קורס ירי מעשי
אוריה,
בשיעור הראשון בקורס ירי מעשי, אחד הנושאים אותם מסביר ומדגים המדריך, הוא נושא הציוד הבסיסי הנדרש.
ישנן רמות שונות של ציוד, בד"כ אפשר להסתדר בקורס ירי מעשי (ובהחלט גם בהמשך) עם ציוד לא יקר במיוחד והניתן לרכישה בכל חנות נשק.
(נרתיקי ופונדות פלסטיק של פובוס או פרונט-ליין, נרתיקי ופונדות עור או קורדורה, של חברות שונות.)
על מה לא מתפשרים ?
על אוזניות טובות (פלטור דגם H7 או דגם H 10 הטובות יותר ומקבילותיהן)
בשיעור הראשון בקורס ירי מעשי, אחד הנושאים אותם מסביר ומדגים המדריך, הוא נושא הציוד הבסיסי הנדרש.
ישנן רמות שונות של ציוד, בד"כ אפשר להסתדר בקורס ירי מעשי (ובהחלט גם בהמשך) עם ציוד לא יקר במיוחד והניתן לרכישה בכל חנות נשק.
(נרתיקי ופונדות פלסטיק של פובוס או פרונט-ליין, נרתיקי ופונדות עור או קורדורה, של חברות שונות.)
על מה לא מתפשרים ?
על אוזניות טובות (פלטור דגם H7 או דגם H 10 הטובות יותר ומקבילותיהן)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
pilot כתב:אקדח -> לא חובה, ניתן להשכיר
מחסניות -> מומלץ 3, אבל גם 2 מספיק
חגורה עבה וטובה
מחסנית חיצונית (רצוי ללא לולאות אבטחה - מומלץ נרתיק פובוס)
פונדה למחסניות (2- או יותר)
משקפי מגן - (אפשר כאלו ב 20 ש"ח מהום סנטר)
אזניות טובות
כמובן שאפשר לרכוש ערכה מלאה של מקצוענים, אבל היא יקרה מאוד, להתחלה אני חושב שזה מספיק.
מה זה מחסנית חיצונית ? הכוונה לנרתיק ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אוריה 19 C כתב:מה המחירים של פונדה?
מתחיל מ-50 ש"ח לבסיסית ויכול להגיע בקלות ל- 200 ש"ח לפונדה תחרותית.
אוזניות טובות
120 ~ 200 רף כניסה.
ונרתיק פובוס
סביבות 120 אם אינני טועה.
(יש לי נרתיק עור שיכול להיות גם פנימי וגם חיצוני עם לולאת אבטחה)
מומלץ מאוד נרתיק קשיח. פובוס יעשה את העבודה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
כמה עיצות?
קראתי בעיון רב את שנאמר לעיל. ידידי המדריכים, שזה עתה בקעו מהביצה....... כמה קורסי ירי מעשי כבר הדרכתם, אם בכלל? לידיעתכם, אם לא תשמרו על דרישות מינימום בנושא הציוד, כך גם יראה הקורס שלכם. 3 מחסניות הן לא המלצה, ומשקפי פלסטיק ב 20 ש"ח לא שווים אפילו שקל (גם לא מיועדים לירי). משקפי ירי שמרחיבים את האוזניות גורמים לרעש מיותר, וחניך שלך אמור להתרכז בלחיצת הדק ולא לפחד מרעש. על פוליקרבונט שמעתם? העיניים של החניכים שלכם לא מספיק חשובות? אם תתפשרו על נרתיק מצ'וקמק, כך יראו השליפות, ובעיקר החזרת האקדח לנרתיק. בקיצור, חניך שלא הגיע למיצוי יכולתו בגלל ציוד לקוי, הוא חניך שלא ימשיך הלאה, והפשלה שלכם. אז לפני שאתם מתהדרים בנוצות ובתארים, ולפני שאתם נותנים יעוץ קלוקל, אולי תחשבו? קחו אויר, ורק אח"כ קדימה הסתער.
- סליקאי כסף
נקודה אדומה,
יכול להיות שחבריי ואני רק "בקענו מהביצה" כמדריכי ירי, אולם רובינו חיים ונושמים את הספורט הזה במשך שנים.
קצת פחות זלזול היה ראוי, אולי רק לאור העובדה שאתה לא מכיר את כולנו.
אם אתה כן מכיר, ועדיין מפגין כזה זלזול, שיבושם לך, אבל זה רק מראה על הרמה האישית שלך.
יכול להיות שחבריי ואני רק "בקענו מהביצה" כמדריכי ירי, אולם רובינו חיים ונושמים את הספורט הזה במשך שנים.
קצת פחות זלזול היה ראוי, אולי רק לאור העובדה שאתה לא מכיר את כולנו.
אם אתה כן מכיר, ועדיין מפגין כזה זלזול, שיבושם לך, אבל זה רק מראה על הרמה האישית שלך.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
יואב, חבר יקר שלי..
אתה לא מבין.
יש אנשים שנוח להם לעקוץ ולהסתתר מאחורי כינויים.
דוד הכי טוב היה אומר על זה - " הכי טוב כינויים, ככה לא צריך להזדהות... "
לעקוץ את מארגני התחרות על שאליפות הארץ מאורגנת "בחום המגעיל" של אפריל... (רד דוט, אני יכול לאשר לך בביטחון מלא, כי גם בסופ"ש זה של חודש פברואר, היה חם, ובשישי אפילו חם מאוד. עמדתי ורצתי בשמש יומים ושפטתי, בשביל שיהיה כיף לכולנו) לעקוץ את מי שנותן עצות ומסייע לאחרים, כל זאת מפני שלתת קצת ידע והשכלה חינם, זה פאסה .... (וואללה, חבל על הזמן שהשקענו בהלקים את הסליק ... )
אגב, אף אחד ממדריכי הירי הכותבים באתר, לא המליץ על משקפי מגן "מצ'וקמקות" ב 20 ש"ח או ציוד מגן פשוט. תקרא טוב את ההודעות, כל מדריך וכל מבין דבר, יכתוב ויאמר כי על ציוד בטיחות לא מתפשרים. קורס ירי מעשי אפשר בהחלט לעבור עם נרתיק של פובוס / פרונט ליין, ואפילו להתחרות אחרי הקורס עם הנרתיק ושאר הציוד, כמו גם עם נרתיקי עור מייצור סדרתי, המתאימים לירי מעשי והומלצו על ידי המדריך, בתחילת הקורס, כפי שנכתב באחת התגובות הראשונות.
(מה הקשר בין כמה קורסי ירי מעשי הדרכתי ? אתה מכיר את המדריכים שכותבים כאן ? לרבים מהמדריכים הכותבים באתר אלפי שעות הדרכה במסגרות שונות ונסיון רב מאוד. אל תכתוב דברים שאינך מסוגל לעמוד מאחורים, כיוון שהם כקליפת שום ברוח)
נועם.
אתה לא מבין.
יש אנשים שנוח להם לעקוץ ולהסתתר מאחורי כינויים.
דוד הכי טוב היה אומר על זה - " הכי טוב כינויים, ככה לא צריך להזדהות... "
לעקוץ את מארגני התחרות על שאליפות הארץ מאורגנת "בחום המגעיל" של אפריל... (רד דוט, אני יכול לאשר לך בביטחון מלא, כי גם בסופ"ש זה של חודש פברואר, היה חם, ובשישי אפילו חם מאוד. עמדתי ורצתי בשמש יומים ושפטתי, בשביל שיהיה כיף לכולנו) לעקוץ את מי שנותן עצות ומסייע לאחרים, כל זאת מפני שלתת קצת ידע והשכלה חינם, זה פאסה .... (וואללה, חבל על הזמן שהשקענו בהלקים את הסליק ... )
אגב, אף אחד ממדריכי הירי הכותבים באתר, לא המליץ על משקפי מגן "מצ'וקמקות" ב 20 ש"ח או ציוד מגן פשוט. תקרא טוב את ההודעות, כל מדריך וכל מבין דבר, יכתוב ויאמר כי על ציוד בטיחות לא מתפשרים. קורס ירי מעשי אפשר בהחלט לעבור עם נרתיק של פובוס / פרונט ליין, ואפילו להתחרות אחרי הקורס עם הנרתיק ושאר הציוד, כמו גם עם נרתיקי עור מייצור סדרתי, המתאימים לירי מעשי והומלצו על ידי המדריך, בתחילת הקורס, כפי שנכתב באחת התגובות הראשונות.
(מה הקשר בין כמה קורסי ירי מעשי הדרכתי ? אתה מכיר את המדריכים שכותבים כאן ? לרבים מהמדריכים הכותבים באתר אלפי שעות הדרכה במסגרות שונות ונסיון רב מאוד. אל תכתוב דברים שאינך מסוגל לעמוד מאחורים, כיוון שהם כקליפת שום ברוח)
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
למכירה.
למכירה :
זוג משקפי יורים ב:20 ש"ח .
נרתיק לנשק ,יד שנייה קצת בלוי .
מתאים ליורים חדשים לקורס ירי מעשי .
בברכה ,
גיא ,מדריך ירי ותיק מאד .
יואב ונועם צרו קשר לגבי הציוד הבלוי שהזמנתם .זה מתכלה בכל יום שעובר.
זוג משקפי יורים ב:20 ש"ח .
נרתיק לנשק ,יד שנייה קצת בלוי .
מתאים ליורים חדשים לקורס ירי מעשי .
בברכה ,
גיא ,מדריך ירי ותיק מאד .
יואב ונועם צרו קשר לגבי הציוד הבלוי שהזמנתם .זה מתכלה בכל יום שעובר.
- סליקאי כסף
Re: כמה עיצות?
reddot כתב:קראתי בעיון רב את שנאמר לעיל. ידידי המדריכים, שזה עתה בקעו מהביצה.......
מי אתה ? מתי אתה בקעת מהביצה (או שנולדת סופר מדריך על בכיר ביומך הראשון עלי אדמות) ? ולמה אתה חושב שמי שמזרים דם חדש לענף אינו יכול לספק מענה הדרכתי הולם ?
כמה קורסי ירי מעשי כבר הדרכתם, אם בכלל? לידיעתכם, אם לא תשמרו על דרישות מינימום בנושא הציוד, כך גם יראה הקורס שלכם.
קרא את ההפניה לאותם השואלים להצטייד בציוד ע"פ דרישת המדריך בקורס ולא על סמך ההתכתבות באתר. זה מעבר למתן אינפורמציה כללית לגבי האפשרויות שברשותם.
או שאולי זה סוד וצריכים לתת לאנשים לחשוש מדרישות הסף (והכסף) לענף ולהבריח אותם?
3 מחסניות הן לא המלצה, (נכון) ומשקפי פלסטיק ב 20 ש"ח לא שווים אפילו שקל (גם לא מיועדים לירי). משקפי ירי שמרחיבים את האוזניות גורמים לרעש מיותר, וחניך שלך אמור להתרכז בלחיצת הדק ולא לפחד מרעש.
חניך אמור בראש ובראשונה לצאת בריא ושלם ועם שמיעה תקינה, זאת צריכה להיות דאגתו הראשונה של המדריך ולא אם הוא יפחד מהירי בגלל הרעש, זה בא במקום שני אחרי שלמותו ובריאותו של החניך. נכון שהחניך משלם לך עבור הדרכה נאותה ונעברת ידע אבל אתה צריך לדאוג לבריאותו בראש ובראשונה.
כמה פעמים הערתי למדריכים ותיקים בענף על כך שלא טרחו לשלוח את חניכיהם לרחוץ ידיים בסוף הדרכה, האם יש צורך לחדד את חשיבות הנושא ? האם מפאת הותק שהם נושאים העופרת תתפוגג במקום להתחרות בהמוגלובין על נשיאת חמצן בדמם של החניכים ?
על פוליקרבונט שמעתם? העיניים של החניכים שלכם לא מספיק חשובות? אם תתפשרו על נרתיק מצ'וקמק, כך יראו השליפות, ובעיקר החזרת האקדח לנרתיק.
אני רוצה להבין, אתה רוצה שנשלח את החניכים הטריים לרכוש בתחילת דרכם נרתיקי "אמדיני", "CRSPEED", "Guga Ribas" ודומיהם ???
בוא ננחת לקרקע המציאות לרגע קצר לטובת מבזק חדשות: "מעטים היורים שיכולים לעמוד במחירי הציוד התחרותי ומעטים יותר אלו שרוצים לרכוש בממון כה רב ציוד כזה.
או ששוב המגמה היא לצמצם את מספר היורים הפעילים בענף ולשמור על הגמוניה של יורים בעלי ממון ?
בקיצור, חניך שלא הגיע למיצוי יכולתו בגלל ציוד לקוי, הוא חניך שלא ימשיך הלאה, והפשלה שלכם.
חניך לעולם לא יגיע למיצוי יכולתו בקורס ירי מעשי, הדרך ארוכה והאוניברסיטה נמשכת הרבה מעבר לקורס הבסיסי.
ציוד לקוי הוא בראש ובראשונה בעיה בטיחותית, אח"כ הוא גם תקלה הדרכתית, אני לא מסכים איתך שנרתיק שאינו תחרותי ניתן להגדיר ציוד לקוי.
אז לפני שאתם מתהדרים בנוצות ובתארים, ולפני שאתם נותנים יעוץ קלוקל, אולי תחשבו? קחו אויר, ורק אח"כ קדימה הסתער.
אינני מתהדר בנוצות, והתארים היחידים הרלוונטיים לעניינינו כתובים בחתימתי, עבדתי ולמדתי קשה על מנת לשאת אותם. יש לי הרבה מה ללמוד ללא ספק, אך כך לכל אחד ולא משנה כמה הוא ותיק בענף או בהדרכה, מי שאינו מכיר בכך ישאר מאחור.
ומזוית כללית: אינני יודע מי אתה, ויודע מה ?! גם לא משנה לי. הגיע הזמן למדוד את הדברים באופן ענייני. 5 הודעות כתבת באתר ואני בטוח שיש בהן לתת תשובות לאלפי הפניות והתהיות שיש באתר כולו ובעיקר בירי המעשי............. או שאולי בעצם לא ?!

אנחנו פה כדי לחלוק ידע, להתדיין ולהביא באופן כללי לפריחה של הענף וקידום המיומנות והבטיחות בהקשר של כלי יריה, הדרך היא קיום דיון תרבותי ככל שניתן ומתוך כוונה לבחון את הדברים דרך כוונת עניינית ולא דרך מבט מתנשא או מעמדת נחיתות.
כמו שאני יכול לומר שנימת דבריך מתנשאת שלא לצורך (בקעו מהביצה.. נו, באמת - 2 נקודות על חוש הומור ותו לא) ובאותה נשימה לעודד יורה חדש לגמרי - הגם שאינו יורה מעשי - לשאול שאלות כלשהן שעולות על דעתו, טריוויאליות ככל שיהיו בגובה העיניים.
נערך לאחרונה על ידי הצעדן בתאריך 20 פברואר 2005, 12:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
רד דוט
סה"כ נקודה קטנה המוקרנת לאין סוף.
אני לא מבין על מה ולמה??
הרי אמרנו מאות פעמים שהתיחסות רצינית או התיחסות בכלל אפשר וצריך לתת לאיש עם שם , ברור, מוכר , ככה שיהיה אפשר גם לתקן אם באמת צריך.
נקודה קטנה המוקרנת באין סוף.
פפי
אני לא מבין על מה ולמה??
הרי אמרנו מאות פעמים שהתיחסות רצינית או התיחסות בכלל אפשר וצריך לתת לאיש עם שם , ברור, מוכר , ככה שיהיה אפשר גם לתקן אם באמת צריך.
נקודה קטנה המוקרנת באין סוף.
פפי
אבי לגמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
- מדריך ירי מעשי
ועוד מילה קטנה, הדברים שבעטיים ביקרת את "הבוקעים מהביצה" נכתבו ע"י בוגר קורס ירי מעשי שאינו מדריך ירי ובוודאי שאינו מדריך ירי מעשי.
בתור מי מי שקרא את הכתוב בעיון כה רב, אולי תואיל לסבר את עינינו בפרי מקלדך, כך שנוכל להבין כיצד הצליח הלה לשטות בך בקלות רבה כ"כ ולגרום לך להניח כי מדובר במדריך ירי מעשי.
pilot כתב:אקדח -> לא חובה, ניתן להשכיר
מחסניות -> מומלץ 3, אבל גם 2 מספיק
חגורה עבה וטובה
מחסנית חיצונית (רצוי ללא לולאות אבטחה - מומלץ נרתיק פובוס)
פונדה למחסניות (2- או יותר)
משקפי מגן - (אפשר כאלו ב 20 ש"ח מהום סנטר)
אזניות טובות
כמובן שאפשר לרכוש ערכה מלאה של מקצוענים, אבל היא יקרה מאוד, להתחלה אני חושב שזה מספיק.
בתור מי מי שקרא את הכתוב בעיון כה רב, אולי תואיל לסבר את עינינו בפרי מקלדך, כך שנוכל להבין כיצד הצליח הלה לשטות בך בקלות רבה כ"כ ולגרום לך להניח כי מדובר במדריך ירי מעשי.

דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד