איני מבין את הבעיה באקדח הברטה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איני מבין את הבעיה באקדח הברטה

על ידי עבודת-מאסטר » 31 דצמבר 2004, 16:58

שלום!
ברשותי אקדח מסוג ברטה 84, בן 25 פלוס מינוס, שמור היטב היטב ע"י אבי שהעביר אותו לבעלותי. לטענת אבי לאקדח מעולם לא היו מעצורים. יש לציין שמעבר ל50-100 כדורים אחת לשלוש שנים האקדח נשמר משומן (אפשר לומר מלוקק ממש) בכספת.

ונחשו מה קרה? כשאני יורה בו אחרי כל כדור שלישי-רביעי יש מעצור. צורת המעצור: הכדור מנסה להכנס לבית הבליעה בשיפוע בו הפיקה נמוכה והקליע "מצביע" מעלה יחסית. כך הכדור נתקע בין הלחץ של המחלק המנסה לדחוף אותו קדימה והחלק העליון של כניסת בית הבליעה.
שורה תחתונה, הכדור כביכול מנסה להכנס בשיפוע כלפי מעלה לתוך הקנה.
זבנג קטן (או לחילופין שחרור הלחץ שיוצר המחלק ע"י משיכה קלה) מסדרים את הבעיה ודוחפים את הכדור פנימה.

אציין שוב - הבעיה לא נוצרת רק בעת דריכה ראשונה! גם במהלך הירי.
עוד שני פרטים קטנים ואחרונים - התחמושת חדשה כך שכנראה לא זו הבעיה (שני סוגי תחמושת - סאמסון ועוד סוג צ'כי), ופרט שני -הבעיה נוצרת באותה תדירות בעת שימוש בשתי המחסניות.

האם זו בעיה מוכרת באקדח זה? לא נשמע לי הגיוני משום שאקדח זה נחשב אמין מאוד. שימנתי אותו טוב טוב לפני המטווח.
אם מישהו מכיר כזה דבר או חושב שיודע מה הסיבה לבעיה (מחסניות, קפיץ מחזיר, איטלקים פאשיסטים, שימון לא מספק...) אשמח אם יידע אותי.

בתודה
If it's not broken - don't fix it
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גארפילד1 » 31 דצמבר 2004, 17:59

המעצור נקרא "כדור מבורבר"
תבדוק האם כבש הכדורים (המגלשה) נקי , שרוט , קיבל מכה בצד .
במידה ושתי המחסניות תקינות המעצור נגרם אם כבש הכדורים שרוט או מלוכלך וכך לכדור קשה להחליק פנימה לקנה .
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yosi254 » 31 דצמבר 2004, 20:33

לי זה קרה עם התחמושת הצ'כית ושבוע אחרי זה כבר לא מכרו אותה במטווח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 31 דצמבר 2004, 21:07

גארפילד1 כתב:המעצור נקרא "כדור מבורבר"

טוב ללמוד בכל יום משהו חדש... :wink:
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נועם » 01 ינואר 2005, 10:17

עבודת מאסטר -

תחליף את המחסנית - הקפיץ שלך גמור והשפתיים (של המחסנית) פתוחות מדי, לכן הכדורים מזדקרים.

אני מרשה לעצמי להניח כי האקדח הוחזק 25 שנים עם כדורים טעונים במחסניות ? תקן אותי אם אני טועה.

דביר - "כדור מבורבר" מגיע מהלקסיקון של אלו שבטוחים שביצוע הירי עם מרפקים נעולים זה הדבר הנכון בעולם :wink:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 01 ינואר 2005, 13:57

זה באמת הכי נכון בעולם!!! מומלץ לנעול עם צילינדר מתוחכם(מודעה זו מהווה פרסומת לא לגיטימית לפיתוח החדש - נועלי מרפקים משוריינים של רב בריח!) :lol:
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 01 ינואר 2005, 14:32

נועם כתב:דביר - "כדור מבורבר" מגיע מהלקסיקון של אלו שבטוחים שביצוע הירי עם מרפקים נעולים זה הדבר הנכון בעולם :wink:

זה ידוע... כמו גם העובדה ש"כדור מבורבר" הינו מושג שלא ניתן לכנותו "טכני" איך שלא תסתכל על זה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

כמה דברים

על ידי עבודת-מאסטר » 02 ינואר 2005, 20:58

אני מניח שמה שעשיתי כאן זה כמו להתקשר לרופא ולומר "כואבת לי העין, מה לעשות?"

לגבי מעצור "כדור מבורבר" - המגלשה תקינה ומשומנת כיאות, ללא פגע.
המחסניות - אחת הוחזקה ריקה לחלוטין כל השנים האלו (מלבד מטווחים בהם הייתה בשימוש) והשנייה עם 4 כדורים "בכוננות", ליד האקדח. מצבן טוב - השפתיים הדוקות וקפיץ המחסנית מחזיר התנגדות יפה מאוד יחסית לקשיש שכזה...
קיבלתי טיפ ממדריך ירי שמטווח רמת-גן (לא אציין את שמו כי לא ביקשתי ממנו לעשות זאת). לטענתו יכול להיות שמדובר בבעיה של "יד-חלשה" (אל תראו אותי ככה אני איש גדול חזק חסון ומאצ'ואיסט :D ) - אולי הוא צודק, אבדוק את זה איתו מחר ואשאיר כאן הודעה למי שמעוניין לדעת מה סוף הסיפור :)

כאן אולי המקום לציין את מטווח רמת-גן לטובה - כל אחד ממדריכי הירי שיצא לי לפגוש במטווח רמת-גן מקצועי, נכון לעזור, ולא מרגיש מנוצל או פראייר או כל תחושת נחיתות אחרת כשעונה לשאלה או מייעץ רק מתוך טוב-לב ורצון לעזור, ולא עבור תשלום. תודה רבה :!:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 02 ינואר 2005, 22:05

אם כבר מדברים על יד חלשה, תבדוק גם באותה ההזדמנות שאתה לא מפריע עם אחד האגודלים שלך למהלך הצינה. זו בעיה של בעלי ידיים גדולות.....

אם ירית במטווח ר"ג, אני יודע שהם מחזיקים שם תחמושת S&B שהיא לא בדיוק משהו. מעצור כזה יכול בהחלט להגרם על ידי תחמושת שהיא לא במידות הנכונות (ברוב המקרים כדורים שחורגים באורך שלהם מהסטנדרט). אם אתה בטוח שהנשק והמחסניות שלך תקינות, הייתי מציע לך שתגש למטווח שמוכרים שם סוגים אחרים של תחמושת ותנסה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 02 ינואר 2005, 22:46

ל 84 דריכה קשה מאד (גישה של המתכננים למנוע דריכה ע"י ילדים).

בהחלט ייתכן שהמדריך צודק ואתה לא אוחז נכון את הנשק.

נסה לתת לאדם אחר (מדריך או מפקח) לירות בו מס' כדורים. אם הבעייה נמשכת - העבר לבדיקת נשק. אם הבעייה נעלמה, שפר אחיזתך באמצעות מדריך מיומן במטווח.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי עבודת-מאסטר » 02 ינואר 2005, 23:18

לגבי האגודלים - לא נראה לי שזו הבעיה, הרי הייתי מרגיש את המחלק טוב טוב על האגודל...

אמיר - דווקא רציתי לקפוץ לבדיקה אצלך היום (חברתי גרה בראש-פינה, היום חזרתי משם) אבל בסופו של דבר הייתי צריך לצאת מוקדם יותר ולא היה זמן להגיע לקצרין... בכל אופן אם יגיע אליך בסופ"ש הבא ברנש עם ברטה ישנה תדע במי מדובר :)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד