די לקטל בכבישים - כתבתו של חיים הכט. בואו גם אתם!!!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אני חוזר על הודעתי בעברית בשל חשיבותה:
א. לדברי מקור בכיר במטה ארצי (חבר סנ"ץ) למשטרה לא יהיה עניין לסייע או להגן על האזרחים שישתתפו ב "ניסוי" בגלל העדר כוח אדם - עדיפויות ובשל בעובדה שהיא תוצג באופן רע.
ב. כל אדם או כל אדם שיפנה לעורך דין וצולם ע"י אזרח יומלץ לו שלא לשלם את הדוח ולגשת לבית משפט מתוך נקודת הנחה שהאזרח המדווח לא יגרר לבית המשפט לכל עדות וכך יהיה סיכוי של ביטול או הפרכת האשמה.
ג. מה יחשוב הבוס שלך כאשר תלך שוב ושוב על חשבון שעות העבודה להעיד בבית משפט? בפעם החמישית, והעשירית?
ד. בעבר הועלתה ההצעה שקציני רכב מוסמכים שיש להם הסמכה לפי חוק לכתיבת דוחות יעשו זו- התוצאה - מספר קציני רכב איבדו את עבודתם עקב העדרות מהעבודה, אחד אושפז אחרי שהותקף ע"י נהג בשעה שכתב דוח.
ה. כמה זמן יקח עד ש "בריון" יבחין באדם שמצלם אותו ויחליט ללמד אותו לקח?
ראו הוזהרתם
א. לדברי מקור בכיר במטה ארצי (חבר סנ"ץ) למשטרה לא יהיה עניין לסייע או להגן על האזרחים שישתתפו ב "ניסוי" בגלל העדר כוח אדם - עדיפויות ובשל בעובדה שהיא תוצג באופן רע.
ב. כל אדם או כל אדם שיפנה לעורך דין וצולם ע"י אזרח יומלץ לו שלא לשלם את הדוח ולגשת לבית משפט מתוך נקודת הנחה שהאזרח המדווח לא יגרר לבית המשפט לכל עדות וכך יהיה סיכוי של ביטול או הפרכת האשמה.
ג. מה יחשוב הבוס שלך כאשר תלך שוב ושוב על חשבון שעות העבודה להעיד בבית משפט? בפעם החמישית, והעשירית?
ד. בעבר הועלתה ההצעה שקציני רכב מוסמכים שיש להם הסמכה לפי חוק לכתיבת דוחות יעשו זו- התוצאה - מספר קציני רכב איבדו את עבודתם עקב העדרות מהעבודה, אחד אושפז אחרי שהותקף ע"י נהג בשעה שכתב דוח.
ה. כמה זמן יקח עד ש "בריון" יבחין באדם שמצלם אותו ויחליט ללמד אותו לקח?
ראו הוזהרתם
אתה לא מתאר לעצמך כמה שאתה צודק!!!!!!!!!!!!!!
כל מילה שלך חקוקה בסלע!!!!!!!!
אלה הם בדיוק פני הדברים במציאות!!!!!!!!
בסה"כ חיים הכט כעיתונאי מחפש כותרות בלבד ולא יותר מזה!!!
על המשטרה לתגבר את כח האדם שלה , אי אפשר להפוך את המדינה הזאת למדינת מתנדבים!!! (רווחה , כלכלה, עוני, עזרה לנזקקים) על המדינה לעשות זאת.
במקום להתנדב על המשטרה לגייס יותר שוטרים בשכר וכך לצמצם את האבטלה.
למתנדב ברוב המקרים יש לו מקום עבודה.
אני אישית מכיר מס' אנשים שנזרקו ממקום העבודה עקב התנדבות יתר , והופעות בבית המשפט לעיתים תכופות.
אז תחשבו על זה עם כל הרצון שלכם להלחם בתאונות הדרכים והפטריוטיות שלכם.
הכותב: לשעבר מתנדב משא"ז בדרגת מפקח/מיוחד מפקד י"ח המתמיד.
אתה לא מתאר לעצמך כמה שאתה צודק!!!!!!!!!!!!!!
כל מילה שלך חקוקה בסלע!!!!!!!!
אלה הם בדיוק פני הדברים במציאות!!!!!!!!
בסה"כ חיים הכט כעיתונאי מחפש כותרות בלבד ולא יותר מזה!!!
על המשטרה לתגבר את כח האדם שלה , אי אפשר להפוך את המדינה הזאת למדינת מתנדבים!!! (רווחה , כלכלה, עוני, עזרה לנזקקים) על המדינה לעשות זאת.
במקום להתנדב על המשטרה לגייס יותר שוטרים בשכר וכך לצמצם את האבטלה.
למתנדב ברוב המקרים יש לו מקום עבודה.
אני אישית מכיר מס' אנשים שנזרקו ממקום העבודה עקב התנדבות יתר , והופעות בבית המשפט לעיתים תכופות.
אז תחשבו על זה עם כל הרצון שלכם להלחם בתאונות הדרכים והפטריוטיות שלכם.
הכותב: לשעבר מתנדב משא"ז בדרגת מפקח/מיוחד מפקד י"ח המתמיד.
נערך לאחרונה על ידי sabi בתאריך 11 פברואר 2003, 14:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....
-----------------------------------
sabi
Sabi ידידי,
אני מסכים עם רוח דבריך, אך לא עם המסקנה שלהם.
אם הממשלה לא נותנת מספיק לדרי רחוב, ולנזקקים אחרים, האם אנו האזרחים צריכים לעצום עין, לעמוד מנגד ולא להושיט עזרה?
לא ולא !!!
גם בנושא ההתנדבות בית"מ ובמתמי"ד, אין להמנע מהתנדבות רק מפני "שההמשלה לא בסדר וזה מתפקידה להוסיף עוד שוטרים וכ'ו".
לעניות דעתי, כשאתה מתנדב במד"א, במתמי"ד, בית"מ, ביד שרה ובשאר האירגונים למיניהם, אתה מראה שאר נפש, שאיכפת לך, שזה נוגע גם לך !!!
הכותב: מתנדב זה ב-15 שנים הית"מ ובמתמי"ד, בדרגת פקד/מיוחד, מפקד יח' מתמי"ד.
אני מסכים עם רוח דבריך, אך לא עם המסקנה שלהם.
אם הממשלה לא נותנת מספיק לדרי רחוב, ולנזקקים אחרים, האם אנו האזרחים צריכים לעצום עין, לעמוד מנגד ולא להושיט עזרה?
לא ולא !!!
גם בנושא ההתנדבות בית"מ ובמתמי"ד, אין להמנע מהתנדבות רק מפני "שההמשלה לא בסדר וזה מתפקידה להוסיף עוד שוטרים וכ'ו".
לעניות דעתי, כשאתה מתנדב במד"א, במתמי"ד, בית"מ, ביד שרה ובשאר האירגונים למיניהם, אתה מראה שאר נפש, שאיכפת לך, שזה נוגע גם לך !!!
הכותב: מתנדב זה ב-15 שנים הית"מ ובמתמי"ד, בדרגת פקד/מיוחד, מפקד יח' מתמי"ד.
"אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת" (פ. אלמוני)
- סליקאי זהב
Walker56 ידידי!
אין אני בא ואומר שלא צריך להתנדב, כן צריך להתנדב ולתרום למען הקהילה!
אפשר להתנדב למד"א , כיבוי אש, יד שרה, וכו'
או כמו משפחה מאמצת משפחה!
אבל נוצר מצב שאנו כאזרחים מנסים לסתום חורים או לפתור בעיות שמתפקיד הממשלה לעשות אותם.
ואנו עושים זאת מתקציבים דלים או בשנור, ואו מטוב ליבם של בעלי אמצעים,
ולמעשה אנו פוטרים את הממשלה למלא את תפקידה ברווחת האזרחים.
ונחזור לעצם העיניין: אני ואתה כמפקדי יחידות המתמי"ד אני בעבר ואתה בהווה יודעים
שאין כל הגנה לאותו אזרח שיצלם בצומת נהגים עבריינים, מלבד ההגנה הנתונה לכל אזרח להגיש תלונה למשטרה בגין תקיפה.
שנינו יודעים כי על אותם האזרחים יהיה להופיע מס' רב של פעמים בבית המשפט להעיד כנגד אותם נהגים שהם הגישו נגדם תלונה.
אני ואתה יודעים כי מקומות העבודה לא אוהבים עובדים שנעדרים מהעבודה לעיתים תקופות , למרות מעשיהם הטובים , והם עלולים גם להפגע ע"י מקום העבודה (פיטורים)
זה שמתנדב ביחידות המיוחדות יש לו מעמד של שוטר וסמכות של שוטר, משנה לגמרי את מעמדם המשפטי ,לעומת אותו אזרח שיעמוד בצומת ויצלם.
ידוע לנו אל מס' רב של אזרחים ומתנדבים שלבסוף הועמדו לדין פלילי למרות כוונתם הטובה , עקב אי ידיעת החוק או הסמכויות שנתונות להם בחוק.
לכן שמרימים מבצע כמו של חיים הכט יש לחשוב קודם על ההשלכות ממעשים אלה
גם אם הם לטובת הציבור.
אין אני בא ואומר שלא צריך להתנדב, כן צריך להתנדב ולתרום למען הקהילה!
אפשר להתנדב למד"א , כיבוי אש, יד שרה, וכו'
או כמו משפחה מאמצת משפחה!
אבל נוצר מצב שאנו כאזרחים מנסים לסתום חורים או לפתור בעיות שמתפקיד הממשלה לעשות אותם.
ואנו עושים זאת מתקציבים דלים או בשנור, ואו מטוב ליבם של בעלי אמצעים,
ולמעשה אנו פוטרים את הממשלה למלא את תפקידה ברווחת האזרחים.
ונחזור לעצם העיניין: אני ואתה כמפקדי יחידות המתמי"ד אני בעבר ואתה בהווה יודעים
שאין כל הגנה לאותו אזרח שיצלם בצומת נהגים עבריינים, מלבד ההגנה הנתונה לכל אזרח להגיש תלונה למשטרה בגין תקיפה.
שנינו יודעים כי על אותם האזרחים יהיה להופיע מס' רב של פעמים בבית המשפט להעיד כנגד אותם נהגים שהם הגישו נגדם תלונה.
אני ואתה יודעים כי מקומות העבודה לא אוהבים עובדים שנעדרים מהעבודה לעיתים תקופות , למרות מעשיהם הטובים , והם עלולים גם להפגע ע"י מקום העבודה (פיטורים)
זה שמתנדב ביחידות המיוחדות יש לו מעמד של שוטר וסמכות של שוטר, משנה לגמרי את מעמדם המשפטי ,לעומת אותו אזרח שיעמוד בצומת ויצלם.
ידוע לנו אל מס' רב של אזרחים ומתנדבים שלבסוף הועמדו לדין פלילי למרות כוונתם הטובה , עקב אי ידיעת החוק או הסמכויות שנתונות להם בחוק.
לכן שמרימים מבצע כמו של חיים הכט יש לחשוב קודם על ההשלכות ממעשים אלה
גם אם הם לטובת הציבור.
סבי
sabi
sabi
חברה, גם אם אותו מופרע שצילמתם לא ירד מהרכב ופיצץ לכם את הצורה, לא אומר שהסיפור נגמר.
שכאשר תגיעו לבית המשפט לתת עדות נגדו הבנאדם ידע מי אתם ואיפה אתם גרים ואז "חכו, חכו".
עם כל הכבוד לחיים הכט ולרעיונות שלו עדיף להשאיר את הנושא הזה בידי המשטרה.
הבעיה יהא שלא תמיד המשטרה ממקדת את האכיפה שלה בדברים החשובים אלא ברוב הפעמים היא מתמקדת דווקא הדוחות הקלים.
אין דבר יותר פשוט לשוטר מאשר לעמוד עם מכמונת מהירות או ממל"ז בכביש הערבה (לדוגמא כביש ישר, רחב עם ראות מעולה ששמחינה טכנית הכי מתאים לנהיגה מהירה) ולהרביץ דוחות על ימין ועל שמאל בלי הכרה לכל נהג שעבר ב-10 קמ"ש את המהירות המותרת.
זה הרבה יותר קל ( והרבה יותר רווחי ) מאשר לעמוד במקומות שבהם הכביש יותר מסוכן מבחינת סיבובים, רואת וכו'.
הבעיה בארץ היא לא רק חוסר תרבות הנהיגה שלנו הישראלים, אלא גם חוסר המודעות, ההבנה, היכולת והרצון של המערכת להתיחס לבעיות האמיתיות להקשות ( חינוך הנוהגים, שיפור התשתיות, ביטלו המיסים על אביזרי בטיחות ברכבים וכו').
שכאשר תגיעו לבית המשפט לתת עדות נגדו הבנאדם ידע מי אתם ואיפה אתם גרים ואז "חכו, חכו".
עם כל הכבוד לחיים הכט ולרעיונות שלו עדיף להשאיר את הנושא הזה בידי המשטרה.
הבעיה יהא שלא תמיד המשטרה ממקדת את האכיפה שלה בדברים החשובים אלא ברוב הפעמים היא מתמקדת דווקא הדוחות הקלים.
אין דבר יותר פשוט לשוטר מאשר לעמוד עם מכמונת מהירות או ממל"ז בכביש הערבה (לדוגמא כביש ישר, רחב עם ראות מעולה ששמחינה טכנית הכי מתאים לנהיגה מהירה) ולהרביץ דוחות על ימין ועל שמאל בלי הכרה לכל נהג שעבר ב-10 קמ"ש את המהירות המותרת.
זה הרבה יותר קל ( והרבה יותר רווחי ) מאשר לעמוד במקומות שבהם הכביש יותר מסוכן מבחינת סיבובים, רואת וכו'.
הבעיה בארץ היא לא רק חוסר תרבות הנהיגה שלנו הישראלים, אלא גם חוסר המודעות, ההבנה, היכולת והרצון של המערכת להתיחס לבעיות האמיתיות להקשות ( חינוך הנוהגים, שיפור התשתיות, ביטלו המיסים על אביזרי בטיחות ברכבים וכו').
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
baraks78 אמרת ש:
"אין דבר יותר פשוט לשוטר מאשר לעמוד עם מכמונת מהירות או ממל"ז בכביש הערבה (לדוגמא כביש ישר, רחב עם ראות מעולה ששמחינה טכנית הכי מתאים לנהיגה מהירה) ולהרביץ דוחות על ימין ועל שמאל בלי הכרה לכל נהג שעבר ב-10 קמ"ש את המהירות המותרת."
אני חושב שזה לא מה שחסר באכיפה על הכביש בכדי למנוע תאונות ולקדם את תרבות הנהיגה בארץ.
מה שצריך זה שבכל פינה גם באיזה צומת בישוב קטן יעמוד "מישהו" שיראה וידווח על ה"פושעים בתנועה".
חיים
"אין דבר יותר פשוט לשוטר מאשר לעמוד עם מכמונת מהירות או ממל"ז בכביש הערבה (לדוגמא כביש ישר, רחב עם ראות מעולה ששמחינה טכנית הכי מתאים לנהיגה מהירה) ולהרביץ דוחות על ימין ועל שמאל בלי הכרה לכל נהג שעבר ב-10 קמ"ש את המהירות המותרת."
אני חושב שזה לא מה שחסר באכיפה על הכביש בכדי למנוע תאונות ולקדם את תרבות הנהיגה בארץ.
מה שצריך זה שבכל פינה גם באיזה צומת בישוב קטן יעמוד "מישהו" שיראה וידווח על ה"פושעים בתנועה".
חיים
baraks78,
אכן, גם בדבריך יש אמת רבה, בנושא שלפעמים המשטרה מחפשת "מתחת לפנס".
לדעתי, השורה התחתונה היא השמירה על החוק:
מי שעובר על החוק עלול לשלם, ושיביא זאת בחשבון.
זה נכון לגבי מי שיורה על מצלמות רמזורים, כפי שזה נכון לגבי מי שנוסע מהר מדי או מי שעובר על החוק בצורה אחרת.
אכן, גם בדבריך יש אמת רבה, בנושא שלפעמים המשטרה מחפשת "מתחת לפנס".
לדעתי, השורה התחתונה היא השמירה על החוק:
מי שעובר על החוק עלול לשלם, ושיביא זאת בחשבון.
זה נכון לגבי מי שיורה על מצלמות רמזורים, כפי שזה נכון לגבי מי שנוסע מהר מדי או מי שעובר על החוק בצורה אחרת.
"אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת" (פ. אלמוני)
- סליקאי זהב
NAILCQ צודק, והוא גם לא דיבר על ההרגשה של לבזבז יום בבית משפט + נסיעה, דלק, חנייה, רק כדי לראות איך העבריין תנועה, יוצא זכאי עם חיוך גדול לכיוונך, רק כי הוא בא עם עורך דין ממולח..
ועוד דבר, כולם כולל חיים אכט, מדברים על קומץ עבריינים, ביריונים, שמסכנים את כל שאר הנהגים שומרי חוק, אבל לא, העבריין זה כולנו, אני, אתם, חיים אכט, (שסיפר בראיון, איך הוא פעם נירדם על ההגה ו שכב 4 חודשים בבית חולים) כל מי שיש לו רישיון ונוהג עושה עבירות תנועה.
מי מאיתנו הנהגים לא קיבל דו"ח מתי שהוא?
אז אולי כדי שכולנו נפגין אזרחות טובה ואחרי כל עבירה שאנחנו עושים, נלך ישר להסגיר את עצמינו למשטרת התנועה? (למה לא, מה שטוב עבור עבריינים אחרים, לא טוב עבורנו?).
דרך אגב, יש מידע, שהשילטונות מנסים להעלים מאיתנו, והוא שהנהג הישראלי הוא בין הנהגים הטובים בעולם, בכמות ההרוגים, ביחס למספר המכוניות, ביחס לקילומטר'ג כבישים,
או מספר קמ שאנחנו נוסעים בשנה.
לא תראו את זה באף פרסום ממשלתי יזום, הרי, איך הם יצדיקו את העליות בכנסות, אם נדע את זה?
(אני יעבוד קצת כדי לנסות למצוא את המידע הזה ולהביא לכם מספרים וגראפים).
עם כל זאת, כל הרוג הוא טרגדיה, ולא צריך לחסוך במאמצים כדי לצמצם את הקטל בכבישים,
אבל המאמצים צריכים להיות בדברים יעילים.
ועוד דבר, כולם כולל חיים אכט, מדברים על קומץ עבריינים, ביריונים, שמסכנים את כל שאר הנהגים שומרי חוק, אבל לא, העבריין זה כולנו, אני, אתם, חיים אכט, (שסיפר בראיון, איך הוא פעם נירדם על ההגה ו שכב 4 חודשים בבית חולים) כל מי שיש לו רישיון ונוהג עושה עבירות תנועה.
מי מאיתנו הנהגים לא קיבל דו"ח מתי שהוא?
אז אולי כדי שכולנו נפגין אזרחות טובה ואחרי כל עבירה שאנחנו עושים, נלך ישר להסגיר את עצמינו למשטרת התנועה? (למה לא, מה שטוב עבור עבריינים אחרים, לא טוב עבורנו?).
דרך אגב, יש מידע, שהשילטונות מנסים להעלים מאיתנו, והוא שהנהג הישראלי הוא בין הנהגים הטובים בעולם, בכמות ההרוגים, ביחס למספר המכוניות, ביחס לקילומטר'ג כבישים,
או מספר קמ שאנחנו נוסעים בשנה.
לא תראו את זה באף פרסום ממשלתי יזום, הרי, איך הם יצדיקו את העליות בכנסות, אם נדע את זה?
(אני יעבוד קצת כדי לנסות למצוא את המידע הזה ולהביא לכם מספרים וגראפים).
עם כל זאת, כל הרוג הוא טרגדיה, ולא צריך לחסוך במאמצים כדי לצמצם את הקטל בכבישים,
אבל המאמצים צריכים להיות בדברים יעילים.
לכל המתנגדים להצעה של חיים הכט,
אתם צודקים, המשטרה חרה, המדינה חרה, שלטון החוק חרה, כולם פה חרה.
הכי טוב והכי מצליח זה לקטר ולא לעשות כלום, זה גם הכי בטוח כי אף אחד לא יכול לבוא אלייך בטענות, הרי אתה לא חלק מהגופים האלה, אתה אזרח שמגיע לו הכל ושלא יעשה כלום, "מה?, הרי אני משלם מיסים, אז זה מספיק. אני לא צריך לעשות יותר כלום. עכשיו מגיע לי שהמדינה תיתן לי. מה? שאני אתרום ללא תמורה?, אפילו לא בחלום הכי רע שלי".
אני באופן כללי לא מחזיק מהאמריקאים כי אני חושב שהם צבועים ועוד כל מיני דברים כאלה, אבל אני כן מקנא בהם בהתייחסות שלהם למדינה ולדגל שלהם, ועל זה הם לא מוותרים, ואם מישהו פוגע בהם, אז ניגמרה "הדמוקרטיה וניגמרה המדינה הנאורה" ואז יוצא הרוע שלהם ובגדול (תזכרו איך הם התנהגו למבקרים בארה"ב לאחר ה-11 בספטמבר).
ואני אומר שהלוואי ונלמד מהם רק קצת מהכבוד שהם נותנים למדינתם ולדגלם.
וככה רק להזכיר לכם את אימרתו של קנדי: "אל תאמרו מה אמריקה נתנה לי, אימרו מה אני נתתי לאמריקה".
ככה אני חושב ולכן אני מתנדב. אני משער שככה חושבים גם שאר המתנדבים במדינה, ולא מחפשים את התודה או התמורה החומרית על כל מעשה התנדבותי.
ככה חושב ופועל מי שהסביבה שלו חשובה לו.
אתם צודקים, המשטרה חרה, המדינה חרה, שלטון החוק חרה, כולם פה חרה.
הכי טוב והכי מצליח זה לקטר ולא לעשות כלום, זה גם הכי בטוח כי אף אחד לא יכול לבוא אלייך בטענות, הרי אתה לא חלק מהגופים האלה, אתה אזרח שמגיע לו הכל ושלא יעשה כלום, "מה?, הרי אני משלם מיסים, אז זה מספיק. אני לא צריך לעשות יותר כלום. עכשיו מגיע לי שהמדינה תיתן לי. מה? שאני אתרום ללא תמורה?, אפילו לא בחלום הכי רע שלי".
אני באופן כללי לא מחזיק מהאמריקאים כי אני חושב שהם צבועים ועוד כל מיני דברים כאלה, אבל אני כן מקנא בהם בהתייחסות שלהם למדינה ולדגל שלהם, ועל זה הם לא מוותרים, ואם מישהו פוגע בהם, אז ניגמרה "הדמוקרטיה וניגמרה המדינה הנאורה" ואז יוצא הרוע שלהם ובגדול (תזכרו איך הם התנהגו למבקרים בארה"ב לאחר ה-11 בספטמבר).
ואני אומר שהלוואי ונלמד מהם רק קצת מהכבוד שהם נותנים למדינתם ולדגלם.
וככה רק להזכיר לכם את אימרתו של קנדי: "אל תאמרו מה אמריקה נתנה לי, אימרו מה אני נתתי לאמריקה".
ככה אני חושב ולכן אני מתנדב. אני משער שככה חושבים גם שאר המתנדבים במדינה, ולא מחפשים את התודה או התמורה החומרית על כל מעשה התנדבותי.
ככה חושב ופועל מי שהסביבה שלו חשובה לו.
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
כל מילה דניאל !
הבעיה ביחס למדינה עמוקה יותר...
אצלם זה היחס לדגל, להמנון לנשיא
הנשיא אצלם נקרא "mr. president" הרבה שנים אחרי שהוא עוזב את הבית הלבן
בבית הספר מונף הדגל בגאווה
בכל הזדמנות מושר ההמנון
הדת היא חלק מהמדינה בצורתה היפה ולא בצורתה ה*****
הנשיא תמיד יסיים נאום ב "אלוהים ברך את אמריקה"
האמריקאים כמה שמזלזלים בהם, כשהם רוצים אפילו הגרמנים נראים כמו חלטוריסטים לידם והרוסים טובי לב כמו ילדים קטנים ...
נכון שלא הכל נופת צופים אך יש מה ללמוד ...
הבעיה ביחס למדינה עמוקה יותר...
אצלם זה היחס לדגל, להמנון לנשיא
הנשיא אצלם נקרא "mr. president" הרבה שנים אחרי שהוא עוזב את הבית הלבן
בבית הספר מונף הדגל בגאווה
בכל הזדמנות מושר ההמנון
הדת היא חלק מהמדינה בצורתה היפה ולא בצורתה ה*****
הנשיא תמיד יסיים נאום ב "אלוהים ברך את אמריקה"
האמריקאים כמה שמזלזלים בהם, כשהם רוצים אפילו הגרמנים נראים כמו חלטוריסטים לידם והרוסים טובי לב כמו ילדים קטנים ...
נכון שלא הכל נופת צופים אך יש מה ללמוד ...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
דו"חות תנועה
רבותיי, קחו ממני דוגמה. נהיגתי כסת"חנית מתי שהיא צריכה - כיבוד תמרורי עצור, הסתגרות בנתיב הימני. על אף שאני נוהג 10 שנים, עוד לא קיבלתי דו"ח תנועה (אדאג לעדכן אם אקבל היום).
אני מודה שהייתי אחראי לתאונה פעם - נהגתי בניידת משטרה, וגילחתי את האוטו של אזרח שחנה בתוך הצומת בשעת פנייה.
מה שאני מנסה להסביר, חוץ מליחצ"ן את עצמי קצת, זה שצריך להיות חכם ולא צודק - לא להיתפס על שטויות מחד, ולא להפריע לאחרים מאידך. כמו-כן, לא כדאי לנהוג תחת תנאי עייפות קיצוניים (מה שגרם לי לעשות תאונה).
על כביש, כמו בחיים, אסור להיכנס למצבים שאתה לא יודע איך לצאת מהם.
אם אציל נפש אחת כתוצאה מדברי עצה אלו, אהיה מאושר.
אני מודה שהייתי אחראי לתאונה פעם - נהגתי בניידת משטרה, וגילחתי את האוטו של אזרח שחנה בתוך הצומת בשעת פנייה.
מה שאני מנסה להסביר, חוץ מליחצ"ן את עצמי קצת, זה שצריך להיות חכם ולא צודק - לא להיתפס על שטויות מחד, ולא להפריע לאחרים מאידך. כמו-כן, לא כדאי לנהוג תחת תנאי עייפות קיצוניים (מה שגרם לי לעשות תאונה).
על כביש, כמו בחיים, אסור להיכנס למצבים שאתה לא יודע איך לצאת מהם.
אם אציל נפש אחת כתוצאה מדברי עצה אלו, אהיה מאושר.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
- סליקאי זהב
הנה כמה נתונים עצובים והשוואות לגבי הרוגים בתאונות דרכים:
מספר הרוגים\למיליון ,תושבים בשנה
אנגליה: 60 הרוגים
שוודיה 61 הרוגים
נורבגיה:67 הרוגים
הולנד: 72 הרוגים
ישראל: 80 הרוגים
שוויץ: 82 הרוגים
דנמרק: 92 הרוגים
קנדה: 98 הרוגים
גרמניה: 104 הרוגים
איטליה: 109 הרוגים
צרפת :133 הרוגים
בלגיה: 136 הרוגים
ספרד: 140 הרוגים
ארה"ב: 146 הרוגים
קפריסין: 151 הרוגים
רוסיה: 192 הרוגים
פולין: 192 הרוגים
יוון: 219 הרוגים
אנחנו במקום החמישי בעולם, אז קצת גאווה לאומית,
ותחשבו על זה, כל פעם שתשמעו אנשים מקטרים על הנהג הישראלי.
נב. לקח לי שעתיים לאסוף, את הנתונים, ולרשום אותם, בשעתיים האלה נהרגו בארה"ב כ11 אנשים, ובכל העולם נהרגו כ 47, אנשים.
סעו בזהירות.
מספר הרוגים\למיליון ,תושבים בשנה
אנגליה: 60 הרוגים
שוודיה 61 הרוגים
נורבגיה:67 הרוגים
הולנד: 72 הרוגים
ישראל: 80 הרוגים
שוויץ: 82 הרוגים
דנמרק: 92 הרוגים
קנדה: 98 הרוגים
גרמניה: 104 הרוגים
איטליה: 109 הרוגים
צרפת :133 הרוגים
בלגיה: 136 הרוגים
ספרד: 140 הרוגים
ארה"ב: 146 הרוגים
קפריסין: 151 הרוגים
רוסיה: 192 הרוגים
פולין: 192 הרוגים
יוון: 219 הרוגים
אנחנו במקום החמישי בעולם, אז קצת גאווה לאומית,

ותחשבו על זה, כל פעם שתשמעו אנשים מקטרים על הנהג הישראלי.
נב. לקח לי שעתיים לאסוף, את הנתונים, ולרשום אותם, בשעתיים האלה נהרגו בארה"ב כ11 אנשים, ובכל העולם נהרגו כ 47, אנשים.
סעו בזהירות.
נערך לאחרונה על ידי pp בתאריך 12 פברואר 2003, 12:09, נערך פעם אחת בסך הכל.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד