פרשנות מרגיזה מעיתון הארץ

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי התאחדות הקליעה בישראל » 29 מאי 2004, 09:52

ידידי הקלעים וחובבי הקליעה בארץ
אל תתנו שיסחבו אתכם בלשון ,מי שמקורב לענף ומי שרוצה בטובתו כולל עיתונאים, מפרסמים אותנו אוביקטיבית וחיובית.
ומי שלא אז...
אין ספק שאנו ענף לא פופולרי, אך רק אנו אשמים. שכל קלע יביא איתו חבר/ה ויצרף אותו למועדון.
שיזמין אותו לאימון הכרות שידבר על הספורט בכיתתו,בחברה,בשכונה,בכל מקום שאפשר.
לא יזיק תגובות לעיתון כמו לאחר הכתבה של רון או תגובה חיובית לכתבות של שועלי.
וכמובן התוצאות ידברו בשם עצמם.
אל תיפול רוחכם הם עוד יאכלו את הכובע.
יאיר דוידוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nitz » 30 מאי 2004, 00:02

רפתן כתב:טוביאס הנער קופמן נזרק ממועדון קליעה בשל עבירת בטיחות.
לא מומלץ להחזירו למטווח לשום תרגול.
הוא שונא קליעה ולא תשנה זאת. הוא גס ומגעיל ולא תשנה זאת...

לא היית צריך להוסיף יותר, עכשיו כבר הכל ברור...עד עכשיו חשבתי שהוא סתם מזלזל בקליעה-כמו כל השאר, אבל מסתבר שזאת הנקמנות שמניעה אותו (ככה אני מתאר לעצמי)
אולי כדאי להוסיף לתגובה שנשלחת אל "הארץ" את עברו המפוקפק (אני בטוח שיבינו, אם לא ההנהלה אז הקוראים, שיש מין ניגוד אינטרסים...). אולי הם ימנו מישהו אובייקטיבי במקומו...
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מיכאל » 30 מאי 2004, 08:57

זה מעניין.

אני חושב שענין כזה יכול להוות נימוק לדרוש שקופמן לא יכתוב על קליעה - לא לטוב ולא לרע (ומאחר והוא כותב רק לרע, עדיף שלא יכתוב).

אילן - תן לי מידע קונקרטי ואני פונה למועצת העיתונות.

מי זה החבר שלו שהיה בצלפים?
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 30 מאי 2004, 09:52

לא יודע מי החבר שלו שהיה בצלפים. זה ציטוט מתוך הכתבה שהוא עשה על דנילוב בסידני
ציטוט: "אפילו חבר שלי שהיה בצלפים לא הבין מה הולך שם" ועוד מחמאות כולל האשמה שדנילוב נפסל כי הוא ניסה לרמות... תקלה מה פתאום?
העורך החדש מיודע וכנראה החליט לא לטפל חבל על הזמן הוא שונא הכל, וזה ואבי רצון(חרטבונה) זהבי עצבני וסגל עצבני זה הז'אנר החדש והמגעיל בתקשורת. וכנראה שזה מגיע לנו.
בב"ח אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 01 יוני 2004, 04:41

אני מקווה שכל מי שכותב על אנשים ומציין שמות מפורשים בליווי תאורים פלסטיים של רמתם האישית/כתיבתית וכו' מוכן גם לעמוד מאחורי תביעות דיבה כאלו ואחרות.
עיתונאים המכוסים ביטוחית כנגד תביעות דיבה, לא יהססו להרוויח מאותו סוג תביעה כמה שקלים נוספים, אז לפני שעושים "עליהום" לתקשורת, כדאי לחשוב פעמיים.

ומעבר לכך, קחו בחשבון שפעולה שתנסו לנקוט כנגד רון קופמן עלולה ללבות אצלו רצון עז להתנקם בענף, אפילו יותר מהזלזלול אותו הוא חש כרגע כלפיו (כך בכל אופן אני הייתי עושה, אם מישהו היה מנסה לפגוע בפרנסתי, ולא משנה סוג העיסוק).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי מיכאל » 01 יוני 2004, 08:19

וובי - בית המשפט העליון מתח לאחרונה בצורה קיצונית את משמעות חופש הביטוי בכל הנוגע לחופש הביטוי בענין לוני הרציקוביץ. דרך אגב - גם באותו ענין היתה מעורבת רשת שוקן, שעומדת מאחרי רון קופמן - הפעם בכובעה כמוציאת עיתון "העיר". לי אישית היה העונג לייצג ספורטאי בתביעת לשון הרע נגד רשת שוקן, בה נמתחה ביקורת בפסק הדין על התנהלות עיתון "העיר" ולאחר מכן גם בערעור שהוגש על גובה הפיצוי שנפסק (בפשרה בערעור הוסכם לשלם לתובע עוד 75% מעל הסכום שנפסק בבית משפט השלום).

באותו ענין הרציקוביץ טענה רשת שוקן בערעור, "כי במשטר דמוקרטי אין להגביל ביטוי, שכל כולו עוסק בענייני "סגנון וטעם", ואשר פורסם במסגרת מדור סאטירי. יש להותיר מקום להבעת דעה תקיפה, ואף לדברים אשר נראים לבית המשפט כחוסר טעם" (ציטוט מפסק הדין)

השופט ברק כתב: "מבחינה פרשנית, המשקל של חופש הביטוי מתחזק כאשר עסקינן בביטוי כגון ביקורת, סאטירה, פרודיה, טור דעות, שמטרתו בעיקר לעורר ויכוח ציבורי, אך הוא חף מיומרה להציג אמת עובדתית. כאשר מדובר בהבעת דעה מסוג זה, הגבלת חופש הביטוי פוגעת בצורה קשה בקיומו של "שוק רעיונות" חופשי, בצורך להגשמה עצמית ובלב ליבו של השיח הדמוקרטי. סאטירה, לשם הדוגמא, בהיותה צורת ביטוי בוטה ועוקצנית, נועדה לעורר פרובוקציה, להתריס ולעיתים אף להתסיס על מנת ליצור דיון ציבורי"
אני מניח שכשאילן אומר שרון קופמן נזרק ממועדון קליעה הוא מבסס את אמירתו על עובדות. הפרשנות שאולי בגלל זה הוא כותב דברים שליליים על הקליעה היא פרשנות לגיטימית - ומכל מקום חוק איסור לשון הרע מגן על פרסומים בתנמאים מסויימים. למשל סעיף 15לחוק איסור לשון הרע סעיף קטן (6):
"הפרסום היה בקורת על יצירה ספרותית, מדעית, אמנותית או אחרת שהנפגע פרסם או הציג ברבים, או על פעולה שעשה בפומבי, ובמידה שהדבר כרוך בבקורת כזאת -
הבעת דעה על אפיו, עברו, מעשיו או דעותיו של הנפגע במידה שהם נתגלו באותה יצירה או פעולה"

אני לא יודע על ביטוח כלשהו במדינת ישראל שנותן כיסוי ביטוחי לצורך הגשת תביעה בנושא לשון הרע. אולי לעיתונים יש ביטוח כנגד תביעות נגדם על לשון הרע.

הדברים האמורים לעיל הינם דעתי האישית ואינם בגדר ייעוץ משפטי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 01 יוני 2004, 08:23

וובי
ולכן יש החלטה של יו"ר ס.יו"ר מנכ"ל ואיש הקשר לתקשורת, למחות עינינית בכל פעם כן אבל להלחם לא! חבל על הזמן העצבים וזה לא יביא תוצאות. הדבר היחיד שיכול באמת לעזור הוא עוד הישגים. ומה לעשות שיש חיסיון לעיתונאים ולא לקלעים.
לכתוב שדנילוב ניסה לרמות זו לא הוצאת דיבה?
אבל בוא נישאר אנחנו בעיסוק החיובי ולא השלילי, לכן לא ראיתי שום טעם למה שרוצה מיכאל לעשות. הפניה היחידה שלי למועצת העיתונות עד היום הביאה אותי למסקנה שחבל על הזמן. עטפו אותי בהרבה דבש ווזלין ואמרו לי במתיקות שאני יכול................
אגב לעומת הגורמים הרשמיים קלעים רשאים לכתוב לעיתון כאנשים פרטיים ככל העולה על רוחם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיכאל » 01 יוני 2004, 08:38

אילן

החסיון העיתונאי הוא לא לגלות מקורות מידע.

עיתונאי שלא מגלה את מקור המידע חושף את עצמו בתביעת לשון הרע לסיכון שלא יוכל להוכיח את אמיתות המידע שפרסם או שלא יוכל להוכיח את ההגנה של אמונה בתום-לב בנכונות הפרסום.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שלומיתטחנאי » 05 ינואר 2005, 19:50

http://www.nrg.co.il/online/3/ART/848/873.html

ידיעה מהיום בעיתון מעריב - 05.01.05

רון קאופן עוזב את עיתון "הארץ"... אמרתי לכם שמתישהו נצליח להיפטר ממנו.

אם זה אכן יקרה, כי יש עדיין הכחשות, אני מאחלת לו שלא ימצא עבודה בעיתון אחר...

:D :D :D :D :D

שלומית.
עוד שלושה ימים בארץ..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מיכאל » 06 ינואר 2005, 09:49

חסר לך שלא תבואי לבקר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 07 ינואר 2005, 10:52

איפוק רבותי איפוק!

כמו שלא רצתי להגיש נגדו תביעה אני לא מתכונן לרקוד על הדם.

פשוט להתעלם - הרי אין ספק שהוא יצוץ גם במקומות אחרים וימשיך לשנוא אותנו.

בואו נתעלם ונביא תוצאות - זה הסותם פיות הטוב ביותר שנברא.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד