שוב זה מתחיל ,עוד וועדת חקירה.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שוב זה מתחיל ,עוד וועדת חקירה.
בעקבות הרצח בירושלים בסופ"ש: שר הפנים הורה על הקמת ועדת בדיקה
שר הפנים אופיר פינס הורה על הקמת ועדת בדיקה לבחינת נסיבות האירוע בסוף השבוע במהלכו רצח אלאמו אסייסה, מאבטח של חברת שמירה את חברתו, זרו וובלם, בנשק שקיבל ממקום עבודתו והתאבד.
הוועדה, בראשה יעמוד על-פי המלצת השר איש ציבור מחוץ למשרד הפנים, תבחן את התנהלות חברת האבטחה שהעסיקה את הרוצח, בדגש על ניהול מערך כלי הנשק ומתן היתר להחזקתם מחוץ לשעות העבודה.
בנוסף, ייבחנו נוהלי הפיקוח של האגף לרישוי כלי נשק במשרד הפנים.
(דורון שפר)
מתוך ynet
שר הפנים אופיר פינס הורה על הקמת ועדת בדיקה לבחינת נסיבות האירוע בסוף השבוע במהלכו רצח אלאמו אסייסה, מאבטח של חברת שמירה את חברתו, זרו וובלם, בנשק שקיבל ממקום עבודתו והתאבד.
הוועדה, בראשה יעמוד על-פי המלצת השר איש ציבור מחוץ למשרד הפנים, תבחן את התנהלות חברת האבטחה שהעסיקה את הרוצח, בדגש על ניהול מערך כלי הנשק ומתן היתר להחזקתם מחוץ לשעות העבודה.
בנוסף, ייבחנו נוהלי הפיקוח של האגף לרישוי כלי נשק במשרד הפנים.
(דורון שפר)
מתוך ynet
- סליקאי ארד

- תרמתי למען הסליק

GUNS DON'T KILL PEOPLE.....
את ההמשך אתם יודעים
*** ההודעה נערכה ע"י מנהל האתר ***
לדעתי כן חייבים להגביל את התנאי להחזקה, ולהשאיר אותו רק אצל מי שכבר הוכיח את עצמו עם נשק. (לצורך העניין אנשי כוחות בטחון עם הכשרה מתאימה, וכל העוסקים באופן פעיל בתחום הירי, המבצעי או הספורטיבי).מזל שיש לי עוד שנים ארוכות של שירות צבאי אחרת הייתי לחוץ מכל העניין הזה
את ההמשך אתם יודעים
*** ההודעה נערכה ע"י מנהל האתר ***
לדעתי כן חייבים להגביל את התנאי להחזקה, ולהשאיר אותו רק אצל מי שכבר הוכיח את עצמו עם נשק. (לצורך העניין אנשי כוחות בטחון עם הכשרה מתאימה, וכל העוסקים באופן פעיל בתחום הירי, המבצעי או הספורטיבי).מזל שיש לי עוד שנים ארוכות של שירות צבאי אחרת הייתי לחוץ מכל העניין הזה
if it's worth shooting' shoot it twice
ilan_u
גם לדעתי יש להשאיר את הנשק למי שהוכיח את עצמו (בשימוש בנשק) כגון כנופיות אלפרון,אברגיל, וסתם אנשים "שומרי חוק" שגרים בגואריש.
אם אתה מתחיל עם ההגבלות ""הגזעניות"", לי מותר ולזה אסור לאן נגיע??!! תאסוף את הנשק מכל העולם.
ביום שישי האחרון התאבד קצין משטרה בכיר במשרדו בתחנת המשטרה עם אקדחו האישי המשטרתי אז תקום ועדת חקירה ויקחו לכל השוטרים את הנשק
אנשים התאבדו במטווח אז תיקח למטווחים את הנשק
צריך לסמוך על אנשים אתה לא יכול להגיד אני בסדר וכל השאר לא!
סטטיסטית לפי חוקי המספרים הגדולים תמיד יהיו חריגים.
גם לדעתי יש להשאיר את הנשק למי שהוכיח את עצמו (בשימוש בנשק) כגון כנופיות אלפרון,אברגיל, וסתם אנשים "שומרי חוק" שגרים בגואריש.
אם אתה מתחיל עם ההגבלות ""הגזעניות"", לי מותר ולזה אסור לאן נגיע??!! תאסוף את הנשק מכל העולם.
ביום שישי האחרון התאבד קצין משטרה בכיר במשרדו בתחנת המשטרה עם אקדחו האישי המשטרתי אז תקום ועדת חקירה ויקחו לכל השוטרים את הנשק
אנשים התאבדו במטווח אז תיקח למטווחים את הנשק
צריך לסמוך על אנשים אתה לא יכול להגיד אני בסדר וכל השאר לא!
סטטיסטית לפי חוקי המספרים הגדולים תמיד יהיו חריגים.
- סליקאי כסף

konen אז מה אתה מציע שנחלק אקדחים לכל הבא לייד? לשומרים בני 65 בקניונים שחלקם לא זוכרים איכן הם הניחו את המחסנית אתמול בערב, לצעירים ללא עבר פלילי אך שחיים בבית עם 4 אחים נרקומנים שישמחו למכור את האקדח הנ"ל לאותם חבריה נחמדים מג'ואריש, שגם חלקם (אלו שתרם נתפסו) אני בטוח שעובדים בתור מאבטחים במרכולים וגני ילדים שאתה ו\או הילדים שלך הולכים לשם כל יום. החוק לא יכול לכסות את כולם, גם אם כן תמיד יקום חריג וידפוק איזה כדור או מאה באשתו או באיזה נהג שחתך אותו בכביש. מסקנה יש לעשות אחד מהשניים (או את שניהם) להחמיר את הענישה ולצמצם את מספר כלי הנשק בידי הציבור. (רצוי להתחיל מאלו שמחזיקים בו שלא כדין ומ-fatlender)
ilan_u
אני לא חושב שצריך לתת נשק לכל אחד...אבל דחילק תפסיק עם הצביעות... לאותו אחד שאתה לא סומך להפקיד נשק בידיו קרוב לוודאי שיש רשיון נהיגה, וקרוב לוודאי שהוא גם עושה מילואים שם הוא נושא נשק אוטומטי...לצערי יותר אנשים נהרגים נהרגים מתאונות דרכים מאשר מנשק..ואפילו יותר אנשים במדינה מתים מזיהום אויר מאשר מתאונות דרכים...
אבל מה קל יותר להתפס לנושא פופוליסטי כמו נשק..ואני מתפלא שיש אנשים בפורום ששטיפת המוח הזו הצליחה לעבוד עליהם.
א.
אני לא חושב שצריך לתת נשק לכל אחד...אבל דחילק תפסיק עם הצביעות... לאותו אחד שאתה לא סומך להפקיד נשק בידיו קרוב לוודאי שיש רשיון נהיגה, וקרוב לוודאי שהוא גם עושה מילואים שם הוא נושא נשק אוטומטי...לצערי יותר אנשים נהרגים נהרגים מתאונות דרכים מאשר מנשק..ואפילו יותר אנשים במדינה מתים מזיהום אויר מאשר מתאונות דרכים...
אבל מה קל יותר להתפס לנושא פופוליסטי כמו נשק..ואני מתפלא שיש אנשים בפורום ששטיפת המוח הזו הצליחה לעבוד עליהם.
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר, כדאי שתקרא יותר מהודעה אחת אחורה, זה בדיוק מה שאמרתי, שנשק צריכם לשאת רק בעלי עבר בטחוני, שהוכיחו את עצמם בנשיאת נשק במסגרת צבאית או בטחונית. כאמור מה שאמרתי שמפריע לי אצל חלק נכבד של מחזיקי נשקים, שלרוב הנשק נמצא בידיים שלא מאומנות ומיומנות להשתמש בו.אני עד כה התאמנתי עם אקדח אך ורק במסגרת צבאית יחסית בסיסית ואני יודע להגיד לך בוודאות שלמראת כישורי לוטר נמוכים מאוד אני כגורם מייצג לדעתי יכול להשטלת, לחטוף את הנשק או להוריד לפני שהוא מספיק לשלוף 80% ממאבטחים באתרי בילוי ופנאי. ואני חושב שמול מחבל מאומן היטב הסיכוי שלהם הוא עוד יותר קלוש, אי לכך אין סיבה שישאו נשק ויסכנו את האקדח, את עצמם ואת הסובבים.
נ.ב מאבטח בן 65 וחבריה מג'ואריש לא עושים מילואים ולא אחזיקו נשק (כחוק).
נ.ב מאבטח בן 65 וחבריה מג'ואריש לא עושים מילואים ולא אחזיקו נשק (כחוק).
אילן,
בשביל לשאת נשק, אתה לא צריך עבר ביטחוני מפואר, ואת לא צריך להיות מהנדס גרעין אלא קצת שכל ישר, שתי ידיים ימניות וראיה תקינה. ממש אותם קריטריונים כמו של רשיון רכב.
ולגבי עבר ביטחוני מפואר..
1. מה יש לך להגיד על אותו קצין שהתאבד?
2. או על בני להמן שהיה מנכ"ל חברת הי-טק ולוחם ביחידה מובחרת
3. או על מוטה גור שהיה רמטכ"ל?
4. או על אברהם עופר שהיה שר השיכון?
5. או על לוינסון שהיה בכיר בבנק הפועלים?
שכל ישר זה דבר שלא ניתן לקנות במכולת ואין שום מערכת שהיא 100% חסינה מטעויות כולל מערכת העילות והקריטריונים של רשוי כלי יריה
א.
בשביל לשאת נשק, אתה לא צריך עבר ביטחוני מפואר, ואת לא צריך להיות מהנדס גרעין אלא קצת שכל ישר, שתי ידיים ימניות וראיה תקינה. ממש אותם קריטריונים כמו של רשיון רכב.
ולגבי עבר ביטחוני מפואר..
1. מה יש לך להגיד על אותו קצין שהתאבד?
2. או על בני להמן שהיה מנכ"ל חברת הי-טק ולוחם ביחידה מובחרת
3. או על מוטה גור שהיה רמטכ"ל?
4. או על אברהם עופר שהיה שר השיכון?
5. או על לוינסון שהיה בכיר בבנק הפועלים?
שכל ישר זה דבר שלא ניתן לקנות במכולת ואין שום מערכת שהיא 100% חסינה מטעויות כולל מערכת העילות והקריטריונים של רשוי כלי יריה
א.
- תרמתי למען הסליק

אתה רק מחזק את דבריי
אני ראיתי במו עיניי,ו-FATLANDER יעיד, בן אדם גידם עם עיין מזכוכית מחדש רשיון לאחר שפגע 3 כדורים מתוך 50, למה? כי האילה שלו היא לפני 96. תקין ? לא ! יקרה שוב? כל יום בכל מטווח
לגבי התאבדויות, הטיעון שלך ריק מתוכן, מי שמחליט להתאבד מסכן רק את עצמו ולא את הנשק או את הסובבים אותו, לא צריך להיות לוחם בסיירת בשביל לדפוק לעצמך כדור בראש, אבל לא כל אחד ידע לעשות את זה למחבל שמסתער עליו מטווח אפס באיזור הומה אדם, וזה בדיוק מה שמצפים מהם לעשות בשכר זהום של 18 שקל לשעה. השורה התחתונה היא שמי שלא חייב נשק עדיך שלא יהיה לו, לטובת הכלל. שלא תהיה פה אי הבנה אם ביום מן הימים מישהו יחליט לקחת לי את הרשיון, הם יצטרכו להוציא אותו מהגופה המתקררת שלי
אני ראיתי במו עיניי,ו-FATLANDER יעיד, בן אדם גידם עם עיין מזכוכית מחדש רשיון לאחר שפגע 3 כדורים מתוך 50, למה? כי האילה שלו היא לפני 96. תקין ? לא ! יקרה שוב? כל יום בכל מטווח
לגבי התאבדויות, הטיעון שלך ריק מתוכן, מי שמחליט להתאבד מסכן רק את עצמו ולא את הנשק או את הסובבים אותו, לא צריך להיות לוחם בסיירת בשביל לדפוק לעצמך כדור בראש, אבל לא כל אחד ידע לעשות את זה למחבל שמסתער עליו מטווח אפס באיזור הומה אדם, וזה בדיוק מה שמצפים מהם לעשות בשכר זהום של 18 שקל לשעה. השורה התחתונה היא שמי שלא חייב נשק עדיך שלא יהיה לו, לטובת הכלל. שלא תהיה פה אי הבנה אם ביום מן הימים מישהו יחליט לקחת לי את הרשיון, הם יצטרכו להוציא אותו מהגופה המתקררת שלי
ilan_u כתב:אתה רק מחזק את דבריי
אילן_אתה , למה לערבב דברים ?
המקרה הנ"ל כלל לא קשור לעילה להחזקת נשק , פה מדובר במדריך ירי ומנהל מטווח שלכאורה מעלו בתפקידם , יש להם את כל הסמכות שלא לאשר את רשיון הנשק לאותו גידם פיסח עם חצ'קונים בגב, גם אם העילה היא מלפני 96.. גם הרופא שאישר לו את הרשיון מעל לכאורה בתפקידו ,
אבל אין לכך קשר למערכת ולאופן מתן הרשיונות
המערכת דורשת שבמקרים כנ"ל האנשים שהוכשרו מטעמה וממונים על מימוש הוראותיה (מדריכי הירי ומנהלי המטווחים) יפעילו את סמכותם וישללו מאדם כזה את הזכות לשאת נשק ... העובדה שהם לא עשו כך אינה מעידה בהכרח על כשל מערכתי כלשהו במתן הרשיונות ... (אלא על כשל בפיקוח על ביצוע הוראותיה ואופן התנהלות המטווחים/ מדריכים)
וזה לא שאני חושב שאין כשל , פשוט הדוגמה שהצגת אינה רלוונטית ומפחיתה ממשמעות הטענה שלך ..
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
ilan_u,
הטיעון שלי רלוונטי ועוד איך (וזה עוד בלי להכנס לסטטיסטיקה של כמה שוטרים השתמשו בנשק שלהם כדי לרצוח את בנות זוגן).
הוא פשוט בא להראות לך שאין שום חסינות מפני מצב שבו אדם קם יום אחד בבוקר ומחליט לעשות משהו מטורף וחסר אחריות, ולא משנה התפקיד, הדרגה, או היחידה בה אותו אדם שירת.
ומשום מה, כשזה מגיע לנשק אז יש לכולם איזה נטיה להתפס על אותו אחד שאיכשהו הצליח לעבור דרך המסננת ולעשות משהו מטורף ולהכתים את כל 200,000 נושאי נשק ברשיון שאין בהם שום רבב.
א.
הטיעון שלי רלוונטי ועוד איך (וזה עוד בלי להכנס לסטטיסטיקה של כמה שוטרים השתמשו בנשק שלהם כדי לרצוח את בנות זוגן).
הוא פשוט בא להראות לך שאין שום חסינות מפני מצב שבו אדם קם יום אחד בבוקר ומחליט לעשות משהו מטורף וחסר אחריות, ולא משנה התפקיד, הדרגה, או היחידה בה אותו אדם שירת.
ומשום מה, כשזה מגיע לנשק אז יש לכולם איזה נטיה להתפס על אותו אחד שאיכשהו הצליח לעבור דרך המסננת ולעשות משהו מטורף ולהכתים את כל 200,000 נושאי נשק ברשיון שאין בהם שום רבב.
א.
- תרמתי למען הסליק

ilan_u כתב:שלא תהיה פה אי הבנה אם ביום מן הימים מישהו יחליט לקחת לי את הרשיון, הם יצטרכו להוציא אותו מהגופה המתקררת שלי
אילן U,
אתה מסתמן כמסוכן לעצמך ולסביבה. אתה מביע דעות חריפות וגזעניות בנושא, ואני מציע שתחזור בך או שתמצא מקום אחר להעלות את הטיעונים שלך.
אם הייתי יודע מי אתה, לא הייתי מחדש לך את הרישיון (מחובתו של מדריך הירי לדווח למשרד הפנים במידה וישנו חשד לאי כשירותו של בעל הנשק להמשיך ולשאתו)
לידיעתך, במדינת ישראל, רשאי כל אדם לשאת נשק לאחר שעבר מערכת סינון מסויימת ועבר בהצלחה אימון על ידי מדריך ירי. אם לא מוצא חן בעיניך שאותם
לך לעבוד במקומם בשכר הנמוך ובתנאים המחפירים, בשמש היוקדת ובגשם והרוח החורפית.בני 65 בקניונים שחלקם לא זוכרים איכן הם הניחו את המחסנית אתמול בערב
אם יש לך השגות לגבי מערכת הקריטריונים לחלוקת רשיונות - לך לחבר/ת כנסת התומכים בדעותיך, אולי תצליח. (ואני מקווה שלא)
אתה כותב -
אני עד כה התאמנתי עם אקדח אך ורק במסגרת צבאית יחסית בסיסית ואני יודע להגיד לך בוודאות שלמראת כישורי לוטר נמוכים מאוד אני כגורם מייצג לדעתי יכול להשטלת, לחטוף את הנשק או להוריד לפני שהוא מספיק לשלוף 80% ממאבטחים באתרי בילוי ופנאי.
לידיעתך, את כישורי הלחימה המהוללים הללו, ניתן לרכוש גם בשוק האזרחי, כך עושים כל המאבטחים העובדים בשוק האזרחי, הם לומדים זאת ממדריכי הירי וקרב המגע. לקורסים אלו מגיעים בנים בוגרי שירות קרבי "פשוט" ובוגרי סיירות, כמו גם בנות ששירתו בתפקידים תומכי לחימה או ביחדיות מעורבות, וכן, גם בתפקידים מנהלתיים, מהסיבה הפשוטה שצריך גם אותן במערכות האבטחה.
אתה בז לכל אותם אלו אשר לא עברו את מערכת ההכשרה אותה אתה עברת, ואתה נעול בדעותיך.
אתה אינך מכיר ואינך יודע על יכולות של אזרחים נושאי נשק, בוגרי קורסי "ירי מעשי", המתפעלים את כלי הנשק במהירות ובדיוק רב, אך למעלה מכל זאת, גם בבטיחות רבה.
לא כל שומר או מאבטח בישראל, חייב להיות בעל "כישורי לוטר" ברמות נמוכות או גבוהות. צריך גם את אלו אשר עושים את ההעבודה הפשוטה, ובהמצאם במקום המצאם, הם מרתיעים. לא תמיד חייבים נשק על מנת להרתיע ולסכל פיגוע, מספיק להיות עירני. מכל הפיגועים שנמנעו עד היום, באף אחד מהם לא בוצע שימוש בנשק, אלא בכושר ההרתעה על ידי בדיקות כבודה וסינון הנכנסים.
כאמרתו של נפוליאון - "הצבא צועד על קיבתו" , כך גם צה"ל לידיעתך, אינו מסוגל להתקיים ללא הדרגים המספקים את האפסניה, התחמושת והתצרוכת האחרת, כך גם מערכי אבטחה, חייבים את הדרגים, את השומרים ה"פשוטים" שאתה בז להם כל כך.
אילן, חז"ל דרשו "הפוסל במומו פוסל". קח לך כמה רגעים למחשבה, אולי תשנה את דעתך.
(אם לא, אז דע לך כי הבעת דעות פוגעות ומעליבות, איננו הדבר שבגינו הוקם הפורום הזה)
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
בהמשך לדברים של נועם,מי שהציל את מדינת ישראל במלחמות היו אלה אותם קשישים
ששכחו היכן המחסנית ולא לוחמי הלוט"ר מפוארים {שלהם תרומה חשובה} .תבוא לתחרויות של ירי מעשי ותראה את אותן מבוגרות שמתחרות ותבין לבד שמצבך עגום ואז תבין שדיברת שטויות.אל תפסול אף אחד לפני שהיית במקומו.וכן התנצלות קטנה מצידך לא תזיק
ששכחו היכן המחסנית ולא לוחמי הלוט"ר מפוארים {שלהם תרומה חשובה} .תבוא לתחרויות של ירי מעשי ותראה את אותן מבוגרות שמתחרות ותבין לבד שמצבך עגום ואז תבין שדיברת שטויות.אל תפסול אף אחד לפני שהיית במקומו.וכן התנצלות קטנה מצידך לא תזיק
נערך לאחרונה על ידי חבלני בתאריך 25 ינואר 2005, 12:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד