איך נקבע הדירוג בתחרות...

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איך נקבע הדירוג בתחרות...

על ידי יעל » 02 פברואר 2005, 17:40

כבר כמה פעמים שאני רואה שיש טעויות בהודעות של אנשים לגבי הדירוג של הקלעים בתחרויות. גם מצד אלו שחשבתי שמבינים מה הולך... (אדם..)

הדירוג נקבע כך:

שלב 1- לפי תוצאה סופית. לדוגמא:
1- 399
2- 398 וכו..

שלב 2- לפי סטים. במידה והתוצאה הסופית של שני קלעים זהה, בודקים למי יש סט אחרון יותר גבוה, במיקרה והסט האחרון זהה בודקים את הסט שלפניו וכן הלאה.
לדוגמא:
1- 100 100 99 100 - 399
2- 100 99 100 100 - 399
3- 99 100 100 100 - 399 וכו.. (סט 4, סט 3, סט 2, סט 1)

שלב 3- לפי מספר עשיריות. במידה והסטים זהים לגמרי, סופרים למי יש יותר עשיריות. השלב הזה הוא כמעט תמיד מיותר כי בתוצאות שבהן מדובר אנשים כבר לא יורים שמיניות ולכן 99% שמספר העשיריות יהיה זהה.

שלב 4- לפי מספר בולים מרכזיים. בול מרכזי=10.2 ומעלה. סופרים למי מהקלעים יש יותר עשיריות של 10.2 ומעלה.
לדוגמא:
1- 100 99 100 99 - 398 34 בולים מרכזיים.
2- 100 99 100 99 - 398 30 בולים מרכזיים..

שלב 5- הטלת מטבע. במידה ואחרי כל השלבים הקודמים עדיין אין הכרעה פשוט מטילים מטבע.

כל זה טוב ויפה עד למקום השמיני!!!

מרגע שהוכרעו שמונת המקומות הראשונים הקלעים מדורגים אך ורק לפי
התוצאה הסופית!!

זאת אומרת ש..
אם אחרי שמונה המקומות הראשונים נותרו 5 קלעיות עם תוצאה של 396- כולן במקום ה-9. ואם יש 15 קלעיות עם תוצאה של 395- כולן במקום ה-14. עוד 25 קלעיות עם תוצאה של 394- כולן במקום ה-29 וכו וכו...

ולכן אל תסתכלו על הדירוג בלי לבדוק את התוצאה הסופית.

אני מקווה שהסברתי את הנושא בצורה מספיק ברורה, אם למישהו יש שאלות אני אשמח לענות עליהן. (אם אני יודעת את התשובה... :lol: )
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 02 פברואר 2005, 18:22

יעלי אל נא באפך במינכן למשל המחשב מדרג את כולם לפי עשיריה אחרונה ו עשירית פנימית עד הסוף. לכן התוצאות הראשונות שעולות על המסך הן דרוג כל מקום בנפרד ורק לפרסום הסופי הם מאחדים מקומות.
אז אם אופיר פלש למחשב ונתן תוצאות ראשוניות יכול להיות שתופיעי 19 ובפועל זה 14 או כל דבר אחר.
ביי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי AK » 03 פברואר 2005, 03:09

יעל? מה אדם?
מתי אני טעיתי לגבי הדירוג? ולמה נראה לך שאני לא יודע את זה? :)
נראה לי שהאסטמה שלך ממש משפיעה עלייך... כנראה שאת באמת לא מקבלת מספיק חמצן למוח... :) איך את מרגישה דרך אגב (הראש מתחבר לת*ת)???
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יעל » 03 פברואר 2005, 09:48

למה אדם? חבל שאני לא יודעת לעשות ציטוטים, תבדוק בהודעות על מינכן ותראה שאתה מסתכל על דירוג לפי סטים במקום 20...
חוץ מזה סתם רציתי 'להסתלבט' עליך :wink: :lol:
בכל מיקרה לא נעלבתי או משהו.. פשוט ראיתי שאנשים עושים את אותם הטעויות כל תחרות, (ראיתי הרבה מיקרים כאלו בעונה שעברה.) אז החלטתי להסביר איך זה עובד..
אני מרגישה טוב, תודה. כנראה שהיתי צריכה להתרחק מהאויר המלוכלך והמים הכלוריים של הרצליה. אין כמו הגליל!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי AK » 04 פברואר 2005, 01:00

מה שנכון נכון...

תגידי... אנחנו פורשים מליגת המצבים??? אני מתכוון... גם אם היית יורה לא הייתה לנו קבוצה... אז למה? זה לא נראה לי עוזר ה"אימון" הזה על שישיות ועוד עם כל המצבים...
כן אני יודע שיש "רק" שלושה מצבים אבל זה עדיין יותר מדי...
זה גם בזבוז תחמושת!!!

Coach
מה דעתך המקצועית בנושא???
ואל תגיד לי משהו בסגנון "אני אשבור לך את הרגליים אם לא תגיע!" כי זה לא מפחיד אותי...
בשבילי זה יהיה רק גימלים ותירוץ מקובל למה לירות רק שכיבה... :)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Coach » 04 פברואר 2005, 02:59

דעתי המקצועית (אבל על רגל אחת...)

כמות תחרויות ה- 0.22 בארץ היא כל כך מועטה, כך שכל תחרות נוספת היא תחרות מבורכת.
אי אפשר לקיים עונה רצינית של אימונים ותחרויות, כאשר ישנה תחרות אחת או שתיים בלבד במקצוע 3 מצבים, ומי כמוך יודע שכשאין לך תחרות מטרה קרובה מול העיניים, האימונים נראים קצת פחות אטרקטיביים...
כמובן שהייתי מעדיף שכל תחרות תערך במתקנים הטובים ביותר האפשריים, אך ישנם אילוצים כאלו ואחרים, ועל כן הליגות ברובה זעיר נערכות במטווחים במחוזות.

רק לסבר את האוזן, תחרויות במכללות בארה"ב, נערכות לא על שישיות, אלא על.... עשיריות...
כן, כן.. עשר מטרות על גליון אחד...

אם זה טוב לאמריקאים, זה מספיק טוב גם בשבילך, אדם.

ודרך אגב (בלי התוספת המוזרה שלך), בכל זאת אני אשבור לך את ה.....
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל » 04 פברואר 2005, 08:43

למי שלא מאמין - שיסתכל. נדמה לי שאלו המטרות הרשמיות.

http://www.champchoice.com/detail.php?item=A17

או אולי אלה

http://www.champchoice.com/detail.php?item=A36

והנה גם דוגמה למטרת רובה אויר (לפני שאתם מתבכיינים)

http://www.champchoice.com/detail.php?item=AR510

או שאיתן יתקן אותי (אתמול ראיתי שהוא מטייל באתר)
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעל » 04 פברואר 2005, 16:38

דבר ראשון, אדם למה לעזעזל אתה ער בשעות כאלה? מילא אופיר, הוא כבר הפך למאמן, אבל אתה? תישן בלילה זה טוב לתוצאות. (זה גם בריא לעור הפנים..)

אנחנו לא פורשים מהליגת מצבים.
אבל אם כבר העלתם את נושא המעט תחרויות אז יש לי מה להגיד.
במהלך העונה יש לנו רק שתי תחרויות בשכיבה ומצבים בהרצליה על מטרות אלקטרוניות. ואנחנו מבזבזים את אליפויות הפועל בתחילת העונה בשלב שבו הן לא רלוונטיות לכלום.
כבר שמעתי את ההסבר שצריך לפזר את התחרויות על פני כל העונה כדי שאנחנו נתאמן. לא השתכנעתי.
אני מציעה ככה: ליגות הטוטו יפוזרו על פני כל העונה ואליפויות הפועל יעברו לתאריך שבו הן יהיו הכנה לגביעי העולם ואליפות אירופה בטוטו, לא איזה תחרות מוזרה בנובמבר שבאים אליה כדי לבדוק אם לא גדלו עשבים בקנה במהלך הפגרה...
אני אשמח לירות את אליפות הפועל של 2005 כהכנה לאליפות אירופה של 2005 ולא ככה סתם בתחילת העונה הבאה.

זה שהאמריקאים יורים על מטרות יותר גרועות משלנו זה לא משנה. צרת רבים - נחמת טיפשים! אנחנו צריכים להסתכל למעלה ולשאוף לשם, לא להתנחם בזה שיש כאלו שאצלם זה יותר גרוע.

בכל זאת יש יתרון אחד לזה שיורים את הליגות טוטו על שישיות והוא שזה מאלץ אותנו ללמוד להשתמש בטלסקופ. ( תשאל את גימל ודורון מי סידרה להם את הטלסקופים במילאנו..) אבל את זה הינו יכולים להשיג גם בירי על 'גיימנים'.

בכל אופן אדם, לא מעניין אותי אם אופיר ישבור לך את שתי הרגליים, אתה ממשיך לירות אויר, כי נמאס מזה שמעברות הפכו ל'מכבי' של הקליעה ואתה, אני ומותק יכולים לשנות את זה! אז יאלה לך תתאמן אויר. יום שני ב 9:00. ותלך לישון בזמן!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 04 פברואר 2005, 17:49

יעל - אני מחזק את עמדתך בנוגע למטרות , לראיה - אמונס באולימפיאדה , רק מי שרגיל לירות על מטרות בצורה הזו יכל לירות על מטרה של קלע אחר באולימפיאדה ולא להרגיש שמשהו לא בסדר במצב ....

(איזה מזל שאני לא יורה טוטו ... איכס , ועוד שישיות :? )

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיכאל » 04 פברואר 2005, 18:50

שחר, כנראה שהיית עייף ושכחת למחוק את האמירה האחרונה שלך.

חשבת על זה שאמונס עם ירי על עשיריות הוא אלוף העולם והאלוף האולימפי בששים שכיבה; מנצח גביעים עולמיים במקצועות רובה שונים; והיה כדור לפני סוף הפיינל במצב לזכות במדליית זהב שניה באולימפיאדה אחת - מה שאף אחד לא עשה בעבר למיטב ידיעתי.

אצלינו יורים שנים על גיימנים, ספיטים וסיוס אסקור, ואף אחד לא מתקרב להישגים שלו.

זה כמו שמישהו יגיד על מי שטיפס על האוורסט 20 פעמים ובפעם ה-21 החליק שני צעדים מהפסגה שהוא לא יודע לטפס, כשהוא לא מסוגל לעלות את גבעת נפוליון ברמת גן.

מה תגיד על זה שאורן עשה את השיא שלו 597 על שישיות בליגה האחרונה?

דרך אגב - אני אישית חושב שהרבה יותר קל להתבלבל במטרות כשלכל חד מטרה אחת; וככל שיש יותר מטרות על הכרטיס שלך יותר קשה לך לטעות, אם אתה יורה את המטרות בסדר קבוע.
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי AK » 05 פברואר 2005, 05:34

שוב אני והשעות המצחיקות שלי... תיתברכנה השבת הזאת על שאין בה שום תחרות!

אני לא אוהב ליגת מצבים...
אני גם לא אוהב ליגת שכיבה האמת...
אולי אם זה היה על גיימנים זה עוד היה נסבל... אבל השישיות האלה פשוט עושות לי רע כל פעם שאני רואה אותן...

ויעל... מה הקשר לאויר כרגע בכלל?!

בכל מקרה... מישהו מעוניין ב-GMAIL??? נמאס לי שיש לי מלא הזמנות לשלוח לאנשים ואין למי לשלוח אז אני מקשיב לעצתו של אופיר מציע פה.. הוא אמר שיש פה אנשים שמעוניינים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eitan barazani » 06 פברואר 2005, 07:07

In College in the USA they shoot Smallbore on A36 targets (A17 are old targets). Air rifle is shot on the 10 bulls + 2 sighters targets.

In Colorado Springs, the Olympic Training Center, they practice on Gehmann machines. They use old targets from who know were and when. These targets have 1 or 2 shots already on them..... They try to save money and they have plenty used ones from previous completions.

Eitan
Eitan B
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 06 פברואר 2005, 11:57

[quote="AK"]שוב אני והשעות המצחיקות שלי... תיתברכנה השבת הזאת על שאין בה שום תחרות!

אני לא אוהב ליגת מצבים...
אני גם לא אוהב ליגת שכיבה האמת...

אדמסקי
אם תחרות של 37 קלעים נקראת אצלך אין תחרות...................

מעכשיו תזהר לא להתקל בי כי אני מתכוון לחבוט בך קשות כל פעם שניפגש.

יש לי אישור מאופיר - הוא אומר שאם אני לא אדע למה אני חובט בך אתה בטח יודע בגלל מה אתה חוטף.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי AK » 06 פברואר 2005, 19:20

סליחה אילן... היתכוונתי שלי אין תחרות... :) לא התכוונתי חס וחלילה להעליב את התחרות הנהדרת שהייתה... :) אם כי אני לא הייתי בה... אך זה היה ההפסד שלי בלבד כמובן...

אגב אילן... לגבי החבטות... אתה כמעט תמיד חובט בי מסיבות אלו ואחרות... אני כבר למדתי לחיות עם זה...

ואל תיפגע... אבל אופיר מחלק את האישור הזה כבר שנים כמעט לכל בנאדם שני שאני מכיר בקליעה...
תן לאדם מכה פה... תן לאדם מכה שם... זה כבר חלק מהתכנית אימונים... :)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 07 פברואר 2005, 02:19

מיכאל

לא צריך לקחת כל אמירה סרקסטית כאילו היא תפיסת עולמי ... יש לי כבוד (והרבה) לכל קלע שמסוגל להגיע לחצי מההישגים של אמונס ...
עם זאת, אתה לא יכל לבטל את ההקשר המיידי שנעשה בין צורת האימון הנ"ל לבין "הטעות האולימפית", גם אם אמונס עצמו לא מתאמן כך - כאמירה צינית זה מתבקש ..

שחר

אדם, לי אופיר אף פעם לא הרשה להכות בך ... אני מיד מתקשר אליו .
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד