תחרויות גדנ"ע קליעה מעתה ואילך
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מה שאתם באמת מתקשים להבין
זה שכל הגדנ"ע זה הכנה לצה"ל.
זה שיש רובים אולימפיים זה רק בונוס.
בעיקרון צריך להיות רק M-16 ומאוזר. וזהו.
זוהי ההכנה לצה"ל.
אחרת למה נראה לכם שיש חיילים מדריכים ?
מה לי ולקליעה אולימפית ?
זה שיש רובים אולימפיים זה רק בונוס.
בעיקרון צריך להיות רק M-16 ומאוזר. וזהו.
זוהי ההכנה לצה"ל.
אחרת למה נראה לכם שיש חיילים מדריכים ?
מה לי ולקליעה אולימפית ?
נמאס לי מהדבר הזה כבר.
עוד מעט זה ייגמר. בתקווה.
עוד מעט זה ייגמר. בתקווה.
- סליקאי ארד
טוווףף..
לא מתקשים להבין.....
פשוט זה טיפה איבד את הטאץ'....
יש מבין?
פשוט זה טיפה איבד את הטאץ'....
יש מבין?

תהרגו אותי...
יודעים מה?
סבבה...אני מוותר על כל מה שאמרתי.
נניח וכן יש צורך בירי באמ16 וכו' וכו'
אבל לא להזניח את האנשוץ
האנשוץ\אוויר עמידה זה כל הקליעה
והM16 והמאוזר זה כל הגדנ"ע
ובגלל שקוראים למקום הזה גדנ"ע קליעה (או לפחות זה מה שרשום על החלוצה)
אז צריך לאזן ביניהם
ולא להתרכז רק באחד מהם.
כי רוב המועדונים שיש להם טוטו מתרכזים רק בM16 ובמאוזר.
נ.ב.
חנהל'ה... לא היה לך מה לעשות ב8 בבוקר?
סבבה...אני מוותר על כל מה שאמרתי.
נניח וכן יש צורך בירי באמ16 וכו' וכו'
אבל לא להזניח את האנשוץ
האנשוץ\אוויר עמידה זה כל הקליעה
והM16 והמאוזר זה כל הגדנ"ע
ובגלל שקוראים למקום הזה גדנ"ע קליעה (או לפחות זה מה שרשום על החלוצה)
אז צריך לאזן ביניהם
ולא להתרכז רק באחד מהם.
כי רוב המועדונים שיש להם טוטו מתרכזים רק בM16 ובמאוזר.
נ.ב.
חנהל'ה... לא היה לך מה לעשות ב8 בבוקר?
אני לא מיוחד, אני ממטווח רחובות!
מס' 1 בגדנ"ע!@#
מס' 1 בגדנ"ע!@#
- סליקאי ארד
idoraptor
מה אתה אומר?
תיקח קלע אולימפי שבנבחרת ישראל. (שהוא לא מהגדנ"ע)
רוב הסיכויים הם שיש לו ציוד חדש משלו, שנמדד לגופו שלו- כלומר מכנס קליעה חדשים ואיכותיים, סוודר קליעה, מעיל, כפפה, נעליים, משקפיים ורובה וולטר (נגיד...).
עכשיו, מה יקרה אם תתן לו ציוד גדנ"ע בסיסי, כלומר- מעיל גאמן שלא ניתן ללבוש את כל הכפתורים מכיוון שהוא פרום, כפפה גדנ"עית ורובה 300S.
אם לפני ה"מייקאפ" הוא היה יורה 395 ויותר, כמה לדעתך הוא יכול לירות אחרי?
לדעתי, לא יותר מ340.
בקיצר, אם החליפה לא עושה משהו שיכול לעזור לקלע בדרך כלשהי, כמו שאתה רומז, למה בכלל להשתמש בציוד קליעה??? אז מי בכלל צריך את המעיל? את הכפפה? את הרובה?!!?!?!?
עדיף כבר שתזרוק את הכדורים למטרה.
לגבי עניין ה"קבוצה א', קבוצה ב'":
לדעתי, לא לעשות את הקבוצות לפי ציוד, אלא לפי תוצאה.
כי יכול להיות מצב שמישהו עם ציוד גדנ"ע בלבד (מעיל וכפפה) יהיה מספיק טוב להיות בקבוצה א'! למשל, אנשים שיכולים לעשות יותר מ340 יהיו בקבוצה א'.
בעניין הפרסים. לדעתי- מספיק תעודות. כל עוד כתוב "מקום I רובה אוויר 10 מטר" זה טוב.
תקציב- תחסכו כסף=תיקנו ציוד. הנה לנו ברעננה יש 2 רובי 601 FWB ומיליארד 300S. אפשר למקור אחד או שני 300S, להוסיף קצת כסף והנה לך FWB 601. ישנם לפחות 5 חניכים שברמה שיורים עם 601, (כמוני) שאם הם יעברו ל300S הם ידפקו.
לגבי המעילים- או שתקנו מעילי עור ומכנסיים (ד.א מכנסיים בדרך כלל יותר זולים ממעילים)- מנסיון אישי ככה אני יריתי איזה חודשיים טובים במכבי והגעתי לתוצאות יפות כמו 350 (ולדעתי מכנסיים הם חשובים לא פחות ממעילים, ואם לא אז אפילו יותר), או שתקנו מעילים יותר נורמליים מגאמן כי הם נפרמים אחרי חצי שנה. חצי מהכפתורים שבמעיל אי אפשר לכפתר.
נ.ב
אני יורה עם 601 ששייך למועדון מכבי רעננה. האם מותר לי לירות איתו בליגה? כי אני הבנתי שלא, אבל אני ישאל בכל זאת, רק בכדי להיות בטוח.
כך שבנוגע לפורמולה 1, זה גם הציוד וגם הנהג.
בקליעה זה לא כך. וחבל שמרבית האנשים לא מבינים את זה.
מה אתה אומר?
תיקח קלע אולימפי שבנבחרת ישראל. (שהוא לא מהגדנ"ע)
רוב הסיכויים הם שיש לו ציוד חדש משלו, שנמדד לגופו שלו- כלומר מכנס קליעה חדשים ואיכותיים, סוודר קליעה, מעיל, כפפה, נעליים, משקפיים ורובה וולטר (נגיד...).
עכשיו, מה יקרה אם תתן לו ציוד גדנ"ע בסיסי, כלומר- מעיל גאמן שלא ניתן ללבוש את כל הכפתורים מכיוון שהוא פרום, כפפה גדנ"עית ורובה 300S.
אם לפני ה"מייקאפ" הוא היה יורה 395 ויותר, כמה לדעתך הוא יכול לירות אחרי?
לדעתי, לא יותר מ340.
בקיצר, אם החליפה לא עושה משהו שיכול לעזור לקלע בדרך כלשהי, כמו שאתה רומז, למה בכלל להשתמש בציוד קליעה??? אז מי בכלל צריך את המעיל? את הכפפה? את הרובה?!!?!?!?
עדיף כבר שתזרוק את הכדורים למטרה.
לגבי עניין ה"קבוצה א', קבוצה ב'":
לדעתי, לא לעשות את הקבוצות לפי ציוד, אלא לפי תוצאה.
כי יכול להיות מצב שמישהו עם ציוד גדנ"ע בלבד (מעיל וכפפה) יהיה מספיק טוב להיות בקבוצה א'! למשל, אנשים שיכולים לעשות יותר מ340 יהיו בקבוצה א'.
בעניין הפרסים. לדעתי- מספיק תעודות. כל עוד כתוב "מקום I רובה אוויר 10 מטר" זה טוב.
תקציב- תחסכו כסף=תיקנו ציוד. הנה לנו ברעננה יש 2 רובי 601 FWB ומיליארד 300S. אפשר למקור אחד או שני 300S, להוסיף קצת כסף והנה לך FWB 601. ישנם לפחות 5 חניכים שברמה שיורים עם 601, (כמוני) שאם הם יעברו ל300S הם ידפקו.
לגבי המעילים- או שתקנו מעילי עור ומכנסיים (ד.א מכנסיים בדרך כלל יותר זולים ממעילים)- מנסיון אישי ככה אני יריתי איזה חודשיים טובים במכבי והגעתי לתוצאות יפות כמו 350 (ולדעתי מכנסיים הם חשובים לא פחות ממעילים, ואם לא אז אפילו יותר), או שתקנו מעילים יותר נורמליים מגאמן כי הם נפרמים אחרי חצי שנה. חצי מהכפתורים שבמעיל אי אפשר לכפתר.
נ.ב
אני יורה עם 601 ששייך למועדון מכבי רעננה. האם מותר לי לירות איתו בליגה? כי אני הבנתי שלא, אבל אני ישאל בכל זאת, רק בכדי להיות בטוח.
practice makes perfect
מה אתה אומר?....
ואם ניקח קלעי גדנ"ע שיורה בציוד של גדנ"ע וניתן לו את הציוד של ההוא? מה יקרה?
פתאום הוא יהפוך ל"רובוטריק" כמו שאתם קוראים לזה?
תבין משהו
עם כל ציוד אפשר לעשות 400\400
אבל עזוב את זה...
אם קלע יורה בממוצע 365...וזו תוצאה רגילה שלו
אז גם אם הוא יעבור לציוד הגיי מן הזה הוא יעשה את ה365 הזה רק שייקח לו קצת זמן להתרגל...
הידעת שאתה לא יכול לשנות מצב\ציוד ולעשות את אותה תוצאה על הפעם הראשונה?
זה לוקח כמה אימונים או יותר...
מה שכן...למה קניתם את המעילים האלה אם הם כל-כך חרא?
ואם ניקח קלעי גדנ"ע שיורה בציוד של גדנ"ע וניתן לו את הציוד של ההוא? מה יקרה?
פתאום הוא יהפוך ל"רובוטריק" כמו שאתם קוראים לזה?
תבין משהו
עם כל ציוד אפשר לעשות 400\400
אבל עזוב את זה...
אם קלע יורה בממוצע 365...וזו תוצאה רגילה שלו
אז גם אם הוא יעבור לציוד הגיי מן הזה הוא יעשה את ה365 הזה רק שייקח לו קצת זמן להתרגל...
הידעת שאתה לא יכול לשנות מצב\ציוד ולעשות את אותה תוצאה על הפעם הראשונה?
זה לוקח כמה אימונים או יותר...
מה שכן...למה קניתם את המעילים האלה אם הם כל-כך חרא?
מס' 1 בגדנ"ע!@#
מס' 1 בגדנ"ע!@#
- סליקאי ארד
בקשר למעילים- אין לי שמץ, זה לא היה באחריותי. ואחרי הכל- גדנ"ע זה צבא, ויש בעיות תקציב כל הזמן, אחרת כמובן שהיינו קונים כבר חליפות קורט תון או מוש, ורובי FWB 601.
בקשר לציוד- ברור שיקח לו זמן להתרגל. זה בדיוק מה שאני מתכוון!!!!! אני לא הולך עכשיו להתרגל לציוד גיי מן רק בגלל הליגה של הגדנ"ע!!!!! הרי יש לי את הציוד שלי ויש לי ליגות פי כמה יותר חשובות מהליגות של הגדנ"ע, ואני בטוח שיש עוד אחרים כמוני (לדוגמא, סרגיי ריכטר). מה שאני מנסה לומר זה שאתם מצפים שאני יעשה? כנראה, לירות על הפעם הראשונה כמו שאני רגיל לירות, עם ציוד אחר לגמרי.
במילים אחרות- כן לוקח זמן להתרגל, אבל אי אפשר, בשום אופן, לירות עם שני סטים של ציוד קליעה באותה עונה. אם אתה מתרגל לסט אחד, אתה מתרגל אליו בלבד.
בקיצר, בבקשה, אל תחשיבו קלע לפי הציוד שלו, אלא לפי התוצאה.
בקשר לציוד- ברור שיקח לו זמן להתרגל. זה בדיוק מה שאני מתכוון!!!!! אני לא הולך עכשיו להתרגל לציוד גיי מן רק בגלל הליגה של הגדנ"ע!!!!! הרי יש לי את הציוד שלי ויש לי ליגות פי כמה יותר חשובות מהליגות של הגדנ"ע, ואני בטוח שיש עוד אחרים כמוני (לדוגמא, סרגיי ריכטר). מה שאני מנסה לומר זה שאתם מצפים שאני יעשה? כנראה, לירות על הפעם הראשונה כמו שאני רגיל לירות, עם ציוד אחר לגמרי.
במילים אחרות- כן לוקח זמן להתרגל, אבל אי אפשר, בשום אופן, לירות עם שני סטים של ציוד קליעה באותה עונה. אם אתה מתרגל לסט אחד, אתה מתרגל אליו בלבד.
בקיצר, בבקשה, אל תחשיבו קלע לפי הציוד שלו, אלא לפי התוצאה.
practice makes perfect
מה שנכון נכון....
ולרשימה הזאת אפשר להוסיף עוד 3 אנשים מרחובות ואת תומר פיכמן..ואותי, למרות שאני כרגע לא יורה בשום ליגה אבל אני בהחלט יורה עם ציוד מלא, למרות שעקב מחסור אני לפעמים נאלץ להתפשר על נעליים, ואת המכנס אגב, אני חולק עם סרגיי שלא תחשבו שרחובות זה מחסן ענקי של ציוד..למרות שיש לי מכנס רזרבי (אבל זה בעצם מכנס שכיבה אז הוא לא שווה הרבה).
אני חייב להגיד שהישיבה הזאת דפקה את הקלעים הטובים ביותר של הגדנ"ע יותר ממה שהיא עזרה לקלעים הפחות טובים.
כי מי שטוב באנשוץ \ אוויר טוב גם באמ16 תאמינו לי וגם טוב במאוזר...זה רק כמה אימונים ותוצאה מושלמת (60\60) היא לא בעיה.
תגיד אתה מהמטווח של רעננה נכון(גדנ"ע)?
ולרשימה הזאת אפשר להוסיף עוד 3 אנשים מרחובות ואת תומר פיכמן..ואותי, למרות שאני כרגע לא יורה בשום ליגה אבל אני בהחלט יורה עם ציוד מלא, למרות שעקב מחסור אני לפעמים נאלץ להתפשר על נעליים, ואת המכנס אגב, אני חולק עם סרגיי שלא תחשבו שרחובות זה מחסן ענקי של ציוד..למרות שיש לי מכנס רזרבי (אבל זה בעצם מכנס שכיבה אז הוא לא שווה הרבה).
אני חייב להגיד שהישיבה הזאת דפקה את הקלעים הטובים ביותר של הגדנ"ע יותר ממה שהיא עזרה לקלעים הפחות טובים.
כי מי שטוב באנשוץ \ אוויר טוב גם באמ16 תאמינו לי וגם טוב במאוזר...זה רק כמה אימונים ותוצאה מושלמת (60\60) היא לא בעיה.
מס' 1 בגדנ"ע!@#
מס' 1 בגדנ"ע!@#
- סליקאי ארד
דני ב. כתב:מה שנכון נכון....
אני די שתקתי וניסיתי לא תהתערב בויכוחים על הציוד אבל אני רוצה לחזק את הטענה שלך
שנה שעברה בתחרות שירו בה עם המאוזר והM16 מוסב זאת היתה הפעם הראשונה שאני
יריתי אם המאוזר פעם ראשונה שאני בכלל רואה אותו לפני התחרות הזאת לא היה לי שמץ של מושג אך הוא ניראה לא רק זה זאת היתה הפעם הראשונה שאני ירתי אם להב ואתנך ופעם שלישית שאני יריתי אם הדק של 2.5 קילו ונחשו מה היתה התוצאה 44 נקודות מתוך 60 נקודות
ובמאוזר כולם שווים אין לאף אחד יתרון על אף אחד חוץ מאימונים ולדעת את הבסיס כוונות ממורכזות לחיצה נכונה על ההדק ונשימה זה הכל!
[quote="BigfOoT"]תקציב- תחסכו כסף=תיקנו ציוד. הנה לנו ברעננה יש 2 רובי 601 FWB ומיליארד 300S. אפשר למקור אחד או שני 300S, להוסיף קצת כסף והנה לך FWB 601. ישנם לפחות 5 חניכים שברמה שיורים עם 601, (כמוני) שאם הם יעברו ל300S הם ידפקו.
תקשיב... זה לא רק שבמטווח שלכם יש הרבה 300 ורק 2 601 זה בכל מטווח!!!
אני יכול להגיד לך שגם ב- 601 וגם ב300 אני יכול לעשות תוצאה טובה! יכול להיות שב- 300 התוצאה תהיה טיפה בפחות טובה אבל עדין טובה!!!!
תקשיב... זה לא רק שבמטווח שלכם יש הרבה 300 ורק 2 601 זה בכל מטווח!!!
אני יכול להגיד לך שגם ב- 601 וגם ב300 אני יכול לעשות תוצאה טובה! יכול להיות שב- 300 התוצאה תהיה טיפה בפחות טובה אבל עדין טובה!!!!
- סליקאי ארד
בסדר, אני רק נתתי דוגמא
אם אתה יורה טוב גם עם ה300S אז בכיף. אני (למשל) לא יכול לירות טוב עם ה300S כמו שאני יורה עם ה601. בעיקר כי התרגלתי ל601 העיקר בגלל שהוא הרבה יותר נוח מכל מיני סיבות.
ביג O- המכנס לא כל כך ישן, הוא דווקא די חדש, ושאלתי את גיא הוא אמר שהוא ירה בו רק שכיבה.
דני- יש כזה דבר מכנס גדנ"ע? אצלנו יורים עם טרנינג..
למה אתה שואל על אנשוץ?
אם אתה יורה טוב גם עם ה300S אז בכיף. אני (למשל) לא יכול לירות טוב עם ה300S כמו שאני יורה עם ה601. בעיקר כי התרגלתי ל601 העיקר בגלל שהוא הרבה יותר נוח מכל מיני סיבות.
ביג O- המכנס לא כל כך ישן, הוא דווקא די חדש, ושאלתי את גיא הוא אמר שהוא ירה בו רק שכיבה.
דני- יש כזה דבר מכנס גדנ"ע? אצלנו יורים עם טרנינג..
למה אתה שואל על אנשוץ?
practice makes perfect
מסתבר שיש
כי אם המכנס הזה היה פרטי של מישהו זה לא היה ב40 השנה האחרונות....מבין אותי?
הוא רך מאוד, כמו ג'ינס... אבל לשכיבה הוא טוב (יש כריות על הבירכיים)
ומעניין אותי כי אני רוצה להבין מי מלמד את רעננה אנשוץ בגדנ"ע....
כי אם המכנס הזה היה פרטי של מישהו זה לא היה ב40 השנה האחרונות....מבין אותי?
הוא רך מאוד, כמו ג'ינס... אבל לשכיבה הוא טוב (יש כריות על הבירכיים)
ומעניין אותי כי אני רוצה להבין מי מלמד את רעננה אנשוץ בגדנ"ע....
מס' 1 בגדנ"ע!@#
מס' 1 בגדנ"ע!@#
- סליקאי ארד
מידע אישי ב-32 שנים אחרונות לא היו בגדנ"ע מכנסי קליעה מכל סוג שהוא!
אם יש מכנסיים במועדון הם הגיעו מהפועל/ מכבי, קלע ותיק שהפיק לירות או קלע שתרם את הציוד הישן שלו.
אגב זה גם בדרך כלל עם מכנסיים במועדוני הפועל/מכבי.
יובל.
נ.ב.
32 שנים מאז שהתחלתי לירות במועדון אביב ועד היום בשרותי במילואים בגדנ"ע
אם יש מכנסיים במועדון הם הגיעו מהפועל/ מכבי, קלע ותיק שהפיק לירות או קלע שתרם את הציוד הישן שלו.
אגב זה גם בדרך כלל עם מכנסיים במועדוני הפועל/מכבי.
יובל.
נ.ב.
32 שנים מאז שהתחלתי לירות במועדון אביב ועד היום בשרותי במילואים בגדנ"ע
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד