תחרויות גדנ"ע קליעה מעתה ואילך
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תחרויות גדנ"ע קליעה מעתה ואילך
שלום לכולם,
היום התקיימה ישיבת קציני קליעה מרחביים ומפקדי מועדונים מכל הארץ, בה בין היתר נדונה סוגיית הציוד בתחרויות של גדנ"ע קליעה
תודה לאבי שטרח והגיע לתל השומר לציג את עמדתו בעניין. להלן עיקרי ההחלטות שמעתה אלו הפקודות החדשות של גדנ"ע קליעה.
קודם כל אסור להשתמש בשום כלי נשק שלא שייך לגדנ"ע או לחילופין שלא נבדק אחת לחודש ע"י הנשק החיילי וזאת מטעמי ביטוח ופקודות הצבא. הירי בתחרויות מעתה אך ורק בנשקי גדנ"ע.
הירי בתחרויות יתבצע ע"י תחמושת של הגדנ"ע בלבד !.
כל תחרות תחולק ל 2 קטגוריות. קטגוריה א' מיועדת לחניכים שבדר"כ חברים גם באגודת ספורט מלבד הגדנ"ע כגון מכבי רעננה וכדו', והם יתחרו עם ציוד מלא ללא הגבלים כלל.
בקטגוריה השניה יתחרו החניכים עם הגבלת ציוד למעיל וכפפה בלבד (מכל סוג שהוא).
בסוף התחרות יוענקו פרסים ל 2 הקטגוריות.
לגבי הליגה המצב זהה וכמות החניכים תגדל כך שיהיו 5 קלעים בקטגוריה ב' וכל מועדון ישלח עד 3 קלעים בקטגוריה א.
עוד עדכונים ודברים חדשים אעדכן בהמשך.
שיהיה לכולם אחלה יום!
טל.
היום התקיימה ישיבת קציני קליעה מרחביים ומפקדי מועדונים מכל הארץ, בה בין היתר נדונה סוגיית הציוד בתחרויות של גדנ"ע קליעה
תודה לאבי שטרח והגיע לתל השומר לציג את עמדתו בעניין. להלן עיקרי ההחלטות שמעתה אלו הפקודות החדשות של גדנ"ע קליעה.
קודם כל אסור להשתמש בשום כלי נשק שלא שייך לגדנ"ע או לחילופין שלא נבדק אחת לחודש ע"י הנשק החיילי וזאת מטעמי ביטוח ופקודות הצבא. הירי בתחרויות מעתה אך ורק בנשקי גדנ"ע.
הירי בתחרויות יתבצע ע"י תחמושת של הגדנ"ע בלבד !.
כל תחרות תחולק ל 2 קטגוריות. קטגוריה א' מיועדת לחניכים שבדר"כ חברים גם באגודת ספורט מלבד הגדנ"ע כגון מכבי רעננה וכדו', והם יתחרו עם ציוד מלא ללא הגבלים כלל.
בקטגוריה השניה יתחרו החניכים עם הגבלת ציוד למעיל וכפפה בלבד (מכל סוג שהוא).
בסוף התחרות יוענקו פרסים ל 2 הקטגוריות.
לגבי הליגה המצב זהה וכמות החניכים תגדל כך שיהיו 5 קלעים בקטגוריה ב' וכל מועדון ישלח עד 3 קלעים בקטגוריה א.
עוד עדכונים ודברים חדשים אעדכן בהמשך.
שיהיה לכולם אחלה יום!
טל.
אין כמו גדנ"ע קליעה.
מה אתם מ-ס-ב-כ-י-ם???
בשביל מה לסבך הכל??? א', ב'? WTF???
סתם מוציאים יותר כסף על פרסים... זה לוקח יותר זמן... (מבחינת הליגה-להוסיף עוד מתחרים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם וירו פעמיים שלוש בלחץ-בזבוז זמן וכסף)...
כולם יודעים שזה בלאגנים,נשארים חמישים שנה אחרי הירי וסתם מוציאים לנו את המיץ... ומה עם התחרויות בחגים? איך זה יתחלק?
ומה עם חניכים שלא חברים בהפועל או כל מועדון אחר ויש להם ציוד אישי? לאן הם שייכים?
--לפחות לא אסרו שימוש בציוד אישי בתחרויות.. כולם יודעים שזה היה יוצר מהומות לא נחוצות ומוריד את הרמה הכללית של הגדנ"ע *שזו הייתה עבודה קשה גם ככה להרים את הרמה שהייתה שם.... לפחות יש התקדמות...

סתם מוציאים יותר כסף על פרסים... זה לוקח יותר זמן... (מבחינת הליגה-להוסיף עוד מתחרים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם וירו פעמיים שלוש בלחץ-בזבוז זמן וכסף)...

כולם יודעים שזה בלאגנים,נשארים חמישים שנה אחרי הירי וסתם מוציאים לנו את המיץ... ומה עם התחרויות בחגים? איך זה יתחלק?
ומה עם חניכים שלא חברים בהפועל או כל מועדון אחר ויש להם ציוד אישי? לאן הם שייכים?

--לפחות לא אסרו שימוש בציוד אישי בתחרויות.. כולם יודעים שזה היה יוצר מהומות לא נחוצות ומוריד את הרמה הכללית של הגדנ"ע *שזו הייתה עבודה קשה גם ככה להרים את הרמה שהייתה שם.... לפחות יש התקדמות...

עניין הרמות
השתי רמות האלה, הן בעצם תחרות "אופן" ותחרות סגורה..
ברמה הסגורה מותר אך ורק מה שיש ב-כל- מועדון גדנ"ע
כלומר - כפפה ומעיל (לא משנה אם זה של המועדון או לא של המועדון)
בתחרות הפתוחה מותר גם מכנסיים ונעליים
בקשר לנשק -
בתחרויות מרחב מרכז יהיה מותר להשתמש ב601 בתחרויות הסגורות (אם אינני טועה)
בתחרויות הארציות מכיוון שאין לכל מועדון 601, רק באופן יהיה מותר להשתמש בזה ותחרות הסגורה, יהיה מותר רק 300S
כמובן כמו שטל אמר, הנשקים יהיו נשקי גדנ"ע תמיד (או נשקים שעברו בדיקה אחת לחודש אצל הנשק החיילי) ותחמושת אך ורק של הגדנ"ע מטעמי ביטוח...
אלה החלטות שלא נעשו סתם, ולא בלי מחשבה...
להפך הוא הנכון, נעשה מחשבה רבה בתיכנון התוכנית הזאת בכדי לא לפגוע, לא בקלעים הוותיקים, ולא בקלעים הצעירים, ולאפשר תחרות הוגנת בין שתי המגזרים...
וכן, זה יותר פרסים ומדליות, טל יודע את זה והכין את התקציב בהתאם...
אתם תדאגו לנצח, הוא ידאג לפרסים
המון בהצלחה בהמשך השנה (כתבו תגובות על הליגה כדי שנדע מה לשפר לפי דעתכם)
גוני.
ברמה הסגורה מותר אך ורק מה שיש ב-כל- מועדון גדנ"ע
כלומר - כפפה ומעיל (לא משנה אם זה של המועדון או לא של המועדון)
בתחרות הפתוחה מותר גם מכנסיים ונעליים
בקשר לנשק -
בתחרויות מרחב מרכז יהיה מותר להשתמש ב601 בתחרויות הסגורות (אם אינני טועה)
בתחרויות הארציות מכיוון שאין לכל מועדון 601, רק באופן יהיה מותר להשתמש בזה ותחרות הסגורה, יהיה מותר רק 300S
כמובן כמו שטל אמר, הנשקים יהיו נשקי גדנ"ע תמיד (או נשקים שעברו בדיקה אחת לחודש אצל הנשק החיילי) ותחמושת אך ורק של הגדנ"ע מטעמי ביטוח...
אלה החלטות שלא נעשו סתם, ולא בלי מחשבה...
להפך הוא הנכון, נעשה מחשבה רבה בתיכנון התוכנית הזאת בכדי לא לפגוע, לא בקלעים הוותיקים, ולא בקלעים הצעירים, ולאפשר תחרות הוגנת בין שתי המגזרים...
וכן, זה יותר פרסים ומדליות, טל יודע את זה והכין את התקציב בהתאם...
אתם תדאגו לנצח, הוא ידאג לפרסים

המון בהצלחה בהמשך השנה (כתבו תגובות על הליגה כדי שנדע מה לשפר לפי דעתכם)
גוני.
- סליקאי ארד

מה אני אגיד...לפחות לא הוחלט להוריד לקלעים מצטיינים נקודות...

זה מתחיל באמת להזכיר כדורסל...אולי ננמיך את הטבעת כדי שהנמוכים יוכלו להטביע? אולי שחקנים יוכלו לעשות 10 עבירות? כשאין קצת קושי, הרמה תשאר נמוכה...חניכים צריכים לבוא ולהשקיע, לא לחפש תירוץ להפסד שלהם במכנסיים של מועדון אחר...
אני למשל...שנה רביעית במטווח (ועוד נרשמתי שנה מאוחר מהגיל המינימלי), לא חבר בשום אגודה אחרת, ומשתמש במכנסיים רק אחרי פורים הקודם.
זה משייך אותי לקבוצה שלא יכולה להשתמש במכנסיים?

אם כן, כדאי לעשות את התחרות הפתוחה לבעלי תוצאות 300 ומעלה (אולי אני מגזים...), או לכל מי שרוצה להיכנס...
המכנסיים לדעתי לא עוזרות הרבה לירי...אבל לדעתי הן עוזרות להימנע מכאבים מיותרים (אני מדבר מהניסיון שהיה לי לפני פורים הקודם...אני אעשה כמה ניסויים בזמן הקרוב, רק בשביל לאמת את דבריי...)...אני יכול לתת דוגמה
חבל לשנות נהלים רק בגלל צרות עין...
(זה אולי ישמע שחצני, אבל מה שאני הולך להגיד מבוסס על השנים האחרונות, לפחות מה שאני ראיתי) זה נראה כאילו מצאתם דרך לתת למועדונים אחרים מקום ראשון באוויר...
לא עדיף לוותר על 6/3 מדליות/גביעים, ולקנות מכנסיים למועדונים שחסר להם?
אם אני שוקל לקנות לעצמי נשק S601, או אחר (ראו הודעה של אופיר)...כדאי לי לוותר מראש?
לפני כמה שנים, בתחרות הראשונה שלי, חשבתי גם על דבר כזה. זה יכול לתת לקלעים מתחילים תקווה להישגים טובים יותר, וסיבה להמשיך בגדנ"ע (למקומות האחרונים פחות)...אבל זאת סתם אשלייה. אי אפשר להתחיל לחלק לכל הקלעים מדליות (חוץ ממדליית ההשתתפות שזה די מנחם באמת). הקריטריונים שנתתם, לא מחסנים את הליגה בפני רעיון שאני הולך להציג עכשיו-קלע נגיד שקיבל תוצאה של מקום 10, יכול סתם להוריד מכנס, לחזור לS-300, ולקחת מקום ראשון ברמה הנמוכה, סתם כי הוא רוצה מדליה...הבעיה היא שאתם לא יכולים להכריח קלע באיזו רמה לבחור...
(וגם עם S-300, בלי מכנסיים, אפשר להשיג תוצאה שמתאימה לרמה הגבוהה)
נ.ב.-דברים שאמרתי בהודעה הזאת נכתבו לפני שגוני הוסיף את ההודעה שלו (ז"א כתבתי את רוב ההודעה לפי ההודעה של טל)...בינתיים אני מחכה לתגובה, ונראה
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף
איזה טעות....
גיל פעם ראשונה שאני נאלץ להסכים איתך.
זה באמת לא מה שרצינו...
אתם יוצרים בלאגן...
ובעצם את יוצרים פער ממשי בין החניכים שברמה א' לחניכים שברמה ב'
ועוד דוגמא...אם יש במועדון שלי (רחובות) 6 חניכים "ברמה א"?
אז? 3 מהם יאלצו לוותר על מכנס?
זה נשמע מאוד לא הוגן....
ובכלל....הרובי 300S האלה מיותרים לדעתי הגדנ"ע צריך לחפש דרך להשיג יותר רובי 601 או משהו בסגנון...
נ.ב. 1
לטל: פחות מחברות ומערכות שעות = יותר ציוד איכותי, לדעתי אתה צריך לרכז את התקציב שלך לכיוון הזה...
נ.ב. 2
אתם צריכים להניע את כל הגדנ"ע יותר לכיוון האולימפי (אנשוץ\אוויר) ופחות לכיוון הצבאי(M16)!
נ.ב.3
טל האם עלה הנושא של השתלמויות למפקדים?
נ.ב.4
(אחרון חביב) גיל מזל"ט על הזכיה!!
זה באמת לא מה שרצינו...
אתם יוצרים בלאגן...
ובעצם את יוצרים פער ממשי בין החניכים שברמה א' לחניכים שברמה ב'
ועוד דוגמא...אם יש במועדון שלי (רחובות) 6 חניכים "ברמה א"?
אז? 3 מהם יאלצו לוותר על מכנס?
זה נשמע מאוד לא הוגן....
ובכלל....הרובי 300S האלה מיותרים לדעתי הגדנ"ע צריך לחפש דרך להשיג יותר רובי 601 או משהו בסגנון...
נ.ב. 1
לטל: פחות מחברות ומערכות שעות = יותר ציוד איכותי, לדעתי אתה צריך לרכז את התקציב שלך לכיוון הזה...
נ.ב. 2
אתם צריכים להניע את כל הגדנ"ע יותר לכיוון האולימפי (אנשוץ\אוויר) ופחות לכיוון הצבאי(M16)!
נ.ב.3
טל האם עלה הנושא של השתלמויות למפקדים?
נ.ב.4
(אחרון חביב) גיל מזל"ט על הזכיה!!
אני לא מיוחד, אני ממטווח רחובות!
מס' 1 בגדנ"ע!@#
מס' 1 בגדנ"ע!@#
- סליקאי ארד
כמה וכמה רעיונות
יש לי הצעה...בתור תחרויות, אני לא חושב שכדאי להשקיע הרבה באם 16 באמת...יש את זאת של פורים...זה מספיק...ואם מדברים על הוספת קושי ואתגר...מה לגבי הוספת איזה מצב נוסף, ולא רק שכיבה?
בתור הכנה לצה"ל מבחינת קליעה, אני חושב שלא כדאי לוותר על אם 16 (אלא אם טעיתי בהבנה של הדברים). להיפך, יש לי רעיון שאני חושב שכדאי ליישם:
אם 16 הוא אמנם הנשק הנפוץ...אך אינו הנשק היחיד. יש את הגרסאות השונות של הגליל, יש את העוזי (נדיר אמנם), יש את התבור שבעתיד (אם לא יהיו חיכוכים נוספים עם ארה"ב כמו בכמה מקרים שכבר קרו) ייכנס כרובה עיקרי של צה"ל.
לדעתי כדאי בעתיד הרחוק (אם אין בעתיד הקרוב תקציב למכנסיים, לא יהיה כסף לרובים), לרכוש לכמה מועדונים איזה נשק אחד מוסב כזה או לפחות לדאוג שבכל קורס קיץ שמתקיים בבסיס גדנ"ע, חניכים (ותיקים או חדשים, זה החלטה שלכם) ידעו לתפעל את הנשק המקורי (נגיד מצבי בטיחות, דריכה, אחיזה,לפרק ולהרכיב,תפעול מעצורים-ואולי לעשות תחרות של זמן, לשניים האחרונים), ויירו בו כמה כדורים ספורים.
ורעיון נוסף שאני לא כל כך בטוח בו, בגלל סכנת הבטיחות שקיימת-לתת לחניכים ותיקים/בכירים שהמפקד ממליץ עליהם כרציניים ושלא עושים שטויות, מדי פעם להתאמן על אקדח 0.22 (בטוח שיש כאלה ששוכבים בכספת של המשטרה, אחרי שהוחרמו מאזרחים שלא חידשו רשיון)...עם השגחה צמודה אפילו, ולהדריך אותם על עקרונות הירי באקדח
הגדנ"ע עצמו אף יכול ככה לשמש גם כשלב ראשון לפני מעבר לתחום האולימפי (וככה גם להעלות את מספר קלעי האקדח בישראל), להדריך לפני הכניסה לצבא (להגביר מיומנות, ולהפחית תאונות נשק), ואולי אף אולי, לעניין את הקלעים בירי מעשי.
אפשר לפתח את הדברים הנ"ל, ואני מקווה שבשנים הקרובות הדבר יצא לפועל...לפחות לתרום למדינה בכך שיהיו פחות תאונות נשק.
עריכה: רעיון נוסף, גם כן לא כל כך בטיחותי, אבל חשוב לשירות בצה"ל-ירי אינסטנקטיבי (אני זוכר שמדריך צלפים אחד, הוציא ספר, שבו הוא דיבר על הרעיון שצריך להדריך צלפים לירי אינסטנקטיבי, למקרה שהם יצטרכו לירות עם הרובה שלהם מהר וקרוב, ולא יהיה זמן להשתמש בכוונות, או לרדת לשכיבה).
אם יש תורת הדרכה כלשהי בנושא, אני חושב שכדאי שכמו ברעיון של האקדח, קלעים בכירים/ותיקים יוכלו עם מדריך צמוד (למנוע תאונה), לעשות ירי אינסטנקטיבי באם 16 מוסב (או אם הרעיון שהעליתי יתקבל, אז רובה מוסב אחר, ואולי אפילו רובה אוויר דמוי רובה צבאי, כמו אם 16), ממרחק כלשהו.
אולי סתם הדרכה פשוטה שיכולה לעזור לפני הטירונות-איך מתנהגים/יורים עם נשק צבאי שיש לו רצועה.
כל הדברים שהזכרתי טובים גם בעיקר בגלל החיסכון בתחמושת לצבא/משהב"ט (במקום 5.56 הנפוצה והיקרה יותר, משתמשים ב0.22 הגדנ"עית). אם הגורם האחראי יעשה חשבון, הוא יכול לגלות שהאימון של הגדנ"עים (חיילים לעתיד) יהיה זול יותר מאשר אימון של הגדנ"עים האלה כשהם יגיעו לצבא.
הלכתי רחוק מדי עם הרעיונות?
בתור הכנה לצה"ל מבחינת קליעה, אני חושב שלא כדאי לוותר על אם 16 (אלא אם טעיתי בהבנה של הדברים). להיפך, יש לי רעיון שאני חושב שכדאי ליישם:
אם 16 הוא אמנם הנשק הנפוץ...אך אינו הנשק היחיד. יש את הגרסאות השונות של הגליל, יש את העוזי (נדיר אמנם), יש את התבור שבעתיד (אם לא יהיו חיכוכים נוספים עם ארה"ב כמו בכמה מקרים שכבר קרו) ייכנס כרובה עיקרי של צה"ל.
לדעתי כדאי בעתיד הרחוק (אם אין בעתיד הקרוב תקציב למכנסיים, לא יהיה כסף לרובים), לרכוש לכמה מועדונים איזה נשק אחד מוסב כזה או לפחות לדאוג שבכל קורס קיץ שמתקיים בבסיס גדנ"ע, חניכים (ותיקים או חדשים, זה החלטה שלכם) ידעו לתפעל את הנשק המקורי (נגיד מצבי בטיחות, דריכה, אחיזה,לפרק ולהרכיב,תפעול מעצורים-ואולי לעשות תחרות של זמן, לשניים האחרונים), ויירו בו כמה כדורים ספורים.
ורעיון נוסף שאני לא כל כך בטוח בו, בגלל סכנת הבטיחות שקיימת-לתת לחניכים ותיקים/בכירים שהמפקד ממליץ עליהם כרציניים ושלא עושים שטויות, מדי פעם להתאמן על אקדח 0.22 (בטוח שיש כאלה ששוכבים בכספת של המשטרה, אחרי שהוחרמו מאזרחים שלא חידשו רשיון)...עם השגחה צמודה אפילו, ולהדריך אותם על עקרונות הירי באקדח
הגדנ"ע עצמו אף יכול ככה לשמש גם כשלב ראשון לפני מעבר לתחום האולימפי (וככה גם להעלות את מספר קלעי האקדח בישראל), להדריך לפני הכניסה לצבא (להגביר מיומנות, ולהפחית תאונות נשק), ואולי אף אולי, לעניין את הקלעים בירי מעשי.
אפשר לפתח את הדברים הנ"ל, ואני מקווה שבשנים הקרובות הדבר יצא לפועל...לפחות לתרום למדינה בכך שיהיו פחות תאונות נשק.
עריכה: רעיון נוסף, גם כן לא כל כך בטיחותי, אבל חשוב לשירות בצה"ל-ירי אינסטנקטיבי (אני זוכר שמדריך צלפים אחד, הוציא ספר, שבו הוא דיבר על הרעיון שצריך להדריך צלפים לירי אינסטנקטיבי, למקרה שהם יצטרכו לירות עם הרובה שלהם מהר וקרוב, ולא יהיה זמן להשתמש בכוונות, או לרדת לשכיבה).
אם יש תורת הדרכה כלשהי בנושא, אני חושב שכדאי שכמו ברעיון של האקדח, קלעים בכירים/ותיקים יוכלו עם מדריך צמוד (למנוע תאונה), לעשות ירי אינסטנקטיבי באם 16 מוסב (או אם הרעיון שהעליתי יתקבל, אז רובה מוסב אחר, ואולי אפילו רובה אוויר דמוי רובה צבאי, כמו אם 16), ממרחק כלשהו.
אולי סתם הדרכה פשוטה שיכולה לעזור לפני הטירונות-איך מתנהגים/יורים עם נשק צבאי שיש לו רצועה.
כל הדברים שהזכרתי טובים גם בעיקר בגלל החיסכון בתחמושת לצבא/משהב"ט (במקום 5.56 הנפוצה והיקרה יותר, משתמשים ב0.22 הגדנ"עית). אם הגורם האחראי יעשה חשבון, הוא יכול לגלות שהאימון של הגדנ"עים (חיילים לעתיד) יהיה זול יותר מאשר אימון של הגדנ"עים האלה כשהם יגיעו לצבא.
הלכתי רחוק מדי עם הרעיונות?

נערך לאחרונה על ידי nitz בתאריך 27 ינואר 2005, 01:08, נערך 4 פעמים בסך הכל.
- סליקאי כסף
ניצן הרעיונות שלך מאוד יפים
אבל האמת (ואני די בטוח שתסכים) הסיכויים שזה יצא לפועל ....אפסיים...
אז אני חושב פשוט שכדאי לקצץ במחברות ולקנות ציוד...אפילו משומש...רק שיהיה באיכות + מצב טובים
ובכלל... היום אפשר להשיג חליפה מלאה (מעיל ומכנס) בפחות מאלף שקל (משומש כמובן).
ואני דיי בטוח שהשקעת יותר מ1000 במחברות...
חוצמזה במקום לשלוח ת'חברה לקורס שהוא כמו גדנ"ע שעושים בי"א בקיץ. אולי כדאי לשלוח אותם למחנה אימונים?
אבל האמת (ואני די בטוח שתסכים) הסיכויים שזה יצא לפועל ....אפסיים...
אז אני חושב פשוט שכדאי לקצץ במחברות ולקנות ציוד...אפילו משומש...רק שיהיה באיכות + מצב טובים
ובכלל... היום אפשר להשיג חליפה מלאה (מעיל ומכנס) בפחות מאלף שקל (משומש כמובן).
ואני דיי בטוח שהשקעת יותר מ1000 במחברות...
חוצמזה במקום לשלוח ת'חברה לקורס שהוא כמו גדנ"ע שעושים בי"א בקיץ. אולי כדאי לשלוח אותם למחנה אימונים?
מס' 1 בגדנ"ע!@#
מס' 1 בגדנ"ע!@#
- סליקאי ארד
חברים יקרים.
אני נהנה לקרוא את התגובות שלכם ולמען האמת לא ציפיתי לכזו שטחיות.
הנהלים והפקודות החדשים לא הושמו בצורה דיקטטורית ולא מסיבות צרות עין. כמו שגוני ציין הם התקבלו בפה אחד ע"י פורום שמורכב מקציני קליעה, מפקדי מועדונים (חלקם עשרות שנים) וגם קלעים ספורטיבים שמתאמנים בליגה המקצועית ואנשי מקצוע שכל חייהם עוסקים בתחום.
אני מבין את הרגשות שלכם לגבי הפיצול אך כאן הוא רגע האמת שלכם.
מצאתי ספורט שדווקא כן ניתן להשוות את הסיטואציה שלנו - מרוץ מכונית
אתם לא יכולים להביא מכונית של 2000 סמ"ק בתחרות שהרוב המכריע משתתף עם 1600 סמ"ק ואולי יותר, אך בכל זאת פחות משלכם. נקודות ההתחלה פשוט לא הוגנות ולא משנה מה, כולנו יודעים מה היה ההבדל בניקוד בין המקום הרביעי לשלישי בתחרות האחרונה.
זהו פיתרון מעולה לחבר'ה המקצועיים שלקחו את הקליעה בצורה יותר רצינית ויש להם את כל הציוד. אם אתם באמת רוצים אתגר ולא להתחרות מול כאלו שהיתרון שלכם הוא ברור עוד לפני ההתחלה אז אתם חייבים להתחרות מול כאלו עם אותם תנאים בדיוק. אחרת אתם לא פחות מאשר מבוגרים שמשחקים בארגז חול וגיבורים על ילדים.
חנה- מי שמרגיש שהוא לא מעוניין או לא מסוגל להתחרות בקטגוריה א' מוזמן להוריד את המכנסיים והנעליים (בתקוה שהוא לובש תחתונים) ולהשתתף בקטגוריה ב.'
דני - למקרה שאינך מודע המטרה המרכזית של גדנ"ע קליעה היא להכין לצה"ל. בצה"ל להזכירך לא יורים ברובה אויר אלא באמ 16 ומאוזר. מועודן קליעה הוא לא אגודת ספורט של מכבי אלא הוא מרכז של הכנה לצה"ל הכולל פעילויות אינפורמטיביות, פעילות חברתית, וקליעה.
רובה האויר הוא מצויין בלימוד עקרונות ויסודות הקליעה וקלע שיורה טוב ברובה אויר או באנשוץ יירה מעולה בכל נשק. אנחנו נגביר את השימוש בנשקים צבאיים, לא נוריד, זו המטרה שלנו חמוד.
ניטז - הרעיונות שלך מעניינים אני אבדוק כמה כיוונים.
רבותי, הכפפה עכשיו אצלכם. אם אתם באמת עומדים מאחורי הדברים שלכם, תהיו אמיתיים ותרימו את הכפפה(תרתי משמע), תתחרו בקטגוריה א ותנסו להוציא את המיטב שבכם בלי תירוצים ולהסתכל על אחרים. אם לא, אתם מוזמנים בחום לקטגוריה ב יחד עם רוב מוחלט של קלעי הגדנ"ע - עם נקודות התחלה שוות.
בהצלחה!
יום מעולה! טל.
אני נהנה לקרוא את התגובות שלכם ולמען האמת לא ציפיתי לכזו שטחיות.
הנהלים והפקודות החדשים לא הושמו בצורה דיקטטורית ולא מסיבות צרות עין. כמו שגוני ציין הם התקבלו בפה אחד ע"י פורום שמורכב מקציני קליעה, מפקדי מועדונים (חלקם עשרות שנים) וגם קלעים ספורטיבים שמתאמנים בליגה המקצועית ואנשי מקצוע שכל חייהם עוסקים בתחום.
אני מבין את הרגשות שלכם לגבי הפיצול אך כאן הוא רגע האמת שלכם.
מצאתי ספורט שדווקא כן ניתן להשוות את הסיטואציה שלנו - מרוץ מכונית
אתם לא יכולים להביא מכונית של 2000 סמ"ק בתחרות שהרוב המכריע משתתף עם 1600 סמ"ק ואולי יותר, אך בכל זאת פחות משלכם. נקודות ההתחלה פשוט לא הוגנות ולא משנה מה, כולנו יודעים מה היה ההבדל בניקוד בין המקום הרביעי לשלישי בתחרות האחרונה.
זהו פיתרון מעולה לחבר'ה המקצועיים שלקחו את הקליעה בצורה יותר רצינית ויש להם את כל הציוד. אם אתם באמת רוצים אתגר ולא להתחרות מול כאלו שהיתרון שלכם הוא ברור עוד לפני ההתחלה אז אתם חייבים להתחרות מול כאלו עם אותם תנאים בדיוק. אחרת אתם לא פחות מאשר מבוגרים שמשחקים בארגז חול וגיבורים על ילדים.
חנה- מי שמרגיש שהוא לא מעוניין או לא מסוגל להתחרות בקטגוריה א' מוזמן להוריד את המכנסיים והנעליים (בתקוה שהוא לובש תחתונים) ולהשתתף בקטגוריה ב.'
דני - למקרה שאינך מודע המטרה המרכזית של גדנ"ע קליעה היא להכין לצה"ל. בצה"ל להזכירך לא יורים ברובה אויר אלא באמ 16 ומאוזר. מועודן קליעה הוא לא אגודת ספורט של מכבי אלא הוא מרכז של הכנה לצה"ל הכולל פעילויות אינפורמטיביות, פעילות חברתית, וקליעה.
רובה האויר הוא מצויין בלימוד עקרונות ויסודות הקליעה וקלע שיורה טוב ברובה אויר או באנשוץ יירה מעולה בכל נשק. אנחנו נגביר את השימוש בנשקים צבאיים, לא נוריד, זו המטרה שלנו חמוד.
ניטז - הרעיונות שלך מעניינים אני אבדוק כמה כיוונים.
רבותי, הכפפה עכשיו אצלכם. אם אתם באמת עומדים מאחורי הדברים שלכם, תהיו אמיתיים ותרימו את הכפפה(תרתי משמע), תתחרו בקטגוריה א ותנסו להוציא את המיטב שבכם בלי תירוצים ולהסתכל על אחרים. אם לא, אתם מוזמנים בחום לקטגוריה ב יחד עם רוב מוחלט של קלעי הגדנ"ע - עם נקודות התחלה שוות.
בהצלחה!
יום מעולה! טל.
אין כמו גדנ"ע קליעה.
קודם כל תודה על הברכות אבל זה רק מחזור ראשון
וגם כל הכבוד לכם ברחובות שאיישתם את שאר המקומות הראשונים
לטל: אמנם יש הבדל בקשר לציוד, אבל הוא לא דרמטי עד כדי כך כמו שאתה אולי חושב... ואני בטוח שאם תשאל אנשים שמבינים בתחום הם לא יסכימו בכלל עם ההשוואה שאתה הבאת.
אני חושב שהשיטה הטובה ביותר לפתור את זה, זה לארגן השתלמות פעם של חניכים במועדון כמו רחובות למשל שם לפי מה שהבנתי יש הרבה ציוד, ולתת להם לנסות לירות עם הציוד שיראו שההבדל קיים אבל הוא לא עד כדי כך משמעותי...
זה מה ששינה את דעתי לפחות
ביום שנגיע ובו כל הגדנעים יעשו תוצאות ברמה אולימפית יהיה מקום לדבר על ההבדלים בציוד... אבל זה לא יקרה מן הסתם...
מה שכן אם יש מטווחים שאין להם 601 צריך לדאוג שכן יהיה...
בכל זאת... אני ספרתי פחות מ10 אנשים לפחות במחוז מרכז שיורים עם ציוד מלא כרגע, לא הגיוני לעשות תחרות ל5-6 אנשים
מה כל אחד שעושה 320 אבל בלי ציוד פתאום נהיה אלוף? לא חושב שזה הרעיון הנכון...
עדיף כבר להגיד לחניכים ללכת לקנות גביע וזהו, חבל על המאמץ בתחרות
חוץ מזה לדעתי אם אפשר צריך גם לשתף משהו כמו נציג מכל מועדון בישיבות בנושא כי בכל זאת מדובר גם עלינו ואולי גם אם דעתנו טיפשית עדיין אולי כדאי לשמוע אותה
וגם כל הכבוד לכם ברחובות שאיישתם את שאר המקומות הראשונים
לטל: אמנם יש הבדל בקשר לציוד, אבל הוא לא דרמטי עד כדי כך כמו שאתה אולי חושב... ואני בטוח שאם תשאל אנשים שמבינים בתחום הם לא יסכימו בכלל עם ההשוואה שאתה הבאת.
אני חושב שהשיטה הטובה ביותר לפתור את זה, זה לארגן השתלמות פעם של חניכים במועדון כמו רחובות למשל שם לפי מה שהבנתי יש הרבה ציוד, ולתת להם לנסות לירות עם הציוד שיראו שההבדל קיים אבל הוא לא עד כדי כך משמעותי...
זה מה ששינה את דעתי לפחות
ביום שנגיע ובו כל הגדנעים יעשו תוצאות ברמה אולימפית יהיה מקום לדבר על ההבדלים בציוד... אבל זה לא יקרה מן הסתם...
מה שכן אם יש מטווחים שאין להם 601 צריך לדאוג שכן יהיה...
בכל זאת... אני ספרתי פחות מ10 אנשים לפחות במחוז מרכז שיורים עם ציוד מלא כרגע, לא הגיוני לעשות תחרות ל5-6 אנשים
מה כל אחד שעושה 320 אבל בלי ציוד פתאום נהיה אלוף? לא חושב שזה הרעיון הנכון...
עדיף כבר להגיד לחניכים ללכת לקנות גביע וזהו, חבל על המאמץ בתחרות
חוץ מזה לדעתי אם אפשר צריך גם לשתף משהו כמו נציג מכל מועדון בישיבות בנושא כי בכל זאת מדובר גם עלינו ואולי גם אם דעתנו טיפשית עדיין אולי כדאי לשמוע אותה
- סליקאי ארד
שכחתי לציין אולי את הדבר החשוב ביותר...כמו שדני אמר, יש לנו כ6 קלעים שמשתמשים ב2 רובי 601. יהיה מאוד מתסכל אם 2-3 מהם יצטרכו לחזור להתאמן בS-300 (אחרי שחלקם לא נגעו בS-300 כבר יותר משנה, אולי שנתיים ומעלה), רק כדי להשתתף בתחרות. (או שכולם יצטרכו להתאמן בS-300, ורק לפני התחרות יבחרו את הקלעים לנבחרות)
התסריט השני גם לא טוב...הם לא ישתתפו, ובמקומם ישלחו קלעים שמשתמשים בS-300, אבל יורים פחות טוב
התסריט השני גם לא טוב...הם לא ישתתפו, ובמקומם ישלחו קלעים שמשתמשים בS-300, אבל יורים פחות טוב
- סליקאי כסף
טל יש לי שאלה אלייך!!!
אם בצבא יורים אמ16 ומאוזר - למרות שלדעתי לא יורים מאוזר כבר יותר מ20 שנה...(תקן אותי אם אני טועה).
אז למה לכל הרוחות יש מועדונים שאין להם מטווח טוטו?
גם הם מתכוננים לאמ16?
זה לא הגיוני בכלל!
תרשה לי להציא משהו:
תחלק את הגדנ"ע ל2:
גדנ"ע אולימפי וגדנ"ע צבאי.
למה אני מתכון?
שיהיו חניכים שיבחרו ללכת במסלול האולימפי ולהפוך לספורטאים בתחום הקליעה(מה שאומר שהם יתחרו באנשוץ וברובה האוויר (בלי ליגה א'\ב' ובלי הגבלות של ציוד)
ויהיו חניכים שיבחרו במסלול הצבאי ויתחרו באמ16 במאוזר ובכל שאר הנשקים הצהליים.
בכלל אני אישית לא מוצא שום ריגוש בלירות ב5.56
או בלנסוע לקורס קיץ ולעמוד ב'ח'.
את הריגוש שלי אני מוצא בקליעה האולימפית...
אני חושב שבגלל הקרבה הרבה בין הגדנ"ע והקליעה יש צורך לאפשר לאנשים את האפשרות להתקרב יותר לספורט...
ועכשיו לנוסע אחר:
לקחת דוגמא של מרוצי מכוניות...
בבקשה: בוא ניקח את ספורט הפורמולה 1, אני לא יודע עד כמה אתה בקיע לכן אתן מעט פרטים: כל המכוניות המשתתפות במירוץ הן בעלות אותם המרכיבים, ההבדל היחיד הוא בחברות המספקות את הרכיבים(צמיגים מחברות שונות, מנועים מחברות שונות) ובכיול שכל קבוצה מבצעת לרכב לפני כל מירוץ
כך שאם נעלים את הקבוצות הקטנות באמת שאין להן את הכסף למנועים נורמליים וניקח נגיד...את 8 הקבוצות הטובות (מתוך כ12) ונחליף בין הנהגים
אני דיי בטוח שמיכאל שומאכר עדיין יהיה ראשון ובאריכלו עדיין יגיע בשלישיה הראשונה.
ואם נוסיף את גורם הכיול ונשווה אותו לאימון - אזי שהקבוצה שתתאמן יותר טוב ביצועיה יהיו טובים יותר. וכאשר יורים אמ16 ומאוזר כל השנה ורק לקראת תחרויות עושים אימונים באנשוץ\אוויר.... השעיפה צריכה להיות בהתאם
אני באמת מצטער להפתיע אבל אצלנו ברחובות הנשק העיקרי הוא אנשוץ ורובה אוויר (בעמידה כמובן).
ונחזור לעניינינו:
אם מיכאל שומאכר יעבור לדוגמא לקבוצת מקלארן, אתם חושבים שהוא ישר יפסיד?
לא, הוא עדיין יהיה הנהג הטוב ביותר.
כי מי שמנצח הוא זה שיורה טוב יותר
ולא זה שיש לו ציוד טוב יותר.
נ.ב.
אם מטווח כביר שולחים חניכים שלא עוברים את ה300 אז בוודאי שהם לא ייקחו מקום ראשון..
(אני לא מנסה לפגוע אלא לציין עובדה שמאוד מקוממת אותי, למשל רמת-גן בתחרות אנשוץ, או אנשים שהמצב שלהם מגיע מקורס קיץ כל שהוא - זה ממש לא מספיק!!!)
לילה טוב לכולם.
דני
אז למה לכל הרוחות יש מועדונים שאין להם מטווח טוטו?
גם הם מתכוננים לאמ16?
זה לא הגיוני בכלל!
תרשה לי להציא משהו:
תחלק את הגדנ"ע ל2:
גדנ"ע אולימפי וגדנ"ע צבאי.
למה אני מתכון?
שיהיו חניכים שיבחרו ללכת במסלול האולימפי ולהפוך לספורטאים בתחום הקליעה(מה שאומר שהם יתחרו באנשוץ וברובה האוויר (בלי ליגה א'\ב' ובלי הגבלות של ציוד)
ויהיו חניכים שיבחרו במסלול הצבאי ויתחרו באמ16 במאוזר ובכל שאר הנשקים הצהליים.
בכלל אני אישית לא מוצא שום ריגוש בלירות ב5.56
או בלנסוע לקורס קיץ ולעמוד ב'ח'.
את הריגוש שלי אני מוצא בקליעה האולימפית...
אני חושב שבגלל הקרבה הרבה בין הגדנ"ע והקליעה יש צורך לאפשר לאנשים את האפשרות להתקרב יותר לספורט...
ועכשיו לנוסע אחר:
לקחת דוגמא של מרוצי מכוניות...
בבקשה: בוא ניקח את ספורט הפורמולה 1, אני לא יודע עד כמה אתה בקיע לכן אתן מעט פרטים: כל המכוניות המשתתפות במירוץ הן בעלות אותם המרכיבים, ההבדל היחיד הוא בחברות המספקות את הרכיבים(צמיגים מחברות שונות, מנועים מחברות שונות) ובכיול שכל קבוצה מבצעת לרכב לפני כל מירוץ
כך שאם נעלים את הקבוצות הקטנות באמת שאין להן את הכסף למנועים נורמליים וניקח נגיד...את 8 הקבוצות הטובות (מתוך כ12) ונחליף בין הנהגים
אני דיי בטוח שמיכאל שומאכר עדיין יהיה ראשון ובאריכלו עדיין יגיע בשלישיה הראשונה.
ואם נוסיף את גורם הכיול ונשווה אותו לאימון - אזי שהקבוצה שתתאמן יותר טוב ביצועיה יהיו טובים יותר. וכאשר יורים אמ16 ומאוזר כל השנה ורק לקראת תחרויות עושים אימונים באנשוץ\אוויר.... השעיפה צריכה להיות בהתאם
אני באמת מצטער להפתיע אבל אצלנו ברחובות הנשק העיקרי הוא אנשוץ ורובה אוויר (בעמידה כמובן).
ונחזור לעניינינו:
אם מיכאל שומאכר יעבור לדוגמא לקבוצת מקלארן, אתם חושבים שהוא ישר יפסיד?
לא, הוא עדיין יהיה הנהג הטוב ביותר.
כי מי שמנצח הוא זה שיורה טוב יותר
ולא זה שיש לו ציוד טוב יותר.
נ.ב.
אם מטווח כביר שולחים חניכים שלא עוברים את ה300 אז בוודאי שהם לא ייקחו מקום ראשון..
(אני לא מנסה לפגוע אלא לציין עובדה שמאוד מקוממת אותי, למשל רמת-גן בתחרות אנשוץ, או אנשים שהמצב שלהם מגיע מקורס קיץ כל שהוא - זה ממש לא מספיק!!!)
לילה טוב לכולם.
דני
מס' 1 בגדנ"ע!@#
מס' 1 בגדנ"ע!@#
- סליקאי ארד
רק חבל שאתה טועה, דני יקירי.
בפורמולה 1 יש הבדל ענקי בין הקבוצות הקטנות לבין הקבוצות הגדולות
המנועים מחברות שונות, ולכן גם יש מנועים שהכוח שלהם שונה.
אותו דבר לגלגלים. חברות גדולות קונות גלגלים יקרים ומחליפות אותם בקצב מהיר, וחברות קטנות קונות גלגלים יותר זולים ומחליפות בקצב שונה.
לפני כמה זמן פרארי החליפו את כל הרכב של הפורמולה הרגיל לסוג חדש של דגם 2004, או משהו כזה, ושאר הקבוצות לא. למיטב זכרוני.
אם שומאכר האליל ינהג בקבוצה אחרת. ולא ניקח את מקלארן, אלא קבוצה יותר נמוכה, או אפילו הכי גרועה, מינארדי נניח. הוא בחיים לא יקח מקום ראשון. לא משנה כמה הוא טוב.
אולי הוא יתבר בחמישיה.
אבל לא חושב שהוא יביס את כולם כמו שהוא עושה בפרארי.
כך שבנוגע לפורמולה 1, זה גם הציוד וגם הנהג.
בקליעה זה לא כך. וחבל שמרבית האנשים לא מבינים את זה.
ע.נ.
בפורמולה 1 יש הבדל ענקי בין הקבוצות הקטנות לבין הקבוצות הגדולות
המנועים מחברות שונות, ולכן גם יש מנועים שהכוח שלהם שונה.
אותו דבר לגלגלים. חברות גדולות קונות גלגלים יקרים ומחליפות אותם בקצב מהיר, וחברות קטנות קונות גלגלים יותר זולים ומחליפות בקצב שונה.
לפני כמה זמן פרארי החליפו את כל הרכב של הפורמולה הרגיל לסוג חדש של דגם 2004, או משהו כזה, ושאר הקבוצות לא. למיטב זכרוני.
אם שומאכר האליל ינהג בקבוצה אחרת. ולא ניקח את מקלארן, אלא קבוצה יותר נמוכה, או אפילו הכי גרועה, מינארדי נניח. הוא בחיים לא יקח מקום ראשון. לא משנה כמה הוא טוב.
אולי הוא יתבר בחמישיה.
אבל לא חושב שהוא יביס את כולם כמו שהוא עושה בפרארי.
כך שבנוגע לפורמולה 1, זה גם הציוד וגם הנהג.
בקליעה זה לא כך. וחבל שמרבית האנשים לא מבינים את זה.
ע.נ.
נמאס לי מהדבר הזה כבר.
עוד מעט זה ייגמר. בתקווה.
עוד מעט זה ייגמר. בתקווה.
- סליקאי ארד
יאאבבאא....
חחח.. יופי ממש.. מביאים לי דוגמאות של מרוצי מכוניות.. פורמולה שמורמולה...
WTF??? חחח.. תסלחו לי באמת שלא הבנתי את הרוב...
דנדוש...--- נראה לי באמת אתה לא מבין את הפואנטה של הגדנ"ע... אבל
חפיף.. זה עוד יכנס בך.. כי אחרי הכל.. אני לא יודעת מה איתך..
אבל בשדה בוקר היה ממש כיף... ואם הייתי יכולה הייתי עושה את זה עוד כמה וכמה פעמים...
וכן.. חלק מהגדנ"ע זה להכין לצה"ל.. אז אין ברירה דנדוש....
חוצמזה שאתה יכול לבחור במה לירות....
קיצר.. הייתי ממשיכה לכתוב.. יש לי פווול מה להגיד.. אבל אני מאחרת לבצפר...
בעסה.... =(
WTF??? חחח.. תסלחו לי באמת שלא הבנתי את הרוב...
דנדוש...--- נראה לי באמת אתה לא מבין את הפואנטה של הגדנ"ע... אבל
חפיף.. זה עוד יכנס בך.. כי אחרי הכל.. אני לא יודעת מה איתך..
אבל בשדה בוקר היה ממש כיף... ואם הייתי יכולה הייתי עושה את זה עוד כמה וכמה פעמים...
וכן.. חלק מהגדנ"ע זה להכין לצה"ל.. אז אין ברירה דנדוש....
חוצמזה שאתה יכול לבחור במה לירות....
קיצר.. הייתי ממשיכה לכתוב.. יש לי פווול מה להגיד.. אבל אני מאחרת לבצפר...
בעסה.... =(

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד