מה דעתכם על SW99, במה הוא שונה מהוולטר?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מה דעתכם על SW99, במה הוא שונה מהוולטר?
שלום לכולכם.
בהמשך ללבטי ה"קשים" בנושא כן ציפוי לא ציפוי לסיג ה"ישן" שלי (228), החלטתי לבדוק חלופות ואולי להשקיע בכלי חדש.
במסגרת זו בדקתי מספר חלופות והגעתי לשני כלים פוטנציאליים:
SW99 או וולטר המקביל, גלוק 19 (ללא).
שאלותי הן: א. מה ההבדל בין הSW לוולטר מי מהם עדיף? האם ניתן בכלל להשיג את הוולטר בארץ? והאם הפרש המחיר מצדיק השקעה דווקא בו? (מה המחירים היום בכלל).
ב. בעת המעבר שלי מהטופי הישן (פייטון) לסיג לפני כחמש שנים בהתחלה מאוד התאכזבתי מהתחושה של הסיג במהלך הירי (הקנה תמיד בורח כלפי מעלה חזק והדבר מפריע מאוד לירי מהיר), האם בכלים הללו התופעה פחות מורגשת ובמי מהם גלוק או 99?
מי מהם יותר נוח לטפעול? גלוק או ה99 (ידוע לי שב99 מהלך ההדק ארוך ו"מגעיל" האם בוולטר הדבר זהה), דריכה, החלפת מחסנית, שחרור עצר המחלק וכו...
כמה לדעתכם סביר להוסיף בחנות הוגנת על ההחלפה לאחד הכלים של הסיג שלי? (בהנחה שהוא ירה "רק" כ2500 כדור עד היום).
ברכות
מוטי
בהמשך ללבטי ה"קשים" בנושא כן ציפוי לא ציפוי לסיג ה"ישן" שלי (228), החלטתי לבדוק חלופות ואולי להשקיע בכלי חדש.
במסגרת זו בדקתי מספר חלופות והגעתי לשני כלים פוטנציאליים:
SW99 או וולטר המקביל, גלוק 19 (ללא).
שאלותי הן: א. מה ההבדל בין הSW לוולטר מי מהם עדיף? האם ניתן בכלל להשיג את הוולטר בארץ? והאם הפרש המחיר מצדיק השקעה דווקא בו? (מה המחירים היום בכלל).
ב. בעת המעבר שלי מהטופי הישן (פייטון) לסיג לפני כחמש שנים בהתחלה מאוד התאכזבתי מהתחושה של הסיג במהלך הירי (הקנה תמיד בורח כלפי מעלה חזק והדבר מפריע מאוד לירי מהיר), האם בכלים הללו התופעה פחות מורגשת ובמי מהם גלוק או 99?
מי מהם יותר נוח לטפעול? גלוק או ה99 (ידוע לי שב99 מהלך ההדק ארוך ו"מגעיל" האם בוולטר הדבר זהה), דריכה, החלפת מחסנית, שחרור עצר המחלק וכו...
כמה לדעתכם סביר להוסיף בחנות הוגנת על ההחלפה לאחד הכלים של הסיג שלי? (בהנחה שהוא ירה "רק" כ2500 כדור עד היום).
ברכות
מוטי
______________________________________הכלי הכי טוב הוא - זה התקוע בחגורתך בשעת הצורך!!!
- סליקאי ארד

Re: מה דעתכם על SW99, במה הוא שונה מהוולטר?
sliksig כתב:...(ידוע לי שב99 מהלך ההדק ארוך ו"מגעיל" האם בוולטר הדבר זהה)...מוטי
בזמנו אותי עניינה אותה השאלה, ולי אמרו שללחיצה של SW ניתן להתרגל ממש מהר (מה גם שהיא ארוכה רק בכדור ראשון, אחרי זה היא קצרה כי הכלי "עובר" לפעולת SINGLE ACTION.)
לבסוף אחרי שיריתי כמה עשרות כדורים הכל אחד מהכלים (ניסיתי איזה 6 כלים שונים) הלחתי על SW, בגלל ההרגשה שלי, וממנו אני נהנה עד היום.
אגב, לגבי השוואת SW וולטר ישנו דיון כאן.
בהצלחה.
חברה קראתי את כל אלה לפני כן...
תנו משהו עניני יותר, התרשמות אישית, חוות דעת של בעלי הנשקים שבנדון למשל.
מה עם גלוק לא מומלץ? כולם מדברים על הSW בלבד... היכן כל הגלוקרים?
מה בדבר הרטט בירי מהיר למי שי חוות דעת בנושא? מחירים שלהיום מי יודע? וכו וכו וכו...
מה עם גלוק לא מומלץ? כולם מדברים על הSW בלבד... היכן כל הגלוקרים?
מה בדבר הרטט בירי מהיר למי שי חוות דעת בנושא? מחירים שלהיום מי יודע? וכו וכו וכו...
______________________________________הכלי הכי טוב הוא - זה התקוע בחגורתך בשעת הצורך!!!
- סליקאי ארד

כל הרעיון של לתת לך את הלינקים הללו הוא שלא נצטרך לחזור פעמים על מה שנאמר .
אבל בכל זאת דעה תמציתית משהוא שלי על הכלי
אם לא קראתה באשכולות הנ"ל אז לחבר שלי יש אקדח כזה בביצוע סמית ואני יורה בו מידי פעם
שאנחנו ביחד במטווח.
בגדול כלי לא רע בכלל ונותן די והותר להגנה עצמית מבחינת דיוק וכמות תחמושת
אבל לדעתי בהתחשב במוניטין של שני היצרנים ובמחיר הגבוהה של הכלי זה לא מספיק טוב
לכלי הספציפי של החבר שלי היו גם כמה קטעים לא נעינמים של ירידת השחמה בצינה(לא משהוא רציני סתם מרגיז כשקניתה אקדח חדש) וכוונת אחורית שמתנדנדת מעט .
חוץ מזה כלי אמין וטוב אם אתה מצליח להתרגל להדק .
ולשאלות שלך
האם יש וולטר מקורי בארץ ?
כן, מעטים ובכמה מאות שקלים יותר יקר
האם הפרש המחיר מצדיק השקעה דווקא בו ?
לדעתי כן ,מצד שני אני לא היתי קונה בכלל את הדגם הזה.
האם יש "קפיצת אף "בירי?
זה ענין אישי יש כאלו שרגישים יותר ויש כאלו שפחות תלוי באדם ,באחיזה ...........
על כל פנים אני מצאתי אותו נוח מאד אחרי הכדור הראשון (שוב ההדק הזה
)
איזה מהם יותר קל לתפעול?
שוב זה ענין אישי מאד
אם לא תיגש למטווח ותרגיש אותם ביד וגם בירי לא תדע.
מה שנוח לי לא בהכרך נוח לך ולהפך.
מחיר סביר לכלי הקיים?
לא ניתן להעריך שובי של כלי מבלי לבחון אותו ולמשש אותו אבל גם אם הכלי במצב מצוין כמו ביום שעזב את החנות לא בטוח שאצל סוחר תקבל את מלוא ערך הכלי (לפני מספר ימים הזדמנתי לאחת מחנויות הנשק והיה שם מישהוא שרצה למכור CZ75 במצב מצוין לעניות דעתי והציעו לו עלו 250 ש"ח !!!!,כמובן שבמכירה לאדם פרטי הבחור יכול לקבל תמורתו פי 3 לכל הפחות).
ככה שבוא נאמר שאם הכלי שלך במצב כחדש ותמצא לו קונה הוגן תקבל בן 1000 ל1500 ש"ח.
ולסיום הנה גם סקירה של אבי מור על הסמיט לעיונך בתקווה שזה יעזור לך לבחור לך את הכלי המתאים לך ביותר
http://www.******/shotgun/am_sw99.htm
אבל בכל זאת דעה תמציתית משהוא שלי על הכלי
אם לא קראתה באשכולות הנ"ל אז לחבר שלי יש אקדח כזה בביצוע סמית ואני יורה בו מידי פעם
שאנחנו ביחד במטווח.
בגדול כלי לא רע בכלל ונותן די והותר להגנה עצמית מבחינת דיוק וכמות תחמושת
אבל לדעתי בהתחשב במוניטין של שני היצרנים ובמחיר הגבוהה של הכלי זה לא מספיק טוב
לכלי הספציפי של החבר שלי היו גם כמה קטעים לא נעינמים של ירידת השחמה בצינה(לא משהוא רציני סתם מרגיז כשקניתה אקדח חדש) וכוונת אחורית שמתנדנדת מעט .
חוץ מזה כלי אמין וטוב אם אתה מצליח להתרגל להדק .
ולשאלות שלך
האם יש וולטר מקורי בארץ ?
כן, מעטים ובכמה מאות שקלים יותר יקר
האם הפרש המחיר מצדיק השקעה דווקא בו ?
לדעתי כן ,מצד שני אני לא היתי קונה בכלל את הדגם הזה.
האם יש "קפיצת אף "בירי?
זה ענין אישי יש כאלו שרגישים יותר ויש כאלו שפחות תלוי באדם ,באחיזה ...........
על כל פנים אני מצאתי אותו נוח מאד אחרי הכדור הראשון (שוב ההדק הזה
איזה מהם יותר קל לתפעול?
שוב זה ענין אישי מאד
אם לא תיגש למטווח ותרגיש אותם ביד וגם בירי לא תדע.
מה שנוח לי לא בהכרך נוח לך ולהפך.
מחיר סביר לכלי הקיים?
לא ניתן להעריך שובי של כלי מבלי לבחון אותו ולמשש אותו אבל גם אם הכלי במצב מצוין כמו ביום שעזב את החנות לא בטוח שאצל סוחר תקבל את מלוא ערך הכלי (לפני מספר ימים הזדמנתי לאחת מחנויות הנשק והיה שם מישהוא שרצה למכור CZ75 במצב מצוין לעניות דעתי והציעו לו עלו 250 ש"ח !!!!,כמובן שבמכירה לאדם פרטי הבחור יכול לקבל תמורתו פי 3 לכל הפחות).
ככה שבוא נאמר שאם הכלי שלך במצב כחדש ותמצא לו קונה הוגן תקבל בן 1000 ל1500 ש"ח.
ולסיום הנה גם סקירה של אבי מור על הסמיט לעיונך בתקווה שזה יעזור לך לבחור לך את הכלי המתאים לך ביותר
http://www.******/shotgun/am_sw99.htm
כשקניתי אקדח ההתלבטות הסופית הייתה בין גלוק (17, במקרה שלי) לבין הSW. בחנתי את הכלים, כולל בירי (אגב, חבר שהביט מהצד ציין שהגלוק קפץ הרבה פחות. האמת, אני כשיריתי לא שמתי לב להבדל) ובסופו של עניין הדבר היחיד שהעדפתי בSW זה דווקא ההדק שהחל מהכדור השני הוא קצר מאוד (ממש לא רחוק מבול ודומיו).
לדעתי אתה צריך לבחון את השני הכלים אחד ליד השני. עד כמה שאני התרשמתי תנוחת האחיזה בשניהם היא די שונה (למרות האפשרות להחליף חלק מהידית בSW), כך שסביר להניח שאת אחד מביניהם תמצא עדיף ונח יותר לך בצורה די ברורה. זה צריך להיות השיקול המרכזי, כל השאר לדעתי די זניח מאחר ששני הכלים הם טובים ואין בהם חסרונות משמעותיים.
לדעתי אתה צריך לבחון את השני הכלים אחד ליד השני. עד כמה שאני התרשמתי תנוחת האחיזה בשניהם היא די שונה (למרות האפשרות להחליף חלק מהידית בSW), כך שסביר להניח שאת אחד מביניהם תמצא עדיף ונח יותר לך בצורה די ברורה. זה צריך להיות השיקול המרכזי, כל השאר לדעתי די זניח מאחר ששני הכלים הם טובים ואין בהם חסרונות משמעותיים.
- סליקאי כסף

וולטר או סמית
קראתי פעם מאמר השוואתי בין השניים (Combat Handguns), ולמרות שהם אמורים להיות זהים, ההעדפה היתה לטובת הוולטר, אשר נמצא מדוייק יותר ובעל גימור גבוה יותר (יותר תשומת לב לפרטים הקטנית בגימור, כגון "החלקות" ו"עיגול" זויות חדות.
- סליקאי כסף

- סליקאי ארד

כוונת אחורית מתנדנדת?
לי היתה בעיה כרונית כזו בפארה אורדיננס... מה שאיציק אריאל עשה:
1. הוריד את הכוונת לגמרי
2. לקח דוקרן (PUCH) חד ופטיש ובמרכז התעלה של הכוונת האחורית הוא נתן מכה קטנה באלכסון ככה שתיווצר שם בליטה קטנה של מתכת
3. טיפטף לוקטייט מתאים (אני חושב שהוא שם את הכי חזק)
4. החזיר את הכוונת לנקודת האיפוס וניגב שאריות של החומר
5. נתן לנשק לנוח 24 שעות
מאז עברו בערך 10,000 כדורים מבלי שהכוונת תזוז מהמקום
א.
לי היתה בעיה כרונית כזו בפארה אורדיננס... מה שאיציק אריאל עשה:
1. הוריד את הכוונת לגמרי
2. לקח דוקרן (PUCH) חד ופטיש ובמרכז התעלה של הכוונת האחורית הוא נתן מכה קטנה באלכסון ככה שתיווצר שם בליטה קטנה של מתכת
3. טיפטף לוקטייט מתאים (אני חושב שהוא שם את הכי חזק)
4. החזיר את הכוונת לנקודת האיפוס וניגב שאריות של החומר
5. נתן לנשק לנוח 24 שעות
מאז עברו בערך 10,000 כדורים מבלי שהכוונת תזוז מהמקום
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
הם מדברים על כוונות פלסטיק, כמו המקוריות של הגלוק.
הם מדברים על כוונות פלסטיק, כמו המקוריות של הגלוק.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד