גלוק 26
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
גלוק 26
לבעלי ניסיון עם גלוק 26, מה החסרונות של הכלי ?
האם נרתיקי פובוס ונרתיק עור של ירי מבצעי יתאימו או שמא יש צורך בנרתיקים יעודיים ?
האם נרתיקי פובוס ונרתיק עור של ירי מבצעי יתאימו או שמא יש צורך בנרתיקים יעודיים ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
שוקלים...
החלטתי לפרוש מעסקי הלחימה בטרור, חילוץ בני ערובה, פשיטות, מעצרים, כוננות, אבטחה, והדרכה...
שקלתי בעבר לעבור ל 19 ואח"כ ל P7 ולאחרונה, בהתאם למוסבר לעיל, נראה לי שאבחר בכלי קטן ונוח לנשיאה אך כמו כל יהודי טוב אני קודם כל מחפש איפה יש בעיה וכבר תנו חכמים, אין פיתרון שאי אפשר למצא לו בעיה...
החלטתי לפרוש מעסקי הלחימה בטרור, חילוץ בני ערובה, פשיטות, מעצרים, כוננות, אבטחה, והדרכה...
שקלתי בעבר לעבור ל 19 ואח"כ ל P7 ולאחרונה, בהתאם למוסבר לעיל, נראה לי שאבחר בכלי קטן ונוח לנשיאה אך כמו כל יהודי טוב אני קודם כל מחפש איפה יש בעיה וכבר תנו חכמים, אין פיתרון שאי אפשר למצא לו בעיה...
Colonel ידידי, ניצלתי במשך שנים גוף מידע נרחב שנקרא GlockTalk. החסרונות היחסיים של הגלוק 26 מסוכמים אצלם כדלקמן:
1. לא לכולם נוח לירות ללא שימוש בזרת. הוספת שרוול A&G למחסנית ארוכה יותר אינה מהווה חיקוי מושלם לקת של גלוק 17 או 19, אך בהחלט עלולה לגרום לצביטת האצבעות בזמן החלפת מחסנית.
2. הגלוק 26 לא הרבה יותר קל להסלקה מאחיו ה- 19, היות והוא עדיין כלי שמן יחסית. קיים עבורו נרתיק קרסול, אך הכלי גדול יחסית לנשיאה מסוג זה.
3. היעדר מסילה טקטית עשוי להוות חסרון.
תוספת שלי:
4. אינני יודע מה המדיניות היום לגבי משא"ז, אך חלק מהמהדרין עלולים לומר שקנה באורך 3.46 אינץ' הוא לא מספיק ארוך להסמכת הכלי לנשיאה במשמרת (3.5 אינץ' הוא דרישת המינימום).
מלבד זה, הגלוק 26, על פי דיווחים ולא ניסיון אישי, הוא כלי סבבה ומדויק.
גם הכלי שיש לך כיום הוא דבר טוב. מחלת החלפת אקדחים היא דבר שכיח במחוזותינו (בארה"ב קיימת מחלה חמורה יותר של רכישת אקדחים מרובים לנשיאה). בתור אחד שעבר התלבטות דומה בעבר, להישאר עם מה שיש לך שאתה מכיר אותו טוב זה בהחלט אופציה כדאית.
בכל מקרה, בהצלחה.
1. לא לכולם נוח לירות ללא שימוש בזרת. הוספת שרוול A&G למחסנית ארוכה יותר אינה מהווה חיקוי מושלם לקת של גלוק 17 או 19, אך בהחלט עלולה לגרום לצביטת האצבעות בזמן החלפת מחסנית.
2. הגלוק 26 לא הרבה יותר קל להסלקה מאחיו ה- 19, היות והוא עדיין כלי שמן יחסית. קיים עבורו נרתיק קרסול, אך הכלי גדול יחסית לנשיאה מסוג זה.
3. היעדר מסילה טקטית עשוי להוות חסרון.
תוספת שלי:
4. אינני יודע מה המדיניות היום לגבי משא"ז, אך חלק מהמהדרין עלולים לומר שקנה באורך 3.46 אינץ' הוא לא מספיק ארוך להסמכת הכלי לנשיאה במשמרת (3.5 אינץ' הוא דרישת המינימום).
מלבד זה, הגלוק 26, על פי דיווחים ולא ניסיון אישי, הוא כלי סבבה ומדויק.
גם הכלי שיש לך כיום הוא דבר טוב. מחלת החלפת אקדחים היא דבר שכיח במחוזותינו (בארה"ב קיימת מחלה חמורה יותר של רכישת אקדחים מרובים לנשיאה). בתור אחד שעבר התלבטות דומה בעבר, להישאר עם מה שיש לך שאתה מכיר אותו טוב זה בהחלט אופציה כדאית.
בכל מקרה, בהצלחה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
שלום, חברים!
ברשותי גלוק 26 מזה כשנה וחצי ואני מרוצה מהכלי מעל הראש.
ברצוני לסייג, שאני נמנה על אותו מיעוט בעלי מידה 40, ולכן הבדל בגודל בין גלוק 19 שהחזקתי כ-6 שנים לבין 26 מורגש בהחלט.
החסרונות שפורטו קודם מגיעים לכדי הזנחה לאחר מספר אימונים רציניים.
נרתיקים:
אני עושה שימוש ב-4 נרתיקים עבור האקדח:
עם מדים - נשיאה גלויה - נרתיק Fobus Tactical בשילוב עם מחסנית +2.
לנשיאת מוסלקת - נרתיק פנקייק של "עור היוצר" בשילוב עם מחסנית סטנדרטית - הדבר פשוט מדהים, כי אפילו על רזון שכמוני לא רואים את האקחד כלל!!
לנסיעות באזורים מועדים לפורענות - נרתיק כתף של Fobus Tactical בשילוב עם מחסנית +2 ועוד 2 מחסניות +2 בפונדה בצד הנגדי.
לאירועים מיוחדים - נרתיק קרסול של ירי מבצעי, כמובן עם מחסנית סטנדרטית.
עם כל האהבה שלי לכלי, אני מטיל בספק כדאיות רכישתו לאדם בגודל גדול, בין היתר בגלל מחיר מטורף לגמרי עבור כלי חדש וחוסר אפשרות מעשית למצוא משומש. לאנשים גדולים, גלוק 19 עושה בהחלט את העבודה, למעט בנרתיק קרסול.
אם צריך פרטים נוספים - פרט ואפרט.
ברשותי גלוק 26 מזה כשנה וחצי ואני מרוצה מהכלי מעל הראש.
ברצוני לסייג, שאני נמנה על אותו מיעוט בעלי מידה 40, ולכן הבדל בגודל בין גלוק 19 שהחזקתי כ-6 שנים לבין 26 מורגש בהחלט.
החסרונות שפורטו קודם מגיעים לכדי הזנחה לאחר מספר אימונים רציניים.
נרתיקים:
אני עושה שימוש ב-4 נרתיקים עבור האקדח:
עם מדים - נשיאה גלויה - נרתיק Fobus Tactical בשילוב עם מחסנית +2.
לנשיאת מוסלקת - נרתיק פנקייק של "עור היוצר" בשילוב עם מחסנית סטנדרטית - הדבר פשוט מדהים, כי אפילו על רזון שכמוני לא רואים את האקחד כלל!!
לנסיעות באזורים מועדים לפורענות - נרתיק כתף של Fobus Tactical בשילוב עם מחסנית +2 ועוד 2 מחסניות +2 בפונדה בצד הנגדי.
לאירועים מיוחדים - נרתיק קרסול של ירי מבצעי, כמובן עם מחסנית סטנדרטית.
עם כל האהבה שלי לכלי, אני מטיל בספק כדאיות רכישתו לאדם בגודל גדול, בין היתר בגלל מחיר מטורף לגמרי עבור כלי חדש וחוסר אפשרות מעשית למצוא משומש. לאנשים גדולים, גלוק 19 עושה בהחלט את העבודה, למעט בנרתיק קרסול.
אם צריך פרטים נוספים - פרט ואפרט.
- סליקאי טיטניום

גלוק 26.... כלי מעולה.
לאחד המדריכים במטווח ר"ג יש את ה-G26 והוא נתן לי לירות בו... הבחור רחוק מאד מלהיות ננס (בלשון המעטה
) וגם לי יש יד די גדולה (אני מרגיש ממש נח עם פארה אורדיננס, וגלוק 21).
למרות המידות הקטנות של הנשק הוא יושב מצוין ביד (גם בלי התוספת למחסנית) והוא מדויק לא פחות מ-G19 והרתע נסבל ביותר. היתרונות שלו -- קטן, ואתה יכול להשתמש באיזה מחסניות שאתה רוצה..
א.
לאחד המדריכים במטווח ר"ג יש את ה-G26 והוא נתן לי לירות בו... הבחור רחוק מאד מלהיות ננס (בלשון המעטה
למרות המידות הקטנות של הנשק הוא יושב מצוין ביד (גם בלי התוספת למחסנית) והוא מדויק לא פחות מ-G19 והרתע נסבל ביותר. היתרונות שלו -- קטן, ואתה יכול להשתמש באיזה מחסניות שאתה רוצה..
א.
- תרמתי למען הסליק

אני נושא אותו למעלה מ-6 שנים , והוא תמיד עלי (לא בתיק , לא בפאוץ' , לא בשום מקום) .
מ ח ס נ י ו ת
* מעולם לא הכנסתי לתוכו מחסנית-10 סטנדרטית . זה פשוט בלתי אפשרי לירות כך .
המחסנית הכי קטנה שבה אני משתמש היא 12 (10+עקב) .
ביומיום אני עם מחסנית-15 (עם המתאם , כמובן).
לנסיעות/טיולים אני לוקח גם את ה-17 (עם מתאם) וגם את ה-33 (31+עקב) .
נ ר ת י ק י ם
* שני הנרתיקים הפנימיים העיקריים בהם אני עושה שימוש , הם ה-NG של "פובוס"
(יתרון : מחזיק מצויין את האקדח . חיסרון : האקדח גבוה מעל החגורה) , ונרתיק
של "דה סאנטיס" שהזמנתי דרך האינטרנט מארה"ב (יתרון : האקדח נמוך , קרי-
הקת ממש מעל החגורה . חיסרון : הנרתיק "רך" ולא מחזיק חזק את האקדח) .
* הנרתיק החיצוני העיקרי שבו אני עושה שימוש , הוא ה-"פדל" של "פובוס" (החיסרון
היחידי שלו -לטעמי האישי- הוא שהאקדח מאוד נמוך) .
* צברתי משך השנים 10-8 נרתיקים שונים , כולל כאלו שהזמנתי מארה"ב , אך בסופו
של דבר כמעט כולם במגירה...
נ ו ח ו ת נ ש י א ה
* קל , קטן , אבל ש מ ן ... וכאשר הכרס צומחת , ואתה רגיל לנרתיק פנימי- זה מתחיל
להיות פחות ופחות נוח...
* ניסיתי פעם אחת את נרתיק הקרסול , אבל זה לא מתאים לצורת הלבוש שלי (אולי עם
מכנסיים רחבים של ראפרים זה יילך , אבל אצלי לא...) .
* לא התנסיתי עם נרתיק כתף . רציתי בזמנו להזמין מיוחד , אבל בצורת בנשיאה שלי
(עם מחסנית-15) מרכז הכובד של האקדח לא מאפשר תנוחה נורמאלית...
נ ו ח ו ת ש י מ ו ש
* כיף לירות איתו ! כשאתה מתורגל היטב , הרתע סביר לחלוטין והפגיעות יפות
(לטעמי , בכל אופן...) - גם עם תחמושת חזקה (אני משתמש ב-147 גריין) .
* הוזכר למעלה נושא של "צביטה" בזמן החלפת מחסניות . לא התנסיתי בכך ,
מכיוון שאני יורה בשביל הכיף (והתירגול) ולא ירי תחרותי שמחייב החלפה מהירה...
* נקודה חשובה : יש לי כף יד מאוד קטנה , ולזה ה-26 קצת בעייתי ,
כמו -כמעט- כל הגלוקים...
* באשר למשא"ז : אני מתנדב משא"ז מעל 10 שנים - ומעולם לא נתקלתי בבעייה
(ותמיד פרטי הקדח רשומים ביומן הנוכחות...) .
זהו . יש באלבום הסליק תמונות שהעליתי בזמנו (אני לא זוכר את מספרן הסידורי) , עם
סוגי המחסניות השונות וסוגי הנרתיקים השונים.
מ ח ס נ י ו ת
* מעולם לא הכנסתי לתוכו מחסנית-10 סטנדרטית . זה פשוט בלתי אפשרי לירות כך .
המחסנית הכי קטנה שבה אני משתמש היא 12 (10+עקב) .
ביומיום אני עם מחסנית-15 (עם המתאם , כמובן).
לנסיעות/טיולים אני לוקח גם את ה-17 (עם מתאם) וגם את ה-33 (31+עקב) .
נ ר ת י ק י ם
* שני הנרתיקים הפנימיים העיקריים בהם אני עושה שימוש , הם ה-NG של "פובוס"
(יתרון : מחזיק מצויין את האקדח . חיסרון : האקדח גבוה מעל החגורה) , ונרתיק
של "דה סאנטיס" שהזמנתי דרך האינטרנט מארה"ב (יתרון : האקדח נמוך , קרי-
הקת ממש מעל החגורה . חיסרון : הנרתיק "רך" ולא מחזיק חזק את האקדח) .
* הנרתיק החיצוני העיקרי שבו אני עושה שימוש , הוא ה-"פדל" של "פובוס" (החיסרון
היחידי שלו -לטעמי האישי- הוא שהאקדח מאוד נמוך) .
* צברתי משך השנים 10-8 נרתיקים שונים , כולל כאלו שהזמנתי מארה"ב , אך בסופו
של דבר כמעט כולם במגירה...
נ ו ח ו ת נ ש י א ה
* קל , קטן , אבל ש מ ן ... וכאשר הכרס צומחת , ואתה רגיל לנרתיק פנימי- זה מתחיל
להיות פחות ופחות נוח...
* ניסיתי פעם אחת את נרתיק הקרסול , אבל זה לא מתאים לצורת הלבוש שלי (אולי עם
מכנסיים רחבים של ראפרים זה יילך , אבל אצלי לא...) .
* לא התנסיתי עם נרתיק כתף . רציתי בזמנו להזמין מיוחד , אבל בצורת בנשיאה שלי
(עם מחסנית-15) מרכז הכובד של האקדח לא מאפשר תנוחה נורמאלית...
נ ו ח ו ת ש י מ ו ש
* כיף לירות איתו ! כשאתה מתורגל היטב , הרתע סביר לחלוטין והפגיעות יפות
(לטעמי , בכל אופן...) - גם עם תחמושת חזקה (אני משתמש ב-147 גריין) .
* הוזכר למעלה נושא של "צביטה" בזמן החלפת מחסניות . לא התנסיתי בכך ,
מכיוון שאני יורה בשביל הכיף (והתירגול) ולא ירי תחרותי שמחייב החלפה מהירה...
* נקודה חשובה : יש לי כף יד מאוד קטנה , ולזה ה-26 קצת בעייתי ,
כמו -כמעט- כל הגלוקים...
* באשר למשא"ז : אני מתנדב משא"ז מעל 10 שנים - ומעולם לא נתקלתי בבעייה
(ותמיד פרטי הקדח רשומים ביומן הנוכחות...) .
זהו . יש באלבום הסליק תמונות שהעליתי בזמנו (אני לא זוכר את מספרן הסידורי) , עם
סוגי המחסניות השונות וסוגי הנרתיקים השונים.
טוב אז אני אמנם לא אדם גדול במיוחד ויש לי כף יד ממוצעת אז אולי אני לא דוגמא...
עם זאת, עלי לציין שאני מאד אוהב את ה 26 שלי (כן! יש לי גלוק 26 שמשמש אותי ככלי ל"יומיום") ואני מסתדר איתו נפלא גם על הגוף (בנרתיק קיידקס) וגם בירי.
יכול להיות שאם הייתי בעל מימדי גוף גדולים יותר הייתה בעייה אבל בינתיים - הכל טוב.
עם זאת, עלי לציין שאני מאד אוהב את ה 26 שלי (כן! יש לי גלוק 26 שמשמש אותי ככלי ל"יומיום") ואני מסתדר איתו נפלא גם על הגוף (בנרתיק קיידקס) וגם בירי.
יכול להיות שאם הייתי בעל מימדי גוף גדולים יותר הייתה בעייה אבל בינתיים - הכל טוב.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
כמה דברים,
מבחינת משא"ז - אין בעיה, הגלוק 26 מאושר כיוצא דופן למרות שאורך קנהו קצר מ 3.5
החסרונות העיקריים אליהם כיוונתי הם אכן הדיוק והרתע ואני מבין, מבעלי הניסיון, שזו לא ממש בעיה
לגבי רוחבו, הרי שאני מודע לרוחבו (כמו ה 17 שלי) אך מידותיו הקטנות קוסמות לי ככלי שלא יבלוט יתר על המידה בחיי היומיום מתוך הנחה שאני 'נושא נשק סביר' קרי בעיקר נושא ומתאמן ולא משתמש בכלי לצורך מבצעי כזה או אחר
תודה לעונים, אשמח לשמוע תגובות, הערות והארות נוספות
שאלה אחרונה, האם נרתיק הפובוס החיצוני הוא אותו אחד המשמש את ה 19 ו ה17 או שמא מדובר בדגם אחר של פובוס ?
מבחינת משא"ז - אין בעיה, הגלוק 26 מאושר כיוצא דופן למרות שאורך קנהו קצר מ 3.5
החסרונות העיקריים אליהם כיוונתי הם אכן הדיוק והרתע ואני מבין, מבעלי הניסיון, שזו לא ממש בעיה
לגבי רוחבו, הרי שאני מודע לרוחבו (כמו ה 17 שלי) אך מידותיו הקטנות קוסמות לי ככלי שלא יבלוט יתר על המידה בחיי היומיום מתוך הנחה שאני 'נושא נשק סביר' קרי בעיקר נושא ומתאמן ולא משתמש בכלי לצורך מבצעי כזה או אחר
תודה לעונים, אשמח לשמוע תגובות, הערות והארות נוספות
שאלה אחרונה, האם נרתיק הפובוס החיצוני הוא אותו אחד המשמש את ה 19 ו ה17 או שמא מדובר בדגם אחר של פובוס ?
מתבכיינים ?!
אני כרגע מחפש עבודה בתחום מסוים ואני מעדיף שהנשק יהיה לא מורגש ומוסלק ככל האפשר והאופציה ההגיונית והאמינה ביותר היא ה 26, שוב אני עדיין בעניין שקילת החלופות, ההחלפה, אם תהיה תבוא אחרי ניסוי כלים וקבלת ההחלטה אבל עד אז אני מעוניין לבנות רשימה (של בין 2 ל 4) כלים שהם המועמדים הפוטנציאלים
אגב, גלוק מחזיק מפתחות כבר יש לי בזכות שרקן
אני כרגע מחפש עבודה בתחום מסוים ואני מעדיף שהנשק יהיה לא מורגש ומוסלק ככל האפשר והאופציה ההגיונית והאמינה ביותר היא ה 26, שוב אני עדיין בעניין שקילת החלופות, ההחלפה, אם תהיה תבוא אחרי ניסוי כלים וקבלת ההחלטה אבל עד אז אני מעוניין לבנות רשימה (של בין 2 ל 4) כלים שהם המועמדים הפוטנציאלים
אגב, גלוק מחזיק מפתחות כבר יש לי בזכות שרקן
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד