קורסי ירי מעשי
קורסי ירי מעשי
שלום לכולם, מה שלומכם?
חשבתי רבות על מתי ואם בכלל עלי לשלוח הודעה בנושא, אך לבסוף החלטתי לעשות מעשה, והנני.
בעבר, כצעיר ופעור בתחום (לא שאני לא היום), ניסיתי להבין מה קורה סביבי, וכפועל מתוך הרגשה חזקה של מי שמרמים אותו, ניסיתי לברר פרטים.
שאלותי לא היו ממש לעניין, ולא ממש ידעתי מה לשאול. זה השתנה.
המטרה שלי כעת היא לנסות ולהסביר מה קרה לי, ולנסות ולברר כיצד ניתן למנוע מדבר שכזה לקרות גם לאחרים.
כבר כמה שנים שחיפשתי לעבור קורס ירי מעשי, ואף פעם זה לא ממש יצא לפועל. לבסוף, כשהתחלתי לעבוד בירושלים, ביררתי וגיליתי שעומד להתחיל קורס חדש. מיד נרשמתי וחיכיתי לבאות.
בהודעתי העתיקה בפורום זה ניסיתי להיות נחמד ולהבין כמה עניינים אשר תהיתי לגביהם.
מאז, למדתי רבות וראיתי ירי מעשי מה הוא - והקורס שעברתי אינו קורס ירי מעשי.
כל מפגש היה בן 50 דקות לערך. כמעט אין יבשים. בדרך כלל אין חזרות. בשבילי מצב 2 היה להוציא אקדח מהנרתיק, לשחרר נקירה - זה ליד הבטן ולהתחיל תרגיל אחרי "טען והתכונן" זה "אש!", החלפת מחסניות זה אך ורק בכריעה, ירי מדוייק זה לירות מאוד לאט ובסוף הקורס עדיין בעטתי בהדק כי אף אחד לא טרח להסביר לי שלא כדאי. לא היה לי מושג לגבי ניקוד בתחרות או על גבי המטרה וחסר לי עוד המון חומר - ולא קיבלתי אותו במהלך הקורס.
ירי ביותר ממטרה אחת? ירי בתזוזה? ירי ביד אחת? את כל זאת ועוד למדתי בכמה השיעורים האחרונים בקורס, כאשר בהם טרח המדריך להתחיל וללמד אותנו בטיחות מהי... וזאת לאחר שעמדתי מולו עם החוקה והוכחתי אותו, עד כמה שתלמיד שאיננו מדריך או אף יורה מהשורה מסוגל.
בחלק מהשיעורים המדריך כלל לא הגיע ושלח מדריך ירי (מדריך בית) ללמד אותנו - הוא דווקא רציני יותר אך הוא אינו מדריך ירי מעשי.
עוד אוכל להמשיך ולספר על כך שלא עברתי הרצאות שונות, לא היה שימוש בפאקט כמעט אף פעם (פעם אחת), לא היו תרגילים בזמן, משנים תרגילים באמצע (הפתעה) בסגנון שריקה אחת או שתיים עבור פעולה שונה, ו.. "תמשיך!! תמשיך!! תמשיך!!"
בזמנו כתבתי:
"
בקיצור, אין ברצוני להתלונן יתר על המידה, אך כמי שרוצה להמשיך בתחום, שילמתי הרבה כסף ללא אפשרות להצטרף למועדון (מי ירצה אותי?) וללא אפשרות להתחרות (פסילה בטיחותית על 20 סעיפים שונים).
אין לי דבר וחצי דבר כנגד המדריך שלי, אבל שילמתי הרבה כסף ולחינם.
"
מאז התקבלתי למועדון, ואני עובד כדי ללמוד את היסודות נכון, ומההתחלה. השאלה שלי היא - כיצד ניתן למנוע מקרה שכזה מלהישנות? התשובה אינה בידי כי אם בידיהם האמונות של איגוד הקליעה, ועלי להודות שאיגוד הקליעה עשה עבודה מצויינת. אם זאת, אולי רשימה של מדריכים שפעילים בתחום תוכל לעזור לאחד שכמותי לבחור בקורס ירי מעשי בעתיד, עם מדריך שאכן מתעסק בתחום.
אני מתנצל אם "הפלתי" עליכם את זה.. זו לא היתה כוונתי. רציתי מאוד שתבינו למה התכוונתי. השכלתי קצת מאז שכתבתי את ההודעה המדוברת (הראשונה), הורדתי את החוקה ויריתי עם כל מיני אנשים - וזה מה שלמדתי.
מטעויות לומדים, וגם משלמים.
ללא כל קשר, תודה רבה לכל מי שעזר לי.
בברכת סוף שבוע נעים,
גדי.

חשבתי רבות על מתי ואם בכלל עלי לשלוח הודעה בנושא, אך לבסוף החלטתי לעשות מעשה, והנני.
בעבר, כצעיר ופעור בתחום (לא שאני לא היום), ניסיתי להבין מה קורה סביבי, וכפועל מתוך הרגשה חזקה של מי שמרמים אותו, ניסיתי לברר פרטים.
שאלותי לא היו ממש לעניין, ולא ממש ידעתי מה לשאול. זה השתנה.
המטרה שלי כעת היא לנסות ולהסביר מה קרה לי, ולנסות ולברר כיצד ניתן למנוע מדבר שכזה לקרות גם לאחרים.
כבר כמה שנים שחיפשתי לעבור קורס ירי מעשי, ואף פעם זה לא ממש יצא לפועל. לבסוף, כשהתחלתי לעבוד בירושלים, ביררתי וגיליתי שעומד להתחיל קורס חדש. מיד נרשמתי וחיכיתי לבאות.
בהודעתי העתיקה בפורום זה ניסיתי להיות נחמד ולהבין כמה עניינים אשר תהיתי לגביהם.
מאז, למדתי רבות וראיתי ירי מעשי מה הוא - והקורס שעברתי אינו קורס ירי מעשי.
כל מפגש היה בן 50 דקות לערך. כמעט אין יבשים. בדרך כלל אין חזרות. בשבילי מצב 2 היה להוציא אקדח מהנרתיק, לשחרר נקירה - זה ליד הבטן ולהתחיל תרגיל אחרי "טען והתכונן" זה "אש!", החלפת מחסניות זה אך ורק בכריעה, ירי מדוייק זה לירות מאוד לאט ובסוף הקורס עדיין בעטתי בהדק כי אף אחד לא טרח להסביר לי שלא כדאי. לא היה לי מושג לגבי ניקוד בתחרות או על גבי המטרה וחסר לי עוד המון חומר - ולא קיבלתי אותו במהלך הקורס.
ירי ביותר ממטרה אחת? ירי בתזוזה? ירי ביד אחת? את כל זאת ועוד למדתי בכמה השיעורים האחרונים בקורס, כאשר בהם טרח המדריך להתחיל וללמד אותנו בטיחות מהי... וזאת לאחר שעמדתי מולו עם החוקה והוכחתי אותו, עד כמה שתלמיד שאיננו מדריך או אף יורה מהשורה מסוגל.
בחלק מהשיעורים המדריך כלל לא הגיע ושלח מדריך ירי (מדריך בית) ללמד אותנו - הוא דווקא רציני יותר אך הוא אינו מדריך ירי מעשי.
עוד אוכל להמשיך ולספר על כך שלא עברתי הרצאות שונות, לא היה שימוש בפאקט כמעט אף פעם (פעם אחת), לא היו תרגילים בזמן, משנים תרגילים באמצע (הפתעה) בסגנון שריקה אחת או שתיים עבור פעולה שונה, ו.. "תמשיך!! תמשיך!! תמשיך!!"
בזמנו כתבתי:
"
בקיצור, אין ברצוני להתלונן יתר על המידה, אך כמי שרוצה להמשיך בתחום, שילמתי הרבה כסף ללא אפשרות להצטרף למועדון (מי ירצה אותי?) וללא אפשרות להתחרות (פסילה בטיחותית על 20 סעיפים שונים).
אין לי דבר וחצי דבר כנגד המדריך שלי, אבל שילמתי הרבה כסף ולחינם.
"
מאז התקבלתי למועדון, ואני עובד כדי ללמוד את היסודות נכון, ומההתחלה. השאלה שלי היא - כיצד ניתן למנוע מקרה שכזה מלהישנות? התשובה אינה בידי כי אם בידיהם האמונות של איגוד הקליעה, ועלי להודות שאיגוד הקליעה עשה עבודה מצויינת. אם זאת, אולי רשימה של מדריכים שפעילים בתחום תוכל לעזור לאחד שכמותי לבחור בקורס ירי מעשי בעתיד, עם מדריך שאכן מתעסק בתחום.
אני מתנצל אם "הפלתי" עליכם את זה.. זו לא היתה כוונתי. רציתי מאוד שתבינו למה התכוונתי. השכלתי קצת מאז שכתבתי את ההודעה המדוברת (הראשונה), הורדתי את החוקה ויריתי עם כל מיני אנשים - וזה מה שלמדתי.
מטעויות לומדים, וגם משלמים.
ללא כל קשר, תודה רבה לכל מי שעזר לי.
בברכת סוף שבוע נעים,
גדי.
ה-HK של אבא שלי טוב יותר מה-HK של אבא שלך!!!
גדי, אני פונה אליך וכמובן לשאר הקוראים אשר חלקם אינם בקיאים בתחום ובוודאי מתרשמים באופן לא כ"כ חיובי מהתמונה המצטיירת.
הנושא שהזכרת הנו נושא חשוב מאוד, לדעתי בעל חשיבות מכרעת.
במהלך התחרויות האחרונות היו תופעות של יורים חדשים בוגרי קורסים אשר הפגינו שליטה בלתי מספקת בפרוצדורות ופקודות ירי מעשי.
בישיבת ראשי מועדוני ירי מעשי האחרונה בהתאחדות הקליעה עלה הנושא ודובר, הועלו הסתייגויות מהמצב הקיים, הועלו הצעות לתיקון המעוות ויש לצפות להתפתחויות ופתרונות.
גדי, אף אחד לא מושלם, אבל..
* מרבית הקורסים מתקיימים בהתאם לקוריקולום המאושר בהתאחדות הקליעה.
* במרבית הקורסים המכריעה התכנים הנלמדים הם תכני ירי מעשי ולא "אחרים".
* במרבית המקרים הבוגרים מוסמכים כאשר הידע שבידיהם אמיתי ומספק.
* התאחדות הקליעה פועלת היום על מנת לשפר את רמת הקורסים החריגים ולמנוע השנות של מקרים כפי שציינת.
אין לי צל של ספק כי יש ממש בטענות שהעלית, משום ההיכרות בינינו ובשל נסיוני שלי (ושל עמיתי) במטווח יחד אתך. אני חש צורך לחדד את העובדה שאין המקרה הזה מייצג את מרביתם הגורפת של הקורסים.
נכון להיום אתה בידיים טובות, ולטובות מאלה אינך יכול לקוות.
אני רק מקווה שלא נראה הישנות של אי שביעות רצון מקורסים ושאתה האחרון לכבוד המפוקפק.
בברכת קלעים,
ברי.
הנושא שהזכרת הנו נושא חשוב מאוד, לדעתי בעל חשיבות מכרעת.
במהלך התחרויות האחרונות היו תופעות של יורים חדשים בוגרי קורסים אשר הפגינו שליטה בלתי מספקת בפרוצדורות ופקודות ירי מעשי.
בישיבת ראשי מועדוני ירי מעשי האחרונה בהתאחדות הקליעה עלה הנושא ודובר, הועלו הסתייגויות מהמצב הקיים, הועלו הצעות לתיקון המעוות ויש לצפות להתפתחויות ופתרונות.
גדי, אף אחד לא מושלם, אבל..
* מרבית הקורסים מתקיימים בהתאם לקוריקולום המאושר בהתאחדות הקליעה.
* במרבית הקורסים המכריעה התכנים הנלמדים הם תכני ירי מעשי ולא "אחרים".
* במרבית המקרים הבוגרים מוסמכים כאשר הידע שבידיהם אמיתי ומספק.
* התאחדות הקליעה פועלת היום על מנת לשפר את רמת הקורסים החריגים ולמנוע השנות של מקרים כפי שציינת.
אין לי צל של ספק כי יש ממש בטענות שהעלית, משום ההיכרות בינינו ובשל נסיוני שלי (ושל עמיתי) במטווח יחד אתך. אני חש צורך לחדד את העובדה שאין המקרה הזה מייצג את מרביתם הגורפת של הקורסים.
נכון להיום אתה בידיים טובות, ולטובות מאלה אינך יכול לקוות.
אני רק מקווה שלא נראה הישנות של אי שביעות רצון מקורסים ושאתה האחרון לכבוד המפוקפק.
בברכת קלעים,
ברי.
תודה
גדי ערב טוב
תודה על האומץ וההחלטיות של כתיבת הדברים. רק בעזרתם של פניות מהסוג הזה נוכל כולנו בייחד למגר את התופעות החריגות האלה. ולדעתי ומניסיוני התופעות שציינת אכן חריגות. לצערי הרב הן קיימות גם במקומות אחרים ( אולי לא בעוצמה הזאת ).
התאחדות הקליעה יחד עם הועדה לירי מעשי , עושים רבות בכדי למנוע מקרים חריגים מאין אלה.
על הפרק: * רענונים והשתלמויות למדריכים ותיקים- בתכנון.
* ביקורים של נציגי הועדה בקורסים - בתכנון.
* שינוי שיטת החבר מביא חבר לבחינות ההסמכה בסיום הקורס - בתכנון.
מבדיקה אני יודע שאתה כרגע בידיים טובות, מניסיוני אני יודע שההתמדה שלך תביא לתוצאות טובות ולשיפור ביכולתך האישית .
אני שמח שיורים ברמתך האישית מצטרפים לחבורת ספורטאי הירי המעשי.
ברוך הבא
פפי
תודה על האומץ וההחלטיות של כתיבת הדברים. רק בעזרתם של פניות מהסוג הזה נוכל כולנו בייחד למגר את התופעות החריגות האלה. ולדעתי ומניסיוני התופעות שציינת אכן חריגות. לצערי הרב הן קיימות גם במקומות אחרים ( אולי לא בעוצמה הזאת ).
התאחדות הקליעה יחד עם הועדה לירי מעשי , עושים רבות בכדי למנוע מקרים חריגים מאין אלה.
על הפרק: * רענונים והשתלמויות למדריכים ותיקים- בתכנון.
* ביקורים של נציגי הועדה בקורסים - בתכנון.
* שינוי שיטת החבר מביא חבר לבחינות ההסמכה בסיום הקורס - בתכנון.
מבדיקה אני יודע שאתה כרגע בידיים טובות, מניסיוני אני יודע שההתמדה שלך תביא לתוצאות טובות ולשיפור ביכולתך האישית .
אני שמח שיורים ברמתך האישית מצטרפים לחבורת ספורטאי הירי המעשי.
ברוך הבא
פפי
אבי לגמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
- מדריך ירי מעשי
אכן גדי פנה נכון ישר להתאחדות הקליעה.
בצעד לא שיגרתי הודו בפניו אנשי ציבור שהמצב אליו נקלע היה לא תקין.
בישיבה לאחר שהמקרה עלה ונדון עלו הצעות והן מיושמות היום כפי שפרט פפי.
מסקנה : כשיש דברים לשים אותם על השולחן בגלוי ובצורה עינינית והם יטופלו.
כל הכבוד גדי על האומץ.
ליאיר נחום פפי וחברים על התגובה העינינית.
לצערי עדיין צריך לבער מפעם לפעם "עשבים שוטים" שחמדנות העבירה אותם על דעתם.
חבל שזה כך אני מעדיף לראות את חצי הכוס המלאה ומול מקרהו של גדי להראות את הקורסים היפים והטובים שבסופם אנשים מחייכים ומרוצים.
בצעד לא שיגרתי הודו בפניו אנשי ציבור שהמצב אליו נקלע היה לא תקין.
בישיבה לאחר שהמקרה עלה ונדון עלו הצעות והן מיושמות היום כפי שפרט פפי.
מסקנה : כשיש דברים לשים אותם על השולחן בגלוי ובצורה עינינית והם יטופלו.
כל הכבוד גדי על האומץ.
ליאיר נחום פפי וחברים על התגובה העינינית.
לצערי עדיין צריך לבער מפעם לפעם "עשבים שוטים" שחמדנות העבירה אותם על דעתם.
חבל שזה כך אני מעדיף לראות את חצי הכוס המלאה ומול מקרהו של גדי להראות את הקורסים היפים והטובים שבסופם אנשים מחייכים ומרוצים.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן
ומעשה ע"מ למנוע מדריכים כמו של גדי להמשיך ולהדריך ?
(השאלה לא כביקורת אלא מתוך התענינות ..)
שחר
ומעשה ע"מ למנוע מדריכים כמו של גדי להמשיך ולהדריך ?
(השאלה לא כביקורת אלא מתוך התענינות ..)
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
ריקוסוביץ', עלו מספר הצעות.
אישור קורסים מראש בלבד ולא בדיעבד.
תכנית הקורס בכפוף לתוכנית המאושרת בהתאחדות.
הבוחן יהיה בוחן הממונה ע"י ההתאחדות ולא בהזמנה אישית של המדריך.
לדעתי אפשר גם להוסיף ביקור כלשהוא במהלך הקורס ע"י גורם מקצועי ממונה (סבב מדריכים, RD, או מי שימונה ע"י וועדת ירי מעשי או ההתאחדות).
אישור קורסים מראש בלבד ולא בדיעבד.
תכנית הקורס בכפוף לתוכנית המאושרת בהתאחדות.
לדעתי אפשר גם להוסיף ביקור כלשהוא במהלך הקורס ע"י גורם מקצועי ממונה (סבב מדריכים, RD, או מי שימונה ע"י וועדת ירי מעשי או ההתאחדות).
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
גדי,
כמו קודמי אקדים ואומר כי נגעת בנקודה מאוד כואבת.
ולחשוב שזהוא המדריך שאמור להציג לך את הירי המעשי, לדעתי זו פשוט שערוריה !
לא יודע איך לעדן את דבריי, אבל זה לא ניקרא קורס ירי מעשי והמדריך לא מדריך של ירי מעשי.
ברי,
נכון שהנושא הועלה בפגישה מסוימת אבל גם לאחרונה אושר קורס במתקונת דומה ע"י ההיתאחדות והסיבות כמובן לא קשורות לירי מעשי.
גדי,
חשוב לנו, ליורים לדעת על מדריכים כאלו ליפני בזמן ואחרי שהם מעבירים קורס.
כל מדריך שמעביר קורס ירי מעשי צריך לעמוד במיבחן כמו שמוכתבים ע"י איגוד הקליעה.
אנחנו לא צריכים להסכים לכך, אתה צריך להגיד "שילמתי על ירי מעשי, לא קיבלתי ! את הכסף חזרה ומייד !"
מדריך שבא לעשות קופה הוא לא מדריך.
מדריך טוב בונה קבוצה של יורים מרוצים יביאו אחריהם יורים נוספים.
לסיכום, אים לא נספר ונפסיק את זה, ימשיכו לעבור קורסים של "מצב 2 זה שיחרור נקירה לא? "
יניב בוטביניק
כמו קודמי אקדים ואומר כי נגעת בנקודה מאוד כואבת.
ולחשוב שזהוא המדריך שאמור להציג לך את הירי המעשי, לדעתי זו פשוט שערוריה !
לא יודע איך לעדן את דבריי, אבל זה לא ניקרא קורס ירי מעשי והמדריך לא מדריך של ירי מעשי.
ברי,
נכון שהנושא הועלה בפגישה מסוימת אבל גם לאחרונה אושר קורס במתקונת דומה ע"י ההיתאחדות והסיבות כמובן לא קשורות לירי מעשי.
גדי,
חשוב לנו, ליורים לדעת על מדריכים כאלו ליפני בזמן ואחרי שהם מעבירים קורס.
כל מדריך שמעביר קורס ירי מעשי צריך לעמוד במיבחן כמו שמוכתבים ע"י איגוד הקליעה.
אנחנו לא צריכים להסכים לכך, אתה צריך להגיד "שילמתי על ירי מעשי, לא קיבלתי ! את הכסף חזרה ומייד !"
מדריך שבא לעשות קופה הוא לא מדריך.
מדריך טוב בונה קבוצה של יורים מרוצים יביאו אחריהם יורים נוספים.
לסיכום, אים לא נספר ונפסיק את זה, ימשיכו לעבור קורסים של "מצב 2 זה שיחרור נקירה לא? "
יניב בוטביניק
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
ברי,
אני לא שמעתי על קורס כזה מאז ישיבת הוועדה האחרונה, ולכן לא התייחסתי לכך.
אם אכן אושר קורס ירי מעשי אשר אינו כולל את התכנים המלאים לקורס ירי מעשי, הרי שמדובר בדבר חמור ביותר, בעיקר לאור היות הנושא בטיפול ההתאחדות.
האם הנושא עלה בפני RD ישראל או מנכ"ל ההתאחדות, מישהו שאל שאלות ?
נכון מאוד ! אבל, צריכים להשתדל למנוע מצבים כאלה מלכתחילה, ניפוי ובקרת קורסים צמודה יותר אמורים לעשות את העבודה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
הצעדן כתב:ניפוי ובקרת קורסים צמודה יותר אמורים לעשות את העבודה.
ניפוי יותר טוב של המדריכים בשלב קבלתם לקורס אמור לעשות את העבודה לא פחות טוב.
המסמך הזה, שבחלקו העליון כתוב "בנק הפועלים" (או כל שם בנק אחר לצורך זאת) לא מהוה אסמכתה לרמתו האישית, רמת ידיעותיו, יכולת ההדרכה של החניך המיועד.
מי שצריך להבדק הוא מי שבחן את גדי וחבריו, כי גם מורה לנהיגה יכול ללמד מה ואיך שבא לו, אבל הטסטר הוא האחראי לאישורו של התלמיד כנהג.
אני חושב שגדי לא צריך להתבייש ולהציג, קבל עם ועדה את המדריך ואת הבוחן, במיוחד לאור העובדה שבהתאחדות הקליעה בישראל ידעו על המתחולל בקורס שלו חודשים לפני סיומו (ועל כך אין אף חולק).
ולעניין הבחינות:
כל עוד תתבסס שיטת הבחינה על שיטת "חבר מביא חבר" (או "מדריך מביא חבר") בצירוף השיטה הנוספת המכונה "שיטת הסמוך"... העסק ילך ויתדרדר.
מומלץ כי מדריך ממועדון שונה יבחן את החניך, מומלץ שכל המדריכים הפעילים יבצעו סבב "חובת בחינה" (על משקל Jury Duty) ויבואו (תמורת תגמול, כמובן) לבחון קבוצות שסיימו את הקורס, ללא שיש להם קשר למועדון בו התקיים הקורס.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
דביר, אינני יודע אצל מי הוסמך המדריך אשר העביר את הקורס של גדי - דבר אחד בטוח, זה היה מזמן.
יתרה מזאת אינני מבין את הקשר בין האופן בו העביר הלה את הקורס לבין טענות שעשויות להשתמע במרומז או שלא במרומז מדבריך לגבי העברת קורסי מדריכים לאחרונה.
פיקוח ובקרה הדוקים על הקורס ותכניו (וביצוע מבחן כמו שהצעתי) יהוו מחסום מפני תקלות כאלו קצת יותר מסינון קורס X או Y. מה יקרה כשמחר ישתנו התכנים \ תשונה החוקה ומדריכים שאינם מעודכנים ימשיכו להעביר את משנתם ?
מי שצריך להבדק זה:
1) המדריך שהעביר את הקורס.
2) הבוחן.
3) הפרוצדורה שאיפשרה את הסמכת היורים ואישור הקורס למרות תכניו והתקלות שהיו מלוות.
גם אני חושב שהיה שירות מצויין לציבור לו היה גדי חושף את שם המדריך קבל עם ועדה.
אני גם חושב שבהתאחדות צריכים לפעול ביתר תקיפות בנושא, ומקווה שאכן ישנה תנועה בכיוון.
אבל אני בהחלט לא חושב שגדי כבוגר הקורס צריך לעשות את העבודה ולצאת בהכרזות, יש גורם מקצועי שצריך לעשות זאת, אם גדי היה בוחר לעשות זאת, לא היה בידי אלא להצדיע לו.
בעצם העובדה שישב וכתב את דבריו בפומבי עשה די והותר.
למה אתה לא כותב את שמו?
למה אני לא כותב את שמו ?
מצד אחד עומד המדריך, מצד שני ההתאחדות ובתווך גדי.
הגורם המקצועי הממונה צריך להתערב ולמנוע הישנות של אירועים כאלה.
אם הגורם המקצועי אינו פועל כראוי, יש ליזום פנייה מסודרת אל היושב בראשו ולהסדיר את הדרוש תיקון.
יתרה מזאת אינני מבין את הקשר בין האופן בו העביר הלה את הקורס לבין טענות שעשויות להשתמע במרומז או שלא במרומז מדבריך לגבי העברת קורסי מדריכים לאחרונה.
פיקוח ובקרה הדוקים על הקורס ותכניו (וביצוע מבחן כמו שהצעתי) יהוו מחסום מפני תקלות כאלו קצת יותר מסינון קורס X או Y. מה יקרה כשמחר ישתנו התכנים \ תשונה החוקה ומדריכים שאינם מעודכנים ימשיכו להעביר את משנתם ?
מי שצריך להבדק זה:
1) המדריך שהעביר את הקורס.
2) הבוחן.
3) הפרוצדורה שאיפשרה את הסמכת היורים ואישור הקורס למרות תכניו והתקלות שהיו מלוות.
גם אני חושב שהיה שירות מצויין לציבור לו היה גדי חושף את שם המדריך קבל עם ועדה.
אני גם חושב שבהתאחדות צריכים לפעול ביתר תקיפות בנושא, ומקווה שאכן ישנה תנועה בכיוון.
אבל אני בהחלט לא חושב שגדי כבוגר הקורס צריך לעשות את העבודה ולצאת בהכרזות, יש גורם מקצועי שצריך לעשות זאת, אם גדי היה בוחר לעשות זאת, לא היה בידי אלא להצדיע לו.
בעצם העובדה שישב וכתב את דבריו בפומבי עשה די והותר.
למה אתה לא כותב את שמו?
למה אני לא כותב את שמו ?
מצד אחד עומד המדריך, מצד שני ההתאחדות ובתווך גדי.
הגורם המקצועי הממונה צריך להתערב ולמנוע הישנות של אירועים כאלה.
אם הגורם המקצועי אינו פועל כראוי, יש ליזום פנייה מסודרת אל היושב בראשו ולהסדיר את הדרוש תיקון.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
הצעדן כתב:יתרה מזאת אינני מבין את הקשר בין האופן בו העביר הלה את הקורס לבין טענות שעשויות להשתמע במרומז או שלא במרומז מדבריך לגבי העברת קורסי מדריכים לאחרונה.

כוונתי פשוטה היא - אדם שכל מניעיו מסתכמים בכסף, בואו ולא נתפלא אם יעביר גם אנשים שאינם ראויים לכך את מבחן ההסמכה ויעניק להם תעודות שלא הרוויחו ביושר, ע"ע לטביה, לדוגמא.
Webart - דביר, מייסד הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד