רשיון לנשק למטיילים באזורים מסוכנים.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ליאור45 » 21 דצמבר 2004, 18:08

חיימקה, ייתכן, אילו היית מתנדב משא"ז קלאסי, היית יכול אחרי חצי שנה לחתום על קרבין לצורך טיולים פרטיים (זה צ'ופר מבחינת בסיס ההפעלה). כך אני נהגתי לעשות. היום אני מתעצל. בכל מקרה, לאדם שאינו מעונין לשנות את אורח חייו עד מאוד, תבחין של מתנדב משא"ז הוא דרך נוחה לעמוד בדרישות משרד הפנים להוצאת רשיון לכלי ירייה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 21 דצמבר 2004, 20:20

ארנולד כתב:חיימקה, ייתכן, אילו היית מתנדב משא"ז קלאסי, היית יכול אחרי חצי שנה לחתום על קרבין לצורך טיולים פרטיים (זה צ'ופר מבחינת בסיס ההפעלה). כך אני נהגתי לעשות. היום אני מתעצל. בכל מקרה, לאדם שאינו מעונין לשנות את אורח חייו עד מאוד, תבחין של מתנדב משא"ז הוא דרך נוחה לעמוד בדרישות משרד הפנים להוצאת רשיון לכלי ירייה.

ארנולד ידידי. המשפט המודגש הוא דבר והיפוכו.

משנה ועוד איך משנה סדרי חיים. ובכלל, התנדבות לצורך קבלת רשיון בלבד או לחלופין כסיבה עיקרית...

ולא, אין לי דבר וחצי דבר כנגד המתנדבים וההקעה הרבה שהם משקיעים. מי שמכיר אותי יודע זאת היטב.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Cybrosh » 21 דצמבר 2004, 22:36

אני מצטרף לניר,

חיים - אף אחד לא דיבר על חייך כמול חיי מי שגר ביישוב תפר. אך גם ההיגיון שלך לא עומד במבחן המציאות.

אתה יכול לבחור שלא לבקר/לטייל שם, כאשר אדם אחר, שכבר מתגורר שם, הבחירה שלו היא עם מעט יותר כובד משקל מאשר שלך. וכמו שאמרת, מה אם אותו אדם בחר לגור שם? מגורים אל מול טיול - "משקל" די שונה - אל תשווה אדם שבוחר לגור שם, לבין הטיול שלך. אני חושב שתסכים איתי על זה.

נועם - אותה משפחה שבאים לבקר אותה, באם יש לה נשק, תגן על בן משפחתה שבא לבקר כל סוף שבוע. אין לו שום צורך בנשק.

איתמר, איך אתה משווה ירי ספורטיבי(בתור ספורט), שבמקורו הוא "החזקה" לא נשיאה לבין הגנה עצמית, יישוב תפר וכו'? אנחנו לא ה-NRA פה, ולא לכל אדם מגיע נשק, ואם אתה רוצה שאנשים יצרו תקדימים, ולחוקק חוקים חדשים, לשנות תקנות וכו', אתה מוזמן להגיש מועמדות באחת המפלגות, ולא לשלוח אנשים שיבזבזו את כספם.

*תבחין מטייל - הגזמה פראית.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 21 דצמבר 2004, 22:55

סיברוש...

רשיון יורה ספורטיבי פעיל הוא רשיון נשיאה לכל דבר, בדיוק כמו רשיון נשיאה בתבחין של מתנדב משא"ז לדוגמא.
רשיון אחזקה לא מזכה את בעליו בהקצאת תחמושת, ומגביל את נשיאת הנשק בתוך כלי סגור ונעול כשהוא פרוק מתחמושת.
חוץ מזה... בל נתחסד. יש מספיק אנשים שמחזיקים ברשיון יורה ספורטיבי פעיל ומוכנים לשאת בכל העלויות והטרחה -- רק כדי לאפשר לעצמם לשאת נשק משום שהם לא עומדים בשום תבחין אחר.

פרט לזה... אני לא NRA, ולא חושב שמגיע לכל אחד לשאת נשק, אני לא רוצה ליצור שום תקדימים או חוקים חדשים ולא רוצה שום דבר פרט לעושר, אושר ובריאות :)

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 21 דצמבר 2004, 23:11

איתמר,

רישיון יורה ספורטיבי הוא לא רישיון נשיאה לכל דבר. הוא החזקה. באם אתה רוצה להפוך אותו לנשיאה, יש פרוצדורות שצריך וניתן לעשות. יורה ירי מעשי, מקבלים עם רישיון "מתאמן ירי פעיל" שלהם, להחזקה, רישיון לרכישת 1000 כדור. ההגבלה ל'קופסה' והיא עם כרטיס חבר של התאחדות הקליעה ורישיון בר תוקף - מן הבית אל המטווח ובחזרה.

אף אחד לא מתחסד, יש דברים שכותבים, ויש שלא - ואתה בינתיים כותב דברים, שלטעמי ואני מדגיש לטעמי, לא צריכים להיכתב פה.

אותם אנשים שאתה מדבר עליהם, לא היו מצליחים לקבל בימים אלו רישיון. מדובר על אנשים שקיבלו רישיונות ירי ספורטיבי בעבר. החוקים של היום אינם מאפשרים קבלת רישיון כמו בעבר ואף מגבילים - כמו שצריך. מי שלא מוכן לעסוק בספורט במלוא הרצינות, לא צריך רישיון.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי doron-30 » 21 דצמבר 2004, 23:32

איתמר

שמעתי שאתה מחלק תבחינים ,אז עם ככה אני הולך לגור בסביוני עזה ,אני אקבל תבחין
צלף ,ואז ארכוש איזה PGM או בארט.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 21 דצמבר 2004, 23:45

Cybrosh כתב:איתמר,

רישיון יורה ספורטיבי הוא לא רישיון נשיאה לכל דבר. הוא החזקה. באם אתה רוצה להפוך אותו לנשיאה, יש פרוצדורות שצריך וניתן לעשות. יורה ירי מעשי, מקבלים עם רישיון "מתאמן ירי פעיל" שלהם, להחזקה, רישיון לרכישת 1000 כדור. ההגבלה ל'קופסה' והיא עם כרטיס חבר של התאחדות הקליעה ורישיון בר תוקף - מן הבית אל המטווח ובחזרה.

אף אחד לא מתחסד, יש דברים שכותבים, ויש שלא - ואתה בינתיים כותב דברים, שלטעמי ואני מדגיש לטעמי, לא צריכים להיכתב פה.

אותם אנשים שאתה מדבר עליהם, לא היו מצליחים לקבל בימים אלו רישיון. מדובר על אנשים שקיבלו רישיונות ירי ספורטיבי בעבר. החוקים של היום אינם מאפשרים קבלת רישיון כמו בעבר ואף מגבילים - כמו שצריך. מי שלא מוכן לעסוק בספורט במלוא הרצינות, לא צריך רישיון.

כל מילה ב- A !
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 21 דצמבר 2004, 23:49

Cybrosh כתב:איתמר,

כשאתה צודק אתה צודק....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 23 דצמבר 2004, 00:51

מה לגבי פתרון פשוט כמו לחפש פרטנר נושא נשק לטיול?
(חבר, קרוב משפחה, עמית ללימודים/עבודה, מתנדב וכיו"ב)

(בעיה למי שרוצה לצאת לטיול לבד)
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trooperglock » 25 דצמבר 2004, 14:27

חברים, כל הנושא של מציאת עילה לקבלת רשיון בעצם חופן בתוכו את השאלה הבסיסית מדוע בעצם המדינה מקשה כל כך על החזקת נשק בידי אזרחיה?

תבחין 96 וכל המתרחש מאז נתלה לכאורה ברצח רבין ז"ל והשימוש שנעשה באקדח ע"י הרוצח ימ"ש, אבל האמת היא שאדם שמונע ע"י אידאולוגיה קיצונית (כמו הנ"ל) או עבריין שכבר קיבל את ההחלטה לעבור לצידו השני של החוק ולבצע עבירה הכרוכה בשימוש בנשק חם לא יהסס לנקוט באמצעים קיצוניים להשגת נשק. כתבה במעריב

לעומת זאת, במציאות הבטחונית בה אנו חיים טוב היה אילו משרד הפנים היה משחרר רשיונות למי שכן יכולים לתרום, והרבה, לבטחון האזרחים. המון משוחררי צבא בכל הדרגות ששרתו ביחידות קרביות, רובאי חמש ושבע, שהיו טובים מספיק בשביל הצבא והמדינה להגן על תושבי השטחים (צנחנים, גולני, גבעתי, נחל, שריון, תותחנים וסליחה אם שכחתי מישהו :) ) היו אמורים לקבל רשיונות ללא שום בעיה. אני מעדיף צנחן עם אקדח מאשר נהג מונית או סוחר תכשיטים למשל, שזכאי לרשיון אבל במקרה הטוב עושה 50 כדור פעם בשלש שנים וזכאותו רק מעצם עיסוקו ללא קשר להכשרה צבאית , אישיותית וכו.

אז בעצם אני שואל/אומר : ישב מישהו במשרד הפנים וחשב על התקנות הנוכחיות..... מה בעצם עבר לו בראש? מה ניסה לעשות או להשיג?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 25 דצמבר 2004, 16:49

trooperglock ידידי, חשבתי קצת על השאלות שאתה שואל, במיוחד לפני שהוצאתי רשיון. הנה הדברים שחשבתי עליהם:

1. הכל פוליטיקה. יותר קל לתת עונשים קבוצתיים נגד אזרחים שומרי חוק מאשר לטפל נקודתית בעבריינית הן בפן המניעה והן בפן של הענשה לאחר מעשה.
2. דמוגרפיה פשוטה. על מנת להימנע מהאשמות של העדפה על רקע דת או גזע, משרד הפנים קבע תבחינים שווים לכל אזרח במדינה, כולל אלה שרבים מהם אינם מכירים במדינה וחפצים להשמידה. השלטונות כנראה לא רוצים שכל אוכלוסייה כזו תיהנה מ"תיקון שני" בזכות השוויון בפני החוק.
3. אילו לכל אזרח היה נושא כלי ירייה, אני בספק אם הבדיקות הביטחוניות המתבצעות היום בכל חור (לשמחתי עדיין לא תרתי משמע) היו מצליחות לתת למישהו "הרגשה טובה של ביטחון".
4. ליהודים ככל הנראה עדיין יש בעיה קשה של מנטליות של קורבנות שאינה מתיישבת עם עצם הרעיון של הגנה עצמית, לפחות לא ברמת הפרט.
5. אנחנו מדינה בה לא כולם יכולים להרשות לעצמם לרכוש כלי ירייה או להתאמן עליהם באופן תכוף.
6. גם אצל מי שלא חפץ בחורבן נוסף קיים זלזול רב בחוק (אני לא מדבר כאן על כולם). הזלזול עשוי להתבטא ברשלנות בהחזקת כלי ירייה.
7. החוקים היום מקשים על הגנה עצמית באמצעות כלי ירייה ומהווים פוליסת ביטוח לפורצים. חלק מהשוק השחור באקדחים מוזן מגניבות מבעלי אקדח ברשיון, והשלטונות מצאו לנכון לצמצם את ההיצע על ידי צמצום במספר בעלי כלי הירייה החוקיים.
8. במקומות רבים בארץ קיימים כלי ירייה בידיים של המדינה (צבא, משטרה וכו') - מבחינת ביטחון / הרתעה.
9. ייתכן שיש סברה שמרבית האנשים המעונינים להחזיק כלי ירייה ואינם פסולים מכך מבחינה פלילית או אחרת כבר עומדים בתבחינים ויש להם, וכי מספר "האזרחים המתוסכלים" שנופלים בין הכיסאות מועט. כמו כן יש הרבה אנשים טובים, כולל קצינים, צנחנים וכו', שאינם מעונינים להחזיק כלי אזרחי מסיבות השמורות להם. לא מספיק לעמוד בתחבינים - צריך גם לרצות לרכוש כלי ירייה.
10. צמצום במספר כלי הירייה ברשות הציבור הוא מגמה כלל עולמית (לפחות במדינות בהם אין מדובר בזכות המובטחת בחוקה). מדינות ככל הנראה פוחדות ממהפכות, במיוחד בעידן של גלובליזציה.

זהו סתם חומר למחשבה. יש עוד מחשבות שלא מניתי מפאת קוצר הזיכרון (וכבוד לבעלי האתר).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 25 דצמבר 2004, 17:45

ארנולד ידידי, מהסוף להתחלה.... קודם כל יש כבוד.... והרבה כבוד לגבר גבר שהוא מנהל ובעל האתר :wink: יחד עם זאת אני בטוח שדביר ואחרים כן מעוניינים לשמוע את כל הדעות שלך.... אפילו אם הן לא מקובלות על כולן..... "דמוקרטיה היא חובתי להלחם למען כך שאדם אחר יוכל להשמיע דעה שכלל אינה מקובלת עליי כל זמן שאינה נוגדת את החוק"

ולעניין..

הכל פוליטיקה.... וכאן אני מסכים איתך שפוליטיקאים מעדיפים פתרונות מהירים, לא מחייבים ובעיקר שאין אחריות לצידם מאשר להטרד בבעיות, ועובדי ציבור רוצים כסת"ח ולכן המדינה נראית כפי שהיא נראית (גם שמאל וגם ימין אשמים באותה מידה...)

דמוגרפיה... מן הסתם כוונתך לחרדים שלא שרתו בצבא ולבני מיעוטים שלא שרתו בצבא... נורא פשוט... שרות צבאי או שרות לאומי כתנאי לרשיון !

3 "כל אזרח נושא נשק" :?: קצת נסחפת ידידי, אם רק יתקיים התנאי בפסקה הקודמת בתגובה זו, תוסיף אישורי בריאות פיסית ונפשית, העדר ר"פ וכאלו שלא מעונינים בנשק כבר יקטן מאד המספר....

מנטליות של קורבנות :?: הרי מרבית ההנהגה הנוכחית במדינה, ובכירים רבים בסקטור הציבורי הם יוצאי צבא בכל קשת הדרגות.... לי דווקא נראה שיש פה יותר מדיי גנרלים שמנהלים את המדינה....... :x

לרגע לא אמרתי שכולללללללללללללם חייבים בנשיאת נשק :!: לא יכול לעמוד בעלויות של מטווחים/אחזקה (הצעתי -מטווח 50 כדור כל שישה חודשים ולא פעם בשלוש שנים - חתימת מטווח כל פעם וחובת הגשת האישור החתום בעת חדוש הרשיון ) אל תקנה.... נקודה.

רשלנות = ענישה כבידה..... שיהיה ברור שלזכות לשאת נשק יש גם אחריות כבדה בצידה.... קשה לך לשאת באחריות? אל תשא נשק..... קיבלת רשיון וקנית נשק.... התבררה לך מידת האחריות ואינך רוצה/יכול לשאת אותה? התכבד נא במכירה(חוקית),השבתה או הפקדה והעול יוסר מעל כתפיך.... לא פעלת כך - לקלבוש :!:

צמצום כלי יריה בידי הציבור מפחד ממהפכה? טוב לדעת שאתה חושב שיש משהו שעוד יכול להזיז את הישבן הישראלי מכורסת ליל שישה ושיחת ה"מה יהיה" ו"למה אף אחד לא עושה פה כלום כדי לשנות משהו" אופטימי....... :lol:

בקיצור ארנולד ידידי ומכובדי... אלא אם נזכה בכבוד של שיחה עם מישהו מוסמך ממשרד הפנים שיואיל להסביר לנו את אופי הרוחות המנשבות במסדרונות המשרד בירושלים כנראה שנידונו לעתיד של ספקולציות :?

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 25 דצמבר 2004, 18:10

שלום,

טרופר, תסביר לי בבקשה את ההגיון, שלמשוחררי צבא מגיע רישיון נשק - ואני נוגע פה בכוונה בנקודה רגישה של הרבה מחברי הפורום ואוהבי הנשק(גם יחידות מיוחדות). למה? מה יעשה אותו אדם ששוחרר מן הצבא בתור רובאי 05, עם אקדח באזרחות? לאיזו מטרה מגיע לו נשק? הדבר נוגע גם בתבחינים אחרים. בחברה שמנסה לצמצם רישוי נשק, זהו מהלך לא כל כך הגיוני, ועל כן ישנם יוצאי דופן.

כמה אבסורדי שנשמע לך, כי אותם בעלי עסק של יהלומים ו/או תחבורה ציבורית מקבלים רשיונות - ישנה סיבה לכך, שהם ולא ה"אדם הפשוט" מקבלים נשק להגן על עצמם - לפחות להם ישנה סיבה לגיטימית לכך(עסק ונגזרותיו).

הבעיה היא לא מי מקבל נשק ולמה, הבעיה היא בהכשרה שנותנים למקבלי הנשק! תבחינים לא יפתרו את זה, והגיע הזמן שאנשים יבינו את זה.

דמוגרפיה... מן הסתם כוונתך לחרדים שלא שרתו בצבא ולבני מיעוטים שלא שרתו בצבא... נורא פשוט... שרות צבאי או שרות לאומי כתנאי לרשיון!
כמה שאני מסכים איתך, זה לא בדיוק דמוקרטי.

ידידי, בלי לפגוע, "קמת מן הכורסא" מאוחר מדי כמו שקורה להרבה חברים בפורום. הנושאים האלה נידונו בפורום כל כך הרבה פעמים בעבר, שכבר בלתי ניתן, וכואב, לספור אותם. דרוש רק חיפוש אחד קטן למצוא אותם, וניצוץ עוד יותר קטן להדליק חברי פורום שרק מחכים להצטרף ל'דליקות' המתחדשות מדי פעם. אינני מצדיק או מגנה את המהלכים הללו, בשביל זה קיים הפורום.

בנוסף, אנשים רבים, וטובים מאיתנו, טרופר ידידי, ישבו, דיברו ועשו מעשים בכל מה שנוגע למשרד הפנים. חלקם ידועים חלקם לא, והרוחות המנשבות להן במשרדי הממשלה השונים, ובראשי הפקידים שמורות להן ולנציגים מוסמכים בלבד.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 25 דצמבר 2004, 19:31

סיברוש ידידי ורעי,

קראתי את תגובתך מספר פעמים כדי להפנים היטב ולענות בכל הכבוד הראוי לביקורת שאני מניח נועדה להיטיב ולבנות.

אז נכון, לאחרונה ניכנסתי לשוונג בכל הקשור לתגובות ונושאים בפורום למרות שאני חבר מזמן הקמת הסליק ואף לפני (פורום הנשק -היידפארק)

אבי זל"למדני מספר דברים חשובים אחד מהם היה
IT IS BETTER TO KEEP YOUR MOUTH SHUT AND LET OTHER PEOPLE THINK YOU ARE STUPID THEN OPEN IT AND LET THEM KNOW THEY WERE RIGHT

אז כל זמן שלא ידעתי מספיק כדי להרגיש נוח להביע את דעתי קראתי, למדתי וניסיתי להרחיב את אופקיי, והיום אני מעז להביע את דעתי.... והאמן לי ידידי יש לי מה לאמר, והרבה.

ולעניין עצמו.... מעולם לא אמרתי שכל יוצא צבא יהיה זכאי ורשאי לשאת נשק באזרחות, ואם כך הובנתי אולי לא הסברתי את עצמי נכון ועמכם הסליחה.

מה שאני כן אומר שיוצא צבא כבר עבר תהליך סינון מסוים במסגרת שרות הביטחון, סינון קפדני יותר או פחות לפי אופי השרות אבל עדיין סינון שמהווה מבחינתי אינדיקטור עדיף על חלק מתבחיני משרד הפנים. רוצה דוגמא ? לטעמי עדיף ג'ובניק שעשה שרות צבאי מלא, שוחרר בכבוד בתום שרות ועושה מילואים על יהלומן/מלוה בריבית/סוחר תכשיטים ששוחרר מצה"ל בגלל "אי התאמה" למשל..... מבלי להכנס לכל הדקויות אני חושב שסיבת תום השרות אמורה להוות שיקול חשוב בהחלטה האם לתת נשק בידו של אדם.

אם נעצור רגע ונזכר בימים עברו במדינה הזו.... פעם היתה זו בושה לא לשרת בצה"ל (מבלי להיכנס לטעונים פוליטיים) ומי שויתר על שרות ידע טוב מאד כי בדרכו לאזרחות מספר רב של מכשולים.. הועדה ברחוב הארבעה, דרישת מעסיקים ציבורים ופרטיים רבים לשרות צבאי ובעיקר חברה שאינה מקבלת השתמטות משרות :!:

היום לצערי המצב שונה, אבל העובדה שהחברה נהיתה סלחנית ואף מעודדת השתמטות לא צריכה להשפיע על גורמים שאחראים על מתן רשיונות לנשיאת נשק.

לסיכום נושא זה... אמינותך ואישיותך כאדם חשובים יותר ממקצועך כאשר אתה בא לבקש רשיון לנשק... כשם שמסיבות אלו ואחרות החליט אדם להישתמט משירות או לא להשלים אותו.... שכר ועונש ידידי, כולנו עושים החלטות בחיינו, ועלינו להבין שאפשר שיש גם עונש לצד ההחלטה. (כמובן שכל הכתוב לעיל אינו מתיחס לאי שרות עקב סיבות רפואיות - פיזיות בעת בקשה לרשיון נשק יבדק כל מגיש בקשה לגופו)

דמוגרפיה - מושג שארנולד השתמש בו ואני רק ציתתי, כנ"ל, למרות שאני אינני בעד שירות בני מיעוטים בצ"הל וחרדים מתוך הבנה למצבם המיוחד (וכאן המקום לתודה מיוחדת לכל אותם בדואים, צ'רקסים ודרוזים שכן משרתים בצה"ל) אני בהחלט כן בעד שירות לאומי למגזרים שונים ורואה בכך אפשרות לתרומה לשני הצדדים וצעד נוסף להתקרבות בינם לבין שארי האזרחים מדינה. אי אדם בעולם שיוכל לשכנע אותי שערבי ישראלי או דתי חרדי לא יכולים לתרום באופן אמיתי למדינה דרך פעילות למען החברה במסגרת הקהילה שלהם או מוסדות ציבוריים.... בתי חולים, שרות ציבורי ואין סוף אפשרויות אחרות

דמוקרטיה - מילה גדולה מאד אז חוץ מהציטוט הקודם בעניין חופש הביטוי הנה עוד מחשבה שפסה מן העולם לצערי - השתתפות במשחק הדמוקרטי צדדים רבים לה, בין השאר זכויות וחובות, ומי שאינו מוכן או רוצה לתרום את חלקו בחובות שלא ילין על כך שזכויותיו מקופחות.

עוד כתבת
בחברה שמנסה לצמצם רישוי נשק
איזה חברה? מי? מתי? למה?
מי החליט על מדיניות שכזו? באיזה זכות? מאיזו סיבה?.... החלטת פקיד בכיר ככל שיהיה בהחלט אינה משקפת "חברה" את מי בדיוק שאלו?
אז חוץ מהיסטריה לא מוצדקת אחרי רצח רבין ז"ל מה הסיבה? הרי עבריין לא מבקש נשק ממשרד הרישוי, כך גם לא גורמים פחע"ים, אלימות נגד נשים? רובן לא באקדחים, אז מה הסיבה האמיתית?

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 26 דצמבר 2004, 13:49

טרופר -
א. במשרד הפנים חשבו -
ב. הם מונחים ע"י משטרת ישראל ופוליטיקאים.
ג. המסקנות שלהם הם לא שלך (וגם לא שלי)
ד. לא כל צנחן שהסתובב עם רוס"ר ארגיש בטוח אם ישא אקדח. בטוח שהוא לוחם טוב אבל השעתיים וחמישים האלו אוי ואבוי ואין דין אקדח כרוס"ר.

ועוד טעות התבחינים והמדיניות באו לעולם בעקבות המלצות ועדת כהן שהוקמה בעקבות רצח ארבע עובדות סוציליות בקרית יובל בירושליים ב8/9/1992 .

וכדי שלא נגלוש לפוליטיקה ולסגירת האשכול - לא לווכוח אלא עובדות לידיעה !!!

שר הפנים שיישם את המדיניות חיים רמון - מי שאכף את זירוז הרפורמה - שר הפנים אהוד ברק.

ואז בא אלי ישי והאינתיפאדה שדווקא הקלו ומכאן נולד דוח מבקר המדינה ששטף את האגף לרישוי כלי יריה במשרד הפנים ולאחריו השר פורז.

כולם נתמכו בחום ע"י הלובי למניעת אלימות נגד נשים ששם לו כמטרה את איסוף הנשק כאחד מיעדיו.

שוב עובדות לא ויכוחים.

לאן פני הפוליטיקה ? לא יודע!

אבל אם משהו ישתנה זה או החמרה במצב ואו החלטה פוליטית.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד