופטים יעיל ומיומן, ואם יש צורך, אף לתגבר תרגילים ארוכים בשופט נוסף.
ז] יורה שנפסל על עבירת בטיחות, אין לאפשר לו להמשיך לירות (FUN). גם אני חטאתי במתן אישורים, לצערי המסר לא הופנם ונוצרה זילות בהתיחסות לבטיחות.
ח] דפי שיפוט מודפסים מראש על פי הסקוודים מקלים ומייעלים את עיבוד התוצאות ומונעים עירעורים ומפח נפש מכל הצדדים, ושוב , נדרש הקפדה על רישום מראש.
120 יורים במשך יום חורפי אחד המתחיל בשעה 8 בבוקר,
לדעתי מעט צפוף מידי. מתי יירו השופטים? בחושך?
נא התיחסותם ורעיונותכם.
יונה
לאחר שהוכח שניתן לבצע תחרות מאורגנת בכיף, אני פונה למארגני התחרות הקרובה להפנים את הלקחים ולישמם ללא פשרות בתחרות הבאה.
דגש ראשון הוא בטיחות. הלקח העיקרי שלמדתי בתחרות האחרונה שגם בארזים נפלה שלהבת. יש תחושה של סלחנות יתר ואף שאיני רוצה להישמע נביא זעם, אני חרד שאנו לפני אסון.
השיטה פשוטה לישום, והמטלה היחידה היא הקפדה על ביצוע ההנחיות.
א] רישום מראש בלבד !!!!
ב] חלוקה לסקוודים מראש. כאשר החלוקה היא על פי מטווח ולא על פי תרגיל (לדוגמה, אם יש 2 תרגילים בטונל - יבוצע ע"י סקווד אחד).
ג] תנועת הקבוצות תהיה ברצף גיאוגרפי, חסל סדר היהודי הנודד. התרגילים חייבים להיבנות (או לפחות להיות מוגדרים במחשב) בסדר רציף.
ד] שופטים ובעלי תפקידים יירו בנפרד משאר היורים. או לפני התחרות או לאחר התחרות. חשוב לזכור ששופטים מבצעים עבודה קשה במהלך היום, ויש לתת להם את האפשרות גם לירות באופן הולם.
ה] סקווד הוא קבוצה סגורה. נקודה! . אין לאפשר ל-"טרמפיסטים" מכל סוג להתערב בסקווד במהלך הירי. בצורה זו משיגים שקט ושלווה של היורים, אין מתחים הן בין היורים והן בין השופטים ליורים. ולראייה , בתחרות האחרונה, בתרגיל הקשה ביותר (תרגיל 3) סיימנו אותו כל כך מהר שאפילו איפשרנו ליורים לירות לשם ה-FUN כאוות נפשם והכל עם חיוך וברוח טובה.
כל היורים חייבים להיות נוכחים בתחילת התרגיל ובסיומו. (בדיקת נוכחות).
ו] צוות שופטים יעיל ומיומן, ואם יש צורך, אף לתגבר תרגילים ארוכים בשופט נוסף.
ז] יורה שנפסל על עבירת בטיחות, אין לאפשר לו להמשיך לירות (FUN). גם אני חטאתי במתן אישורים, לצערי המסר לא הופנם ונוצרה זילות בהתיחסות לבטיחות.
ח] דפי שיפוט מודפסים מראש על פי הסקוודים מקלים ומייעלים את עיבוד התוצאות ומונעים עירעורים ומפח נפש מכל הצדדים, ושוב , נדרש הקפדה על רישום מראש.
120 יורים במשך יום חורפי אחד המתחיל בשעה 8 בבוקר,

לדעתי מעט צפוף מידי. מתי יירו השופטים? בחושך?
נא התיחסותם ורעיונותכם.
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
שלום רב,
לעניות דעתי, 120 יורים ליום אחד, כולל שופטים, הינו מתכון בטוח לירי לילי לאור נרות ופנסי רכב...
באיילת השחר היו סה"כ -120 יורים, והתחרות חולקה ליומיים. יש לחזור על נוהל זה גם בתחרות הקרובה, כך שלא תיווצר בעיה לגבי ירי השופטים, וע"מ שלא נהיה לחוצים בזמן מכל סיבה שהיא.
ממליץ אני למארגני התחרות לבדוק אפשרות של חלוקת התחרות ליומיים, גם במחיר תוספת לעלות האירגון - עדיף לשלם קצת יותר בכסף, מאשר בעצבים ובבריאות..
.
לעניות דעתי, 120 יורים ליום אחד, כולל שופטים, הינו מתכון בטוח לירי לילי לאור נרות ופנסי רכב...

באיילת השחר היו סה"כ -120 יורים, והתחרות חולקה ליומיים. יש לחזור על נוהל זה גם בתחרות הקרובה, כך שלא תיווצר בעיה לגבי ירי השופטים, וע"מ שלא נהיה לחוצים בזמן מכל סיבה שהיא.
ממליץ אני למארגני התחרות לבדוק אפשרות של חלוקת התחרות ליומיים, גם במחיר תוספת לעלות האירגון - עדיף לשלם קצת יותר בכסף, מאשר בעצבים ובבריאות..

ארי הרשלום.
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
תחרות אמורה להימשך, לפחות מבחינה מתמטית, כמכפלה של מס היורים X הזמן שלוקח התרגיל הארוך ביותר. (צריך להוסיף עוד 10% זמן מבוזבז)
אם נציב בנוסחה הזאת את הנתונים נקבל:
שעות אפשריות לירי - 08:00 -: 16:30 - 510 דקות.
זמן נטו לירי - 463 דקות.
מספר היורים - 120
זמן התרגיל הארוך ביותר צריך,אם כן, להיות 3.8 דקות - מפאקט לפאקט.
עכשיו תגידו אתם האם זה אפשרי?
למיטב ידיעתי קיימת מגבלת שעת התחלת ירי בקיסריה - 09:00
מציע ללמוד את הלקח הטוב מאיילת השחר ולחלק את התחרות ליומיים, בלי לחץ, בלי עצבים ובכיף לכולנו.
אם נציב בנוסחה הזאת את הנתונים נקבל:
שעות אפשריות לירי - 08:00 -: 16:30 - 510 דקות.
זמן נטו לירי - 463 דקות.
מספר היורים - 120
זמן התרגיל הארוך ביותר צריך,אם כן, להיות 3.8 דקות - מפאקט לפאקט.
עכשיו תגידו אתם האם זה אפשרי?
למיטב ידיעתי קיימת מגבלת שעת התחלת ירי בקיסריה - 09:00
מציע ללמוד את הלקח הטוב מאיילת השחר ולחלק את התחרות ליומיים, בלי לחץ, בלי עצבים ובכיף לכולנו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
זה טוב ויפה שחילקו את התחרות ליומיים ושהכל היה מאורגן וזרם חלק,
אבל תקחו בחשבון את מארגני התחרות, להם לא מגיע יום חופש?
אז אמנם זה קרה באיילת השחר, מארגני התחרות עשו מעל ומעבר בשביל שליורים יהיה טוב,
זו עבודה פיסית מרובה שלא נוכל לדרוש מכולם לעשות אותה רק בשביל שלנו יהיה יותר קל וטוב,
צריך להתחשב בכולם וכולם אלו גם מארגני התחרות.
אבל תקחו בחשבון את מארגני התחרות, להם לא מגיע יום חופש?
אז אמנם זה קרה באיילת השחר, מארגני התחרות עשו מעל ומעבר בשביל שליורים יהיה טוב,
זו עבודה פיסית מרובה שלא נוכל לדרוש מכולם לעשות אותה רק בשביל שלנו יהיה יותר קל וטוב,
צריך להתחשב בכולם וכולם אלו גם מארגני התחרות.
- סליקאי ארד
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד