הסברים רבותי, הסברים

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

הסברים רבותי, הסברים

על ידי דורגל » 30 ינואר 2005, 20:17

מי יאות להסביר לי את ההבדל בין "ירי הגנתי", "ירי מעשי", "ירי מבצעי" ו - "ירי לחימתי".

נועם - אם אפשר, הסבר גם ברמת התיאוריה, למה מכשיר אותך כל אחד ואחד, וכןם ברמת המעשה - כמה שעות, כמה כדורים נורים, מיקומים, מחירים.

תודה !!
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 30 ינואר 2005, 20:53

דורגל,

ירי מעשי - הקורס מתבצע / נערך בכפוף לסילבוס של התאחדות הקליעה בישראל - וועדת הירי המעשי. יש תכנים מוגדרים, יש כמות מקובלת של כ 1000 כדור לקורס, יש משך זמן מסויים (בין 3 ל 6 חודשים, יום בשבוע, בין שעה וחצי לשלוש שעות בכל מפגש) יש מבחן ויש תעודה מסודרת. יש ליגה, יש הכרה מסויימת מצד המדינה. (תבחין מתאמן ירי פעיל במשרד הפנים, המעניק רשיון + הקצבת תחמושת של 1000 כדור ברכישה ח"פ)

ירי הגנתי, מבצעי ולחימתי, כל מדריך מעביר את החומר שהוא רוצה / יודע / מעוניין להעביר. אין מכסת שעות בסיסית, אין הסמכה רשמית, אין מועדונים מסודרים וגם אין (בכלל) תחרויות מסודרות, אין הכרה מצד המדינה וכו' וכו' ..

ירי הגנתי - כשמו כן הוא, מיועד לתת לאוחז האקדח כלים לצרכי הגנה עצמית.

ירי לחימתי / מבצעי - מיועד בד"כ לצרכי הגנה ותקיפה - השתלטות על מבנה, שחרור בנ"ע וכו'..
מה שמכונה - לו"טר. מיועד בתחום האזרחי ליחידות הגנה והתערבות כגון מאבטחים ברמות שונות וכיתות כוננות ישוביות / מרחביות של צה"ל / מג"ב.

קורסי ירי מעשי מתקיימים במטווחים ברחבי הארץ כאשר מי שפותח את הקורס הוא מועדון ירי מעשי באמצעות מדריך ירי מעשי.

קורסי ירי מבצעי / הגנתי / לחימתי, יכולים להתקיים בכל מטווח בארץ, ע"פ רצון הלקוחות והמדריך.

במה עוד אפשר לסייע לך ?

:)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי דורגל » 30 ינואר 2005, 21:23

עכשיו זה ברור יותר. אם כי ... מה נותן לי קורס ירי מעשי באופן ...מעשי? הכרה לא עושה לי את זה, וגם לא תחרויות ודירוגים וכו' וכו'. בשורה התחתונה, האם זה יעשה אותי יורה יעיל יותר? מדוייק יותר? האם זה יחשוף אותי למצבי ירי מעשיים יותר? כמובן שכל ירי של 1000 כדור משםר בצורה ניכרת את היכולות, אבל, האם זה יתן לי משהו שאין לי היום ??
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 30 ינואר 2005, 21:38

דורגל כתב:עכשיו זה ברור יותר. אם כי ... מה נותן לי קורס ירי מעשי באופן ...מעשי? הכרה לא עושה לי את זה, וגם לא תחרויות ודירוגים וכו' וכו'. בשורה התחתונה, האם זה יעשה אותי יורה יעיל יותר? מדוייק יותר? האם זה יחשוף אותי למצבי ירי מעשיים יותר? כמובן שכל ירי של 1000 כדור משםר בצורה ניכרת את היכולות, אבל, האם זה יתן לי משהו שאין לי היום ??

דורגל,

אכן כן. ירי מעשי הוא למעשה המסגרת היחידה בארץ שתתן לך להתאמן באופן קבוע וסדיר במצבים הקרובים למצבי אמת. לגבי מהירות ודיוק, אין מסגרת טובה יותר מירי מעשי כדי לרכוש את המיומנויות האלה... והדבר הכי חשוב, אין מסגרת טובה יותר מזו כדי לרכוש ולהטמיע הרגלי בטיחות טובים בתפעול כלי נשק.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 30 ינואר 2005, 21:42

התשובה לשאלתך תלויה בנתוני הפתיחה שלך.

הנסיון מלמד שלפחות סטטיסטית אתה תצא מקורס ירי מעשי עם רמת מיומנות בירי שהיא בדרגות רבות מעל רמתך הנוכחית.

מי שלא עבר הכשרה בירי (וגם מי שכן עבר !) יקבל כלים ומיומנויות שלא היו לו וגם לא היה מקבל לעולם בדרך אחרת. והמשפט הנ"ל נכון ב- 99.99% מהמקרים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי דורגל » 31 ינואר 2005, 09:17

והדבר נכון בעצם גם לקורסי ירי אחרים (מבצעי/לחימתי/הגנתי).
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 31 ינואר 2005, 09:40

דורגל כתב:והדבר נכון בעצם גם לקורסי ירי אחרים (מבצעי/לחימתי/הגנתי).

למעט זה שבמסגרות של ירי מבצעי, לחימתי הגנתי אותן ציינת אין לך שום מסגרת בה תוכל להמשיך ולהתאמן ולשמר ולשפר את המיומנויות אשר רכשת במסגרת הקורס.
ירי מעשי זה לא רק קורס, זו המסגרת היחידה שנותנת לך המשכיות ואפשרות להתאמן באופן סדיר אחרי שהוסמכת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 31 ינואר 2005, 11:44

דורגל, דבר נוסף, חשוב מאוד - קורס ירי מעשי מקנה לך יסודות נכונים של שימוש בנשק ובטיחות ברמות שאינן מקובלות ב"מחוזות אחרים". ירי מעשי הוא הקורס היחיד ממנו תלמד לעבוד נכון עם כדור בקנה וניצרה בראש. בירי מעשי ישנה שפה משותפת לכלל היורים (כולל בעולם) כמו בצלילה.

אני לא מזלזל חלילה בירי המבצעי / הגנתי / לחימתי (כיוון שאני מלמד גם אותם במסגרות שונות) אך מנסיון בשטח, ירי מעשי הוא הבסיס הטוב ביותר ללימוד ירי מבצעי ואחרים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 01 פברואר 2005, 10:29

דורגל,

כמי שחיפש דרך להעלות ולשפר את המיומנות שלי בשימוש בנשק בחרתי לבסוף לעבור קורס ירי מעשי, כמוך גם אני לא חיפשתי "הסמכות" וכו', רק רכישת מיומנויות..... אבל בדיעבד, אחרי קורס של 1200 כדור, שינון ושינון חוזר של בטיחות אני יכול לאמר לך שאכן זוהי הדרך הנכונה והטובה ביותר.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 01 פברואר 2005, 14:27

לטעמי, ירי מעשי היא המסגרת הטובה ביותר ללמוד בה ירי. אם נשווה בוגר קורס ירי מעשי בסיסי (40 שעות למיטב זכרוני) לקורס לחימה בהיקף מקביל, נגלה שהיורה המעשי הממוצע בטיחותי יותר, פוגע יותר טוב, ויש לו לאן להמשיך ולהשתפר. בוגר קורס לחימה (ואני לא מתייחס לקורסים של מערכת הבטחון - זה ספור אחר) עשה קורס, ובכך נגמר העניין. גם אם הוא יבוא להתאמן, הוא בד"כ יגיע למטווח, יירה למטרה - אבל אין לו הזדמנות לתרגל תרחישים מורכבים כמו תנועה, מעבר בין מחסות, מטרות לא סטטיות וכד'. בוגר קורס ירי מעשי שיצטרף למועדון ויתאמן במסגרתו, יתרגל את התרחישים האלה כל אימון.
כמובן שיש יתרונות גם לקורסי הלחימה (לדוגמה - קורס ירי מעשי לא מועבר באורינטציה של לחימה - הוראות פתיחה באש וכד' - למרות שלפחות בקורס שלי זה הוזכר), אך לדעתי השורה התחתונה היא שקורס ירי מעשי לוקח בגדול כאשר מדובר על אזרח.
נערך לאחרונה על ידי אישגדול בתאריך 09 פברואר 2005, 21:45, נערך פעם אחת בסך הכל.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 02 פברואר 2005, 12:16

ירי מעשי מטרתו ברורה

בטיחות בטיחות בטיחות

מהירות עוצמה דיוק

בירי מבצעי / הגנתי / בטחוני

תלוי על מי נופלים - לעיתים זו דרך מצוינת לתת לך רמת לוחמה בסיסית - ומאידך רמת חיים בסיסית למדריך.
לעיתים אתה באמת יוצא נשכר ומקבל תמורה הולמת ומעלה.
לפני שקופצים למיים - לבדוק.
וכמו שנאמר פה לאזרחים אין טוב מירי מעשי.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי avishon » 08 פברואר 2005, 00:12

רפתן כתב:בירי מבצעי / הגנתי / בטחוני תלוי על מי נופלים -
לעיתים זו דרך מצוינת לתת לך רמת לוחמה בסיסית - ומאידך רמת חיים בסיסית למדריך.
לעיתים אתה באמת יוצא נשכר ומקבל תמורה הולמת ומעלה.
לפני שקופצים למיים - לבדוק.

כנראה ש-"רמת חיים בסיסית למדריך" זה כבר לא מספיק ,
ולא כדאי לקפוץ כאשר הבריכה ריקה ממים :

לפחות בשני מטווחים שהעבירו בעבר קורסי ירי-מבצעי ואשר בדקתי איתם ,
נאמר לי שלא מעבירים יותר את הקורסים האלה , מכיוון שזה לא ריווחי עבורם...

קורס הירי המעשי מאכוון לאוריינטציה של נטילת חלק בתחרויות , ולמי שאין כל כוונה
ליטול חלק בתחרויות ורוצה "רק" לשפר את המיומנות ואת יכולת ההגנה העצמית -
אין קורס פשוט ובסיסי שנותן מענה לצורך זה - וחבל .

אני מבקש להימנע מתגובות בנוסח של : "תיקח לך מדריך פרטי" . לא לזה כוונתי .
A friend in need - is a friend indeed
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 08 פברואר 2005, 00:24

אבישון,

יש ירי אופנסיבי - התקפי, המשמש את הצד היוזם. לא ישים לאזרחים.
יש ירי דיפנסיבי - הגנתי (עדות ה- IDPA) המתאים לאזרחים בעקרון.
יש ירי מבצעי (שזה שם כולל להדרכה לכל סוג ירי שאתה יכול להעלות על דעתך כמעט, אין תוכן מסודר להגדרה הזו).

משום שלאזרח אין כל מסגרת מוסדרת ומקיפה המעניקה כלים ומיומנות בירי, נותרת מסגרת הירי המעשי המענה היחיד.

ירי מעשי הוא ענף ספורט שהתחיל כצורך בהעלאת מיומנות יורים (חיילים אמריקאיים) ומשלב אלמנטים ומיומנויות קריטיים ליורה. נכון שאין הוא מוגדר כירי הגנתי, אולם הוא בהחלט המסגרת הטובה ביותר לרכישת כלים ויכולת שימוש באקדח שבהחלט לא תשיג בשום מסגרת אחרת.

תבוא לתחרות, תראה את היורים ותתרשם בעצמך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי avishon » 09 פברואר 2005, 11:06

הצעדן כתב:אבישון,
משום שלאזרח אין כל מסגרת מוסדרת ומקיפה המעניקה כלים ומיומנות בירי, נותרת מסגרת הירי המעשי המענה היחיד.

ברי , על זה בדיוק אני מלין...

בעבר , ותקן אותי אם אני טועה , המצב היה ש-
היה קורס ירי מעשי שמאכוון לאוריינטציה תחרותית , והיה קורס ירי מבצעי שעלותו ואורכו
היו כמחצית מקורס הירי המעשי והוא היה באוריינטציה אישית (שיפור המיומנות האישית) .

אין לי כלום נגד הספורט הזה , ובניגוד למה שאחרים כתבו לדעתי זה אכן ענף ספורט -
וככזה הוא מחייב התמקצעות שתחילתה אכן בקורס ירי מעשי .

יחד עם זאת , אני סבור שיש מקום לקורס ממוקד וקצר כפי שהיה בעבר קורס הירי המבצעי .
יתר על כן , לטעמי גם קורס כזה צריך להיות בחסות אותם גורמים מקצועיים שנותנים חסותם
לקורסי הירי המעשי (ואולי אף אינטרס שלהם , על מנת להפחית את ה-"עליהום" שעושים
על כולנו , כל מחזיקי הנשק...) .

ובלי קשר , אגיע לצפות באחת התחרויות הקרובות...
A friend in need - is a friend indeed
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 09 פברואר 2005, 12:08

ירי מעשי הוא אכן ספורט, ועל זה אין עוררין.
הקורס הראשוני או "קורס ירי מעשי" בא ע"מ ללמד את תורת הספורט הזה, שאינה מורכבת רק מהפן התחרותי אלא מלמדת בעיקר ירי בסיסי ומתקדם, כמובן באורינטציה הנדרשת בענף. הפן התחרותי המתקדם יותר אינו מוצע ליורים בקורס הבסיסי, אלא על קצה המזלג, רק ע"מ לפתוח צוהר ועניין להמשך של הלימוד והתרגול, אשר באים במסגרת המועדון אליו משתייך היורה.
אתה לא חייב לנצל דוקא את הפן התחרותי של הענף. לאחר שתעבור את מבחן ההסמכה של התאחדות הקליעה, אתה יכול "להכניס לזיכרון" רק את הדברים שמעינים אותך במסגרת הזו , ואתה לא חייב להתחרות.

מעבר לכך, הקורס עצמו (כל קורס) אינו מקנה אלא את ההידע והמיומנות הראשוניים. אם לא תתאמן באופן סדיר כל מה שנרכש יעלם וירד לתמיון

נכון להיום, המסגרת היחידה לאימון מקצועי, יעיל וסדיר הינה ירי מעשי
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד