חטיפת נשק בנתניה - עוד סיבה להסלקה...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
חטיפת נשק בנתניה - עוד סיבה להסלקה...
שבת שלום חברים
זה עכשיו שמעתי על מכר שנמצא בבית חולים עם שבר בגולגולת ואקדח וארנק חסרים
ע"פ הסיפור הנ"ל העובד כמאבטח בהיכל התרבות העירוני סיים אתמול לקראת חצות משמרת והחל צועד לביתו... הדבר הבא שהוא זוכר הינו התעררות על הרצפה מוקף בשוטרים ופארמדיקים
מעדי הראיה המעטים במקום עולה כי 3 חבר'ה ככל הנראה יוצאי ברה"מ (שאף אחד לא ייפגע זה מתוך הנאמר לי מחבר שהיה בזירה) חבטו בראשו עם אלה וחטפו ממנו את האקדח ואת הארנק.
אני אשתדל לברר פרטים באשר לאופן הנשיאה - מוסלק או לא. אבל כאמור עצם עבודתו ולבושו עם סלוגן חברת האבטחה (שאגב עד כה לא טרחה להתעניין בשלומו) הציבו אותו כמטרה...
עצוב מאד, ואת האמת אותי על אף המסה... קצת מפחיד
מה אתם אומרים ? אולי אבטחה עם שרוך היתה עוזרת ?
אגב מענין ארוע כזה לא מגיע לחדשות ?... טוב תקופת שלום...
ונקודה אחרונה- באחד האשכולות האחרונים ציין הכותב שבעל המטווח אמר לו שבארץ לא חוטפים נשקים...
הערות, רעיונות ?
שבת שלום - ושלא נדע מצרות
ארז
זה עכשיו שמעתי על מכר שנמצא בבית חולים עם שבר בגולגולת ואקדח וארנק חסרים
ע"פ הסיפור הנ"ל העובד כמאבטח בהיכל התרבות העירוני סיים אתמול לקראת חצות משמרת והחל צועד לביתו... הדבר הבא שהוא זוכר הינו התעררות על הרצפה מוקף בשוטרים ופארמדיקים
מעדי הראיה המעטים במקום עולה כי 3 חבר'ה ככל הנראה יוצאי ברה"מ (שאף אחד לא ייפגע זה מתוך הנאמר לי מחבר שהיה בזירה) חבטו בראשו עם אלה וחטפו ממנו את האקדח ואת הארנק.
אני אשתדל לברר פרטים באשר לאופן הנשיאה - מוסלק או לא. אבל כאמור עצם עבודתו ולבושו עם סלוגן חברת האבטחה (שאגב עד כה לא טרחה להתעניין בשלומו) הציבו אותו כמטרה...
עצוב מאד, ואת האמת אותי על אף המסה... קצת מפחיד
מה אתם אומרים ? אולי אבטחה עם שרוך היתה עוזרת ?
אגב מענין ארוע כזה לא מגיע לחדשות ?... טוב תקופת שלום...
ונקודה אחרונה- באחד האשכולות האחרונים ציין הכותב שבעל המטווח אמר לו שבארץ לא חוטפים נשקים...
הערות, רעיונות ?
שבת שלום - ושלא נדע מצרות
ארז
- סליקאי ארד

ידידי !
היתי רוצה לעזוב לרגע את התוקפים ולהתרכז בארוע ובלקחים שעלינו ללמוד ממנו
ואתחיל בשאלות של ידדנו א'
במקרא שלפננו לא היו עוזרים לא הסלקה לא סגר ולא מיתר במניעת גנבת הנשק
בניגוד לניסיון חטיפה ששם אתה ער ומודע לעצמך ואתה מרגיש שמישהוא מתעסק לך בנשק
וכל מה שאתה צריך זה את העוד חצי שניה שניה להגיב ,ששם ההבטחה בהחלט יכולה לעזור
וההסלקה שמערימה קושי נוסף בפני החוטף במקרא הפחות טוב ובמקרא הטוב
מונעת ממנו את הידע שיש מה לחטוף בכלל תעזור גם כן.
פה ברגע שהבחור היה על הקרקע מחוסר הכרה מספיק זמן שהם יפשפשו בחופשיות בכיסו
ויגיעו לארנק ,אז סביר להניח שגם נשק מוסלק ככל שיהיה היה מתגלה בסוף ע"י התוקפים.
דבר נוסף שאני לומד מהארוע הנ"ל הוא שאין לאיש חסינות מפני תקיפה .
וכל אותם עצות שאנו נוטים לתת לאוכלוסיות הפחות מוגנות יכולות לעזור גם לנו
אחרי הכל ברגע שאתה נחבט בראש כמו הבחור הנ"ל לא משנה כמה חזק תהיה וכמה נשקים
ומאיזה סוג יהיו עלך באותה עט ומה מידת השליטה שלך בנשק , תהיה חסר עונים לגמרי ולא תצליח לעשות הרבה .
לכן חשובים לא פחות מקיום הנשק, האימון בו ,סוגו ,קליבר ,כמות תחמושת ...............
הארנות הדריכות והמוכנות לתקיפה .
כמו גם לזכור את הפתגם "שחכם לא יכנס מראש לצרה שפיקח ידע לצאת ממנה"
כלומר להימנה מלהכנס למצבים אוו מקומות שעלולים להיות מסוכנים יותר מאחרים
ולהעדיף מקומות מוארים והומי קהל עד כמה שאפשר.
ואם כבר נכנסנתה באין בררה למקום פחות אידאלי אז להיות ערני ודרוך למה שקורא מסביבך
(אנשים חשודים ,תנועות חשודות ,מקומות שיכולים להוות מסתור וכ"ו)
ולא לתת לעצמך להתפס לא מוכן.
ללא זה לא עשינו כלום.
כמובן שכל מה שכתבתי היה על קצה המזלג וכדי להעמיק ולהבין, למי שמעונין היתי ממליץ על הספר"הישרדות -מדריך לביטחון והגנה עצמית" מאת נדב שרון+ שאול לב ובעריכת אילן ישועה
בהוצאת מט"ח.
היתי רוצה לעזוב לרגע את התוקפים ולהתרכז בארוע ובלקחים שעלינו ללמוד ממנו
ואתחיל בשאלות של ידדנו א'
במקרא שלפננו לא היו עוזרים לא הסלקה לא סגר ולא מיתר במניעת גנבת הנשק
בניגוד לניסיון חטיפה ששם אתה ער ומודע לעצמך ואתה מרגיש שמישהוא מתעסק לך בנשק
וכל מה שאתה צריך זה את העוד חצי שניה שניה להגיב ,ששם ההבטחה בהחלט יכולה לעזור
וההסלקה שמערימה קושי נוסף בפני החוטף במקרא הפחות טוב ובמקרא הטוב
מונעת ממנו את הידע שיש מה לחטוף בכלל תעזור גם כן.
פה ברגע שהבחור היה על הקרקע מחוסר הכרה מספיק זמן שהם יפשפשו בחופשיות בכיסו
ויגיעו לארנק ,אז סביר להניח שגם נשק מוסלק ככל שיהיה היה מתגלה בסוף ע"י התוקפים.
דבר נוסף שאני לומד מהארוע הנ"ל הוא שאין לאיש חסינות מפני תקיפה .
וכל אותם עצות שאנו נוטים לתת לאוכלוסיות הפחות מוגנות יכולות לעזור גם לנו
אחרי הכל ברגע שאתה נחבט בראש כמו הבחור הנ"ל לא משנה כמה חזק תהיה וכמה נשקים
ומאיזה סוג יהיו עלך באותה עט ומה מידת השליטה שלך בנשק , תהיה חסר עונים לגמרי ולא תצליח לעשות הרבה .
לכן חשובים לא פחות מקיום הנשק, האימון בו ,סוגו ,קליבר ,כמות תחמושת ...............
הארנות הדריכות והמוכנות לתקיפה .
כמו גם לזכור את הפתגם "שחכם לא יכנס מראש לצרה שפיקח ידע לצאת ממנה"
כלומר להימנה מלהכנס למצבים אוו מקומות שעלולים להיות מסוכנים יותר מאחרים
ולהעדיף מקומות מוארים והומי קהל עד כמה שאפשר.
ואם כבר נכנסנתה באין בררה למקום פחות אידאלי אז להיות ערני ודרוך למה שקורא מסביבך
(אנשים חשודים ,תנועות חשודות ,מקומות שיכולים להוות מסתור וכ"ו)
ולא לתת לעצמך להתפס לא מוכן.
ללא זה לא עשינו כלום.
כמובן שכל מה שכתבתי היה על קצה המזלג וכדי להעמיק ולהבין, למי שמעונין היתי ממליץ על הספר"הישרדות -מדריך לביטחון והגנה עצמית" מאת נדב שרון+ שאול לב ובעריכת אילן ישועה
בהוצאת מט"ח.
ערב טוב לכולם
אבקש להתייחס לדבריו של הייט פאוור
מאחר שהבנתי שנושא עדיין בחקירה אני עדיין לא מפרט פה את כל הפרטים שהצלחתי לברור ואת האמת אני מתחיל לחשוב שמארוע כזה אין לנו הרבה מה ללמוד - פשוט מזל רע...
באשר לערנות ולמודעות לסביבה אני מסכים אלא שלא ציינתי את זה בהודעה הראשונה אבל מדובר באיזור מרכזי לא איזו סימטה נידחת.. כ10 מטר מתחנת מוניות מאויישת והקטע הכי מטורף משהו כמו 25 מטר מתחנת המשטרה המרכזית של העיר
אז נכון , צריך להיות מודע וערני אבל יש גבול
באשר למערב הפרוע אני לא יכול להסכים יותר אלא שצר לי לומר זאת ואני יודע שיש פה מבוגרים ומנוסים ממני... לאן אנו הולכים ? אני לא רוצה להגיע למצב שבו כמו בפריס או בלונדון החל משעה מסויימת לא כדאי לך לצאת...
יהיו מי שיגידו שאנחנו כבר שם ואכן אני מאמין שבאזורים מסויימים אנחנו אף עברנו את זה.. יצא לי להיות לפני כחודש בתחנה המרכזית הישנה בשעת לילה מאוחרת וחברים אני לא מתבייש להגיד... בשכונת סגעיה הרגשתי יותר בטוח..
בקצור נחזור למקרה..לא היה מדובר באישור סיכון, התאורה הייתה חזקה ולמעשה לא היה מה שיעיד על העומד לקרות...
וזה אגב העניין המהותי מבחינתי. למעשה שום דבר לא מכין אותך למצב בו יגיע אפילו בעיבורה של עיר אדם בריצה מאחור יכה אותך או אפילו יפיל אותך לרצפה ויחטוף ממך את האקדח..
במקרה כזה אגב אני חושב שהסלקה או מיתר אבטחה יועילו...
אגב, מצב החבר השתפר. והרופאים הודיעו לו כי כנראה לא יצטרך ניתוח והאקדח נמצא.
אבקש להתייחס לדבריו של הייט פאוור
מאחר שהבנתי שנושא עדיין בחקירה אני עדיין לא מפרט פה את כל הפרטים שהצלחתי לברור ואת האמת אני מתחיל לחשוב שמארוע כזה אין לנו הרבה מה ללמוד - פשוט מזל רע...
באשר לערנות ולמודעות לסביבה אני מסכים אלא שלא ציינתי את זה בהודעה הראשונה אבל מדובר באיזור מרכזי לא איזו סימטה נידחת.. כ10 מטר מתחנת מוניות מאויישת והקטע הכי מטורף משהו כמו 25 מטר מתחנת המשטרה המרכזית של העיר
אז נכון , צריך להיות מודע וערני אבל יש גבול
באשר למערב הפרוע אני לא יכול להסכים יותר אלא שצר לי לומר זאת ואני יודע שיש פה מבוגרים ומנוסים ממני... לאן אנו הולכים ? אני לא רוצה להגיע למצב שבו כמו בפריס או בלונדון החל משעה מסויימת לא כדאי לך לצאת...
יהיו מי שיגידו שאנחנו כבר שם ואכן אני מאמין שבאזורים מסויימים אנחנו אף עברנו את זה.. יצא לי להיות לפני כחודש בתחנה המרכזית הישנה בשעת לילה מאוחרת וחברים אני לא מתבייש להגיד... בשכונת סגעיה הרגשתי יותר בטוח..
בקצור נחזור למקרה..לא היה מדובר באישור סיכון, התאורה הייתה חזקה ולמעשה לא היה מה שיעיד על העומד לקרות...
וזה אגב העניין המהותי מבחינתי. למעשה שום דבר לא מכין אותך למצב בו יגיע אפילו בעיבורה של עיר אדם בריצה מאחור יכה אותך או אפילו יפיל אותך לרצפה ויחטוף ממך את האקדח..
במקרה כזה אגב אני חושב שהסלקה או מיתר אבטחה יועילו...
אגב, מצב החבר השתפר. והרופאים הודיעו לו כי כנראה לא יצטרך ניתוח והאקדח נמצא.
- סליקאי ארד

אמנון שלום
הכוונה היא לעכב...הדוגמא שנתתי היא בעיבורה של עיר ואני נוטה להאמין שעדיין בארצנו אם יראו מישהו מנסה לחטוף נשק אז ולא רק בגלל החשש הפח"עי יגיבו...
שנית, מדובר בתוספת אבטחה, שאינה מעכבת או פוגעת במוכנות של הפרט לירי ולכן אני רואה אותה בחיוב...
נכון שזה לא מונע לחלוטין. אבל כך גם אזעקות לרכב, שרותי שמירה על עסק וכו'.. זה נותן עוד זמן ואולי זה יגרום לתוקפים לשקול מחדש...
בכל מקרה באשר לאזור מסוכן... כפי שכבר כתבתי - שם אכן לא שרוכים ולא נעליים. עירנות מוכנות (ורצוי עוד מחסנית...
).
ארז
הכוונה היא לעכב...הדוגמא שנתתי היא בעיבורה של עיר ואני נוטה להאמין שעדיין בארצנו אם יראו מישהו מנסה לחטוף נשק אז ולא רק בגלל החשש הפח"עי יגיבו...
שנית, מדובר בתוספת אבטחה, שאינה מעכבת או פוגעת במוכנות של הפרט לירי ולכן אני רואה אותה בחיוב...
נכון שזה לא מונע לחלוטין. אבל כך גם אזעקות לרכב, שרותי שמירה על עסק וכו'.. זה נותן עוד זמן ואולי זה יגרום לתוקפים לשקול מחדש...
בכל מקרה באשר לאזור מסוכן... כפי שכבר כתבתי - שם אכן לא שרוכים ולא נעליים. עירנות מוכנות (ורצוי עוד מחסנית...
ארז
- סליקאי ארד

HUNTER ורפתן כתבו :
גם השריף היה משו משו.....

רפתן כתב:
הנטר
למערב הפרוע היו חוקים משלו והם כובדו.
נראה לי שפה נפרצו כל החוקים והכבוד נרמס.
בשביל להיות מערב פרוע נצטרך להשתפר מאד...............
טוב נו, במערב פרוע את העבריינים הכבדים היו תולים על עץ ולא משחררים לחופשות הביתה, ולחופשי אחרי ריצוי 2/3 מהעונש...
גם השריף היה משו משו.....

למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד