התפוצצות כדור ב- מ-16

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי donduck » 11 פברואר 2003, 22:42

OOGEE
תודה על ההסבר. אתה רואה - הסקרנות משתלמת :wink:

לגבי הנוקרים האנרציאליים במנגנוני בראונינג ובמיוחד ה1911 עד לסידרה 80 של קולט: הדבר שאתה מתאר בהחלט אפשרי אם כי נדיר ביותר משום שמשקלו של הנוקר אינו מספיק (במיוחד כאשר הנוקרים ה"מקצועיים" מיוצרים מסגסוגות טיטניום) כדי לייצר את המומנט הדרוש לביצוע נקירה - גם אם אין שם קפיץ כלל. הדבר משמעותי יותר במקרה של נפילה של הכלי על הקנה. אז הסיכוי לנקירה גדול יותר בגלל האנרציה הגדולה.

הבעיה באה על פתרונה החל מסדרה 80 של קולט (הפחות פופולרית יש לציין) עם הוספת FIRING PIN BLOCK הנשאר למעלה עד לחידוש הקשר.

הרעיון של החלפת כל הקפיצים הוא נכון ואכן אלו נמכרים בסטים ע"פ המשקלים הרצויים.
נערך לאחרונה על ידי donduck בתאריך 11 פברואר 2003, 23:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי oogee » 11 פברואר 2003, 23:47

דונדאק, תיקון קטן.

זה עוגי, מה לעשות סנטמינטליות לכינוי שמקורו בתקופת צבא ...

היה אצלנו גם:
קרמיט, התמנון, גוגו, פריצי, דינו, חבוס ושאר אקזמפלרים מעניינים. אולי יום אחד תחת מצב רוח מרומם אני אגולל את הסיפור שמאחורי השם :wink:
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 12 פברואר 2003, 09:43

טוב, נחזור לנושא ה M16..

איזה תחמושת ירו בו ?

אני הייתי עד לפיצוץ של גלילון שניסו לירות בו תחמושת של מינימי....
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 12 פברואר 2003, 10:29

בשיחה עם בעל מטווח עלה הנושא של חיילים / קצינים / נגדים עם נשקים פרטיים. כולם בטוחים שהם רמבו, כולם בטוחים שאין כדור בקנה ומסתובבים למדריך וכולם ניקו את הנשק כש... ישו נולד (ההגזמות כדי להסביר את הנושא).

M 16 מספיק עדין ומספיק ישן כדי שיזדקק לאחזקה נאותה על בסיס החייל האמריקאי שמצדיע לכל מפקד, עונה SIR YES SIR לכל שאלה ומבצע מסדר בוקר בכל יום בשעה 0600. חיילים שלנו לא עושים את זה אפילו פעם אחת כל השרות !! להזכיר שהנשק שלנו קיבל תדמית של איבר גוף נוסף ומוצמד לחיילים כל היום ובכל מקום, בניגוד לצבאות זרים ששם הנשק על החייל בפעילות בלבד.

בעידן ה WD40 ושאר תרסיסים (כולל ממיס שומנים למגעי חשמל) אני מוכן להמר שהנשקים אפילו לא מנוקים ביד, אלא רק בהתזה.

אולי גלוק יאכל את כל העונש הזה ללא בעיות, אבל לא M16 שנת 1969
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי oogee » 12 פברואר 2003, 11:23

אם מדברים על תרסיסים שונים ושיטות ניקוי...

יצא לי להתקל בחייל שמילא את הנשקו בספריי קונטקט (תרסיס לניקוי מגעים של חיל הקשר) ואחר כך עם לחץ אוייר (קומפרסור של חימוש) מעיף את שאריות הספריי, מקרה זה נגמר עם נזק רציני לאחת העיניים :!: :!: :!:

היה גם מקרה שחייל רצה לבדוק אם הנשק הוא "DISHWASHER SAFE"...
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 12 פברואר 2003, 11:32

טרייל, צר לי מאוד, אבל אני ממש, אבל ממש לא מסכים איתך !!! :!:
אתה יודע מה ?, אולי אפילו מעט :evil: (לא אישית)

אני יודע משרותי הצבאי, שכל חייל חי"ר מכל פלוגה שהיא דואג לנקות את הנשק שלו על בסיס יומי !!! כל חייל קרבי (ולא משנה אם הוא חי"רניק, שיריונר, תותחן, הנדסה, ים, נ"מ, חימוש או מקצוע תומך לחימה אחר בדרגי שטח) מודע לחשיבות הרבה של תקינות הנשק שלו ודואג לבדיקה סדירה ותחזוקה שוטפת (על בסיס כמעט יומי) !!!

כשאני שרתתי בדיסנילנד ובמערב הפרוע של יש"ע, אני יכול להגיד לך שכל החיילים שלי, כולל חיילי המפקדה בצעו נקיון של נשק אישי ומחלקתי על בסיס דו-יומי, וזאת מתוך בחירה !!!
אף אחד לא בדק ואף אחד לא פקד !!!
חייל טוב בודק לבד את ציודי הכוננות שלו, החרשת מימיות, תחמושת, רימונים, שכפצים וכל השאר, לפני פעולה המפקד רק בודק ששום ציוד לא נשכח....חיילות !!!! זאת חיילות !!!
שלא לדבר על תרגולת מוצבים, יציאה לפעולות ומטווחי תקינות על בסיס יומי (שאחריהם כמובן חייבים לנקות, לשמן ולהבריש), כמובן לפי סבבים מתאימים !!!

TRAIL, אלנה תעקור נטוע, אל תשכח את התקווה, השיבני, ואשובה אל הארץ הטובה...

לא כל החיילים מתנהגים לנשק כמו שתארת, למעשה, אני לא מכיר אף אחד כזה, אחרת הייתי דואג שהוא לא יתיחס כך יותר !

ודרך אגב, עוד חידה בנושא: מדוע מנקים מאגים בקו רק לפני התרגולת ולא אחריה (מטווח) ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 12 פברואר 2003, 11:42

מאותה הסיבה שבגללה כתבתי פעם באשכול שעסק בניקוי נשק שאני לעולם לא הולך עם אקדח נקי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי pilot » 12 פברואר 2003, 11:49

:? למה להרוס כל כך מהר...תן לאחרים !!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 12 פברואר 2003, 12:38

טייס, יש בצהל יותר מגורם אחד ממש כמו שבקהל בעלי הרשיון יש את אלו שזה עיסוקם או אלו שהנשק בכספת...

מהיכן שהגעתי הנורמה של חלק גדול מהאנשים בבסיס הייתה להתייחס לנשק כאל מטרד (M16 ארוך, או עוזי לאנשי הקבע שאין להם אקדח או אחראי הסעות). עד היום אני מוצא את עצמי, כמילואימניק, מעיר לסדירים, אנשי שטח, בכל הקשור לאחזקת הנשק שלהם. אני מזועזע מחדש בכל חתימה על נשק ובהחזרה שלו.

אתה צודק שיש מערך חי"ר ממש שהוא חי על נישקו - תרתי משמע ! יש את מערך התמיכה והמינהלה שחי יחד עם אנשי החיר ולרוב המידע וההקפדה זולגים גם אליהם, בתוספת בריאה של מפקדים מקפידים. אבל נראה לי שתאונות של M16 ארוכים וישנים לא מתרחשות
אצלם כי לא נראה לי שהנשק הזה אצלם. הג'ובניקים הם סיפור אחר, אלו שהנשק הוא טירחה עבורם.

הייתי מפרט עוד אבל זה לא יהיה ראוי בפורום הפתוח.

מסדרי בוקר עם הנשק שייכים באמת לחירניקים שרופים ולצבאות אחרים. אני לא זוכר דבר כזה בכל 4 שנות שרותי. אני חושב שזה חבל, אבל הנשק המשמש את רוב הדרגים תומכי הלחימה הוא לרוב נשק יציאה הביתה ולכן גם הזילזול שלהם ושל המפקדים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pilot » 12 פברואר 2003, 13:13

TRAIL עדיין אינני מסכים אתך (אולי טיפונת) אבל באמת זה לא המקום הראוי לדיונים מסוג כזה !

נ.ב - יש חדש עם הירי המעשי (ד"ש לסבתה דרך אגב :wink: )

דוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 12 פברואר 2003, 13:26

שלום חבריה
לא נראה לי שצריך לפרט אילו יחידות עובדות נכון ואילו לא יש עיניים לכותל וכל אחד יכול לגלוש לאתר זה.
לגבי העיקרון כבר שנים שקשה לי לתפוס למה חייל עם נעליים לא מצוחצחות יכול לקבל עונש וחייל שיש לו נשק לא מאופס לא נענש.
אם מפקדים שנותנים נשק לחייל לשמירה בלי שירה בו או נותנים לחייל לצאת עם נשק שביצע בדיקת תקינות - קרי ירי 6 כדורים לחומת מפגע בלי בדיקת מטרה כלומר בלי איפוס ינזקו קשות בכיסם הדבר יעבור שינוי.
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trail_g19c » 12 פברואר 2003, 13:58

אמן רפתן, מהפה שלך לאוזן של... ומהעטינים של ... למילקי של...

זה בדיוק מה שאמרתי, ללא ידיעה של שימוש לא ניתן לתחזק, בעיקר כי לא מבינים את החשיבות. מסדרים צריכים לבוא מהראש, ממש כמו, ניצרות!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יוזמה » 12 פברואר 2003, 15:56

שלום לכולכם. בנוגע לרוס"ר אמ-16 דווקא הנוקר תמיד סטטי(כמעט) רק שבכניסת השושנה לבית הבליעה הוא מתישב לאחור בתוך המכלול מה שמאפשר לנוקר להגיע לכדור (גם ללא יריה
אם תשימו לב בתרמילים שהיו בתוך הקנה יש סימן חלש של כאילו נקירה,או שתקחו את המכלול
ביד ותדחפו את השושנה לתוך המכלול ותחזיקו את המכלול במצב מאונך תראו שהנוקר יופיע
בולט בתוך השושנה)ע"י הפטיש בחוזקה ובתזוזה קלה ובעקבות זה מתבצעת הנקירה ,עכשיו אם יהיה לכלוך שיכסה את חשיפת הנוקר ובעצם "ירכך"את הנקירה מול הפיקה או קורוזיה שתתפוס את הנוקר ההבדל יהיה בסוג המעצור במצב של לכלוך-מעצור ראשון ובקורוזיה-מעצור ראשון או שני בגלל שהשושנה לא תוכל להגיע למקומה כראוי בבית הבליעה בכל מקרה לא תתבצע נקירה אלא ע"י שחרור הפטיש.
יריה כזו תתרחש במצב כמעת בלתי אפשרי במקרה שהנוקר יהיה ארוך במקצתבגלל שזה נוקר לא תקני(מאולתר)
לגבי התבשלות כדור דבר זה יכול לקרות אם בנוסף למה שכבר כתבו כאן שמנו את הנשק בשמן לא מתאים כמו שמן זית..(אני ראיתי מקרה דומה)
כדור מדויק-טקטיקה,נשק טוב אסטרטגיה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 12 פברואר 2003, 16:00

טרייל
תגיע לאשדות יעקב במחלבה הביתית יש דברים טעימים ממילקי.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 12 פברואר 2003, 16:31

שמן זית זה יותר טעים
אבל בישולי כדורים הם תוצאה של התחממות יתר בבית הבליעה וכתוצאה מכך הצתת אבק השריפה. M16 דגם A1 ידוע כמבשל כדורים עם או בלי שמן זית (עם בצל מטוגן זה יותר טעים) והפתרון שנתנו היה עיבוי הקנה בדגם ה A2 שנכנס לצבא האמריקאי החל מ71 ולכן הצלחנו לקבל במתנה כל כך הרבה A1 במהלך ולאחר מלחמת יום הכיפורים. השכנים שלנו מירדן הכניסו החל מ75 את הA2 ישר בלי להתחיל עם ה A1 הסבר מפורט יותר ינתן בחוה"מ פסח למי שיבוא לבתי האוסף. (בדבר התאריך נא להטריד את נועם)
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד