עניין הציוד ה"לא כשר"

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי yuval » 12 ינואר 2005, 10:17

התאפקתי מלהגיב מאחר ואני גם מנהל התחרות וגם אבא של קלע. החלטתי:
הפעם אני מגיב כמנהל התחרות מזה 25 שנים. והשנה כבר בהתנדבות.

בעבר הרחוק הגדנ"ע ירה תחמושת תוצרת eley מסדרת CLUB ובתחרויות TENEX. התחמושת נרכשה מסוחרים בארץ ולא היה הבדל בינה לבין תחמושת פרטית.
הקלעים היו רשאים לירות בכל נשק ותחמושת שעמדו בדרישות החוקה!.

לפני כ-20 שנים הוחלפה התחמושת בגדנ"ע ל-winchester. עקב הבדלי איכות בינה לבין התחמושת האזרחית וכן דרישה שעלתה לגבי ביטוח ובטיחות נקבעה המגבלה שיש לירות באנשוץ "0.22 בקנה ותחמושת של הגדנ"ע בלבד. לגבי המעצה (הקת) כל רובה המוגדר בחוקה כסטנדרטי.

לגבי רובה אויר. אין אבק שריפה ולכן אין בעית ביטוח. הגדנ"ע רוכש תחמושת טובה בישראל והנשק בחלק מהמועדונים של הגדנ"ע הוא נשק ששיך לרשות מקומית או במקרה של מועדון גדנ"ע אוסישקין הנשק הוא של עמותת הקליעה הפועל מחוז תל אביב. ולכן אושר ירי ברובה פרטי.

שאר הציוד, לאורך השנים בהתאם לאילוצי התקציב היה ציוד טוב יותר וטוב פחות הציוד בגדנ"ע היה לעיתים מותאם טוב יותר ולעיתים טוב פחות לקלעים. מנסיוני לאורך השנים ראיתי מועדונים זוכים עם ציוד בסיסי (מעילי בד) ורובים עתיקים, וקלעים שעל הניר היו אמורים לזכות ומפסידים בגלל לחץ נפשי בתחרות, (כן גם השנה בדיקות תוצאות ברובה אויר של עמק הירדן מול תומר פיכמן מהפועל תל אביב.) הציוד מוסיף אבל מי רוכש ציוד? מי שמחליט להשקיע בספורט (הערה: הציוד של תומר פיכמן שייך למועדון ואינו ציוד פרטי למעט התיק והטלסקופ).

אם הגדנ"ע רוצה לעשות סדר בענין צריך יהיה להרחיב את התחרויות. ירי בשני מקצועות ביום אחד משפיע והמדריכים צריכים לקבל החלטה במה כל קלע משקיע. ההמתנה בין המקצועות השונים לא פותרת את הבעיה אלא מחמירה אותה. בעבר ירינו את התחרות במשך שלושה ימים. ביום הראשון ירינו 3x20 מצבים ביום השני 60 שכיבה וביום השלישי רובה אויר קלעים שירו 20 שכיבה ירו במסגרת המועדון או במסגרת מרחבית.
מועדון שלא ירה אנשוץ לא התחרה במקצוע הזה בכלל! וכנ"ל לגבי אויר. ירי מצבים דרש דרישת קדם של קורס מצבים בקיץ שלפני התחרות ומועדון שיורה אנשוץ באופן קבוע.
היו שנים שבהן דרגנו בנפרד ב-60 שכיבה את הרמות השונות של הקלעים (רמה ב' ורמה ג')

לסיכום, ללא אימון אין תוצאות! בכל ענף ספורט ובעיקר בקליעה. ברוב המועדונים יש מועדון קליעה אזרחי (הפועל, מכבי, עירוני) שקולט חלק מקלעי הגדנ"ע ומקדם אותם הלאה...
לפעמים זה הפוך קלע מהפועל מגיע גם לגדנ"ע. הציוד משפיע רובה שמקבץ טוב יותר מעיל מתאים יותר כפפה טובה יותר מיכנסיים תומכים יותר..... ואני יכול להמשיך למנות.... אבל השאלה כפולה כמה זה משפיע? והאם אנחנו רוצים שהקלעים הטובים ישארו במועדון או כשיגיעו למגבלות הציוד לדעתם הם יעזבו?
לגבי הכמה באנשוץ ההשפעה קטנה יחסית לנשק התחמושת ומצב הירי. באויר אין הבדל בנשק והשפעת הציוד שוב מינימלית. אבל קח מקלע את הציוד שהתרגל אליו ושברת אותו הוא ירה רע יותר משמעותית.
לגבי השאלה השניה אני לא היתי רוצה לראות אותם עוזבים אחרי שנתיים ואני לא חושב שמישהוא היה רוצה לראות אותם עוזבים.

הגדנ"ע פועל במסגרת מגבלות תקציב ידועות הגבלת הציוד תגרום לנטישה של הקלעים הטובים וירידה כללית ברמה. אחד מגורמי המשיכה למועדונים למרות שלא יודו בזה הוא החניכים בקצה העליון של הרמה והמלחמה על התוצאות.

יובל פיכמן
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 12 ינואר 2005, 16:04

אבא של תומר

לא יכולתי לנסח זאת טוב ממך

ג.א.ש.ת
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי david890 » 12 ינואר 2005, 19:44

בהחלט גם אני מסכיים עם הדברים האלה!
ועכשיו אני חושב שצריכים להבין כבר כי כל פעם אומרים אותם דברים אבל לא מבינים!!! :!:
:twisted:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

לכל האלה שמנסים להסביר

על ידי סרגיי ריכטר » 12 ינואר 2005, 21:17

אני כבר מנסה הרבה מאוד זמן להסביר ואני לא מצליח אז לא נירא לי שזה יעבוד (בכל זאת שווה לנסות שוב - נערך ע"י אילן)
כנירא שטל מנסה לשנות את החוקה של הקליעה (בגדנ"ע) כי למועדון שלהם אין ציוד שנתרם על ידי בוגרי המטווח !!!
ואני בטוח שעם ניתן לרעננה תציוד שלנו הם לא יביאו תוצאות יותר טובות ממה שהם מביאים עכשיו
אין לי שום כוונה לפגוע באף אחד
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 13 ינואר 2005, 05:28

נוער סרגיי ועוד חברים טובים

על מנת להעמיד דברים על דיוקם - לחבר טל אין היום מועדון "שלו" הוא האבא של כולנו מתוקף תפקידו החדש ועד כעת יש לו רק זכויות מותר להוריד את הכובע ולתת מחמאות : גם בגלל שמגיע, גם בגלל שעושה טוב לאנישימים, וגם בגלל שסגנון חיובי עדיף על סגנון לא חברי עצבני וחסר סבלנות.

ידידיי אנחנו חיים במדינה דמוקרטית בה כל אחד יכול להביע את דעתו (והחסרון שלה שכולם עושים את זה). אבל גם את הדברים שאתם אומרים אפשר להגיד בצורה מנומסת ומנומקת { ראה כללי הכתיבה בסליק } תנסו פעם להגידד למישהו ללכת לעזאזל בצורה שהוא ישמח ללכת לדרכו. תהיו יצירתיים זה אפשרי.

גם כשמישהו מאד מרגיז תספרו עד 10 תקחו 2 נשימות עמוקות ותסבירו את עצמכם שוב (בכדורסל אומרים הטעות היא תמיד של השחקן המוסר)

ואם בכל זאת ברח לכם משפט לא ראוי תמיד אפשר להגיד סליחה (עדיין אין על זה מיסוי) זה רק עושה אותנו יותר אנושיים.

דוגמא : סרגיי יקר אני מתנצל שקראתי לך בפרטי קולחוזניק אני יודע שאתה לא כזה פשוט רציתי לתת לך דוגמא.

ולבסוף חשבתי שקליעה הוא ספורט שמחנך לסבלנות - בואו נוסיף לו גם את הסובלנות בתקווה שהאשכולות הבאים יראו טוב יותר.

בברכת חברים
אילן בן נון
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד